Češi chtěli do Kanady, ale Srbska se nebojí

15. 9. 2013, 20:21
Aktuality 34
Poslední krok k obhajobě titulu v Davisově poháru čeká české tenisty v Srbsku. Kapitán Jaroslav Navrátil si myslí, že v Bělehradu se bude 15. až 17. listopadu hrát na tvrdém povrchu s vyšším odskokem a cesta k vítězství vede osvědčenou českou cestou - přes dvojku soupeře a výhru ve čtyřhře.
Daviscupová reprezentace ČR

Češi se se Srby střetnou potřetí za čtyři roky. V roce 2010 prohráli v Bělehradu 2-3, i když po čtyřhře vedli 2-1, a loni ve čtvrtfinále doma vyhráli 4-1. Zásadním rozdílem bylo, že při výhře Srbů figuroval v týmu Novak Djokovič, zatímco do Prahy nepřijel.

Letos první hráč světa Djokovič opět Davisův pohár hraje a chybět by neměl ani ve finále. "S Djokovičem nemají kluci dobrý zápasy,“ připomněl český kapitán Jaroslav Navrátil, že Tomáš Berdych má s Djokovičem bilanci 2-14 a Radek Štěpánek 1-8. "Jet do Srbska s minus dvěma body je strašně těžké," konstatoval Navrátil.

Cesta k udržení "salátové mísy" by tak měla vést přes srbskou dvojku Janka Tipsareviče, který neprožívá ideální sezonu. "Dva body se přes něj dají uhrát," přitakal Navrátil a pevně věřil i síle čtyřhry v podání Berdycha se Štěpánkem, vítězů 13 ze 14 deblů v soutěži. Proti nim nejspíše nastoupí Ilija Bozoljac a Nenad Zimonjič. "Nechci Srby podceňovat, ale čtyřhra je nejschůdnější ze všech bodů," řekl Navrátil.

Tenisté i kapitán si do poslední chvíle přáli finále proti Kanadě s Milosem Raonicem a Vaskem Pospisilem. "Bral bych je,“ pokýval hlavou Berdych po postupu do finále. "Já taky, ale realisticky to vypadá na Srbsko,“ doplnil Štěpánek.

Navrátil věřil, že oproti roku 2010 a tehdejší porážce jsou letošní šance na výhru o něco větší. Srbům chybí kvůli trestu za doping Viktor Troicki, proto nemůžou ve dvouhrách rozložit síly na tři hráče. "Bude to přijatelnější," řekl Navrátil a předpovídal, že tentokrát se nebude hrát na antuce. "Protože Tipsarevič ani debl na antuce neumí. Zvolí tvrdý povrch, ale pomalejší, aby to skákalo nahoru," uvažoval Navrátil.

V Bělehradu budou hrát tenisté proti silnému soupeři a jeho bouřlivému publiku. "Musíme to čekat. Je to jedno z nejhorších prostředí, to nejsou tenisoví fanoušci. To jsou fotbaloví, už jsme si to vyzkoušeli. Musíme se s tím poprat a o to víc se kluci semknou a lépe se připraví, abychom tam dokázali uspět," věřil kapitán.

"Stejně bude nejdůležitější to, co předvedeme my. Musíme být zdraví a v té nejlepší formě, co to půjde," měl jasno Štěpánek, kudy vede cesta k obhajobě.

Na cestu do Srbska se s předstihem připravovali členové České sportovní, která marketingově zajišťuje zápasy Davisova poháru pro český tým. Už dva měsíce před semifinále zamluvili hotely v Bělehradu.

"Před třemi lety byl problém s rezervací hotelů, proto už teď máme zamluvenou dostatečnou kapacitu," řekl majitel agentury Miroslav Černošek a dodal, že domluvený je také letecký speciál pro hráče.

Fanoušci se nejspíš mohou těšit na speciální balíčky, které budou nabízet cestovní kanceláře. "Aby se jich tam dostalo co nejvíce," řekl Černošek.

ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
gigin
Otřesný prostředí je tam čeká. Co tím máš konkrétně na mysli? Že se nebudou mít kde osprchovat, záchody budou na chodbě a na hotelu humus, špína, nedostatky??
Nebo myslíš diváckou kulisu? Jakože trubadúři z Prostějova tam budou dělat brajgl? Nebo potlesk diváků po DF nebo nezdařeném prvním servu, jak to třeba předváděli "civilizovaní" diváci letos v Montrealu? Nebo tušíš nějakou odplatu Štěpcovi za něco, co vlastně nikdy neudělal?
Upřesni mi to prosím, nějak mi to lebka nebere. Děkuji ;))
Reagovat
smazaný uživatel
giginku, neprehravej.. :-) Nemam tak bohate osobni zkusenosti s Balkanem, aby me v souvislosti s prestizni mezinarodni sportovni akci napadaly i nejelementarnejsi zalezitosti hygieny. Co nikdy nebylo, to mne diru do hlavy take neudela, takze nam zbyva kulisa - a to myslim, ze prostejovske trubadury tezko vubec zaslechnem.... :-) Jsem jednoduse svacla pres emoce, opravdu me U TENISU! znechucuji sceny, ve kterych fanynky jeci, stenaji, modli se a placou (doufam, ze Djokovic nezakopne), nesnasim buseni se do hrudi, odhalovani svalecku, freneticky projevy a dramaticke etudy obecne, samci rev, rvani tricek.... protoze to podle meho mineni, vychovy a vztahu k tenisu na kurt proste nepatri. Tak me zab, no, za pravdu rada zemru (a.magerova).. ;-)
Reagovat
gigin
No to je jiná, soječko! Né je, ale tebe čeká otřesné prostředí. Tomu rozumím. Až moc dobře ;)))
Zabíjet tě? Vůbec! Leť, ptáku leť ;))
Reagovat
spaniel
Novak vyhraje oba singly, debla vyhraje Tomas s Radkem a nakonec Tipsarevic nezvládne tlak domácího prostředí a v 5 setech prohraje se Stepcem....aaanebo to bude uplne jinak.
Reagovat
safi1313
vidim to stejne
Reagovat
kada.tom
Paráda, Lucko! Jen tak dál :-)
Reagovat
Fandina
k titulu. Pěkný výkon ve dvou setech a důsledná Lucie! Gratulace veliká Lucko!
Reagovat
Mayo
štvorhra 50 na 50 asi...Zimonjič je kvalita ale zase Štepánek je tiež kvalita...ale kľúčový zápas bude aj tak si myslím Štepánek vs Tipsarevič
Reagovat
Fandina
Srbové jsou favority. Mají i kvalitního debla. Ale uvidíme. Nic není nemožné.
Reagovat
Sonja
Debl Srbů se nemůže měřit se sehranou dvojkou Berdych-Štěpánek... Takže bych to viděla tak, že buď bude nějaké překvapení v singlu (na úkor Noleho nebo Tomáše), nebo vážně rozhodne až 5.zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase ale dokázali porazit i Bryanovce, já bych srbský debl nepdoceňoval, Bozoljac bude pod tlakem, ale může mu to naopak pomoct.
Reagovat
Sonja
Tak já neříkám, že se nemůže stát překvapení a Nenad s Iljou vyhrát, vždycky je tu možnost...ale dávám tomu hodně malé šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by. Já si fakt nedokážu představit lepší sécénář než pátý rozhodující zápas v Bělehradě, vyprodaná aréna, utkání dobra vs zla. A v něm pětisetová výhra dobra, tedy srdcaře a hecíře Radka nad zlem v podání potetovaného usimulovaného srbského individua :-)))
Reagovat
gigin
Ty sas búchl někde o víkendu do hlavy?
Reagovat
Sonja
Jestli moje dobro v čele s Novakem vyhraje, asi si neodpustím rakiju s dalšími navijači:-))))

P.S: Horší než tomasinho už je jen tomasinho s nacionálním cítěním:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky vás mám oba rád :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Lehce bych ve čtyřhře favorizovala Čechy, ale skutečně jen lehce. Srbové mají velmi dobrý pár a čtyřhra je nevyzpytatelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas dobra vs zla?..

No ak bude hrať Štepánek tak to bude skor zápas zla a mensieho zla :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, Radek je ztělesněné dobro :-))
Reagovat
pepin
http://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=tenis&c=A130915_165656_tenis_elv&foto=&thumbs=1#ELV4de895_160316_2657111.jpg
[ Reagovat ]
Reagovat
Sonja
Ach ti zamilovaní....:-))) Hezké fotky.
Reagovat
Fandina
Nádhera. Moc jim to sluší!
Reagovat
Mayo
tá Petra keď sa upraví je fajná
Reagovat
Fandina
Petra je moc hezká pořád, mě se líbí jak na kurtu poskakuje na těch štíhlých nohou a je zajímavá a má výrazné oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako jestli to ten Navrátil fakt řekl tak, jak je to tady prezentovaný, tak by si měl možná příště dávat větší pozor na pusu. Jet do Srbska s myšlenkou, že jsme dva body mínus, je nejlepší cesta, jak to prohrát. Od Radka se samozřejmě vítězství proti Djokovi nečeká, ale Tomáš se s ním určitě může utkat ve vyrovnaný partii. Jednou už ho letos porazil a to bych řekla, že v tý době hrál Nole líp než teď.
Reagovat
LukasH
No nevím. Berdych může překvapit, ale to by musel hrát výrazně líp. Třeba teď nevyhrál vůbec přesvědčivě a 90. hráč světa ho potrápil víc než dost. Ale každej zápas je jinej.
Navrátil si to asi myslím taky, když řekl tohle. Jen uvažuje, jak by to bylo nejschůdnější. Podle mě bude záležet, jak bude hrát Tipsarevič.
Vyhrát by to mohli jako loni. S tím, že to s Nolem bude jako loni s Ferrerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, ale pokud aspoň sleduješ Berdycha, tak musíš vědět, jak hraje proti hráčům na konci stovky a jak proti tý špici. Já mám někdy pocit, že tam stojí dva různí hráči. Samozřejmě že Nole bude favoritem, o tom žádná, ale já dávám letos Berdychovi tak 30%, byť ta bilance vyznívá mnohem nepříznivěji. Spíš mi jde o to, že pokud už se dopředu počítá s tím, že to prohraje, tak to člověka asi moc nenabudí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ano, naprosto souhlasím s tím, že se v podstatě opakuje situace z loňského finále.
Reagovat
LukasH
Šance tam určitě je. Rozhodně větší než kdyby měl hrát s Nadalem, tak uvidíme.
Každopádně to bude drama. Zas je fakt, že by to mohlo bejt ještě mnohem horší. Třeba kdyby měli hrát proti Španělsku s Nadalem a Ferrerem.
Reagovat
tommr
Navrátil jen řek to co každej ví. Tomáš i Radek mají s Djokovicem tragickou bilanci a nemá cenu si dělat nějaký iluze, že by ho mohli porazit v zápase ve kterým půjde o tolik. S podporou domácích fanoušků a na povrchu, kterej mu bude šitej na míru bude navíc Djokovic ještě silnější než obvykle ... :)
Reagovat
jackiec
souhlasím s navrátilem, těžko ho někdo z našich doma porazí, je to smutné ale je to tak
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě chvíli si tohle můžeme říkat a kluci si to taky můžou říkat a nemusíme tam vůbec jezdit. S poraženeckou náladou se totiž vyhrává dost těžko :/
Reagovat
smazaný uživatel
Mě fascinuje, že si to trenér dovolí takhle otevřeně říct. Ještě jsme to ani nezkusili a už jsem dva zápasy prohráli.
Reagovat
smazaný uživatel
teprve jsem si clanek precetla, me rozhodne nijak nebere kombinovat, co bude a muze byt, kdyby... Rada si pockam a zhodnotim, az bude co. Navratil opravdu nerekl nic strasneho ani porazeneckeho, ceka je otresny prostredi, cesta je Janik a debl, no a co? Djokovic by byl pridana hodnota, vedi to vsichni. Kluci se maximalne zasnazi - prorazit zed je i osobni uspech. Navratil neni dnesni, on je zamotivuje, :-) ale nevidim zadny duvod, proc ze sebe delat saska silnymi slovy a jezdit "porazit Djokovice".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist