Češky odehrají kvalifikační zápas BJKC s Velkou Británií na štvanické antuce

14. 1. 2022, 18:57
Aktuality 9
Na antuce na pražské Štvanici odehrají české tenistky kvalifikaci pro finálový turnaj letošního ročníku Billie Jean King Cupu. Svěřenkyně kapitána Petra Pály čeká souboj s Velkou Británií, kterou budou hostit 15. a 16. dubna na malém centrkurtu s kapacitou 1200 diváků. Dějiště dnes potvrdila komise soutěže.

"Připravovat v dnešní covidové době jakoukoli sportovní akci s několikaměsíčním předstihem je velmi ošidné, ale udělali jsme vše pro to, abychom eliminovali rizika šíření nákazy. Proto se v polovině dubna hraje venku, proto jsme nechtěli areál s velkou kapacitou, když i tisícovka fandů dokáže udělat krásnou domácí atmosféru. Antuku jsme zvolili po dohodě s kapitánem Petrem Pálou, aby mohl postavit co nejsilnější tým ze skvělých českých tenistek," uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka v tiskové zprávě. Předprodej vstupenek začne v březnu.

Češky v loňském novém modelu mistrovství světa družstev, které hrálo v Praze dvanáct celků, skončily ve skupině D po výhře nad Němkami a porážce se Švýcarkami. Britky předloni v kvalifikaci prohrály se Slovenkami a loni v baráži zvládly souboj s Mexikem.

S Británií půjde o první vzájemný souboj v tenisové soutěži družstev žen. České tenistky vyhrály od roku 2011 šest titulů, Britky se v minulosti dostaly čtyřikrát do finále, naposledy před 40 lety. Vítězky postoupí do finále, které se uskuteční 8. až 13. listopadu na zatím neurčeném místě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Frick
Než o pár % zvýšit riziko nákazy Covidem (a on se na finálovém turnaji někdo nakazil?), tak radši ať hráčky nastydnou nebo si přivodí svalové zranění.

Já si skoro myslim, že jsou prostě podělaní z toho, že budou resktrikce a hrát v prázdné hokejové hale by byl byl provar.
Reagovat
Frick
Malého centru je asi 680 lidí.

To chci vidět tu tribudu pro 500 lidí (= 12 řad) za tou jednou neobestavěnou tribunou.

A HLAVNĚ - když nechci, aby se někde hromadil plebs, tak snad naopak se ty lidi budu snažit rozptýlit na větší prostor, ne?

A pokud by pokládka antuky byla drahej špás, tak opravdu je takovej problém hrát na hardu? To je takovej strach z Raducanu na hardu?
Reagovat
Mony
Mám pocit, že začíná antukova sezona
Reagovat
tommr
jj hraje se to ve druhém týdnu antukové sezony a před turnajem ve Stuttgartu. Na hard by jim tam nikdo z našich nejlepších nepřijel ...
Reagovat
Frick
Měl bys zajít k lékaři, zda nemáš poruchy paměti. Tohle je někdejší "semifinálový" termín a v posledních 15 letech holky doma vždy hrály na tvrdém v hale a většinou tomu tak bylo i na půdě soupeře. smile
Reagovat
Frick
Byla předpověď na sobotu 5-9°C a na neděli 8-12°C

Není to ideál na nějaké svalové zranění?
Reagovat
Fandina
Venku, v dubnu na Štvanici. To bych si spíš myslela, že to bude na hardu na centru.
Reagovat
vergus
Asi dobrý, Raducanu bude ještě nějakou dobu mít tu grandslamovou kocovinu a navíc na antuce snad ještě nehrála, Watson mimo trávu taky žádná sláva a Dart s Boulter nebo Jones bych asi neviděl na nějaký antukový zázrak
Reagovat
EllNino
To bude kosa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist