Češi zvítězili 4:1, poslední bod přidal Minář

11. 7. 2010, 19:33
Aktuality 0
Čeští tenisté odjíždějí z Chile s vítězstvím 4:1. Jedinou výhru domácího týmu zařídil v souboji náhradníků Jorge Aguilar, který za rozhodnutého stavu porazil deblového specialistu Lukáše Dlouhého 6-1 a 7-6. Tečku za úspěšným čtvrtfinále udělal Ivo Minář, v posledním utkání porazil ve dvou setech Cristobala Saavedru-Corvalana.
Ivo Minář

Lukáš Dlouhý se v sobotní čtyřhře zasloužil s Janem Hájkem o potřebné třetí vítězství, které Čechy poslalo do zářijového semifinále proti Srbsku. Dnes mohl přidat čtvrtý bod, za rozhodnutého stavu ale nestačil na Jorgeho Aguilara. V utkání zahrál sedm dvojchyb, čtyřikrát přišel o podání a sám využil jen dva z 11 brejkbolů, aby za hodinu a půl prohrál 1-6 6-7.

Ivo Minář, který v pátek vybojoval důležité vítězství v úvodním zápase s Nicolasem Massuem, měl naopak den volna a svého dnešního soupeře Cristobala Saavedru-Corvalana od konce prvního setu jasně přehrál. V Davis Cupu si tak ve dvouhře vyrovnal bilanci na dvě výhry a stejný počet porážek.

Na dálku svým parťákům blahopřál Tomáš Berdych, kterého nepustilo do Chile zranění břišních svalů. "Jsem hrozně rád, že to kluci zvládli, ukázali sílu našeho týmu a předvedli se ve velkém stylu," řekl finalista Wimbledonu. I on věřil, že tým bude na semifinále opět kompletní. "A těžké utkání v Srbsku se pokusíme zvládnout a i já si budu moct zase zazpívat - My tu mísu stejně vyhrajeme!"

Zraněný Radek Štěpánek byl během utkání ve Spojených státech a nemohl tudíž zápas sledovat v televizi, ale byl s týmem v kontaktu. "Je dobře, že to zvládli a jsme pořád ve hře o mísu," citoval Štěpánka mluvčí daviscupového týmu Karel Tejkal.

Výsledek - čtvrtfinále Davis Cupu v Coquimbu (antuka):
Chile - Česká republika 1:4
Aguilar - Dlouhý 6:1, 7:6 (8:6), Saavedra-Corvalan - Minář 6:7 (2:7), 2:6.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist