Cerúndolo udolal v tříhodinovém finále Musettiho a slaví třetí titul, oba čeká bleskový přesun do Paříže

27. 7., 23:26
Aktuality 0
ATP UMAG - Francisco Cerúndolo (25) získal na antukové dvěstěpadesátce v Umagu svůj třetí titul a je jisté, že třetí sezonu po sobě zakončí minimálně s jedním triumfem. Argentinec v tříhodinové finálové bitvě udolal 2:6, 6:4, 7:6 Lorenza Musettiho (22), přestože prohrával o set a returnoval na setrvání v zápase. V žebříčku si polepší o 11 míst a vrátí se do nejlepší třicítky.
Francisco Cerúndolo dobyl antukový podnik v Umagu (© AFP)

Cerúndolo – Musetti 2:6, 6:4, 7:6

Francisco Cerúndolo triumfem v Umagu možná konečně nastartoval letošní sezonu. Po prvenství v chorvatském městě, v němž si zahrál své teprve druhé semifinále v aktuálním roce, vylepšil svou letošní bilanci na 22:21 a získal celkově třetí titul.

Argentinec byl v tříhodinovém finále s rozjetým Lorenzem Musettim kousek od porážky. Ve druhém dějství ztratil náskok brejku, ale stav utkání přece jen srovnal. Nejdramatičtější průběh měl jednoznačně rozhodující set, ve kterém se bojovalo hodinu a půl.

Cerúndolo ztratil v deváté hře servis, nicméně nedovolil Musettimu zápas dopodávat a nakonec vítězství urval poměrem 7:5 v tie-breaku. Proti Italovi plnícímu roli nasazené dvojky tak navázal na skalp turnajové jedničky Andreje Rubljova.

Cerúndolo si zahrál své páté kariérní finále na nejvyšším okruhu a svou bilanci v této fázi upravil na 3:2. Také oba předchozí tituly získal na podnicích série ATP 250, a to předloni na antuce v Bastadu a loni na trávě v Eastbourne. Je tak jisté, že už třetí sezonu po sobě zakončí s alespoň jedním triumfem na nejvyšší úrovni.

V žebříčku si rodák z Buenos Aires polepší o 11 příček a vrátí se do nejlepší třicítky světového pořadí. V novém vydání by měl být na 26. místě. V historii této chorvatské akce je třetím argentinským šampionem, ročník 2004 ovládl Guillermo Caňas a o rok později kraloval Guillermo Coría.

Musetti dosáhl na své první letošní semifinále na hlavním okruhu až v půlce června ve Stuttgartu, ovšem nyní se dostal mezi nejlepší kvarteto už na čtvrtém turnaji v řadě. Semifinalista nedávného Wimbledonu byl ještě před pár týdny ve finále na této úrovni neporažen. Předloni se radoval v Hamburku i doma v Neapoli, ale letos neuspěl ani na trávě v Queensu.

Oba aktéry teď čeká bleskový přesun na olympijské hry do Paříže, jelikož zítra odpoledne nastoupí k prvnímu kolu singlové soutěže. Cerúndolo bude čelit Tomásovi Barriosovi Veraovi a Musetti se utká s domácím veteránem Gaëlem Monfilsem.

Výsledky turnaje ATP 250 v Umagu

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist