Češky v Dauhá zvládly vstup do kvalifikace. Uspěly Plíšková, Bouzková i Martincová

11. 2. 2023, 15:02
Aktuality 17
WTA DAUHÁ - České tenistky dnes byly na úvod tříkolové kvalifikace turnaje WTA 500 v Dauhá stoprocentní. Bývalá šampionka Karolína Plíšková otočila duel s Rumunkou Anou Bogdanovou, Marie Bouzková a Tereza Martincová přerušily série porážek a zajistily si vzájemný souboj.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Osm a půl roku nemusela Karolína Plíšková do kvalifikace, nyní v ní začíná druhý ze čtyř posledních turnajů. V lednu v Adelaide dvoukolovým sítem prošla a úspěšně začala i dnes v boji o start na podniku WTA 500 v Dauhá.

Bývalá světová jednička a aktuálně 20. hráčka světa si dva dny po nezdaru v Abú Zabí proti Jeleně Rybakinové poradila s Anou Bogdanovou. Po nepovedeném vstupu do utkání zvítězila 3-6 6-2 6-3 a vyhrála i třetí vzájemný duel.

30letá Češka v úvodu prohrávala 1-5, přesto se málem vrátila do hry o první dějství. Po odvrácení tří setbolů měla tři brejkboly na 4-5, ale nevyužila je a poprvé s Rumunkou prohrála set. Vývoj však zlepšeným výkonem dokázala otočit a po hodině a tři čtvrtě mohla přijmout gratulaci od své soupeřky.

O postup do závěrečné fáze kvalifikace si šampionka z roku 2017 zahraje s 108. hráčkou světa Harriet Dartovou (h2h 1-0), s níž odehrála jediný duel před pěti lety ve Wimbledonu. 26letá Britka dnes přehrála 6-4 6-1 Slovinku Dalilu Jakupovičovou a uťala šňůru čtyř porážek.

Jednoznačnou výhrou vklouzla do své premiéry v Kataru Marie Bouzková. 24letá Češka po setech 6-1 6-1 přehrála 23. deblistku světa Laurou Siegemundovou z Německa, kterou deklasovala i ve druhém vzájemném střetnutí. Přerušila tak sérii tří porážek a připsala si teprve třetí výhru v sezoně.

Ve druhém kole kvalifikace se 26. hráčka světa Bouzková utká s krajankou Terezou Martincovou (h2h 2-0). Ta si poradila 1-6 6-3 6-4 s Uzbečkou Niginou Abduraimovovou, přestože ve třetím setu prohrávala 1-4, a dočkala se první výhry po pěti týdnech a čtyřech porážkách po sobě.

Start v hlavní soutěži mají z českých tenistek jistý vítězka z let 2018 a 2021 Petra Kvitová, Barbora Krejčíková a díky protected rankingu Karolína Muchová. Dnešní los rozhodl, že Kvitová se v prvním kole utká s Číňankou Shuai Zhang, Krejčíková bude čelit Veronice Kuděrmetovové a Muchová bude soupeřkou Italky Martiny Trevisanové.

Z Top 10 se v Kataru představí světová jednička a obhájkyně titulu Polka Iga Šwiateková, Američanky Jessica Pegulaová a Cori Gauffová, Francouzka Caroline Garciaová, Řekyně Maria Sakkariová, Darja Kasatkinová a Švýcarka Belinda Bencicová.

• WTA 500 DAUHÁ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 780.637 dolarů
sobotní výsledky (11. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Bogdanová (Rum.) 3-6 6-2 6-3
Bouzková (2-ČR) - Siegemundová (Něm.) 6-1 6-1
Martincová (ČR) - Abduraimovová (Uzb.) 1-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
tommr
pokud některá z našich přeleze přes druhý kolo bude to malej zázrak. Případný kvalifikantky nejspíš skončí už v prvním kole ...
Reagovat
Nola
zeny v medzisezone celkom sledujem, tak mi nejak vrta v hlave, preco hra Kaja Pliskova kvaldu, ked je NO20 a Barbora je v MD ako NO30.... sa zblaznili vo WTA, ved je to hanba, aby nemali viac nasadenych hracok na turnaji.....
Reagovat
EllNino
pokud WTA sleduješ, neměly by ti tyhle jasné věci unikat ... v době přihlášek byla Karolína na 30. místě a Bára kolem 20., tudíž i když je teď Karolína 20., v době přihlášek se do MD nevešla ... něco podobného jako na AO s Lindou Noskovou, která musela hrát kvaldu jako hráčka top 60, ale v době přihlášek byla mimo stovku ... tyhle věci se tu řeší každý týden
Reagovat
Nola
OK
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Danielka, jestli si poradí s kvalifikantkou, teď dost záleží, která to bude, tak si střihne hned z kraje duel s Igou...tak jako proč ne, pěkný los:)))

Zábavnější by bylo, jak by chytla na úvod Káju Plíškovou :D
Reagovat
com
pro Karolinu by byla idealni Alexandrova a pak marna Sakkari smile
Reagovat
hanz
Sakča je marná hlavně v dalších kolech, v prvních kolech se drží.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak 4 místa v MD vyhozené do vzduchu... řekl bych, že ty čtyři sestry Bye nemají moc šanci na úspěch, klidně by místo nich mohly být...jiné kandidátky...:)
Reagovat
EllNino
Taky nepochopim, na ATP 500 taky hraji vsichni od 1. kola
Reagovat
Mony
Chtějí nalákat největší Hvezdy, pro které je hrat o zápas méně za stejné peníze lakavejsi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže po oslavách, že máme tolik hráček v top100, přichází vystřízlivění.
Reagovat
EllNino
Vždyť je vidím na Entry Listu :)
Reagovat
com
taky se mohly odhlasit driv, aby misto nich postoupila Karolina smile
Reagovat
tommr
no jestli je to pravda tak to nevěstí nic dobrýho - hlavně pro Mušku ... smile
Reagovat
EllNino
https://www.dartsrankings.com/tennis/women/doha
Reagovat
LubosZabloudil
Omlouvám se za mylnou informaci, Krejčíková i Muchová jsou v entry listu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist