Česká stopa v Shenzhenu: Zakopalová rozdrtila Hlaváčkovou

31. 12. 2012, 09:34
Aktuality 32
WTA SHENZHEN - Hned v úvodním kole prvního ročníku turnaje v čínském Shenzhenu na sebe narazily obě české zástupkyně a zápas se proměnil v jednostrannou záležitost. Nasazená Klára Zakopalová proti Andree Hlaváčkové ztratila pouhé dva gamy a krajance tak vrátila porážku z letošního US Open i s úroky.
Klára Zakopalová

Los turnaje v Shenzhenu byl k Češkám krutý, pátou nasazenou Kláru Zakopalovou a Andreu Hlaváčkovou postavil proti sobě hned v 1. kole. "Hodně jsme se vídaly v přípravě, proti sobě hrajeme podruhé za sebou v krátké době, ale to je prostě tenis," řekla k losu šestadvacetiletá Hlaváčková, jež o čtyři roky starší Zakopalovou porazila v září na US Open. Společně pak byly součástí vítězného fedcupového týmu.

Hlaváčková, jež v roce 2012 zaznamenala nejlepší sezonu ve dvouhře a sbírala velmi cenné úspěchy ve čtyřhře, se na začátek nové sezony těšila. "Ráda hraji první zápas sezóny proti výše postavené hráčce v rankingu, člověk nemá co ztratit. Chtěla bych zopakovat výsledek z US Open," prohlásila Andrea na svých webových stránkách a doplnila: "Docela dost mě zmáhá aklimatizace, časový posun mi dělá celkem problémy, a tak si hodně užívám nádherného hotelu."

Na první zápas sezony ale Hlaváčková ráda vzpomínat nebude. První set prohrála za 25 minut a o moc lépe si nevedla ani v sadě druhé. Během celého utkání neproměnila ani jeden z 10 brejkbolů, a tak po šesti ztracených servisech prohrála rozdílem třídy 1-6 1-6.

"Klára měla vynikající začátek, první set odehrála téměř bez chyby. Ve druhé sadě se hru povedlo srovnat, Andrea měla prakticky v každém z gamů možnost získat jej pro sebe, ale bohužel gameboly ani brejkboly neproměnila. Chyběla určitě zápasová zátěž, což je na úvod sezóny normální, ovšem je třeba také pochválit za výkon Kláru. Hrála výborně," řekl trenér Andrey Tomáš Petera.

Příští týden Hlaváčkovou čeká generálka na Australian Open v Sydney, kde už bude hrát i čtyřhru s Lucií Hradeckou.

Zakopalová, jež loni v Austrálii prohrála všechny tři zápasy, ale sezonu zakončila poprvé v kariéře v Top 30 (28. místo), se ve druhém kole utká s osmnáctiletou Elinou Svitolinovou. Talentovaná Ukrajinka dnes smetla hladce 6-1 6-3 Izraelku Shahar Peerovou.

Francouzka Marion Bartoliová vletěla do sezony drtivým vítězstvím. Nasazená dvojka deklasovala 6-1 6-0 Wing-Yau Venise Chan z Hong Kongu a postoupila do 2. kola.
- WTA INTERNATIONAL SHENZHEN -
(Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů)
pondělní výsledky (31. 12. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (5-ČR) - Hlaváčková (ČR) 6-1 6-1
Bartoliová (2-Fr.) - Wing-Yau Venise Chan (Hongkong) 6-1 6-0
Shuai Peng (6-Čína) - Keothavongová (Brit.) 6-4 6-0
Jovanovská (7-Srb.) - Cadantuová (Rum.) 6-3 6-1
Moritaová (Jap.) - Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) 6-4 6-4
Svitolinová (Ukr.) - Peerová (Izr.) 6-1 6-3
Cohenová (USA) - Bratčikovová (Rus.) 0-6 7-6(7) 7-5
Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) - Solerová (Šp.) 4-6 6-1 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Babosová (Maď.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
a Maria se náám odhlásila?
Reagovat
smazaný uživatel
a Petra končí..
Reagovat
dadaft
no jo no.
asi to bylo těsné, 69/71 na vyhrané míčky...

Daniela Hantuchová porazila Sáru Erraniovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno dobré Vám všem do nového roku (záměrně s malým "en")! Ať jsou Vaši tenisoví favorité zdraví, ať máte z jejich výkonů radost a ať se i Vy na kurtu, pokud patříte mezi ty aktivní, lepšíte! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je môj posledný príspevok v tomto roku, takže všetkým tenisovým priaznivcom prajem šťastný nový rok. Užite si dnes večer veľa veľa zábavy, začať môžete hneď po kliknutí :)

http://forehand.rajce.idnes.cz/nastenka#RafaelKillingRoger.jpg
Reagovat
a.magerova
Připojuji se s přáním všeho nejlepšího do nového roku, hodně zdraví, štěstí, radosti ze života i ze svých tenisových favoritů... :-))
http://tapety.na-pc.cz/distribuce-s2/novy-rok_20121204_05.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju tobě i všem tady na portále v Novém roce spoustu krásných NEJEN tenisových zážitků :-)
A žádná zranění.

Forehande, příští rok bude "náš" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rád se připojím. :) Přeju vám všem, ať je rok 2013 plný šťastných momentů! Takových momentů, které si na konci příštího roku budete rádi připomínat. Takových momentů, jako je pro mě třeba tenhle... :)
http://www.youtube.com/watch?v=sxL_wENF7UU

Tenistkám a tenistům chci popřát hlavně zdraví, protože každou chvíli vidíme, jak moc je potřeba. To chci popřát taky vám všem! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má Máša kompletní :-)

Jj, zdraví, ne všem je bohužel přáno..:-(
Reagovat
smazaný uživatel
S tím zdravím máš bohužel pravdu... Když už jsem nakousnul to letošní vítězství Mashy na RG, tak tady je ještě takové zábavné video z jejích oslav po zápase. Řekl bych, že se to docela hodí k tomu Silvestru. :D Ale všimni si, že Masha je opravdová dáma. Když už mluví trochu sprostě, tak potichu. :)

http://www.youtube.com/watch?v=-OmvhqJDLYU
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se připojuji s přáním pro všechny tenisové fanoušky s "uvědomělým" prožitím Nového roku a vykročením tím správým směrem v roce následujícím.
Děkuji tenisportálu za zprostředkovávání zpráv ze světa tenisu, tyto stránky patří k mým oblíbeným.

Jinak pro fanoušky Rafy, zas tak bych se o něho nebál ;) :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JfeeMd9eaAM
Reagovat
smazaný uživatel
No, bojím, bojím..:-(
Ale Rafovi je to koukám jedno, klidně si natáčí reklamu. Ale jo, je hezká..díky za video :-)
Už at se vrátí, tenis bez něj je jak milování bez vyvrcholení..něco tomu prostě chybí :-((
Sorry, mě momentálně nenapadá jiné přirovnání :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To samé je lyžování bez Lindsey... Ale ta se naštěstí vrátí už v lednu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je reklama svým způsobem, trefa do černého :). Raketu jsem si taky prostudoval, a jsem zvědavý jaký bude mít úspěch. Chápu tvé emoce, ale já zas mám výhodu ve sledování ženského tenisu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že je Máša dáma, i bez toho videa..to se pozná, jak se chová a jak se prezentuje. A i dáma může sem tam říct sprostý slovo, ale vyzní to jinak..Zároveň má smysl pro humor, takže u mě +
Lindsey... no, já o ní četla, že má deprese, to je mi líto, snad to aspoň poleví do snesitelnější podoby..

climmacus
Já ženský tenis sleduju taky, takže zas takový "vzduchoprázdno" to není..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to zas tak nemyslel konfrontačně....šlo mi o zachycení podstaty.
U ženského tenisu je podstatný rozdíl, že i z vyhraného zápasu dokáže "udělat" tenistka prohru... a já se ptám proč?
Některé tenistky by mohly vyprávět.....
V tom je, ale ženský tenis odlišný. Letos jsem viděl x-zápasů, kdy tenistka, ač měla od začátku navrh, koncovku neunesla....
Sleduji oba směry, a u mužů je to, dle mého názoru víc o víře v úspěch, u žen, tak příště ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě se to pozná i bez toho videa. :) Já vím, Lindsey to nedávno říkala v rozhovoru pro magazín People. Ale ta její momentální pauza s tím nemá nic společného. Jak už jsem ti psal, Lindsey měla ze začátku sezony silné střevní potíže, dokonce byla dva dny v nemocnici. Četl jsem, že zhubla šest kilo a samozřejmě jí to vzalo hodně sil. Ten deficit se nedal nijak dohnat, protože Lindsey hned naskočila zpátky do závodů SP. V Lake Louise třeba třikrát za sebou vyhrála, ale v posledních závodech jí ty síly viditelně chyběly a měla tam i jeden nepříjemný pád. Takže se po poradě s trenéry a rodinou rozhodla, že si dá pauzu, aby tu kondici získala zpátky. Měla by se vrátit asi 12. ledna při sjezdu v Sankt Antonu. Ty závody, které vynechala (a ještě vynechá) byly všechno technické disciplíny. Nepřišla o žádný sjezd ani super-G, kde ještě bude bojovat o malé křišťálové glóby...
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče těch depresí: Taky jsem se hodně vyděsil, když jsem viděl ten titulek. Ale v tom článku se vlastně psalo, že Lindsey měla deprese hlavně v minulosti a teď už je na tom lépe. Psalo se tam hlavně o roce 2002, kdy se Lindsey přestala stýkat se svým otcem a taky o roce 2008, kdy musela brát antidepresiva. Potom taky nebylo jednoduché, když se loni rozešla se svým manželem Thomasem. Ale jak sama Lindsey uvedla v tom rozhovoru, teď je v osobním životě po delší době šťastná. Nedávno se usmířila se svým otcem, který jí právě neschvaloval jejího bývalého manžela... Samozřejmě se mi to nečetlo moc hezky, ale Lindsey s tím naštěstí začala bojovat a pochopil jsem, že v současné době to je lepší. Lyžování pro ni bylo pokaždé takový ventil, na lyžích byla vždycky šťastná. To třeba bylo vidět i v minulé sezoně poté, co se rozešla s manželem. Začala jezdit snad ještě líp než předtím, jako by se uvolnila... Když jsem si ten článek přečetl, tak jsem si řekl, že Lindsey hodně potřebuje podporu svých fanoušků. V prosinci jsem ji několikrát napsal na twitter povzbuzující vzkazy, když jí zrovna nevyšel závod. Stejně tak na facebooku měla hodně vzkazů od fanoušků. Mám radost, že jí fandí tolik lidí a musím říct, že má spoustu fanoušků i v Evropě. Věřím, že se v lednu vrátí v plné síle a na únorovém MS ve Schladmingu zacinkají medaile. Je to fajn holka a mám ji rád. :)
Když teď nejezdila Lindsey, tak jsem přál Mikaele Shiffrin. To je ta mladá naděje, jak jsem ti psal. Je moc šikovná, dokonce nedávno vyhrála slalom v Aare (v 17 letech)! Jezdí fakt dobře. No ale jak říkám, bez Lindsey to prostě není ono... Ještě větší smůlu než Lindsey měla Marlies Schild, která se zranila při tréninku právě v Aare a sezona pro ni skončila. To je taky škoda, protože Marlies je dlouhodobě nejlepší slalomářka a letos mohla překonat nějaký rekord v počtu vyhraných závodů ve slalomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se připojuju s křížkem po funuse.
Reagovat
tommr
kdyby se pořádně domluvila s Luckou Hradeckou tak mohly jet do Aucklandu kde by měly obě větší šanci v singlu a navíc si mohly spolu zahrát i debla. Takhle Andrea dostala výprask už v prvním kole singlu a v deblu příjde zbytečně o 140 bodů do žebříčku, protože nebude obhajovat lonskej tiul z Aucklandu ...
Reagovat
Karl
Jsem stejného názoru. Celá cesta do Číny byla pro Andreu zbytečná. V Auclandu by určitě uhrála i něco víc v singlu a kdyby ne, tak by alespoň hrála debla.
Reagovat
skott
Jak by mohla Hlaváčková po takovým debaklu uhrát ¨určitě víc¨ v Aucklandu, když bylo mnohem jednodušší dostat se do losu v Shenzhenu, kde byl cut o víc než dvacet míst níž. Naopak kdo zvolil jako první zastávku sezony Čínu rozhodně neprohloupil, za stejnou práci dostane dvojnásobně zaplaceno.
Reagovat
tommr
no hůř tam určitě dopadnout nemohla a mohla si aspon střihnout ten debl jako loni ... :)
Co se týče konkurence tak ta je v Aucklandu i ve Shenzhenu zhruba stejná. Možná je v Číně víc peněz, ale když hráčka vypadne už v prvním kole tak je to víceméně fuk ...
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci,nic proti vašim názorům,ale myslíte si,že jenom my jsme ti chytří,kteří by našim hráčkám nejlépe naplánovali,kam mají jet hrát? Já si myslím,že nejsou hloupé a vědí,co dělají.My přece nemáme všechny potřebné informace.Jinak Kláře to moc přeju,u Andy mám pocit,že měla těch mediálních povinností až dost a také jsem slyšela něco o angíně před vánoci.
Reagovat
skott
No, jestli je to fuk, říkej až budeš sám vydělávat:-) Ale když je ta konkurence zhruba stejná, nechápu, proč opakovaně u článků píšeš, že měla větší šanci v siglu Aucklandu a jaká byla chyba, nepřihlásit se tam..
Reagovat
dadaft
gratulace Kláře.
jenom by mě zajímalo, co jí udělal fotograf snímku...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky gratulace,zdá se mi ten snímek,že je z Madridu z modré antuky?
Reagovat
LubosZabloudil
Ano, snímek je z Madridu. A Kláře to sluší, nebo ne? :)
Reagovat
dadaft
sluší. ))
ale vypadá to, že po fotografovi něčím mrštila. )))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že po výhře hází ručník mezi diváky. :) Jinak zápasy mezi Andrejkou a Klárkou jsou pro mě vždycky tak trochu dilema... Z mého pohledu dvě nejsympatičtější české tenistky. :)
Reagovat
Karl
Škoda, že ATP modrou antuku zakázala. Na Madrid jsem se díky ní hodně těšil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist