České reprezentantky zvládly úvodní dvouhry a nad Austrálií vedou 2-0!

9. 2. 2013, 15:02
Aktuality 162
České tenistky vedou po prvním hracím dnu 1. kola Světové skupiny Fed Cupu nad Austrálií 2-0 a jediná výhra je dělí od pátého postupu do semifinále po sobě. První bod pro obhájkyně titulu získala v Ostravě v úvodní dvouhře jednička Petra Kvitová po vítězství 7-6 a 6-3 nad Jarmilou Gajdošovou, v druhém singlu domácí dvojka Lucie Šafářové porazila světovou devítku Samanthu Stosurovou dvakrát 7-6.
Český fedcupový tým

Rozhodující bod může v neděli od 12:00 v souboji jedniček přidat Kvitová proti Stosurové, v případě její porážky by poté nastoupily týmové dvojky Šafářová a Gajdošová. Do závěrečné čtyřhry jsou nominované Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou proti finalistkám debla z Australian Open Casey Dellacquaové a šestnáctileté Ashleigh Bartyové.

"Je to 2-0 a jsem strašně šťastný, že to holky takhle dotáhly. Petra hrála velice solidně a zápas Lucky měl vše, co má mít. Teď se budeme snažit maximálně připravit na to, abychom to zítra dotáhli," řekl v rozhovoru pro Českou televizi kapitán Petr Pála.

Vítěz ostravského klání změří v semifinále síly s lepším týmem z dvojice Itálie - USA. Češky usilují o třetí triumf v soutěži po sobě. Pokud Austrálii porazí, vyhrají celkově už sedmý zápas za sebou.

Kvitová v úvodu sezony hledá formu a i na začátku dnešního utkání s Gajdošovou působila nejistě a nervózně. Na rychlém dvorci ČEZ Arény střídala světlé momenty se zbytečnými chybami a o první set musela tvrdě bojovat.

"Vzhledem k tomu, jak probíhala dosavadní sezona, nikdo nemohl čekat jednoduchý zápas. Na to, jak jsem byla v prvním setu nervózní, to dopadlo docela dobře. V druhém už to bylo lepší a uvolněnější. Určitě mě tahle výhra uklidnila," řekla Kvitová v České televizi.

V úvodní hře ještě stačila stejně jako soupeřka o hru později odvrátit brejkbol, v pátém gamu už ale o servis přišla a musela dotahovat. Česká jednička však zabojovala, ztracené podání si v osmé hře vzala díky třem vítězným úderům zpět a od stavu 2-4 uhrála tři gamy po sobě.

Další kritickou chvíli přežila dvaadvacetiletá Kvitová při skóre 5-5, kdy čelila dvěma brejkbolům. Hrozbu riskantní hrou znovu zažehnala a v tie-breaku už dominovala. Ve výměnách vsadila na křížné údery a o tři roky starší rodačce z Bratislavy Gajdošové povolila ve zkrácené hře pouze dva míče.

Vítězným tie-breakem zlomila osmá hráčka světa zápas na svou stranu. Uklidnila se, počet nevynucených chyb snížila na méně než polovinu a po dvou brejcích rychle získala nad 168. tenistkou světa vedení 4-1. Pak sice prohrála obě svá zbylá podání, o výhru se už ale připravit nenechala.

Šafářová, která v minulých dnech zápasila s poraněným kolenem, musela otáčet ještě nepříznivější skóre. O devět příček výše postavené Australance chyběl v úvodu jediný míč k vedení 4-0, brejkboly ale nevyužila a domácí dvojka snížila na 3-4. Vzápětí ale opět přišla o servis a Stosurová si v následujícím gamu vypracovala tři setboly.

V klíčové chvíli ale světová devítka doslova zkolabovala a po sérii dvojchyb Šafářovou vrátila do hry. Další dva setboly promarnila rozhozená Stosurová v tie-breaku a ostravská hala vzápětí bouřila, když rodačka z Brna využila po 82 minutách hned svou první šanci k ukončení sady.

Šafářová si naplno zvykla na soupeřčin čopovaný bekhend, na startu druhého setu okamžitě smazala brejk a pak si držela servis až do stavu 5:5. Stosurová se dostala do vedení, nabídnutou šanci ale znovu trestuhodně zahodila. Šafářová srovnala a v tie-breaku už kralovala. Nad soupeřkou vyhrála stejně jako v posledním vzájemném duelu dvakrát 7:6 a ve Fed Cupu si připsala čtvrté vítězství po sobě.

"Na začátku tam byla trošku nervozitka, ale vracely se mi vzpomínky na finále. Bylo to velice těžké, s ní jsou ty zápasy vždy vyrovnané. Zvládla jsem to skvěle," pochvalovala si Šafářová.

- FED CUP, Světová skupina, 1.kolo -
(Ostrava - ČEZ Arena, tvrdý povrch)
sobotní výsledky (09. 02. 2013)

ČR - Austrálie 2:0 po úvodních dvouhrách:
Kvitová - Gajdošová 7-6 (7-2) 6-3
Šafářová - Stosurová 7-6 (8-6) 7-6 (7-4)

Komentáře

162
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je jelito
Reagovat
Bob
fůj to nejím.
Reagovat
smazaný uživatel
proč si nadáváš?
Reagovat
brixner
Dnes jí to ohromně sluší! Je to můj miláček! Na světě není jediná hráčka, které bych proti Sammy fandil, prostě promiňte...Brix
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
NOHY! Je potřeba se hýbat po podání.....jako bych slyšel svého despotického otce a trenéra v jedné osobě. Svačina mi vyvolává traumata z dětství.
Reagovat
deLaFere
dnes vidíme skutečnost, potenciální světovou jedničku a zároveň tenistku v absolutní krizi, made by Petra Kvitová
Reagovat
Bob
Někdy mele úplné nesmysly..
Reagovat
tommr
a Lucka už nebude muset hrát. Lucku totiž čeká už v pondělí nebo v úterý těžkej zápas v Doha proti Hsieh a případnej zápas proti Gajdošový by jí asi stál spoustu sil...
Navíc bych dneska docela rád viděl Háčka v akci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, první set ukončila rychle :)))
Reagovat
tommr
tak první set byl ze strany Petry doslova strašidelnej - s takovou hrou nemá nárok proti nikomu ...
Reagovat
smazaný uživatel
pravdu díš
Reagovat
petrulinka
To je tady zase kritiků a chytrolínů!! Přitom by stačilo napsat, holky děkujem, vybojovaly jste dnes dva body :-) A ne pořád dokola ty přihlouplé kecy okolo Petry. Jak tady tak sleduju, tak ono už je jedno, jestli nějaký zápas vyhraje nebo prohraje, stejně tady do ní někteří pořád budete šít. Jak sama Petra řekla, hned po příletu do česka se na ni sesypali novináři s nepříjemnými otázkami. Sakra lidi, myslíte si, že Petra její tým neví, co mají dělat? Myslíte si, že mají zapotřebí takových neustálých rýpalů? To fakt určitě Petře přidá, když bude pořád kolem sebe poslouchat, jak mizerně hraje. Dejte jí už pokoj!
Reagovat
gigin
Koukám, že naše tenisové holky dnes hrají proti Austrálii. Petra Kvitová vyhrála,tak snad už se přestane psát, že je v krizi a lidi jí přestanou radit, jak hrát.Tomu jsem se musel smát:) Milí odborníci a radilové:jestli chceš být nejlepší,musíš chtít být nejlepší.A udělat pro to maximum.A vědět,že právě to tě dělá šťastným.Možná,že Petra je teď šťastnější a spokojenější, než když byla druhá na světě.A to by pro nás fanoušky mělo být to nejdůležitější.Ale zítra může být vše jinak. Záleží jen na Petře, všechno má svůj čas,tráva také není zelená po celý rok. Takže fanoušci Petry, buďme trpěliví, ona to má v sobě, je to bojovnice.Až zjistí,že vítězství je to,co jí dělá nejvíce šťastnou, tak bude nejlepší na světě.
Tímto prohlášením nestřílím jen tak od boku, vím, o čem mluvím z vlastní zkušenosti.
Reagovat
Fandina
gigin ... vždyť mě znáš, mám dlouhé vedení, ale to psal JJ na facebooku? Super chlapec, moje řeč ... úsměv
Reagovat
gigin
Ano Fandinko, to napal Jaromír Jágr na facebooku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jarda je PÁN! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jarda píše na svůj FB celkově super věci, vážím si ho jako člověka pořád víc a víc. Petra na to má a umí hrát určitě ještě lépe než dneska... Ale pozor, nezapomínal bych na konkurenci. :)
Reagovat
Fandina
JJ je fajn !!!
Reagovat
Fandina
Máš pravdu. Nikdo holkám nepoděkoval. A bylo za co. Obě vyhrály a ve dvou setech. Tak to napravuji.
Holky děkujem. Gratulace a zítra ještě jeden bod! Jste super. Pojď pojď pojď
Reagovat
letityfanousek
ale aspoň závěr jsem viděl. Holky udělaly jste mi radost :)
Reagovat
Karl
Sledujete tady výsledkově I. skupinu FC - Evropa/Afrika? Podívejte se, že Ana Konjuh docela vystrkuje růžky. Porazila třeba Ulu Radwaňskou!

http://www.fedcup.com/en/results/group-i/europe-africa/2013.aspx
http://www.fedcup.com/en/results/tie/details.aspx?tieId=100019966
Reagovat
smazaný uživatel
první zápas pro Petru Makarova nebo Suarez Navarro, druhý buď Lucka Šafářová nebo Nadja Petrova, čtvrtfinále Serena.

Jinak gratulace, 2 body jsem příliš nečekal, ale ani nejsem nějak překvapený. Sam mi bylo líto, snad se dá v Doha (zítra raději ne:)) zase dohromady a bude to zase drtit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pro Petru není zrovna příjemný los...

Ale Masha má celkem přijatelný los... V 1. kole volno, ve 2. kole kvalifikantka nebo Fatma Al Nabhani a ve 3. kole nejspíše Sloane Stephens.. Ve QF může hrát se Sam nebo s Marion :-) Mě asi šejkové vyslyšeli :D Zrovna dneska, když jsem koukal na FC na zápas Lucka vs. Sam jsem si tak v duchu říkal: "Boože, jak já se těšim na zápas Masha vs. Sam, mohly by hrát spolu už v Dauhá" :D A na zápas Masha vs. Sloane bych se taky těšil jako malej kluk! :D
Reagovat
Karl
Kde jste prosím vzali los? Já jsem prohledal celý internet a jediné, kde jsem něco našel, byl náš starý dobrý tenisportál, kde jsem našel alespoň zápasy prvního kola.
Reagovat
smazaný uživatel
našel jsem to pod tímto odkazem: http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2013&wkno=7&lang=en&tour=1&eventid=01003&ref=www.atpworldtour.com

Klik na Doha -> Live Draws
Reagovat
Karl
Díky moc. Doufám, že zase uvidíme i H+H ve svém původním obsazení.
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač :) Andrea bude hrát v Doha s Luckou Šafářovou viz tento rozhovor: http://www.andreahlavackova.com/cz/novinky/120-jak-se-rodila-cesta-do-dauha.html
Reagovat
PetaM
Ach jo .. Zase ta Serena ... No, ale každopádně, ať dojde aspoň k ní! :D A jestli k ní dojde, tak jí i dá, tomu věřím :D
Reagovat
tommr
to je hodně špatnej los - nejen pro Petru, ale i pro naše ostatní holky - pokud budou Petra, Lucka a Andrea vyhrávat tak na sebe narazí už v prvních třech kolech a navzájem se vymlátí. No a ve čtvrtfinále je pro poslední z nich v každým případě konečná v podobě Sereny ...
U Petry mám navíc pochyby jestli vůbec zvládne svůj první zápas - s Makarovovou loni v Eastbourne utrpěla drtivou porážku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace děvčatům, zítra, doufám, ten potřebný třetí získají. Fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky mě dneska potěšily, dokázaly, že ať už na jakémkoliv turnaji předvedou cokoliv, ve Fed Cupu budou vždycky těžko k poražení.

Petra se sice v prvním setu rozehřívala, ale koncovku nakonec zvládla bravurně a druhý set si i přes ten festival ztracených podání pohlídala.

Lucka zase předvedla, že jestli ji loňské finále v něčem posunulo nahoru, tak v psychice. Prohrávat 0:3 a 0:40 a ještě to otočit, to klobouk dolů.

Když jsme u té psychiky, doufám, že všichni zdejší "experti" zaregistrovali, že ve studiu byl Petřin psycholog Michal Šafář a že pozorně poslouchali, co ten pán povídal..
Reagovat
tommr
já ty pozápasový rozhovory většinou neposlouchám a žádnýho Šafáře jsem ani nezaregistroval. Moh by si aspon stručně zrekapitulovat co říkal? A je to nějakej příbuznej Lucky nebo jde jenom o shodu jmen? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš chybu, zrovna tenhle byl celkem zajímavý. Ve stručnosti: říkal, že fyzická a psychická pohoda jsou spojité nádoby, že změna kondičního trenéra a s ní úzce související změna přípravy byla vynucená tím, že Petra loni byla hodně často zraněná a že bylo třeba se posunout dál tak, aby se její tělo se zvýšenou námahou vypořádávalo daleko lépe a neztrácela se spousta času neustálým "látáním" zranění atd, že Kotyza je jeden z mála trenérů, který tuhle problematiky chápe a že každá změna chce čas, podle jeho zkušeností to trvá cca 3 měsíce, než se na ní člověk adaptuje..
Reagovat
ludolf
Petra se také zmiňovala, že pracovali na zvýšení pohyblivosti a přibrala na nohách.
Reagovat
tommr
no to co říkal zní docela rozumně - tak uvidíme jestli se to časem opravdu nějak zásadně zlepší ...
Jinak fyzicky se mi Petra na tom zdála už dneska o něco líp než v Austrálii. Jen nevím jestli to třeba nebylo tím dresem ... :)
Reagovat
dadaft
ona to má Petra těžké - například, když potřebuje rychle změnit směr pohybu, několik kilogramů jejího těla (kilogramů, které mnozí tak obdivují) pokračuje setrvačností v původním směru pohybu.........
není, není to lehké. )) (taková Halepová šla kvůli tomu i na operaci)
Reagovat
Titan
Ano pan Šafář sdělil to, o čem se baví všichni, kteří mají trošku kritičtější pohled. V překladu řekl, že Petra těžce zanedbala fyzickou přípravu, což ji ničilo i psychicky. Jestli má ten problém příčinu v ní, nebo to nedocházelo ani trenérovi není jasné...
Reagovat
pepin
Neřekl nic nového a světoborného, to, že psychická pohoda je spojená nádoba s fyzickou jsem se učil již před lety při trenérském kurzu. Je pravdou, že Petra řekla, že nabrala na nohách a Šafář, že to bude trvat 3 měsíce, takhle to ohraničil, než se to srovná. Nevím zda to nějak neurychlil, protože o tom mluvil již v nějakém pořadu v televizi před časem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavá dedukce, škoda že, kulantně řečeno, poněkud nepřesná.

Pepin. neříkám, že přišel s nějakou závratnou novinkou v oblasti sportovní psychologie, nicméně řekl to, co si tady spousta lidí neuvědomuje nebo nechce připustit.
Reagovat
ludolf
Tak to jsme slyšeli každý něco jiného. Neslyšel jsem od něj o tom, že by fyzickou přípravu zandbala, ale to, že původní příprava vedla ke zdravotním problémům, tak ji museli změnit, aby byla k jejímu tělu šetrnější.
Reagovat
pepin
Nevím kdo co si tady myslí, ale čekal bych od něho něco trošku jiného než tuto známou věc.

ludolf - tak by mě zajímalo co tam teda dělal Ivanko jako kondiční trenér, když to ku.....
Reagovat
Titan
Řeč psychologa a řeč politika je podobná v tom smyslu, že je třeba jí rozumět... ;-)
Reagovat
Titan
Já myslím, že je velmi přesná. Vyjadřování psychologů má svá specifika. Jaké má problémy muselo být těmto pánům jasné, jakou zátěž bude muset snést také. Tady nejsou žádné neznámé faktory. Jde o to, kdo z týmu se bránil přizpůsobit Petřinu přípravu tak, aby zvládala to, co by zvládat měla...
Reagovat
smazaný uživatel
Řeči politika a řeči psychologa je třeba rozumět. Ale rozhodně to neznamená si jejich vyjádření překroutit podle potřeby. ;-)
Reagovat
ludolf
Podle různých vyjádření to vypadá, že Ivanko to s fyzickou přípravou přepísk, důsledkem čehož byly zdravotní problémy. Tedy spíše opak toho, co vyvozuje Titan.
Reagovat
smazaný uživatel
On toho řekl poměrně dost. A že pro tebe je to známé ještě neznamená, že je to známé taky pro ostatní.

Btw. on neřekl, že to Ivanko ku.. On řekl pouze to, že bylo a je potřeba Petru přizpůsobit na vyšší námahu, aby nebyla tak často zraněná. Do Ivanka se vůbec neopřel.
Reagovat
Titan
Já opravdu nic nepřekrucuji. U Petry se neobjevil žádný neznámý nebo nečekaný faktor. Myslíte, že psycholog v TV řekne, že jeho klient měl nereálné představy a bránil se jejich řešení? To by byl věru špatný psycholog. Já řeči psychologů rozumím, protože jsem jí studoval (ne jako hlavní obor) a snažím se také pomáhat. Kdo mě zná z iDěs, tak jsem byl v otázce Petry dlouho optimista, ale když zjistím že nemohu svůj aktuální názor udržet, tak ho musím revidovat dle pozorované skutečnosti. Věřím, že se zlepší, ale mám pocit, že třetí bod nepřinese Petra, ale Lucka...
Reagovat
pepin
To já vím, já jsem jej poslouchal, apropo, přeci neschodí před národem v televizi někoho s kým pravděpodobně také spolupracoval. Mě jen pořád udivuje a již jsem to zde psal nedávno, že se kolem Petry pohybují nebo pohybovali takový diletanti, že to neviděli? Pokud máš pravdu, že ji ten Ivanko v podstatě ubližoval? Vždyt ten Kotyza to také musel vidět, pokud jí nakládal více než byla schopná unést.
Reagovat
Titan
Otázka je, jak si vysvětlujete slovo přepísknout, když to děláte špatně, tak to přepísknete špatnými dávkami (které má každý jinak nastavené). Když to máte nastavené dobře, tak se dostaví výsledky bez poškození organismu a vůbec nezáleží na celkové fyzické zátěži. Jenže ono to chce taky něco obětovat. Tenisté nemají zrovna klidný život a musí docela hodně obětovat pro kariéru, čemuž se má mladé děvče pochopitelnou tendenci bránit...
Reagovat
smazaný uživatel
Ách jo, tak znova: on neřekl nic o tom, že by to Ivanko s tréninkovými dávkami přeháněl (a jsme zase u toho překrucování), jen že je třeba přizpůsobit trénink tomu, v jaké je zátěži Petra dnes. Neboli Petra s Ivankem měli nastavený nějaký režim, který jí prospěl v tom smyslu, že se díky tomu vyšvihla až do top 10 a vyhrála Wimbledon. Ten režim ale v situaci, kdy se na Petru nabalilo více povinností souvisejících s její pozicí top hráčky, prostě selhával. A ten režim teď mění. A nikdo netvrdil, že by ten režim nezměnili, i kdyby Petra bývala zůstala s Ivankem.
Reagovat
Titan
Ne přímo diletanti, ale lidé, kteří ji neodhadli nebo nedokázali přesvědčit. Petra je typ, který nemůže dostat nějakou tabulkovou tréningovou dávku, je to typ, se kterým přicházejí nové výzvy a čistě individuální přístup, což má svá rizika, protože individuální přístup není z podstaty odzkoušený na nikom jiném. Kotyza např. trénoval Lucku Šafářovou a nějak to nedopadlo. V tom kolektivu si to musí sednout s jediným cílem - dostat hráčku do nejlepší možné kondice a nesmí být překážkou ani sám hráč, potom to nefunguje...
Reagovat
Titan
Vy stále nejste ochoten připustit, že se bavíme o dynamice. Vy si staticky myslíte, že stylem, jakým vyhrála Wimbledon se dá pokračovat. To je nesmysl a kdo dlouho tvrdil, že ano, tak ať se podívá na výsledek. Pane quesh, vy chcete tvrdit, že čekalo do 1.1.2013 a pak se zjistilo, že to nefunguje? Tak to upřímné politování toho, kdo to tak zařídil...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoliv pane Titan. Já pouze tvrdím, že měli nastavený nějaký režim, který několik let (a to včetně tolik vzpomínané sezony 2011) víceméně bez problémů fungoval, takže neměli důvod do něj zasahovat, a to ani na začátku sezony 2012. Jenže v průběhu sezony se ukázalo, že už nefunguje. Jenže uprostřed rozjeté sezony na zásadní změny v přípravě prostě není čas ani prostor.
Reagovat
Titan
Výborně, tak to se prakticky neshodneme jen v jedné věci. Já říkám, že se ten čas a prostor najít měl. I když souhlasím, že to díky tlaku sponzorů a těch vší kolem nemuselo být realizovatelné. Sakra, vy jste mě snad dokopal k tomu, abych s vámi dobrovolně souhlasil... ;-) A od toho plodné diskuze jsou...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mme prekvapivy vysledek po dnesku. Bal jsem se aby to nebylo 0:2 pro australanky kdyz jsem videl formu holek z poslednich dnu. Je videt ze se na Fed cup vdycky vybicujou. Je videt super atmosfera v tymu, holky si to uzivaji.
Petra se v prvnim setu hodne trapila a koncovka setu vlastne rozhodla o celem zapase. Druhy set hrala mnohem uvolnejsi, presto si neodpustila chyby pri svem podani. Druhy set dava nadeje do budouctna.
Druhy zapas Lucky zacal hruzostrasne, ale pak se Lucka chytla a byl to vyrovnany zapas. Sam je viditelne na tom spatne psychicky, co zazdila v prvnim setu pri setballech se jen tak nevidi.
A na zaver trocha polemiky. Jsem moc rad ze ziji zrovna v tomto obdobi, jsem moc pysny na nasi zem co se tyce sportu(a nejen sportu) uzivam si ze jsme v tenisu kde zrovna jsme, protoze si uvedumuji, ze za par let to muze byt obracene a budem radi za prvni kolo svetove skupiny jak u muzu tak i u zen.
A uplne nakonec bych rad napsal to ze nejsem takovy patriot jak si mnozi zde mysli. Mam filipinskou pritelkyni a pokud to vyjde tak brzy budu emigrovat prave na Filipiny, presto pro me vdycky bude Ceska republika cislo jedna a nikdy nezapomenu. A i diky tomu vim co asi citi ted Jarka Gajdosova. Urcite tento zapas byl pro ni neco specialniho a tezsiho na psychiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud si dobre pamatuji, tak je to Slovenka:) Tak snad to nejak zvladla:) Horsi by asi pro ni bylo, kdyby hrala v Bratislave...
Mej se pekne na Filipinach:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslis Jarku tak ano je to slovenka, ale i tak je to pro ni trosku specialni zapas nebo ne?
Diky, ja vim ze ty taky nezijes v CR tak asi vis o co se jedna :)
Reagovat
Bob
Vem mě tam s sebou, nebudu překážet :D
Reagovat
pepin
Také Ti přeji hodně štěstí na Filipínách i když sám uvidíš, zda tu změnu budeš schopný absolvovat. Moje dcrka hodně cestuje po světě, zůstává v různých zemích i delší dobu, Amerika rok, austrálie, Nový Zéland rok atd, ale vždy se vrací domů do naší a její vlasti. Tak snad to zvládneš, přeji hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky, prave diky kvuli me lasce k cestovani jsem se seznamil s moji pritelkyni nahodne v jednom baru kde jsem sledoval australian open(Berdych vs Nadal). Ona tam byla na veceri, ja kvuli sportu a dopadlo takle hezky.. Jinak samozrejme si uvedumuji co to bude obnaset, jina kultura atd. Neni kazde zlato co se třpití. Dale to bude znamenat diky casovemu posunu zapomenout na sledovani meho oblibeneho sportu(hokej, tenis, fotbal, lyzovani) maximalne australian open ktery jsem stejne sledoval poslednich par let z asie.
Bobe, staci jenom nabrat cestovatelskeho ducha a mozna budem"sousedi" :)
Reagovat
Bob
Já už toho procestoval hodně, ale na Filipánách jsem ještě nikdy nebyl. Ale podle mě je to nějaké znamení, zrovna dneska jsem na Filipíny koukal na internetu a přemýšlel jsem, jaké to tam asi je. Koukal jsem na tu přírodu co tam mají, nádhera! Jel bych hned! :) Potom mi pošleš nějakou fotku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite to pro ni muze byt zajimave, ale na druhou stranu, holky z jedne zeme musi nekdy hrat proti sobe...:) To si myslim muze byt horsi. A vubec asi nejvic specificke, pokud to je sestra, nebo kamaradka, se kterou treba hraje debla :)

Ja si myslim, ze kdyz nekdo zije mimo CR, tak urcite je to velmi poucne, a asi je i treba dost obetovat, zalezi proc odchazis:)...jinak stavas se kazdodennim prikladem ceske kultury, jak ty se jim budes jevit, tak budou brat CR:))) A vermi, ze Ty budes mit za par let vetsi vliv na to, jak nas berou v zahranici, opravdu vetsi, nez kdyby Berdych vyhral 12xGS za sebou:) A jeste zalezi, v jake sfere pracujes, cim vic lidi, se kteryma se potkavas, tim vic lidi budou pres tebe koukat jaci jsou cesi a jake je CR a budou se te ptat porad na tisic veci, a jak budes potkavat porad novy lidi, tak se budou take ptat, takze za nejaky cas budes vedet o CR mozna vic, nez kdyz jsi tam zil:D)))). Skoro kazdej den:))) Obcas je to opravdu zajimave:)))
Zajimavy priklad: Ja dostal smsem a osobne tolik kondolenci, kdyz umrel Havel, ze to se snad ani neda popsat. Citil jsem se jak bych byl nejaky statni predstavitel, a fakt k tomu mam daleko:) Proste tak to nejak funguje:) Takze proto preji uprimne hodne stesti:) At se dari. Ted budes takovy kazdodenni CR reprezentant na vsechno v zahranici:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlku, hezky napsane..
Bobe, fotky jsem ti poslal pres PM.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavne, ze jste mi nekteri a ruznym zpusobem, a nekdy bohuzel ne uplne peknym zpusobem teda:), vcera vysvetlovali, ze Lucy na Sam nema:D))))))
Koukam, ze ji dala ve dvou. :P

Proste by opravdu bylo prekvapenim, kdyby Cesky nepostoupily...a je videt, ze ted je to uz skoro na 100%
Petra podle mne mozna Sam neda, ale Lucka Jarmilku na beton, a v deblu vubec nemam pochybnosti, kdo je favoritem:)
Reagovat
Jan
Taky to tak vidím, jak to zítra asi bude.
Reagovat
tommr
pokud jsi ten zápas viděl tak ale musíš uznat, že Stosurová si ho prohrála hlavně sama. Lucka sice hrála dobře, ale kdyby Sam nebyla taková labilka tak Lucka odešla poražená ve dvou setech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na kdyby se nikdy nehralo, nehraje, a nikdy nebude hrat...:)
Kdyby Petra nemela astma nebo se ji nekde zahadne ztratil volej, tak by... kdyby Wawrinka, tak by Andy...kdyby ne koleno, tak by Nadal..., kdyby ne koleno Lucky v Parizi, tak by... kdyby Li sebou neflakla o plexicushion, tak by...

Jejich h2h celkem o necem vypovida, a Lucy dnes potvrdila, ze ji dokaze prehrat, i kdyz neni uplne fit a ok, nakonec Sam take neni uplne ve forme..a tak muzes pokracovat do nekonecna. Vysledek hovori o vitezstvi 2:0 na sety:))) pro Lucku:) Lucy se za posledni cas opravdu i zmenila, ted ma jeste smulu, ze ji stiha plno zdravotnich problemu, ale verim, ze se to ulozi, a ze nas jeste prekvapi:)
Rozhodne je prijemnejsi se kouknout na Lucku jak se vystrili aktivne z kurtu i za cenu prohry, nez na Petru, ktera se herne trapi totalne. jen ze servisem to z Sam asi nepujde...:)
Reagovat
tommr
já vítězství Lucky nijak nezpochybnuju - právě naopak. Příjemně mě to překvapilo a velice si ho považuju. Jen si prostě myslím, že šlo o poměrně jasný psychický selhání favoritky ... :)
Reagovat
Fandina
Tak ona je otázka kdo pro koho byl favoritkou. Pro mě byla Lucka, takže žádné překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zase neprehanej. Favoritka pro vetsinu byla Sam, ale samozrejme pro par lidi to mohlo byt i naopak. Koneckoncu i v prvnim zapase jsem nemel favoritku ikdyz jsem samozrejme fandil Petre.
Reagovat
Fandina
Wheelbow ... tak samozřejmě, že žebříčkově a podle sázkovek byla favoritkou Sam. Jenže já jí moc nevěřila a naopak jsem byla překvapená, že hrála lépe, než jsem si myslela, že bude hrát. A Lucka hrála moc dobře. To je jasné. Jsem ráda že vyhrála, po prvním game to tak nevypadalo, to tam zahodila dva jasné brejkboly. Pak ale přidala a tak jsem ráda, že nakonec vyhrála. Bylo to vyrovnané. Ale bod jsem od ní čekala ... úsměv
Reagovat
VlS
Osobně si myslím, že H2H je spolehlivější vodítko než žebříčkové postavení, v něm se totiž lépe zobrazí "hlava". Podle mě zápas neměl jasnou favoritku a pokud mírnou, tak to byla právě Lucka.
Co dokázala zahodit Sam dokázala spálit Lucka velmi podobně.Sam až na ty okamžiky kolapsů vůbec nehrála špatně, Petru nečeká lehká práce, ale ani Lucku, pokud Petra neudělá třetí bod. Lucka opravdu zrajea měla by vyhrát, Jarka je trochu lehčí soupeřka než Sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj tip po prvním dnu byl 1:1 a předpokládal jsem, že dneska vyhrajou Petra a Sam... Petra sice umí hrát lépe než dneska, ale od toho 2. setu už to měla celkem v pohodě. Sice v něm dvakrát ztratila podání, ale dokázala to hned napravit. V 1. setu se probudila za nepříznivého stavu 2:4 a potom taky zahrála dobře proti dvěma brejkbolům za stavu 5:5. To jí podle mě výrazně pomohlo. Vyhrála první set, uklidnila se a pak už to dotáhla.
Co se týče Sam, tak ta dneska zahodila neskutečné věci. Začátek měla výborný, ale pak přestala hrát svou hru a Lucka na ni našla recept. Přesto měla Sam v prvním setu čtyři setboly, z toho tři při vlastním podání. Nebylo z toho nic a většinou kvůli jejím vlastním (dvoj)chybám... Ve druhém setu se mi zdálo, že po tom rebrejku měla Lucka navrch. Ale byla to zase Sam, kdo podával na vítězství v setu. Jenže zase nedopodávala a Lucka opět vyhrála tie-break... No, je pravda, že Sam na Lucku neumí (po dnešku bilance 5:2 pro Lucku), ale s takovými výkony by jí to na první desítku asi dlouho nestačilo. Dneska jsem si v novinách přečetl titulek "Stosurová už dávno není svalnatý uzlíček nervů". Po dnešku nevím, nevím...

Teď už je to jasně v českých rukou. Pokud zítra předvede Petra nějaký solidní výkon a Sam bude dělat zase takové chyby jako dneska, tak je rozhodnuto... Jinak mě celkově ty prognózy nevychází skoro u všech zápasů. Ještěže nesázím, to už bych byl asi v bankrotu. :D Asi úplně největší senzací je pro mě Argentina - Švédsko 2:0 po prvním dnu. A když se podívám na výsledky jednotlivých setů, tak je to ještě větší překvapení...
Reagovat
tommr
Stosurová se už asi nikdy nezmění - na ní je úplně jasně vidět jak jí v důležitejch momentech tečou nervy ... :)
Máš pravdu v tom, že postup už máme v našich rukou. Ideální by bylo kdyby to ukončila už Petra, která má se Stosurovou dokonce ještě lepší bilanci než Lucka a bude mít za stavu 2:0 velkou psychickou výhodu. Navrch ale budeme mít i kdyby to Petře nevyšlo - Lucka určitě má na to, aby porazila Gajdosovou a Háčka to jistí ... :)
Reagovat
Jan
Lucka hrála výborně, výborně se pohybovala, po počátečních problémech s hrou Samanthy se s jejími míči dokázala vyrovnat, dobře se na to koukalo, Samantha jí sice hodně pomohla v záběrech setů, ale i to patří k dobrým hráčkám, že dokáží příležitosti využít. S hrou Lucky jsem byl spokojen, její hra se za poslední rok krásně zvedla (zejména ve Fedcupu) a dobře se na její hru kouká. Gratuluji Lucce i Petře k výhře a to že vedeme 2:0 je skvělé, snad to zítra holky dorazí.
Reagovat
Jan
závěrech setů
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulka:-O:-O:-((((
Reagovat
Bob
A to vedla..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to měl bejt jasnej bod pro Slovensko...
No, ještě to nemusí nic znamenat, Slovenky maj pořád slušnou šanci postoupit. Ale Domči je mi fakt líto.
Reagovat
Nola
šanca by bola, pochybujem, že Dominika nastúpi, Magda Rybáriková je nevyspytateľná hráčka,niekedy dokáže podať neuveriteľný výkon, ale zároveň dokáže prehrať jasné zápasy
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je neuvěřitelné. Zrovna nedávno jsem vzpomínal, jak Dominika nesportovně slavila po skreči Any v předloňském Fed Cupu. No tak doufám, že Vesna dneska neslavila... Je to neskutečná smůla pro Dominiku. I když jsem ji tenkrát za tu oslavu hodně kritizoval, tak tohle nikomu nepřeju.
Reagovat
Fandina
monty, zas to nepřeháněj s nesportovním slavením zranění kohokoli. Špatně si to vysvětluješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nepřeháním. Jestli máš jiný názor, tak ti ho neberu... Pro mě tedy je nesportovní slavit vítězství nebo postup, když je soupeřka zraněná a skrečuje. To se prostě nedělá. Co sleduju tenis, tak jsem něco takového viděl jenom u dvou hráček. Jednou to udělala Dominika a jednou Rodionova.
Reagovat
Fandina
monty ... jenže Dominika se ze zranění a skreče nikoho neradovala, tak se nediv, že když to tu napíšeš, tak se druhý ozve.
Reagovat
smazaný uživatel
My si asi trochu nerozumíme... Já neříkám, že se Dominika předloni ve Fed Cupu radovala ze zranění a skreče Any. Pouze říkám, že Dominika nesportovně slavila "vítězství", když jí Ana skrečovala za stavu 4:6, 3:3. Moc dobře si na to pamatuju, protože jsem se tenkrát díval na STV. Ten zápas byl pořád otevřený a Dominika se tam po skreči Any radovala, jako kdyby jí dala dva kanáry...

A pokud mi to nevěříš, tak si přečti tenhle článek a hlavně tato slova Dominiky...
"Prekvapilo ma, že vzdala. Najprv som sa aj veľmi tešila a až potom som si uvedomila, že je zranená. Dúfam, že moju radosť nevnímala negatívne, ale na druhej strane išlo o druhý bod pre Slovensko, takže to musí brať inak."
http://www.sportal.sk/tenis/fed-cup/cibulkova-ak-som-hrala-slabo-ivanovicova-neskrecovala

Mně se to prostě nelíbilo. Každá tenistka by si měla uvědomit, že slavit vítězství po skreči soupeřky je prostě nefér vůči zraněné soupeřce. Opakuji, slavit vítězství po skreči, nikoliv slavit skreč soupeřky, jak jsi mě špatně pochopila... Ale to bylo před dvěma lety, dnes je dnes. Dnes je mi Dominiky hodně líto. Musel to být strašný pocit, když ji odnášeli na nosítkách. :(
Reagovat
Fandina
monty ... ty tu ale podsouváš, že se někdo raduje ze zranění a skreče druhého, ale ona se přece z toho neradovala. To jen ty to tak podáváš. Tak si to uvědom.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopila, nevadí...
Reagovat
gigin
monty píše o pár řádků výše:

Já neříkám, že se Dominika předloni ve Fed Cupu radovala ze zranění a skreče Any.

Ty máš nějaké trable s pochopením a zapamatováním si přečteného textu?
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám na tebe taky otázku... Nepíšeš náhodou na srbské stránky rts.rs pod jménem czechfan? :)

Jinak jsem dneska chtěl přepínat na zápas Bojany, ale strašně mi blbla STV2, takže jsem z toho moc neviděl. V prvním setu měla Bojana šanci, ale ve druhém už dělala spoustu chyb. Ale stejně je statečná, že hraje i s tím zraněním zad... Mrzí mě, že nemůže hrát Anička. :(
Reagovat
Fandina
gigin ... já vidím za roh ... asi :-). Nezlob se na mě, ale když se týká zdraví, tak tady nebudu vytahovat věci, jak se někdo raduje ze skreče z důvodu zranění kohokoli. A to sdělil monty. Můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor je, že jsem to nesdělil. :D Ale radši už to nechám být...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ten konec zapasu videl zive na STV 2 a nevidel jsem tam zase tak neco strasneho. Ano, srbky se radovaly kdyz se Dominika valela po zemi, ale to jsou proste lidske emoce..
Reagovat
Fandina
monty ... vidíš to, ty si myslíš, že jsi to nesdělil a já si myslím, že jsi to sdělil ... co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
gigin
:DDDDDD Ne, to nejsem já... :))
Já jsem to dnes různě přepínal. Bylo toho moc. Tlačil jsem Srběnky, Němky, Paireho a Mrhače talentu (Gulbise) :DDD
Jinak jas, Ana chybí. Jinak monty, hele - můj Dream Team je na světě :DDD
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=475232405869662&set=a.132257210167185.20462.102521843140722&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ale přece nejde o názor. Monty to nesdělil a pokud ano, tak ho cituj, Fandinko.
Reagovat
Fandina
Sonja ... a co tedy podle tebe sdělil monty o Dominice. Stačí stručně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jako co sdělil podle mě? Co sdělil si můžeš sama přečíst, není to věc názoru přece:-O
"Já neříkám, že se Dominika předloni ve Fed Cupu radovala ze zranění a skreče Any. Pouze říkám, že Dominika nesportovně slavila "vítězství", když jí Ana skrečovala za stavu 4:6, 3:3."
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to je asi jiný český fanda Srbska. :)

Wow! Že by spolu Ana a Julia opravdu hrály debla? :)
Reagovat
Fandina
Sonja ... to je samozřejmě slovíčkaření, vyjde to nastejno.
Ale čtu tady nahoře, že se dneska Srbky radovaly z vítězství, když se Dominika válela na zemi.
Reagovat
gigin
Jj, monty, vidím to na Dubaj :)
Reagovat
Bob
Kdyby se zranila Amanmuradova a protihráčka by z toho měla radost, tak to s ním nic neudělá, ani by si zde nevylíval srdíčko. Cibuli moc nemusím, ale je mi jí líto, že se zranila.
Reagovat
marika
Už nějaký ten rok to tady čtu, ale poslední dobou jen žasnu, jak tu vždy ta táž osoba rozjede debatu absolutně mimo mísu. Kloudného textu o tenise ani zmínka, jen nic neříkající texty a výkřiky o fandění nebo vnucování své pravdy ostatním.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by byla paráda. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec to nevyjde nastejno.
Já se přiznám, že radování Dominiky po skreči Any jsem neviděla a i kdybych viděa, pravděpodobně bych z toho nedělala nic hrozného, ale chápu montyho, že se mu to líbit nemuselo. Každopádně nejde o radost ze zranění soupeřky, ale o radost z vítězství, nevím proč montymu podsouváš, že tvrdil to první;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já montyho teda naprosto chápu. Minulý týden v Davis Cupu taky Kohlschreiber skrečoval za stavu 5:4 v 5.setu a Berlocq tam začal lítat po kurtu a radoval se jak šílenej, nakonec si i rozerval tričko. Taky sem o tom neměl moc valné mínění. A to Kohli není vyloženě můj oblíbenec. Prostě jak říká monty, je to nesportovní.
Reagovat
Fandina
Sonja ... nechme to být. Ty si myslíš, že máš svou pravdu, já také a tak to má být ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No, abych řekl pravdu, tak teď jsem si poslechl na ofic. stránkách Fed Cupu vyjádření srbského nehrajícího kapitána Vranese a taky se mi to vůbec nelíbí... Řekl, že podle něj si Vesna zasloužila vítězství stejně jako Dominika a že Vesna hrála ve velkém tempu, a to je podle jeho názorů důvod, proč Dominiku chytly křeče... No nevím, jestli si Vesna zasloužila vítězství, když Dominika vedla 6:4, 5:4 a podávala na vítězství. Mně to tedy přijde od Vranese tedy dost uhozené.

Jinak jsem ten zápas neviděl, takže nevím, jestli se Srbky radovaly, když byla Dominika na zemi. Já tady psal o předloňské baráži, která se hrála na Slovensku...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Já sice Davis Cup tolik nesleduju, ale tuhle skreč Kohlschreibera za stavu 5:4 v 5. setu jsem taky zaregistroval. Právě jsem si na to vzpomněl i dneska, když jsem viděl, za jakého stavu skrečovala Dominika... No, pokud dělal Berlocq tohle, tak je to hodně nesportovní a nechutné. Já nevím, jestli se to v týmových soutěžích nebere nějak jinak, ale podle mě by za každého stavu a za všech okolností měl hráč soucítit se svým zraněným soupeřem a neslavit vítězství, když mu někdo vzdá... Já právě vždycky oceňuju na mých oblíbených tenistkách, že se po skreči soupeřky chovají hezky. Třeba Vika loni pomohla Petko, když si ve Stuttgartu vyvrtla kotník. Nebo už jsem viděl Mashu, Caro i Anu, jak se zraněných soupeřek ptaly, co je bolí a chovaly se k nim férově. A oceňuju to i na všech ostatních tenistkách a tenistech, kteří to tak dělají. Když se někdo naopak raduje po skreči soupeře, tak se to z mého pohledu nedá ničím omluvit.
Reagovat
smazaný uživatel
tady je konec zapasu kde je videt kdyz je domca na zeni tak srbky se zacinaji objimat, pak toho bylo jeste trosku vic, ale ja jim to nezazlivam, sice to je trosku nesportovni, ale ke sportu patri emoce. V normalnim pripade by srbka nemela proti Cibulce sanci..
http://www.youtube.com/watch?v=-5pZuzQH4Ro
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to líbí. Třeba si pamatuju. Když hrál Andy minulý rok v Monte Carlo s Benneteauem a Benneteau si vyvrtnul kotník a ještě měl i něco s rukou. Andy oštřovatelům doběhl pro nějaké obvazy nebo co to bylo.
Nebo jestli si viděl vloni v Charlestonu Serenu, když se zranila Sabine..
Asi by se toho našlo i víc. Tohle by takové dva případy, co mi utkvěly v paměti.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bys nějak upřesnit to "ještě trošku víc"? To by mě totiž zajímalo... Jinak tohle video jsem právě před chvilkou dokoukal a nějakou velkou radost tam nevidím. Objala se s nehrajícím kapitánem a ostatními z týmu, ale pak to video končí... Tohle se pořád nedá srovnat s tím, co Dominika předloni dělala v Bratislavě. Ta tam normálně po skreči Ana šla na kurt, usmívala se a plácala rukou na raketu před diváky. To je pro mě radost a oslava vítězství... Tady bych možná změnil názor, kdyby to video nějak pokračovalo. Ale na tom objímání mi nic pohoršujícího nepřijde.

Mutademus: Souhlasím. Serenu loni v Charlestonu si pamatuju. Sabine byla zraněná, plakala a Serena ji utěšovala. Serena se zachovala úžasně. Pamatuju si, že jsem ji tady za to pochválil. Takhle by se měl zachovat každý. :)
Reagovat
smazaný uživatel
* po skreči Any
Reagovat
gigin
Nebo třeba DC ČR x Srbija. Štěpec upadl a zůstal na zemi. Jankela se rozběhl, přeskočil síť a spěchal zjistit, jestli je Štěpánek v ouklendu :))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Tak to sem si nevšim. Já si totiž všímám jen věcí, kterých si chci všímat. :D
Reagovat
gigin
Jj, aj sojka to viděla!! A to je už co říct :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale asi ho to moc nedojalo, když ho pak stejně (údajně) vyfakoval. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak me zrovna nepripada sportovni se smat a objimat se se spoluhrackama, kdyz se protihracka na druhe strane sviji na zemi v bolestech. Myslim ze misto toho objimani by bylo na miste kdyby srbka sla za Domcou a tak. Ale na druhou stranku to chapu, je to sport a je tezke ovladnout emoce. A jak to pokracovalo? No srbky tam byly vysmaty a poskakovaly tam, ale zase ne moc extra, to ne.
Tvuj zminovany zapas s Dominikou jsem nevidel tak nemuzu soudit.
Reagovat
gigin
Tipsa:
"Nejsem žádný zlatý chlapec nebo druhý Stefan Edberg. Chápu, že někdo může být naštvaný po takové prohře, ale tohle udělat...

:)))) to máš fu(c)k.....
Reagovat
smazaný uživatel
Na místě by to určitě bylo, kdyby Vesna šla za Domčou. To by bylo férové gesto a mohl bych ji za to pochválit. Takhle ji nemůžu pochválit, ale ani kritizovat. Z tvých slov jsem totiž pochopil, že tam žádná velká oslava neproběhla. Objímání s týmem po zápase není z mého pohledu nic nesportovního. Hráčka se obvykle v týmových soutěžích objímá s týmem po každém zápase, vyhraném i prohraném. Chápu to prostě tak, že jí poděkovali za výkon, ale za nějakou oslavu vítězství to nepovažuju. Že se na sebe usmívaly, za to je asi taky nemůžu kritizovat. Určitě mohl srbský tým projevit nějaký soucit s Dominikou. Na druhou stranu tam ale neproběhla žádná velká oslava, takže Vesně ani ostatním hráčkám nemám co vytýkat. Jak jsem psal, nelíbí se mi akorát pozápasové vyjádření nehrajícího kapitána Vranese. Myslím, že by měl víc přemýšlet, než něco řekne... Jo a věř mi, že kdyby existovalo nějaké video s tou oslavou Dominiky, tak bych ti hned dal odkaz.
Reagovat
Fandina
monty ... ono v podstatě je úplně jedno, jestli existuje nějaké video s Dominikou nebo ne. To co jsi napsal a to jak píšeš o tomto videu svědčí o jednom. Že jsi nesoudný. Zaútočil jsi na Domču už v tom prvním příspěvku a vrátilo se ti to jako bumerang. Protože teď máš další případ a ten hájíš. Jak se říká kdo jinému jámu kopá sám do ní padá.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, já si o tobě nemyslím nic špatného. Ale někdy si vážně nerozumíme a přijde mi zbytečné reagovat, když vím, že to stejně nepochopíš...
Reagovat
Fandina
Jasně, já nejsem dokonalá, ale zase umím číst, sorry ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No ja zrovna koukam na Cibulku a vypada to na srec..takze Slovensko-Srbsko 1:1 protom Cibulka vyhrala prvni set a vyhravala druhy set..
Reagovat
PetaM
A co se stalo? ...
Reagovat
smazaný uživatel
Svalovy zraneni(krece)lýtka.
Reagovat
PetaM
Aha, to je nepříjemné .. :( To je mi líto, zápas byl rozehraný dobře a vítězství měla na dosah .. :( Stejně si myslím, že i tak Slovensko postoupí! :) :)
Reagovat
Nola
Dominika mala problém s lýtkom, ťažko povedať či išlo o krč, pravdepodobne áno, podávala na víťazstvo a skončila na kurte .. nepomohlo ošetrenie, Dolonc bola ošetrovaná tiež, vyzeralo to na jasné víťazstvo, obe šli nadoraz, zase sa raz ukázalo, aký je ženský tenis nevyspytateľný...
Reagovat
smazaný uživatel
Je me to lito :( Dominiku mam moc rad a samozrejme preju i Slovensku.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Lucce, co se týče tenisu, byla Stosur vyrovnanou soupeřkou a co se týče psychiky, naštěstí na tom byla líp a výsledek přesně odpovídá zápasu- vyrovnaný až do koncovky.
Reagovat
PetaM
Jsem rád, že jsou 2 body doma hned první den :D Tak zítra to Peťa musí dotáhnout na 3, ať se můžu konečně pokochat H+H :D :D
Reagovat
Fandina
Petra moc dobře a Lucie výborně ... pěkná podívaná ... super holky!!!
Reagovat
tommr
a dokázala, že její výkony v lonským finále nebyly náhodný ... :)
Je ale třeba taky přiznat, že jí Stosurová v obou setech výrazně pomohla - takovej mentální kolaps v závěrech setů se jen tak nevidí ... :)
Reagovat
dadaft
vzhledem k tomu, že měla Sam v každém setu první několik setbolů, dopadlo to pro Lucku víc než dobře - a Petra se zítra vůbec nemusí bát - i kdyby hrála sebehůř, Samantha stejně není schopná vyhrát, zdá se.
Reagovat
tommr
jj pro Petru by to měla bejt velká výhoda - nastupovat za stavu 2:0 a vědět, že se soupeřce v důležitejch chvílích vždycky rozklepou ruce je velký plus a mělo by to Petru v případnejch kritickejch momentech uklidnit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Jaj, mě je Australophiteca líto, ale budu se smát :D
Reagovat
Denis92
Stosurova je neskutocne labilna hracka..doteraz nechapem ako mohla porazit Williamsovu vo finale US open
Reagovat
Bob
To byl takový úlet.
Reagovat
smazaný uživatel
To je WTA:-)...tohle se dá říct u spousty hráček. Ta rozkolísanost jejich výkonů je jedna z věcí, kvůli nimž mi WTA vždycky byla protivná. Na některé zápasy mrknu ráda, ale mít mezi ženami favoritku, tak to asi nezvládnu s nervama:-D
Reagovat
tommr
jsem zvědavej jestli přitom taky dokáže vyrobit 5 dvojchyb jako Stosurová nebo jestli to zvládne líp ... :)
Reagovat
dadaft
ach bože, dokážeš hrát fantastický tenis Sam, ale taky dokážeš dělat naprosté pí......
Reagovat
tommr
tak o Lucce se to dá říct taky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
když podávala na zisk 1.setu...jedním slovem: neuvěřitelný:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Sabine! Krásný zápas. Sabine konečně celý zápas jistá na servisu. Dělovky z obou stran, prostě paráda.

Jinak tomasinho koukáš na Paireho? Hraje skvěle.
Reagovat
gigin
Tomasinho je s magerkou na Maledivách.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí. Já nespěchám. :D
Reagovat
Jan
Zoufalý výkon Petry, naštěstí Gajdošová kazila, tak to stačilo. Každá silnější hráčky by Petru smázla podobně jako Robsonová na AO.
Reagovat
Jan
hráčka
Reagovat
tommr
já bych dnešní výkon Petry označil spíš jako průměrnej - měla tam špatný i dobrý okamžiky. Gajdošová jí moc neprověřila - to její umístění ve druhý stovce odpovídá její momentální hře. Jak na tom Petra opravdu je poznáme už zítra v zápase proti Stosurový ... :)
Reagovat
Bob
Podívej se, jak hraje dneska Sam. Hraje labilnější než Petra, takže jsem docela zvědavý. Teď Lucka proměnila setbol, ale jinak je to katastrofa.
Reagovat
tommr
závěr prvního setu Stosurová těžce nezvládla, ale jinak nehraje špatně a určitě bude pro Petru o hodně těžší soupeřka než byla Gajdošová ... :)
Reagovat
Jan
Asi bude Stosurová těžší soupeřka pro Petru, pokud bude hrát podobně jako dneska, tak to bude zřejmě na chyby a dvojchyby vyrovnané na obou stranách. Zase Lucka se postupně s hrou Samanthy vyrovnala velmi dobře, je otázka, jak si s její hrou poradí Petra.
Reagovat
tommr
já doufám, že Petra se s tím popere stejně dobře jako Lucka. Petra má se Stosurovou dokonce ještě lepší bilanci než Lucka ... :)
A i kdyby to Petře nevyšlo tak není nic ztraceno - Lucka určitě má na to, aby porazila Gajdosovou a Háčka to jistí ... :)
Reagovat
Jan
Víš jak to je, vždycky se může stát cokoliv, viz dnes Cibulková. Ale Lucka by to měla jistit, je otázka, když ty Australanky ve 4hře vyhrály AO, jak by s H+H hrály.
Reagovat
tommr
Casey Dellacqua a Ashleigh Barty AO nevyhrály - ve finále prohrály s Italkama. I tak je to ale samozřejmě úctyhodnej výkon. V domácím prostředí ale budou jasnejma favoritkama naše holky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře ke splnění povinnosti:-)

Jinak, Jovanovski to pravděpodobně projede s Hantuchovou ve 2 setech a Cibulka pak bez problému přidá 2.bod...Nevím, co by se muselo stát, aby tohle Srbija dokázala vyhrát:-D Ale co, Slovenkám to přeju:-)
Reagovat
Nola
Jovanovski to v 2.sete nezvládla, Daniela hrala výborne, prvý set bol vyrovnaný, gratulujem Petre aj Danke
Reagovat
tommr
Srbky nejspíš dopadnou jako Španělé v DC a budou muset místo obhajoby finále bojovat o udržení. Nic jinýho se ani nedá očekávat když nastupujou s béčkem ... :)
Reagovat
Bob
Zápas mezi těmito hráčkami byl hodně vyrovavný již v šatně, tomu taky napovídaly jejich kursy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nola- No já zápas bohužel (bohudík) neviděla...tak děkuji za info, přemýšlela jsem, jestli je ten výsledek způsoben skvělou hrou Daniely nebo Bojaniným problémem se zády, o kterém se mluvilo...
tommr- Jn:-)...ale tak já z toho zas tak nešťastná nejsem, FC mě nikdy moc nezajímal.
Reagovat
tommr
a uhrála důležitej první bod. Moc přesvědčivej výkon ale nepodala - zpočátku hrála hodně nepřesně a v závěru zápasu jí zase odešlo podání. Důležitý ale je, že všechny krize ustála a zápas dotáhla do vítěznýho konce. Ted by se mělo Lucce proti Stosurový hrát o něco líp ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
..té "trenérce" s vysokým egem a bezobsažnými řečmi :-)
Jinak Petra udělala bod, super!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist