Češi se sešli na první kolo Davis Cupu. Do Hannoveru vyrazili auty

28. 2. 2016, 16:47
Aktuality 15
Tenisový tým okolo české jedničky Tomáše Berdycha dnes zamířil auty k utkání Davisova poháru. U kurtů pražské Sparty ve Stromovce se do vozidel naskládali s kapitánem Jaroslavem Navrátilem také Lukáš Rosol, Jiří Veselý a Radek Štěpánek a odjeli s odhodláním, že příští neděli budou mít po utkání s Německem v Hannoveru na kontě tři body a vyhnou se duelu o záchranu.
Český DC tým (© Česká sportovní)

"Čeká nás obrovsky silný a kvalitní soupeř, ale věřím, že se budeme z Německa vracet s úsměvem na rtu," řekl sedmatřicetiletý Štěpánek, který na srazu vítal všechny německým pozdravem Guten Tag. I kapitán Navrátil očekává náročný duel, proto byl rád, že v týmu nechybí Berdych: "Bude to velice těžké, ale kvalita a zkušenosti jsou na naší straně. Všichni uděláme maximum, abychom měli v neděli měli tři body."

Berdych je v daviscupové sestavě poprvé od semifinále v září 2014 a do Německa odjel dobře naladěný. "Mám (na Davisův pohár) samé dobré vzpomínky a pro mě je to další super týden, na který se těším, a doufám, že to podtrhneme konečným výsledkem a budeme se vracet domů s vítězstvím," řekl sedmý hráč světa.

Po návratu z Dubaje měl trochu rýmu. "Ale není to nic, co by se mělo řešit. Když člověk cestuje, tak cokoli takového může přijít. Cítím se dobře, všechno běží podle plánu. Máme čas se připravit, aby bylo do zápasu vše stoprocentní," řekl.

Třicetiletý Berdych je jediným pamětníkem posledního utkání s Německem. "Mám z něj smíšené pocity," vzpomínal na rok 2005. Tehdy sice v pětisetových zápasech své dvě dvouhry vyhrál, ale Češi prohráli v Liberci 2:3 a poprvé v historii sestoupili ze Světové skupiny. "Výhry mě těší, zvládl jsem těžké pětihodinové zápasy, ale je to týmová soutěž a chyběl bod, což zanechá trošku hořkou vzpomínku."

Český daviscupový tým (© Česká sportovní)
Český daviscupový tým
(© Česká sportovní)

Zajímavý zápas čeká Veselého, který kousek od Hannoveru vyrůstal a trénoval. "V té oblasti jsem žil. Mám to skoro za barákem. Budu tam mít hodně známých, ale hrajeme proti Němcům a neočekávám zvláštní podporu," řekl Veselý.

Dvaadvacetileté české naději se letos zatím nedaří. Vyhrál jen jeden zápas z pěti. "Nebyl to úvod roku, který bych si přál," řekl levou rukou hrající tenista, který je po Australian Open bez trenéra. "Vývoj to má, ale zatím nic," řekl.

V autech stráví tenisté cestou do Hannoveru odhadem čtyři a půl hodiny. "Asi to bude veselejší cesta," očekával Berdych při konverzaci zábavu. Proto si ani nepřipravoval speciálně muziku. "Nebude třeba zabíjet čas hudbou," podotkl Berdych, který často jezdíval autem na turnaje jako junior a pak na challengery.

"Doufám, že cesta uteče a dobře dojedeme," řekl kapitán Navrátil, jenž první trénink v TUI Areně na tvrdém povrchu naplánoval týmu na pondělní dopoledne.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Frick
No, lepší jak letadlo, ale vlak by byl rozhodně více proletářský.
Reagovat
FulnekUltras
z Phy tak jedině propagandistické pendolino do Ovy - a to ještě po několika posledních incidentech s otazníkem... ;)
Reagovat
tommr
ale nebude to vůbec jednoduchý a bez tří bodů Tomáše to asi nezvládneme. To ale není nic novýho pod sluncem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky, ale Kyrgiose i Theima jsem z top 10 vystvala.. :-))
Reagovat
tommr
já Kyrgiosovi nevěřím ani tu dvacítku - vždyt je pořád zraněnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
protoze hlava.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kliknul jsem na Němce. Hodně by mě překvapilo, kdyby Rosol (Veselý) udělal bod. Berdych by ve dvouhře 2 body udělat mohl (měl - bez nich to nepůjde). Debl je otazník. V Paříži to dvojici B+Š po té době celkem šlo, ale poslední zápas v DC na 3 vítězné prohráli, byť s těžkými soupeři. Vidím to 51:49 pro Němce, kurz (2,70-1,45) podle mě moc neodpovídá.
Reagovat
Fandina
Myslím, že poslední debl B + Š v DC byl semi předloni ve Francii a mám dojem, že Radek se tam zranil. Možná, že by to vypadalo jinak.
Reagovat
Frick
Dostal nejhezčí dres. S číslem 70 :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, za 2 dny životní jubileum. No ale mít problémy se srdcem a zároveň fandit Slavii, to je docela nebezpečná kombinace :/
Reagovat
smazaný uživatel
není vidět ,které auto,ale nevěřím,že se tam poskládají
Reagovat
EllNino
No na fotce to vypadá, jako by se Jirka po už před odletem ....:)
Reagovat
Nola
cestuju autom, tak mu mozu cestou zastavit....
Reagovat
Kozoroh
Řekl si, že "to" vydrží - a nevydržel...
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenis-davis-cup-cesko-nemecko-berdych-rozhovor-flw-/tenis.aspx?c=A160228_173150_tenis_bem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist