České deblistky dobývají Wimbledon. V osmifinále jsou už čtyři páry s českým zastoupením

7. 7. 2018, 17:09
Aktuality 17
Českým tenistkám se ve wimbledonské čtyřhře zatím daří. Do třetího kola na londýnské trávě postoupily turnajové dvojky Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou, vítězky Roland Garros Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou a už v pátek Lucie Hradecká se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. V závěru dne je pak ještě doplnily Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.
A. Sestini Hlaváčková a B. Strýcová

Turnajové dvojky Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová porazily ve druhém kole Wimbledonu domácí duo Dartová/Dunneová 6-2 6-4 a postoupily do osmifinále. V něm mohou narazit na česko-americkou dvojici Lucie Šafářová/Bethanií Matteková Sandsová, které zvládly utkání druhého kola s párem Kanepiová/Petkovicová dvakrát 6-4, a dál tak živí naději na zkompletování kariérního grandslamu.m

"Byl to těžký zápas proti singlistkám, které ale hrály výborně. Přinesl hodně zvratů, ale důležité je, že jsme to dotáhly," řekla Šafářová.

Zajímavé je, že loni byla Strýcová u toho, když se Šafářová stala světovou deblovou jedničkou a nyní může v případě titulu "dostat" do čela čtyřhry i Sestini Hlaváčkovou. "Tak to je úkol! To je nejdelší možná cesta. Soustředíme se na daný zápas," řekla Srýcová.

Wimbledon je jediný z grandslamů, který "Team Bucie" zatím nevyhrál. Proti Sestini Hlaváčkové se Strýcovou plánují hrát po dni volna agresivně. "A dobře se bavit. Navzájem se známe a herně před sebou nemáme tajemství. Na kurtu bude tři a půl Češky," smála se Matteková-Sandsová a Šafářová dodala: "V českém derby nás čeká nás silný tým. Už se těšíme."

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou porazily ve druhém kole španělský pár Lara Arruabarrenaová, Arantxa Parraová 4-6 6-4 6-4 a Siniaková tak odehrála ve Wimbledonu letos dohromady s dvouhrou již pátý třísetový zápas. V dalším kole narazí na turnajové čtrnáctky Lucii Hradeckou a Su-Wei Hsieh, nečekanou přemožitelku světové jedničky Simony Halepové ve dvouhře.

Dvanácté nasazené Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou postoupily do třetího kola po výhře 6-2 6-4 nad maďarsko-španělský párem Stollarová/Garcíaová-Perézová.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn / Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
sobotní výsledky (07. 07. 2018)
• Čtyřhra žen - 2. kolo •
Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) - Dartová, Dunneová (Brit.) 6-2 6-4
Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Arruabarrenaová, Parraová (Šp.) 4-6 6-4 6-4
Peschkeová, Melicharová (12-ČR/USA) - Garcíaová, Stollárová (Šp./Maď.) 6-2 6-4
Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA) - Kanepiová, Petkovicová (Est./Něm.) 6-4 6-4


• Smíšená čtyřhra - 2. kolo •
Rojer, Schuursová (4-Niz.) - Cerretani, Voráčová (USA/ČR) 7-6(13) 6-3

Komentáře

17
Přidat komentář
letityfanousek
gratuluji
Reagovat
Jan
Škoda, že se vyřadí navzájem.
Reagovat
slacker
mela by se sepsat petice at zmeni pavouka zenske ctryrhry
Reagovat
misa
V tenise záleží na dvouhře, vidíte, že i když hraje Bucie, tak to vůbec nekomentuju :)
Reagovat
misa
Ale Lucka má z toho deblu velikou radost, to je na ní vidět. V pondělí bude mít jednu kamarádku vedle sebe a druhou na opačné straně sítě. Jak to má teď s Hlaváčkovou nevím, ale dříve to bývaly taky velké kamarádky. Takže pro Lucinku pohodový zápas :)
Reagovat
PetaM
Takže záleží pouze na tom, co komentuješ? Super! :D
Reagovat
Kozoroh
Chyba, z tvého postoje by Lucka neměla radost.
Reagovat
misa
Však jsem to záhy zmírnil tím komentářem z 20:13 :) Ale radost z toho, když se jí vede ve dvouhře, je mnohem větší než z výsledků deblových.
Reagovat
tommr
první set zvládly v pohodě i když BMS se mi nezdá úplně stoprocentní ...
Reagovat
tommr
jasná výhra Bucie. Ve druhým setu sice přišly párkrát o podání, ale pokaždý si ho bez problémů vzaly zpátky ...
Příští kolo vypadá na předčasný finále ...
Reagovat
tommr
Andrea, která hraje s Bárou Strýcovou bojuje o post deblový jedničky a tým Bucie o zkompletování kariérního GS. Díky blbýmu losu ale jeden z těchto týmů skončí už ve třetím kole. To je strašná smůla ...
Reagovat
slacker
protoze BUcie byla skandalne podhodnocena pri nasazovani,
Reagovat
milik254
Kvůli.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo se Srýcová prosím pěkně, děkuji...
Reagovat
letityfanousek
a česky
Reagovat
Astarin
Doufám, že v tak silné sestavě bude aspoň jedna Češka v deblovém finále! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist