Češky v Římě dohrály

14. 5. 2008, 15:51
Aktuality 1
Turnaj v Římě už je bez české účasti. Nicole Vaidišová dnes nejprve nezvládla dohrávku včerejšího zápasu a prohrála s Ruskou Makarovovou a v dalším česko-ruském souboji pak Iveta Benešová nestačila na Věru Zvonarevovou.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová v italské metropoli prodloužila svou šňůru proher už na pět zápasů v řadě. Česká tenistka už včera vykročila do zápasu špatně. V prvním setu uhrála při podání své ruské soupeřky jen šest výměn a prohrála ho 4-6. Utkání pak za stavu 2-1 vpro Vaidišovou ve druhé sadě přerušil déšť.

Vaidišová, která nedávno oznámila své rozhodnutí soustředit se na vlastní kariéru a nereprezentovat zemi ve Fed Cupu, tak měla dost času přemýšlet, jak v dnešní dohrávce na Makarovovou vyzrát. A ze začátku se zdálo, že jí pauza prospěla: dnes odstartovala lépe a vyhrála druhý set 6-4.

Ve třetím setu ovšem znovu začala špatně. Hned první podání jí Makarovová sebrala a ujala se vedení 2-0. Vaidišová se ještě vrátila do zápasu, když Rusce prorazila podání a srovnala na 2-2, ovšem to od ní bylo vše. Následující čtyři gamy vyhrála Makarovová, která tak české tenistce připravila pátou prohru v řadě.

Na vítězství na okruhu WTA Vaidišová čeká už více než dva měsíce. Na začátku března v Dubaji postoupila do druhého kola, kde hladce podlehla Srbce Aně Ivanovičové. Od té doby prohrála všechny zápasy, i když hrála s papírově výrazně horšími tenistkami.

Benešová bojovala dvě a půl hodiny
Ivetě Benešové stála v cestě do třetího kola těžší soupeřka. Věra Zvonarevová si po delším půstu připsala před dvěma týdny v Praze další turnajový titul a v prvním kole v Římě potvrdila svou formu proti Japonce Sugiyamaové.

Benešová nezvládla zejména první set, ve kterém vedla už 4-0, Zvonarevová však dokázala výsledek otočit. Ve druhé sadě srovnala pětadvacetiletá Češka se soupeřkou krok a vyrovnala.

V rozhodujícím setu se pak obě hráčky několikrát vystřídaly ve dvougamovém vedení. Nejprve Benešová získala náskok 2-0, pak ale 13. hráčka otočila a za stavu 5-3 podávala na vítězství. Rodačka z Mostu dokázala ztrátu dotáhnout, závěr ovšem opět patřil desáté nasazené Rusce.

Zvonarevovou ve třetím kole čeká sedmá nasazená Američanka Venus Williamsová.

 

Výsledky - Řím:

Dvouhra - 1. kolo:
Makarovová (Rus.) - Vaidišová (13-ČR) 6:4, 4:6, 6:2, Kirilenková (Rus.) - Petrovová (18-Rus.) 6:3, 5:7, 6:4, Cornetová (Fr.) - Duševinová (Rus.) 6:1, 6:3, Schnyderová (9-Švýc.) - Korytcevová (Ukr.) 3:6, 6:2, 6:3, Pennettaová (It.) - Savčuková (Ukr.) 6:7 (9:11), 6:3, 6:1, K. Bondarenková (Ukr.) - Garbinová (It.) 7:5, 6:4.

2. kolo:
Zvonarevová (10-Rus.) - Benešová (ČR) 7:5, 4:6, 7:5, V. Williamsová (7-USA) - Stosurová (Austr.) 6:4, 6:1, Erraniová (It.) - Szavayová (11-Maď.) 6:0, 6:3, A. Radwaňská (12-Pol.) - Vinciová (It.) 3:6, 6:2, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Od té doby co Nikol obcuje se Štěpánem,tak je marná.Řešit to lze bud rozchodem,nebo ukončit tenisovou kariéru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist