Čermák po dvou sezonách končí s Mertiňákem

9. 11. 2010, 14:01
Aktuality 0
Česko-slovenská deblová spolupráce Františka Čermáka a Michala Mertiňáka na okruhu ATP končí. Čermák bude od příští sezony hrát s německým tenistou Christopherem Kasem, Mertiňák se domluvil s bývalou deblovou jedničkou Markem Knowlesem z Baham.
Michal Mertiňák a František Čermák

"Ano, je to pravda. Dohodli jsme se, nebyl mezi námi jediný konflikt, takže pohoda," napsal Čermák ČTK. "Zdálo se mi, že trošku stagnujeme. Nedosáhli jsme výraznějšího výsledku," řekl Mertiňák slovenským médiím.

Čermák s Mertiňákem přitom prožili vynikající sezonu 2009. Vyhráli pět turnajů (v Acapulcu, Stuttgartu, Umagu, Bukurešti, Valencii) a kvalifikovali se na Turnaj mistrů, kde došli do semifinále.

"Ta minulá sezona byla skvělá, ta letošní byla ovlivněná zdravotními problémy, které jsem měl," řekl Čermák k jedinému titulu roku 2010 v Kuala Lumpuru.

Čermák s Mertiňákem se neprosadili na grandslamových turnajích. Jejich maximem za dva roky bylo loňské osmifinále na Roland Garros.

V tomto týdnu hrají Čermák s Mertiňákem na turnaji série Masters v Paříži a mají malou šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Pokud se jim to nepovede, bude to jejich poslední společná akce.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist