Česko - Srbsko 1-1: Berdych rozdrtil Troického, Štěpánek zahodil 3 mečboly s Tipsarevičem

6. 4. 2012, 17:02
Aktuality 172
DAVIS CUP - Tenisté Česka a Srbska mají po pátečních dvouhrách k postupu do semifinále stále stejně daleko. Tomáš Berdych dnes v úvodní dvouhře deklasoval Viktora Troického, Radek Štěpánek pak ale v pětihodinovém duelu s Jankem Tipsarevičem neproměnil žádný ze tří mečbolů a do sobotní čtyřhry se tak půjde za nerozhodného stavu 1-1 na zápasy.
Tomáš Berdych

Češi si pozvali Srby netradičně do Prahy do O2 Areny, aby na lákavého soupeře v čele se světovou jedničkou zvýšili kapicatu stadionu. Hvězda Srbů Novak Djokovič ale nakonec nepřiletěl (do olympijských her v Londýně si dá od Davisova poháru pauzu) a český výběr se rázem na domácí antuce dostal do role mírných favoritů. 

Čeští tenisté v čele se sedmým hráčem světa Berdychem a v psychické pohodě hrajícím Štěpánkem touží po odvetě za vyřazení z předloňského semifinále, Balkánci se světovou osmičkou Jankem Tipsarevičem či šestým nejlepším deblistou světa Zimonjičem zase věří v zopakování triumfální jízdy z roku 2010. 

Tomáš BerdychPo úvodním zápase zavládl optimismus v táboře Čechů, které dostal suverénní výhrou - svou nejhladší v soutěži - do vedení Tomáš Berdych. V souboji s hostující dvojkou Viktorem Troickým, který se letos trápí, Srbovi nedal šanci a zvítězil jednoznačně 6-2 6-1 6-2. 

Šestadvacetiletý Berdych si na Troického před zápasem věřil a na kurtu do puntíku naplnil svůj plán. Spoléhal na dobrý servis, agresivní hru odzadu a skvělé returny. Frustrovaný Troicki, který zápas začal dvojchybou, se na odpor nezmohl.

"Dal jsme do toho všechno. Lidi mě hnali a nejlepší možnou věcí, jak se jim odvděčit, byl můj výkon a zisk prvního bodu," řekl Berdych v rozhovoru České televizi.

Zaplněné ochozy mohly Berdychův suverénní triumf slavit už za hodinu a 50 minut. "Hrál jsem od začátku špatně," hlesl Troicki. Český hráč si pomohl 34 vítěznými údery, převážně z forhendu, a načal čtvrtou desítku výher v soutěži. Ve dvouhře zvítězil poosmnácté a byla to jeho výsledkově nejsnazší daviscupová výhra.

Radek ŠtěpánekTřikrát byl jediný míček od poslání českých tenistů do vedení 2-0 na zápasy Radek Štěpánek, v souboji se srbskou jedničkou a světovou osmičkou Jankem Tipsarevičem však žádný ze tří mečbolů neproměnil a dramatický zápas nakonec po 5 hodinách a 7 minutách prohrál 7-5 4-6 4-6 6-4 7-9.

"Radek tam nechal duši. Měl tři mečboly, podal fantastický výkon. Ale bohužel, s tím, jak se ten zápas vyvíjel, tak se stavem 1-1 spokojený nebudu," řekl kapitán Jaroslav Navrátil v rozhovoru pro Českou televizi.

Štěpánek ve druhé dvouhře rychle svými gesty a výkonem dostal halu do varu. První set získal po hodinové bitvě díky bojovnosti a pestré hře. Ve druhém a třetím setu se projevila kvalita Tipsareviče, který hrál delší míče. 

Ve čtvrtém setu se zdálo, že je se Štěpánkem amen - prohrával 2-4, ale čtyřmi gamy v řadě stav vyrovnal. Po setbolu čtvrté sady se Srbové hodně zlobili a několik minut se vášnivě dohadovali s rozhodčími, kteří Tipsarevičovi zahlásili dvojchybu. Hala v tu dobu bouřila. "On to dokáže, je to bojovník prvního stupně," doufal v hledišti otec českého hráče Vlastimil Štěpánek. 

V páté hře si Štěpánek znovu prohrál podání, ale vzápětí vyrovnal na 3-3. Za stavu 6-5 měl český hráč první mečbol, ale returnoval do sítě. Další dvě šance zápas ukončit si vybojoval za stavu 7-6 a 40-15, ale opět neuspěl. Vzápětí pomohl soupeři k brejku dvěma dvojchybami a po pěti hodinách a sedmi minutách zápas prohrál.

V Davisově poháru hrál třiatřicetiletý Štěpánek ve dvouhře šestý pětisetový zápas a počtvrté odešel poražen.

Odpočine si Štěpánek na čtyřhru?
Do sobotní čtyřhry chtěl kapitán Jaroslav Navrátil poslat s osvědčenou dvojici Berdycha se Štěpánkem, kteří v Davisově poháru prohráli jediný debl z deseti. Štěpánek však dohrával dnešní dvouhru v křečích a o složení deblové dvojice se bude rozhodovat asi až těsně před utkáním, které začne v 15:00 hodin. 

"O čtyřhře si popovídáme v klidu. Radek skončil v křečích, nechci za něj mluvit, jak bude čtyřhra vypadat. Ale doufám, že se dá do pořádku, protože čtyřhra může být klíčová," uvedl Navrátil.

Srbové nominovali šestého deblistu světa Nenada Zimonjiče a Ilju Bozoljace, kteří spolu v Davis Cupu hráli už pětkrát. S deblovým specialistou by mohl nastoupit i Tipsarevič, který sice ztratil také hodně sil, ale bude v dobrém psychickém rozpoložení.

- DAVIS CUP ČTVRTFINÁLE -
(Česko, Praha / antuka, hala)
kompletní výsledky (06. - 08. 04. 2012)

Česko - Srbsko 1-1 ... po pátečních dvouhrách
pátek 6. dubna 2012:
Berdych - Troicki 6-2 6-1 6-2 ... (1-0)
Štěpánek - Tipsarevič  7-5 4-6 4-6 6-4 7-9 ... (1-1)

sobota 7. dubna 2012:
Berdych/Štěpánek - Tipsarevič/Zimonjič
´
neděle 8. dubna 2012:
Berdych - Tipsarevič
Štěpánek - Troicki

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

172
Přidat komentář
taffer
Pročetl jsem si asi 1/3 diskuze, ale divím se, že nikdo nezmínil jednu věc: když Radek zahrál v 5. setu aut, Srb taky zvedl ruku, že to aut byl a když viděl, že to jde hl. rozhodčí zkontrolovat, tak stopu zamázl. Proč asi? A to vůbec nemluvím o tom sporném druhém dopadu míčku na začátku utkání (Srb ho zahrál do země), ke kterému se nepřiznal.
Takže se vůbec Radkovi za jeho reakci nedivím. To zamáznutí stopy je podvod i na okresní úrovni, natož v DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Takhle z Tipsarevice delaji cesti sebemrskacsti moralisti svatouska, pritom je to dle meho nazoru lhar a primadona. Podle myho mu proste podal ruku ledabyle a ten namysleny trouba z toho dela takovejdle humbuk. Ta fotka, co dal na Twitter, vubec ale vubec nic nedokazuje. Pritom Stepankovi dneska jeden Srb nepodal ruku vubec. To naopak bylo videt zcela zretelne. Doufam, ze Berda Tipsu zejtra roznese na kopytech a bude po vtakach a pojedou supitopresto zpatky na Balkan.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!
1) Bůh ví co se stalo. Je možné, že mu Radek podal ruku nějak nezvykle a Janko si to špatně vyložil, a pak je škoda, že si to nevyříkali sami. Smůla. Jestli mu něco řekl nevím, přijde mi to ale pravděpodobné z toho, jak Janko vypadal. I když nevylučuji, že to Janko nafoukl.
2) Diváci. Randál mi nevadí, i když místy mi bylo Janka až líto, ale za řvaní out během výměny bych střílel. To je opravdová sviňárna. A doufám, že se jednou tenisový fanoušci nepofotbalí natolik, aby muselo přijít jedno fotbaalové opatření - prázdné tribuny, protože by to byla věčná škoda.
3) Mám další důvod proč používat jestřábí oko na antuce, ono je někdy těžké určit, který otisk je ten správný, na to mám vlastní zkušenost.
4) Povrch. Antuka mi přišla opravdu hodně pomalá,a proto mě překvapilo, jak moc hráli oba čopy a další údery s nízkým odskokem, které i tady museli vyskočit dost vysoko, ale asi to bude tím, že styl hráče prostě antuka nezmění. A zároveň bylo vidět, že si zvykal Radek na antuku déle, nebo je prostě výrazně zkušenější. Přišlo mi totiž, že Janek měl problém s nezvyklými odskoky až příliš často.
5) Překvapila mě totální absekce lobů (teda aspoň co jsem viděl) na obou stranách, a to je podle mne pohyb dozadu ze všech nejnáročnější.
6) Janka nesleduji, a tak mě překvapilo, jak moc stál při podání na straně. Většina hráčů stojí mnohem víc ke středu. Ale rozhodně ho za to nekritizuji, je to jen takový můj postřeh.
Reagovat
VlS
A můžeš mi vysvětlit, co na té fotce je? Vztyčený prsty po konci zápasu jsem viděl jen u Tipsiho a na Srbské lavičce. Taky nemám rád občas přehnané radkovi herecké etudy a nemám rád randál na tenisu, ale neslučujme různé věci. Zatím nebylo vidět nic, co by Tipsarevičovo obvinění potvrzovalo. Fotka na kterou odkazuješ rozhodně už vůbec ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tato generace špičkových českých tenistů se povahově příliš nevyvedla. Zlatej Jiří Novák. Co se dá dělat!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas, kdo viděl a hlavně slyšel Štěpánka seniora v ČT o přestávce, tak si snad udělá názor nejen o povaze českých špičkových tenistů, ale i o celé atmosféře kolem utkání včetně tzv. "objektivního komentování " komentátorů ČT. Slušnost k soupeři zejména když se jedná o hosta nepatří do slovníku Štěpánka seniora.
A k tomu ty pomalované státní symboly ? Co na to vedení svazu tenisu a vedení ČT ?
Reagovat
smazaný uživatel
Je někde záznam toho co říkal?
Reagovat
smazaný uživatel
totalní erorry jako včera.....Za včerejší prohru si může jen sám za koko..... chyby
Reagovat
Roger_Federer
tak všichni,kdo tady spilali Radkovi Štepankovi by se mu meli omluvit.Cela kauza byla vyvolana Tipsarevičem jak bylo jasne videt,ruku mu podal,sice ledabile,ale v pořadku.
Reagovat
Sonja
Ty taky sežereš všechno, co ti naservírujou, co:-) Divím se, že si nehulákal už včera, že ten všechen křik Janka byl na podavače míčků, jak to prezentoval komentátor. Pch.
Reagovat
Roger_Federer
Težko se unaši,že tolik energie a přesvedčovani o svoji pravde. kolik si za nekolik poslednich hodin investovala do teto diskuze.Přišlo vlastne nazbyt,nebot si se mylila??
Reagovat
Sonja
Ty vážně hodláš svůj názor opírat o to, co bylo řečeno v české televizi??? Bys mě fakt rozesmál:-D
Ukaž mi prosímtě konkrétně, v čem jsem se mýlila, to by mě zajímalo:-)
Reagovat
Roger_Federer
V podstate je to tak,že ty me tady baviš už od 11:00 jak se snažiš prorvat svou pravdu, vnutit myšlenku že jedine tak to bylo u te site,přesvedčit o svem nazoru na podani/nepodani ruky Tipsarevičovi..A pokud bych to mel vzit opravdu realisticky..tak obrazem podpořeny komentař v česke televizi je pro me dukaznejši než nazor nekoho na tenisove diskuzi...usmev
Reagovat
Sonja
Chci konkrétní důkaz, kde se pokouším prorvat něco, co je omyl. Tak buď ten důkaz máš, nebo jen slepě plkáš- to spíš:-) Obraz "podání ruky" tu je už od včera prosímtě, debatuje se jen o tom, jaké "podání" to bylo. Seš fakt opožděnej:-)
Reagovat
Roger_Federer
Tak,když jsem si přečetl tvoje ne nestrane komentaře po pulnoci dnešniho dne.Evidente jsi bud zaujata proti Štepankovi,nebo tve simpatie smeřují k Srbum,nebo Tipsarevičovi osobne..V tom připade nejsi kompetentni do dalši diskuze.jelikož plkaš za Srbskou vec..usmev.
Reagovat
Sonja
Takže důkaz nemáš:-)...teda, samozřejmě že nemáš, žádnej takovej důkaz totiž neexistuje, ale chtěla jsem vidět, jak se z toho budeš snažit vykroutit...nic moc. Dál se s tebou nehodlám bavit:-), nazdar.
Reagovat
Roger_Federer
Ale to je škoda,že utikaš z teto plodne diskuze o temeř boží nepodane ruce..duležite ale je že to kluci urvali a jak všichni doufame tak Berdych stim Srbskym prodavačem zapasu zitra vytře kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
ze jsi napsal "sojko"??? Nevzpominam si, ze bych s tebou o cemkoliv diskutovala.
Reagovat
Roger_Federer
jsou 2 možnosti,bud si myslim,že Sonja a sojka je jeden človiček,nebo jsem se proste uklepl,protože jsem to psal v hale na mobilu..necham to na tve fantazii,ale zkutečne si semnou oničem nehovořila.promin.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, beru.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Radek se zachoval jak největší primoš.Tam není absolutně co dodat.
Reagovat
Roger_Federer
tak myslim,že televize mam ted jasne ukazala na zaberu ze zadu,že mu ruku podal zcela normalne.
Reagovat
Roger_Federer
Tady je zas veselo.Neni dukaz,že by mu štepanek neco ukazal.Takže neni ani kauza.navic tipsarevič je přesne ten provokater,kterej je schony vyvolat aferu,aby rozhodil do dneška naš tym Srbove jsou magoři takže je možny že to nafoukl umyslne.
24
ja granslam rozhodne ješte uhraju.,ale aby se rafa ješte nekdy podival do nejakeho gran.finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Presně tak. Nechápu, jak tady někdo může rozumovat nad prostředníčkem, který kromě Tipsareviče nikdo neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.pressonline.rs/sr/sport/najnovije_vesti/story/213407/%C5%A0tepanek%20pokazao%20srednji%20prst%20Janku.html
Reagovat
smazaný uživatel
24 = novak djokovic ( nikoliv Rafael
Reagovat
Labi
Vzpamatujte se už někteří za prve ty fotky kde je ten prostředníček zachycen je z momentu kdy se už od Tipsareviče vzdaloval a sami si zkuste vztýčit prostředníček a když budete dávat prsty do původní polohy dostanete se přesně do takové fáze která je zachycena na fotce a za druhé hralo se 5 hodin a po vítězném míči opravdu pochybují že místo radosti by se Tipsarevič něco vymyslel a dral se k české střídačce....tak si laskavě někteří sundejte ty "růžové" brýle ...prostě to Radek včera přepísknul ale vzhledem k tomu jeho gestu a těm "hovadům" v hledišti si tady ještě někteří chcou otvírat hubu a kritizovat srby..to už vážně stojí za zvážení návštěvy cvokaře
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sem s nimi chtěl bych je vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Pošli video nebo fotku toho vztyčeného prostředníčku. Ty tvoje spekulace o poloze prstů je na dvě věci
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím..Tipsarevic včera neměl důvod na něj řvát jen tak, takže se u sítě něco prostě stát muselo..a publikum jakbysmet, jaká to byla krása když se skandovalo jméno Radka a hned nato to bučení a pískání na Tipsareviče a radost ze zkaženého podání?takto se na tenise nechová.. A to že si Tipsarevič proti sobě diváky poštval odehráním míčku po dvou dopadech?..Já jsem tam třeba viděla dopad jenom jeden,Janko před druhým dopadem vsunul raketu mezi míček a zem. A nechápu kde bral komentátor tu jistotu, když říkal: "no jistě, určitě tam byly dopady dva." Nic jistého tam nebylo, někdo to viděl tak a někdo jinak. Na to je tam hlavní rozhodčí, který rozhodl jak rozhodl.
Reagovat
smazaný uživatel
Labi,ty rád pouštíš loďku po proudu, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc z hlediska historického vývoje obou národů, je nanejvýš zřejmé, kde jsou větší "hovada". Chování diváků a jejich zaměření, to si snad děláte už srandu, ne?.
Reagovat
Sonja
To spíš ty si děláš srandu, že sem už cpeš i "historický vývoj":-D radši zmlkni, ztrapňuješ se nevýslovně
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bacha, já zde arénu, kde jsou diváci netituluji "hovada". A poukázat na nedávný! vývoj v rozpadlé Jugoslávii nepovažuji za zavádějící. Dokresluje to pouze jejich temperament. Navíc Janka mám v oblibě, sleduji ho dlouhodobě, proto vím, jak rád si povídá s médii.
Reagovat
Roger_Federer
A čim se strapnuje?že řekl svuj nazor?tak jako všichni ostatni tady?navic co do povahy naroda spravny?kde berete tady tu drzost že každy kdo nesouhlasi je hovado a strapnu je se.
Reagovat
smazaný uživatel
Také stát se "hlavní tváří" sportovního vybavení Tecnifibre nemá to štěští stát se každým. A dávku toho vystupování musí mít v sobě.
Reagovat
Sonja
Cpát do téhle diskuze historii mi zavádějící přijde. Navíc to, že na základě této historie, o které patrně ani nemáš hlubší znalosti, tituluješ jako "hovada" Srby ,je i ubohé.

Roger_Federer: píše se Ztrapňovat, jinak tě nekomentuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Milá Sonjo, to, že mi říkáš, co mám dělat, mi vůbec nevadí. Vnímám tě, jako ženu. To, že dedukuješ, hodně rychle, aniž bys druhou stranu poznala, mi také vůbec nevadí. Pokud tvé znalosti chcou být dále prohlubeny, můžu ti dodat fakta o vývoji v bývalé Jugoslávii. V tenisové terminologii bych to nazval nahrála jsi mi na smeč :). Historie patří mezi moje největší zájmy. Jinak dej info, rád poupravím tvůj názor fakty. A přeji hodně zdaru v rozšířování obzorů i za horizont :).
Reagovat
Labi
a jak by jste teda nazvali ty díváky v aréně? kvuli nim byla koncovka 4 setu tak problematická, kvuli nim se každé druhé podání protahovalo...ten kdo se jich ještě zastává tam buď byl s něma nebo to je stejný buran jak ti co se včera neuměli chovat
Reagovat
Sonja
Upřímně, ty se mé dedukci divíš? Místo aby ses zaměřil na české diváky, kteří byli podle tvého názoru neprávem označeni za "hovada", trefuješ se do Srbů s odkazem na jejich historický vývoj...podobné komentáře jsem četla nesčetněkrát, které se mimo mísu trefují do dost choulostivých věcí, takže se mi nemůžeš divit, že tě házím do pytle s nimi.
Nebo možná můžeš, asi oba myslíme úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja ze Srbska puvodne pochazim a na turnajich jsem tam byl už parkrat.Rozhodne divaci tam si z temi včera v arene nemaji co vyčitat.
Reagovat
Sonja
Nevšimla jsem si, že bych někde hájila srbské fanoušky. Na co reaguješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně....."hovado" je synonymu ke zvířeti. Přirovnávat diváky ke zvířatům, kteří "emočně" prožívají zápas mi přijde trochu mimo. Vyjímky se najdou, samozřejmě. Ale v celkovém měřítku, je to zanedbatelné. Chování "našich" diváků určitě oproti jiným utkáním nevybočuje nijak zásadně. Je to sport, a každý chce vyhrát. Pro představu o zvířatech doporučuji dokument - Ukradené Kosovo. Je natočený pod taktovkou českých režisérů, a pak si můžem povykládat o subjektivních pocitech.
Reagovat
smazaný uživatel
Čeští fanoušci včera,zas takova hruza to nebyla vzhledem k vypjatosti utkaní aby byly prohlašeni za hovada.Tot vše.
Reagovat
Sonja
Vidíš, není to tak těžké, vyjádřit se čistě k tomu, co se ti nelíbí, bez zbytečných irelevantních poznámek.
Film Uloupené Kosovo jsem viděla. A myslím, že mi celkově nemůžeš doporučit nic (nebo skutečně jen málo věcí), co bych už neznala;-)

KarelMalinkov: Ale já jsem je za hovada neprohlásila, takže nerozumím, proč je tvůj komentář směřován na mě. Toť vše:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slečna je krasobruslařka :).
Reagovat
duhove_hovinko
A už je to jasné.... Radek dostal do "tolik diskutovaného" prostředníčku křeč. A výsledek si mnoho lidí vysvětluje zkratem. Ne, ne, byla to jen reakce těla a ne reakce mysli.
Reagovat
smazaný uživatel
Páteční den nám přinesl na konci dne výsledek, který se víceméně očekával. Ale průběh druhého zápasu nasvědčoval, že to mohlo být klidně i jinak. Štěpánkovi smekám za velkou bojovnost, kdy v průběhu zápasu musel otáčel nepřiznivé skóre a dvakrát se mu to povedlo. V pátem setu měl také možnost, ale jako už poněkolikáté v pětisetové bitvě v DC tento set nezvládá "urvat" na svou stranu. Jako pozitvní vidím, že s Jankem na kurtu strávil 5 hodin, což pro třetí dvouhru bude určitá výhoda. Hlavně pokud průběh zápasu, by byl jako se Štěpánkem.
Pozastavím se u druhého zápasu, který měl emoční dohru. Na fotce je vidět, že ruka určitě nemá podobu férového podání. Neznám kulturu srbů, ale historie jejich dějin je pasuje mezi temperamentní národy. Zda tam byl záměr ho zesměšnit, to ví jen Štěpánek. Janko Tipsarevič patří mezi hráče, který dokáže takové momenty využít ve svůj prospěch a umí to i prodat před médii, to je evidentní. Spousta lidí zde, by si měla uvědomit, jakou moc mají média ovlivnit myšlemí a názor lidí. A troufnu si říct, že Janko jako vzdělaný člověk je rád středem pozornosti. Tento zápas nemá vyloženého favorita a ukázat chyby soupeře patří ke koloritu sportu. Tady Štěpánek svým přístupem (vymykající se standardu) podcenil povahu Srba. A celkem zbytečně, kdy je zřejmé jak jsou síly hráčů rozloženy, a kdy energii rozmělňovat na neférový přśtup a jeho následné rozpitvávání. Čtyřhru považuji za klíčovou, a jsem zvědavy na její průběh. Snad to pozápasové K.O. nezanechá na našich hráčích nějaký šrám.
Reagovat
smazaný uživatel
K úplnému úvodu tvého příspěvku...už jsem psal, že toto mohl být zápas, který rozhodne celé utkání ČR - SRBSKO. Kdyby Radek vyhrál, byla by nyní situace úplně jiná -- vedli bychom 2:0, Radka by těžká výhra nakopla a nastoupil by i dnes, Srbové by byli dole, Tipsarevič by nesplnil povinnost, navíc by jej mrzelo, že vedl o set a o brejk, dnes by určitě nenastoupil do debla a tím by se naše šance zvyšovaly, naši by to s největší pravděpodobností dodělali na 3:0. Takhle je vše jinak. Napadá mě srovnání se zápasem v Rusku před čtyřmi lety či předloni v Srbsku. Taky jsme v pátek udělali nečekanou chybu a to nás stálo postup. Snad to nebude tento případ.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim!
Reagovat
smazaný uživatel
Cesi do toho! Dneska je potreba udelat jeste vetsi peklo tem smradlavcum ze Srbska....
Reagovat
Sonja
Štěpánku?
Reagovat
gigin
:-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl někdo na videu ten prostředníček? Já sem už projel asi 5 videí a nic takového sem nikde nezaznamenal.A ruku si taky podali, takže nechápu, co se tady řeší
Reagovat
smazaný uživatel
pošli presny link....a nežvan
Reagovat
smazaný uživatel
nechci se zucastnovat a jakkoliv reagovat na rafandu, chtela bych zustat ve vecne rovine a jen u toho prstu. Na fotkach (odkazu je tady dost) jasne vidime, ze Stepec Janikovi podal ruku s ohnutym prostrednikem, fakacem, to se tady resi.
Reagovat
smazaný uživatel
A odkdy ohnutý prostředníček znamená fakáč? :-))
Podle mně je fakáč vztyčený prostředníček
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jsem "doplatila" na to, ze jsem v zivote na nikoho nevztycila potazmo neohnula prostrednik.... Zkusila jsem si tak "podat" ruce a vychazi mi, ze Stepec mohl Janka tim prostrednikem posimrat v dlani, hrozny pocit, ale to uz je zase jen oblast dohadu....
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, jestli se takto podávají ruce:-) http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/423678-tipsarevic-stepanek-mi-ukazal-prostrednicek-a-sproste-me-urazel.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
A co podle toho usuzuješ. V našich vodách se prostředníček ukazuje trochu jinak. Navíc píšeš, že po 5-ti hodinách bitvy "vymýšlel scénář jak v Ordinaci v růžový zahradě". Rozhodně našel energii na to, aby před kamerami pronesl prohlášení a dělal mediální hvězdu. Účel tohoto ti je asi jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsou dva úhly pohledu... nepředstavuju si, že mi někdo podává ruku, tak jak je to na obrázku a snad nečekáš, že mu prostředníčkem bude mávat před obličejem, to by byl Radek hlupák... každopádně stejně se už nic nového nedozvíme k tomuto případu, vždycky budou dvě strany, mně jen přijde směšný, že by Tisparevič hrál takovouto komedii, mohl by ji hrát proti jakýmukoliv soupeři v DC...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi vás překvapí, že sem píšu. :D Včera jsem koukal na livescore, jak je zápas mezi Štěpánkem a Tipsarevicem vyrovnaný, tak jsem si to na chvilku pustil. Viděl jsem asi poslední tři gemy...

Můj názor na situaci po zápase: Jsem na straně Tipsarevice. Souhlasím s Rovegunem, že takhle se ruce opravdu nepodávají... Ale spíš než prostředníček tam vidím tzv. paroháče (ukazováček a malíček). :D Původně jsem myslel, že Štěpánek nepodal ruku vůbec, když jsem viděl reakci Tipsarevice. Zajímavé je, že ČT vůbec neukázala záběr při podávání rukou a Svačina pak rozšířil fámu, že se Tipsarevic sápal na podavače míčků. Přitom bylo jasně vidět, že si to chce ještě vyřídit se Štěpánkem. No nevím, každý si to přebere, jak chce... Můj názor je ten, že se z toho (ne)podávání rukou stává u českých tenisů velmi zvláštní móda. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa byl moc velký revolucionář, když začal s nepodáváním rukou, Radek to spíš inovoval na verzi se skrytým podtextem:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s faktem, že tento způsob podání ruky je nestandartní a může vytvářet prostředí ke spekulacím. Radek svou frustraci určitě nezvládl. Ale nemohu si nevšimnout, že Janko to dokázal dobře prodat. Myslíš si snad, že Srbům nejde o vítězství? A snad se se mnou zhodneš na tom, že tímto krokem se Janko snažil získat psychickou výhodu na stranu Srbů. Mediální prostředí, které se vytváří okolo každého zápasu, má i nepodstatný vliv na průběh. Pokud chceš postup Srbů, budeš se přiklánět na jejich vlnu mediálního koloritu. U mě platí, Radek situaci mohl řešit jinak, ale Janko to účelově nafoukl.
Reagovat
smazaný uživatel
já si rozhodně vítězství Srbska nepřeji, to že vidím věc trošku jinak, přece hned neznamená, že přeji vítězství soupeři, jen se prostě snažím být objektivní, nedělá mi problém zkritizovat, jak vlastní hráče, tak hráče soupeře, pokud se chovají nějak nevhodně... Radek to podle mě prostě emočně nezvládl, bylo to vypjaté utkání, se spoustou zvratů, rozhodčí tomu sám moc nepřidal, mohl si to prostě odpustit, myslím, že je dost starý a zkušený na to, aby se takhle zachoval... dle mě je zbytečný nějak řešit, jestli to Tipsarevič nějak nafoukl atd., spíš bychom se měli zamyslet, jak začínáme vystupovat jako národ na veřejnosti... zejména u mediálně známých osobností jde o to, že nereprezentujou jen sami sebe, ale jsou i pro lidi a hlavně děti vzory, na to se nesmí zapomínat....
Reagovat
smazaný uživatel
Pro jistotu, že by mu nevyšlo to podání ruky, tam návdavkem přidal něco, co nikdo nemohl slyšet...

A Češi samozřejmě věří Srbovi, i když je evidentní, že mu Radek ruku podal a to, že mu něco řekl, nezaznamenal nikdo nic, pouze sám Tipsarevič. :-)))
Reagovat
petrulinka
Souhlasím s tvým názorem, proto jsem taky napsala, že Radka nesoudím, protože jsem u toho nebyla a Tipsarevič si to taky mohl vymyslet. Takže je to vlastně slovo proti slovu. No ale hold jak píšeš raději všichni nadávají na Radka a věří Tipsarevičovi.
Reagovat
smazaný uživatel
pravdepodobnost ze Janko lže - je asi takova, ze Roger Federer vyhraje grandslam = 0,000000000004
Reagovat
dappe
Takže Tipsarevič po 5 hodinovém a téměř ztraceném zápase, který nakonec vyhrál, měl zapotřebí se takhle rozčílit? To asi těžko, je skoro jistý, že mu něco řekl a dost pravděpodobně, ne jen tak něco....Nebýt srbského kapitána, tak Štěpánek možná ještě dostal přes hubu. Srby moc nemusim, ale zase se akorát utvrzuje, jak jsou čeští tenisté nesympatičtí. Včera se k tomu ještě přidalo přiblblý publikum.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokouší se nás rozhodit, což se jim daří...podívej se, jak se to všude řeší a asi ještě řešit bude.
Reagovat
smazaný uživatel
mně prostě přijde směšný, že by Tipsarevič po 5 hodinách bitvy vymýšlel scénář jak v Ordinaci v růžový zahradě, aby nás tu rozházel, to je naprostá blbost, mohl to udělat s kýmkoliv jiným, v jakýmkoliv jiným Daviscupovým zápase... Radek pochopitelně nic nepřizná, takže to je slovo proti slovu, přesto by Tipsarevič jen tak nereagoval, jak reagoval, stačí trošku přemýšlet, tohle fakt nikdo nemá zapotřebí...
Reagovat
petrulinka
Po přečtení všech komentářů jsem přemýšlela, jestli mám vůbec něco napsat. Chování Radka nekomentuju, protože nevím, co se mezi nimi stalo, taky mu mohl něco říct Tipsarevič, nebyla jsem přímo u toho, takže to neřeším. Ale co řeším, je publikum. To byla naprostá ostuda. Byla jsem na minulém DC v Ostravě a kromě pár občasných výkřiků nějakých zoufalců tam bylo publikum vzorné, neřvalo při zkaženém prvním podání soupeře a nikdo neječel ani nevykřikoval v průběhu výměny. A myslím si, že pokud se takto kdysi chovalo srbské publikum, tak to snad neznamená, že se budeme chovat jako burani taky. Bohužel kdysi sport gentlemanů, kdy publikum zachovávalo určitá pravidla, se začíná stávat sportem pro burany, případně pro takové exoty, kteří mají potřebu se předvádět a myslí si, že jsou velcí borci, pokud neustále něco vykřikují. A zcela určitě bych zakázala prodávat alkohol. A takový názor, že pokud jde někdo na tenis s malým dítětem, tak s tím musí počítat, je názor zřejmě nějakého omezence, protože přece není pravda, že pokud se takto chovají lidé na fotbalu, že to taky patří na tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrulinko, ty asi moc tenis nesleduješ, že? Tipsarevič se zachoval nesportovně, když se nepřiznal v 1. setu ke druhému dopadu,
Reagovat
petrulinka
Já jsem bohužel viděla zápas až od třetího setu, byla jsem v práci, proto vůbec nevím, co se přihodilo v předchozích setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to nervydrásající pětisetový mač se světovými výměnami, zvraty ve vývoji, pořádně hustou atmosférou a otevřeností až do konce...TOHLE JE DAVIS CUP !!!! Tak nač si stěžujete?
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič si proti sobě prostě poštval diváky. Takže je logické, že sklidil zasloužený hněv publika. Jo a někdy se podívej na Davis Cup ze Španělska, Argentiny, Francie, o Srbsku ani nemluvím...Ve srovnání s tímhle to ještě nic nebylo. Mě už přestává celkem bavit, jak tady každý moralizuje, jak je v Praze nejhorší publikum na světě. Je to už trapné
Reagovat
smazaný uživatel
re:dovodo
naprostý souhlas.Nechápu, proč se tu kritizuje obecenstvo v Praze. To by se v jiné zemi nestalo.Doufám, že dnes kluci vyhrajete!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nekritizuje se moc...kritizuje jenom pár intoušů, kteří během pětihodinového nervydrásajícího maratonu pořádně nezatleskají ani nezvednou prdel z tribuny, aby podpořili svého hráče...

Mě se naopak včerejší kulisa líbila. TOHLE JE DAVIS CUP !!!!
Reagovat
darek.vrana
Tipsareviče fakt nemusím, ale věřím mu jeho verzi. Štěpánek zbytečně zkazil dojem ze svého vystoupení. Když jsou to takhle zkušení profesionálové, musí se naučit i chovat, to k tomu prostě patří. Je to škoda. Štěpánek hraje krásnej tenis, rád se na něj dívám, ale jako charakter podle mě bohužel nic moc. Rozhovory s ním ani s Tomášem mi nějak nesedí. Našim fandím, ale byli v minulosti sympatičtější hráči, můj největší oblíbenec Ulihrach, nebo Novák, Doseděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych i Štěpánek jsou namyšlení nýmandi, oba by neměli reprezentovat ČR, celý svět si pak o nás bude myslet, že jsme banda č*ráků.
Reagovat
smazaný uživatel
O tobě si to např. já myslím už nyní...
Reagovat
smazaný uživatel
chytrý člověk kritizuje názor, hlupák jeho autora, ale evidentně nemáš jak můj názor vyvrátit, že!? protože nevhodné chování Berdycha a Štěpánka je zřejmé
Reagovat
Labi
včera krásný tenis ale.....jedini kdo na konci odešli se vztyčenou hlavou aniž by se nepomížili byli jen Srbové....Radek je určitě dobrej člověk a to co udělal bylo z emocí a čekám že se v nejbližších hodinách až vychladne omluví...ovšem to co předváděli diváci v naší "metropoli" nelze pochopit...jakoby do hlediště posadilineandrtálce s klackama v ruce. Měl jsem pocit jakoby nikdy snad nebyli na tenise a spletli si to s fotbalem, smaozřejmě ne všichni se takto chovali ale ti co tak činili...STYĎTE SE!!
Reagovat
petrulinka
SOUHLAS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
NESOUHLAS!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Nyní je situace zcela odlišná, než by byla po vítězství Radka. Naši by vedli 2:0, Radek by byl povzbuzen tím, že otočil zápas z 1:2 na sety a brejkem dole, naopak Tipsarevič by byl v perdéli a možná by dnes nenastoupil do debla, tudíž by to naše osvědčené a nabuzené duo B/Š s velkou pravděpodobností dodělalo ve velkém stylu a zítra by už o nic nemuselo jít. Takhle je to 1:1, Radek je zklamán a frustrován, dolehla na něj určitě únava po smolné prohře, což by se v opačném případě nestalo, neví se, jestli dnes nastoupí, zato Srbové jsou na koni. Pěkný rozdíl, co?

Jinak toto mohl byl klíčový bod v utkání. ČESKO - SRBSKO je další z utkání, kdy jsme v pátek udělali chybu, která nás po víkendu může mrzet...ale co, ještě není konec...DO TOHO, KLUCI !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Styd se ze jsi čech....
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez, mamlasi.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.pressonline.rs/sr/sport/najnovije_vesti/story/213407/%C5%A0tepanek%20pokazao%20srednji%20prst%20Janku.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím co si o tom všem mám myslet.Štěpec pět hodin bojuje jak lev a nakonec to vše podělá nějakým hloupím výrokem.Že mu něco řekl je vidět z reakce Tipseraviče hned po podání nebo spíš po plácnutí rukou na to nemusí být nikdo velký detektiv.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz jsem si precetla nektere komentare, tak se mi ani prispivat nechtelo,ale nakonec prece jen par mych postrehu. Je to tak opakovane, kdyz se hraji nejaka stezejni vypjata utkani, kdy hraci hraji na krev, musi byt vzdy jeden porazeny, tak se najde nejaky maly negativni moment, ke kteremu muze lehce dojit a veskera drina a krasne momenty utkani jsou zapomenuty a radoby moraliste s takovym hracem konci, je razem ostudou naroda. Pripada mi, ze to nesouvisi s tim, proc se snad na jakykoliv sport divame. Ma to byt pro nas fanousky snad zmena z kazdodenniho pracovniho i jineho stereotypu ne? Proste uzit si, mit vzdy sveho favorita, kdyz vyhraje, tak je ten adrenalin jeste vetsi, kdyz ne, tak ty chvilkove negativni emoce si myslim nejsou take spatne, kdyz netrvaji vecne.Hodne radoby fanousku, nevydrzi ani ty dlouhe hodiny jen sedet bez posileni alkoholem a pak se chovat nevhodne, ale kritizovat hrace na kurtu, kteri odvadeji svou praci to dovedou naramne. Myslim, ze Radek nastoupi,na to je prilis velky srdcar, aby to vzdal.jak vydrzi telicko, je druha otazka? Uvidi se, jaka bude atmosfera?Tak by se Ti stale vychvalovani fanousci meli ukazat v te nejlepsi sportovni forme,Kluci makejte dal.
Reagovat
smazaný uživatel
I normalni prispevek se tu objevil po tech nesmyslech :-) Zrovna tenisovy fanousci tam zrejme na vsech mistech nesedeli. To k tenisu nepatri. Ale Srby rozhodne nemam v lasce a oni si s tim svym chovanim nemaji co stezovat...
At padnou!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
zadny ukazovacek neukazal,normalne podal ruku a nanejvys mu neco rekl...nevim proc z toho ten frajirek Tipsarevic dela takovou saskarnu.To je cely on,nikdy jsem ho nemel rad,ba byl to primo jeden z mych nejneoblibebejsich hracu na okruhu,no po dneksu klesnul na uplne dno...je chytry coz neni pochyb,vynikajici taktika aby sme se zacali hadat mezi sebou,mno gratuluji.
http://www.youtube.com/watch?v=Yw1kf2nmr3A&feature=player_embedded
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš, že mu jde o lidi na TF?:-) vzhledem k tomu, jaký máš už delší dobu názor na Tipsareviče, tak ani nemůžeš být objektivní.... jestli ti přijde normální nadávat protihráči, tak jsme asi národ dementů... na tom videu je vidět, že mu Radek něco řekl a Tipsareviče to evidentně popudilo soudě podle toho, že se zastavil a začal rozhazovat rukama...
Reagovat
Sonja
To podání ruky má k normálnímu podání hodně daleko, asi jsi zaslepený záští. Navíc, vážně nechápu, jaký důkaz na tom videu máš; tys jako čekal, že mu vyloženě narval prostředníček do obličeje?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne me jde o to ze tu byla cela debata o tom ze na nej udelal "fakace" a ted se tu najednou resi ze mu neco nerl co se mu nelibilo.
Je to sport,jsou tam emoce.Ze zacatku kdyz jsem myslel ze mu Radek nepodal ruku taky jsem si rikal ze se to nedela,po tom slo o prostenicek,ale zadny nikde neni videt.A ted jde najednou o tom ze mu Radek neco rekl co nebylo sportovni?
A ty videa v Srbstine?vazne z vas nekdo umi Srbsky?
Proc po kazde prohre musime my cesi videt jen to spatne?
Ale jasny chapu,janko je popetovany krasavec a elegan:)
Nase holky jsou z nej cely pryc.
Reagovat
Sonja
Na mě tu nevytahuj, co se kde řeší, nemůžu za to, že bulváry všechno přikrášlujou. A ano, umím srbsky, nedávala bych sem video, kterému nerozumím.
Proč sem pleteš Jankův vzhled, tomu už vůbec nerozumím. Nebo je právě to důvodem tvé zášti vůči němu?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm myslim ze mu nemusim nic zavidet,mozna jeho vysku.)
Reagovat
smazaný uživatel
po jaké každé prohře? my tu řešíme chování našich hráčů na veřejnosti, lidí, co nesou nějakou morální odpovědnost vůči veřejnosti, jsou to idoly, vzory dětí.. mně spíš příjde, že všechno co je české, je správné, na to nešahat... je zajímavé, že jinde nemusím číst, že ten nepodal ruku tamtomu, že ten mu nadával, zas jen Češi... jen my jsme chudáci, nám se věčně ubližuje... fakt v tomhle začíná být ten ženskej tenis zlatej, dřív se mluvilo o tom, jak ty holky obrovsky vnímají konkurenci, jak se spolu ani nebaví, ale co tak poslední dobou pozoruju, tak ženský problémy nemají, ty mají chlapi a zejména ti, co nás reprezentují....
Reagovat
smazaný uživatel
V hale jsem byl a musím říct, že mě buranské a nesportovní chování některých fanoušků pěkně štvalo. S přibývajícím alkoholem se to stupňovalo, měl jsem to přímo za sebou a musel to vysvětlovat šestileté dceři. A to rozhodně nejsem žádná útlocitka. Ale Štěpánek hraje přesně na tuhle strunu. Někdo tomu říká vlastenectví, já tomu říkám trapárna a populistická šaráda. Ke konci jsem se přistihnul, že kvůli tomu všemu fandím spíše Tipsarevičovi. A jestli mu Štěpánek nepodal pořádně ruku,(což jsem neviděl) tak to je opravdu velká ubožárna. Nikdo mu nic nedělal, zlobit se mohli spíš Srbové. A to mě normálně to jejich nacionalistický divadýlko taky hodně nebaví.
Reagovat
gigin
Byl jsem tam, souhlasím, hnus. A proto ještě víc Ajde Janko, Viktor a Nenad ! Idemooo Srbija !!
Reagovat
smazaný uživatel
Ok fandete si komu chcete kdyz hraje ten potetovany frajirek Tipsarevic tak klidne nemu,me je to fuk.Jen by me zajimalo kolik tu je odborniku na Srbstinu a kdo vlastne ten zdvyzeny prostrednicek"ses jednicka"videl.
Ale fandit Srbum proti nam,to uz je i na me moc.Stydte se!
Chapu ze nekteri zvlaste pokud tam maji male deti asi nadseny nebudou,ale jak jste psal,alkohol a vasne i v tenise pracujou.
Tim nechci nikoho omlouvat,ale pokud jdu se synem na tenis tak s tim musim pocitat a ne pak brecet jaky jsme to hrozny narod.
Reagovat
smazaný uživatel
Předně koukněte na toto http://www.youtube.com/watch?v=Yw1kf2nmr3A&feature=player_embedded Já tam tedy žádný ukazováček nevidím, ale to jen tolik k důkazům...
V hale jsem byl, seděl jsem v dolní části naproti hlavnímu rozhodčímu a sám jsem si při podávání rukou kromě vznětlivých reakcí Tipsareviče ničeho nevšiml. Ano, Radek na něj někdy v 2. setu dost nechtěně odpálil míč z autu, párkrát směrem k němu něco zařval (což on nejednou také), ale že by se choval nějak sprostě mi fakt nepřišlo. Ano, Tipsarevič nechal vždy jít Radka prvního, ale ten míč o zem byl viditelný i pouhým okem - neviděl jsem ještě záznam z TV.
Ať tak či onak, v porovnání s prvním zápasem Berdych vs Troicki byl toto opravdu krásný tenis a i s pár nesportovními fanoušky (kteří se najdou vždycky a všude) jsem si to náramně užil. Hawk
Reagovat
smazaný uživatel
Tatonaka to krasne vystihl,ac jsem tam nebyl,promluvil me z duse.
Reagovat
Sonja
Jak bys taky mohl ten PROSTŘEDNÍČEK vidět, když je za zády Tipsareviče:-) Teda pokud jsi čekal, že mu ho Štěpánek ukázal přímo do obličeje, tak ti to neberu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas byl super, taky jsme tam vydrželi až do konce. A samozřejmě že jsme po celou dobu fandili nám. Akorát mě štve nesportovní chování jak fanoušků, tak hráčů. Obecně. To je celý. A spekulace podal/nepodal, řekl/neřekl dávají celému jinak parádnímu odpoledni zbytečně hořkou pachuť. Howgh.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzeralo to na masaker,skoda ze mi to uslo..Skoda troch matchballov,ide sa dalej...

Na antuke sa jastrabie oko bezne nepouziva,no napriek tomu je na RG kopec spornych fiftinov..Osobne nerozumiem preco sa okolo toho robia drahoty..Jastrab aj na antuku a je bude klud.
Reagovat
Sonja
http://www.youtube.com/watch?v=xNUjXcoPgTk říká, že mu Štěpánek místo podání ruky ukázal prostředníček...to je fakt úroveň, fuj.
A ten komentátor mě taky dostal, prej na podavače míčků :-D...no comment radši už.
Reagovat
smazaný uživatel
prý mu i Radek řekl, že je smradlavá p*ča... psali to na idnesu a Tipsarevič byl citován... no ráno budem vědět víc...
Reagovat
smazaný uživatel
http://img.blesk.cz/img/2/full/1242650-img-sport-tenis-stepanek-tipsarevic.jpg
Reagovat
Sonja
Doufám, že to nemá být důkaz, že mu podal ruku:-D..jestli se takhle podává ruka, tak...:-) Jinak, Tipsa doslova v tom intrview pro srbskou TV říká, že místo, aby mu člověk (rozuměj Štěpánek-ehm) podal ruku, "dal prostředníček"
Reagovat
smazaný uživatel
a o určité nadávce se nezmiňuje? chováme se tu sice jako bulvár, ale myslím, že je to vcelku vážná věc, jestli se Radek zachoval, jak zachoval...
Reagovat
Sonja
Ne, o urážce nic neříká.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to by mě zajímalo, kde to zas idnes.cz vyhrabal:-)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak prý z tiskovky, tenhle víkend bude ještě zajímavý..
Reagovat
VlS
Prosímtě, kde jsi na antuce viděl jestřába? Ani na RG není, protože je to ANTUKA a na tý je stopa jasně vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda.. navíc v případě dvojdopadu, kdy hráč vybere pozdě míč, by byl jestřáb naprosto zbytečný... i když v tom dnešním případě by ukázal, že míček dopadl ještě na straně hráče, který odehrál míč!!! To by byl super challenge!!! ;-))
Reagovat
tommr
to, že se na antuce HE nepoužívá ještě neznamená, že je to tak správný. Stopa po dopadu míčku není vždycky jasně vidět a navíc rozhodnutí spornýho míčku vždycky závisí na subjektivním výkladu rozhodčího. Doufám, že jednoho dne se začne aspon na velkejch turnajích (jako je třeba právě FO) jestřáb taky používat ...
Reagovat
freeteepek
Tak jsem si dneska uvědomil, že i na antuce by se jestřáb hodil. Třeba kvůli tomu, že jestřáb pozná i jen letmý dotek lajny, kdežto podle rozmazaný stopy na rozehraným povrchu poznáš prd...
Taky jsou tady 3 jestřábí pokusy za set a rozhodčí nemusí slejzat z umpire. A hráči nepomůže, ani když stopu smaže. Diváci vidí tu animaci na velký obrazovce. Je to show a všichni si ji užívaj.
Za další.Jestřáb poskytuje řadu statistických zajímavých informací o dopadech míčů, např. jejich rozmístění a tak.
Reagovat
tommr
Radek bohužel v rozhodujících chvílích nedokázal přitvrdit a nakonec se mu to vymstilo. Dneska byl Tipsarevič k poražení ...
Jinak jsem moc nepochopil co se tam dělo po skončení zápasu. Tipsarevic po tom co mu Radek nepodal ruku vypadal, že se chce prát. Co se tam vlastně stalo?
Reagovat
a.magerova
co byli v hale, ale to, že Radek nepodal Jankovi ruku to mě teda nasral víc než to, že nevyhrál !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mno byl nastvanej ze mu nepodal ruku.Duvodu je mozna vic.Ja to videl az od konce 2 setu,ale pry neco v 1 setu Janko zatajil.No a na konci 4 setu se chovali Srbove jako posahany.
Myslim ze se mame jeste na co tesit
Reagovat
tommr
myslím si, že to bylo od Radka zbytečný. A pokud mu ruku nepodal kvůli tomu spornýmu bodu v prvním setu tak i vyloženě hloupý ...
Reagovat
tommr
v prvním setu Tipsarevic vybral kratasa téměř u země a Radek reklamoval neúspěšně dvojí dotyk míčku. Byla to z jeho strany naprostá blbost, protože ten míček asi Tipsarevic vybral čistě a navíc ho moh Radek místo zbytečnýho hádání se pohodlně uklidit do volnýho dvorce ...
Reagovat
spaniel
Tak je rozdil mit matchball na prijmu a pri vlastnim servisu, to jde nejlip videt v tiebreaku. Velka skoda kazdopadne.

A ostuda je, ze mu Radek nepodal ruku, nezvladl to, od nej bych to necekal. Janko byl taky poskozeny pri setballu ve 4.sade, kdyz divaci zarvali out.
Reagovat
smazaný uživatel
Janko kraťas doběhl, ale míč šel do země a až pak přes síť, to reklamoval!!! Jste si jinak jistí, že Radek Jankovi nepodal ruku? Mně přišlo, že si ruce podali..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no,ruku mu mel podat,asi jsme hold takova litostiva natura:)
ted budu trosku sobecky.Porazka me az tak nestve protoze jsem sehnal listky az na nedeli a kdyby bylo hotovo uz po sobote...
Ale jak jsem psal vcera,fandil jsem Radkovi!
A ted jdeme drzet pesti Lucce.)
Reagovat
a.magerova
že Janko je můj oblíbenec, takže bych nejraději, aby on svoje dvě dvouhry vyhrál a zbytek bodů pro nás :-))
Reagovat
tommr
Radek mu určitě ruku nepodal a navíc mu prej ukázal i vztyčenej prostředník - proto se taky Tipsarevic tak vztekal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, Lucce věřím, má velkou šanci to urvat :-)
Reagovat
tommr
já teda lístky nemám, ale taky jsem rád, že se bude o něco hrát i v neděli. Doufám, že naši zítra vyhrajou čtyřhru a zápas vítězně ukončí Tomáš Berdych ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Tipsova reakce a pomalu inzultace Štěpce :) napovídala tomu, že mu Radek ruku nemusel podat. Spíš si ale myslim, že mu ruku podal a něco "pěknýho" při tom prohodil. Těžko říct, režisér tohoto přenosu byl natolik stupidní, že radši nechal nesmyslně zabírat radující se jugoše, to se taky jen tak nevidí. Jinak zlost Radka by se dala obhájit, Janko musel vědět nebo cítit, že to hrál do země, sportovně se měl přiznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, nevím no.. já jsem viděl Radka, jak šel normálně k síti, ale nějak jsem to extra nevnímal.. záběry byly spíše na Srby.. Na jiný diskuzi psal někdo, že si přehrál zpátky záznam a prý si ruce podali.. možná mu přitom Štěpec něco řekl... Určitě se to dozvíme detailně zítra, co se tam stalo
Reagovat
smazaný uživatel
Dyť štěpec normálně po zápase ruku podal tak co tady vsichni rešíte!!??
Reagovat
smazaný uživatel
no opravdu by mě zajímalo, co se stalo, spíš by se dalo pochopit Tipsarevičovo jednání tak, že mu Radek tu ruku nepodal a něco nepěkného mu řekl, než že by mu jí Radek podal.. pro režii byla jaksi zajímavější radost Srbů než tradiční podání rukou... fakt jsme asi národ těch, co brečí kvůli každý křivdě a na místo toho, abychom ukázali, že se nad to dokážeme povznést, že ukážeme, že jsme "lepší", "moudřejší", tak si hrajeme na chudinky...

Tipsarevič ten míček v 1. setu doběhl pozdě, hrál ho do země, bod pro nás, rozhodčí to měl ale vědět, jestli to Tipsa věděl je otázka, na kterou zná jen on sám odpověď a v té rychlosti a v momentu, kdy hrál ten míček, si dovolím tvrdit, že ani sám nemohl postřehnout, jestli ten míč vzal po 2. odskoku či ne... sám si někdy nejsem jist, když můj protihráč těsně vezme míč nad zemí, jestli nehrál po 2. dopadu, ale snažím se prostě hrát dál, pokud si fakt sám nejsem na 100 % jistý a on se sám neozve....
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je to složité na posouzení a pro lidské oko téměř nemožné rozpoznat, jestli hráč stihnul zahrát míč ještě třeba rámem před druhým dopadem na zem, nebo jestli už se třeba z poloviny dotknul balon země a polovinou byl ještě na raketě (rámu). V tomto případě ale, aspoň teda z pozdějších záběrů, bylo vidět, že Tipsa míč stihnul před druhým dopadem, jenže ten se odrazil zhruba 10 cm před raketu ještě do země a od té šel přes síť. Jasně, diváci u TV to poznali z pozdějších záběrů, ale myslim si, že to měl Maria vidět, a když už ne on, tak profesionální hráč by to při svém úderu v tomto případě měl rozpoznat. Můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nahodou co se tam stalo ke konci zapasu, Radek nepodal ruku nebo byl Janko nejaky nastvany? Nejak se tam hadalo....
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodal ruku Navrátilovi a choval se jako pravý balkánský jelito.
Reagovat
smazaný uživatel
nepodal ruku Jankovi a zřejmě za to, že v p1.setu jak byl ten sporny moment o dvojdoapdu, že se nepřiznal. Ale Janko to zahrál rámem, žáden dvojdopad tam nebyl, takže Radek byl naštvaný neprávem!!
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale pak se tam Janko natacel a kricel, ted nevim, jestli na sberace nebo na Radka...to vim, nepodal ruku navratilovy, ten mu ji nabizel...Ale pak se tam porad chtel nejak vecpat ale srbsky kapitan ho drzel...
Reagovat
smazaný uživatel
mluvil a nadával na Radka. Hold Radek neunesl porážku.
Reagovat
Tenvi
Šlo to od rakety do země a pak teprve přes síť.. kdo to neviděl, je slepý..
Reagovat
smazaný uživatel
to byl velice sporny bod. Podle me je nepochopitelne jakto ze tam neni jestrabi oko, DC v hlavnim meste a jak vypadame, jeste takovy rozhodci exot...dneska jsem se teda pekne na*ral...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Janko zahrál rámem před 2. dopadem, ale pak šel míč do země a až pak přes síť...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem to nekolikrát v záznamu a míček 2x o zem nedopadl. Druhy dopad byl na rám rakety, která ležela na zemi a míček od ní šel přes síť. Bohužel zbytečně sporný moment.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy nebývá když se hraje na antuce (Rolland Garros, Monte Carlo atd), tak si nemáme na co stěžovat. Anebo jsme měli vybrat jiný povrch kde by se oko dalo v klidu použít.
Reagovat
smazaný uživatel
Jankooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo:-):-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tak netenisové publikum jako je v Praze už jsem dlouho nezažil - pískání mezi prvním a druhým podáním, hlášení autů uprostřed výměny, pískání...vím, že tam bylo pár sporných momentů, ale chovat se jako publikum v rozvojový zemi? Dotyčným bych zakázal další vstup. Prostě se musíme za každou cenu prezentovat jak burani....
Reagovat
smazaný uživatel
To jste asi Davis cup pohar sledoval/a poprve v zivote.Proste takle to chodi vsude na svete,nekde to je i horsi!
Tak do toho neplette prosim Prahu.
Reagovat
Labi
no to teda ne! takovy humus co je tam to je něco...v takové míře jakov Praze se to neděje nikde..konec konců ta rozmíška na konci 4 setu mluví za vše...
Reagovat
Mark976
to je fakt, není se za co stydět! alespoň je cítit, že češi čechům a to je málokdy!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodně nesleduju davis cup poprvé, prostě hnusná atmosféra od začátku do konce. OSTUDA.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky me docela stvali, vim je to DC, ale dneska mi to prislo az prehnane, tenis neni nejaky fotbal kde se porad rve a skanduje, podle me pri tenisu by mel byt klid, at uz se jedna o Masters nebo o DC...
Reagovat
Mark976
sport, jako sport...klidně tenis bych přirovnal k fotbalu, když jde o nároďák! nebo chcete pořád jen elegána s poker face???
Reagovat
tommr
jako zcela zásadní chybu vidím to, že nebylo k dispozici jestřábí oko - z toho pak pramenila frustrace hráčů i publika po spornejch momentech ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si vypnete zvuk kdyz vam to vadi.Osobne jsem za tuto atmosferu rad,aspon vsichni vedi ze V praze nikomu nic nedame zadarmo!
A jak jsem psal tohle se deje vsude na svete,ostatne v Srbsku to minule bylo stejne,ne-li horsi,jen jim to vracime.
Reagovat
smazaný uživatel
no jasně srbové jsou primitivové, tak my budeme ještě větší! To je logika.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas, tohle se děje všude, někde je to i horší, Bělehrad 2010, nebo Argentina, Chile...prostě tohle je specifický publikum, který jen způsobně nesedí a netleská, proto je taky domácí prostředí většinou výhoda, jak volba povrchu, tak diváci..všude jsou lidi, kteří dělají ostudu, vůbec bych do toho netahala Prahu a už vůbec ne národnost. Burani jsou taky všude..bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
To neni primitismus,ale vlastenectvi,jestli vam to neco rika.
Nerikam ze vsechno bylo koser,ale kdo sleduje tenis delsi dobu a hlavne Davis cap tak ví...
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne s tebou souhlasim, DC neni o eleganovi, toho si uzijem az dost na ATP..:D ale me spis slo o to piskani a dalsi vetsi vyyrusovani a v jiste mire mi bylo Janka lito... ale kazdopadne verim ve vyhru Cechu a rozhodne fandit se poradne musi...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, samozřejmě nechci tady vyvolávat nějaké potyčky. Pražáky mám rád a navíc mám pocit, že ten bordel dělalo tzv. ?tvrdé jádro? z Prostějova. Jen je mi líto, že nemůžou fandit normálně. A že nás tu někdo srovnává s Argentinou tak to je vyloženě k smíchu.
Reagovat
smazaný uživatel
vlastenectví se dá vyjádřit jinak než pískáním, rušením hry a přeřváváním soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tezko rici,ja si myslim ze to tvrde jadro s Prostejova to nebylo.Ostatne v nedeli tam budu tak muzu poreferovat.
Jinak na tohle mame jiny nazor,ono je rozdil byt u televize a nebo v hale,atmosfera nekdy i klidneho cloveka unesene.)
Me se to libilo,at si rika kdo chce co chce,ac tam bylo opravdu par nefer veci,ale jak tu Ema napsala,od toho mame vyhodu domaciho prostredi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdivý názor,je divné, že Tipsarevičovo uznání dobrého míčku u lajny nikdo neviděl. Jinak je třeba dodat, že tak " připravený" kurt nemá ve světě obdoby, k tomu urážlivý výrok Štěpánka seniora do kamery vůči Srbům a popsané vlajky ČR -STÁTNÍHO SYMBOLU.Prostě byla to pořadatelská ostuda. Pozn. ani jedna Srbská vlajka nebyla popsána ani Hovězím, ani ničím dalším. Nepodávání ruky se stává sportovním projevem našich tenis. reprezentantů. Držme se objektivně při zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Radku, pojd, skvělý obrat :-) jsem fakt zvědavá, jak to nakonec dopadne..
Reagovat
duhove_hovinko
nejspíš to nedá :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Uffff..neklesejme na mysli, do toho! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda...:-((
Reagovat
duhove_hovinko
Štěpánek je hrdina tragéd :-(
Reagovat
pepin
Gratulace Tomášovi k vítězství, nutno říci, že v podstatě neměl soupeře, ale také je potřeba říci, že jeden hraje co mu druhý dovolí. Tak ted ještě Radek. Tak pojd.
Reagovat
tommr
Tomáš hrál dneska velmi dobře a Troickýmu toho moc nepovolil. Je dobře, že to zvládnul tak rychle a pošetřil trochu síly na zítřejší čtyřhru, která asi bude pro výsledek celýho utkání klíčová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Troicki je hrál strašně bídně. Až jsem u toho kroutil hlavou, co tohle dělá v top30...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist