Český propadák v New Yorku. V prvním kole kvalifikace US Open uvízlo všech pět nadějí

20. 8., 22:04
Aktuality 19
US OPEN - České řady na US Open letos žádný úspěšný kvalifikant nerozšíří. Ani jedna z pěti nadějí v New Yorku nepřekonala v kvalifikaci první kolo, ve čtvrtek český čtyřlístek dokonce neuhrál ani set. Porážky utrpěli Vít Kopřiva (27), Gabriela Knutsonová (27), Linda Klimovičová (20) i Sára Bejlek (18).
Bejlek bude bojovat o své největší osmifinále v kariéře (© AFP)

Vít Kopřiva na US Open neprošel kvalifikačním sítem ani na třetí pokus. Sedmadvacetiletý Čech, který si v letošním roce zahrál na Australian Open a ve Wimbledonu poprvé v hlavní soutěži grandslamů, v prvním kole prohrál dvakrát 3:6 s domácím Mitchellem Kruegerem.

Sedmadvacetiletá Gabriela Knutsonová, která na newyorském majoru debutovala, začala hrát grandslamy až v letošním roce a ani její čtvrtý útok na premiérovou hlavní soutěž nebyl úspěšný. Ve Flushing Meadows byla nad její síly po setech 6:2, 7:6 nasazená devítka Eva Lysová z Německa.

Linda Klimovičová si debut na grandslamu mezi ženami dlouho neužila. Dvacetiletá Češka zakončila premiéru hned v prvním kole kvalifikačních bojů, když nestačila po setech 4:6, 1:6 na Kathinku von Deichmannovou z Lichtenštejnska.

Jako poslední vypadla Sára Bejlek, která podlehla 3:6, 4:6 Američance s českými kořeny Elizabetě Mandlikové. Osmnáctiletá Češka už kvalifikací grandslamů čtyřikrát prošla, v hlavní soutěži ale ještě neuhrála ani set. V New Yorku mezi elitou debutovala v pouhých 16 letech, loni vypadla stejně jako letos hned v úvodním kole kvalifikace a dokonce neuhrála ani game.

Už v pondělí v prvním kole vypadla trápící se Linda Fruhvirtová, jež jako jediná z českých zástupců vyhrála set. Proti Francouzce Kristině Mladenovicové ale vedení neudržela.

Výsledky kvalifikace US Open ve dvouhře žen

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
GaelM
Český tenis obecně by měl hlavně zapracovat na zdravotní stránce. Ať už je to fyzickou přípravou, fyzioterapií, výživou, materiály/pomůckami... něco není v pořádku, nevidíme, že by ostatní vyspělé tenisové země měly takovéhle hromadné problémy a výpadky. Na průměrný podíl zraněných na celkové hráčské základně elitních tenistů budeme imho mezi nejslabšími, přitom velká základna (min. na WTA) by měla extrémy statisticky spíš eliminovat.

Nejhorší je, že se to týká už i těch nejmladších hráčů. Kdo z našich mladších zástupců byl za poslední rok fyzicky v pohodě? Možná Tomáš Macháč, nikdo další mě nenapadá. Ostatní mají nějaké lékařské záznamy a často jsou to spíš chronické problémy, než jednorázové důsledky velkého aktuálního vypětí.
Reagovat
misa
Reagovat
misa
Mělo být
Reagovat
Krisboy
V tomhle případě je to jedno
Reagovat
jih
Lindasmile je přece zdravá jako řípa.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
makro99
a vy někdo systematicky sledujete ty zraněné v jiných zemích? kromě přímých skrečí v zápasech někde na GS, kde to všichni zaznamenáme? včetně zahraničních juniorek? máte třeba statistiku kolik Američanek trpí opakovanýma zdravotníma problémama, ne v jednom extrémním roce, ale za nějakou relevantnější časovou řadu?
Reagovat
tommr
Počítal jsem s tím že tentokrát nikdo z našich z kvalifikace do MD nepostoupí. První kolo měly ale minimálně Sára Bejlek a Linda Fruhvirtová zvládnout ...
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Sára ano. V případě Lindy F. vás jistě mate kurz na ni. Podle mě ten ve výši 1,27 byl naprosto nesmyslný. Zaprvé Mladenovič ji nedávno porazila a za druhé Mladenovič měla v poslední době nějaká ČF zatímco Linda F. jen prohry. Ten kurz měl být parita možná dokonce i nižší o 1-2 desetiny u Mladenovič. Mě vyšel krásný kurz 7,2 na 2:1, bohužel mi nevyšlo něco jiného.
Reagovat
Blondie
Skončila císařovna, no :D nastala vláda temna!
Reagovat
Levinest
Tak to jsem opravdu nečekal obrovské zklamání z výkonů našich hráček a hráče. Hlavně Sára není vůbec v pohodě...
Reagovat
lars
S.B. 1.8. asi odstoupila z turnaje. Takze asi malo natrenovala.
Reagovat
Dobry-den
Úpadek pokračuje. Nakonec Lindička jediná uhrála set, postavte jí sochu tvl.
Reagovat
jih
Sochu až uhraje dva sety.
Reagovat
Krisboy
...ve finále grandslamu
Reagovat
com
vsichni v prvnim kole kvaldy.. Ted ten zbytek taky v prvnim kole v hlavni soutezi a mame tu rekord smilesmilesmile
Reagovat
Trojchyba_Mat
i Karolína?
Reagovat
tommr
obě Karolíny pokud nevyfasujou nějaké extrémně lehké soupeřky ...
Reagovat
honza.khp
s Muškou by to mohlo být jako vždycky, nikdo ji nebude chtít dostat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist