Češky v Turecku zahájily přípravu na Ukrajinky. Pochvalují si prostředí i moře

9. 4. 2023, 17:33
Aktuality 11
České tenistky zahájily přípravu v Beleku, kde se příští týden utkají s Ukrajinou o postup na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. K týmu Petra Pály se dnes připojila Sára Bejlek, jež nahradila zraněnou Kateřinu Siniakovou. V nahrávce pro média ocenily v Turecku komorní prostředí, ubytování v areálu s výhledem na kurty i nedaleké moře.
© Czech BJKC Team

"Bylo vidět, že holky už na antuce začaly přípravu, takže již mají nějaké dny odehrané," uvedl po úvodním tréninku Pála. "Kurt je velice slušný. Jsou tam nějaké díry, ale jsme na antuce a nemůže to být všude jako na Roland Garros. Míče hodně letí a docela vysoko vyskakují. Když si na to holky zvyknou, mohla by to být vzhledem pestrosti jejich her naše výhoda," doplnil Pála.

Česká čtveřice Barbora Krejčíková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová a Linda Nosková odcestovala do Beleku v sobotu. Dnes se k týmu připojila sedmnáctiletá Bejlek, jež dorazila po neúspěšném finále turnaje ITF ve Splitu. "Kurt je příjemný, docela rovný, antuka je jemná a neboří se to. Těším se, jak se to bude během týdne zlepšovat," řekla Krejčíková.

Prostředí v Turecku je komorní včetně centrálního kurtu. Pořadatelé přislíbili přistavení dodatečné tribuny pro alespoň sto fanoušků. Kvalifikace se do Beleku přesunula kvůli válečnému konfliktu Ukrajiny s Ruskem. "Je to jiné, než na co jsme ve Fed Cupu zvyklé. Jde ale o to, abychom předvedly nejlepší výkon, kvalifikovaly se a hrály pak na větších centrálních kurtech. Jdeme bojovat a urvat tři body," ujistila Krejčíková.

Sedmadvacetiletá tenistka, která bude plnit roli české jedničky, odehrála dříve v Beleku i turnaje nižších kategorií. Má odsud příjemné vzpomínky. "Když jsem hrála desítky, byla jsem tu snad v semifinále, finále a mám i nějaké vítězství v deblu. Dařilo se mi tu vyhrávat body, tak se uvidí, jestli se za těch pár let nic nezměnilo," řekla dvanáctá hráčka světa.

Díky ubytování v blízkosti kurtů se hráčky nemusí zdržovat přejezdy, blízko mají také jídelnu, bazén či posilovnu. Na místních dvorcích se hrají i další turnaje nižších kategorií. "Atmosféra je dobrá a tenisová. Máme pokoje s výhledem na kurty a po ránu slyšíme, jak se rozehrávají další hráči, kteří tady hrají menší turnaje. Užívám si to tu," uvedla Krejčíková.

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros plánuje před kvalifikací, která se uskuteční od 14. do 15, dubna, jít i k nedalekému moři. "V rámci regenerace si alespoň smočím nohy. Musí se to využít," podotkla s úsměvem Krejčíková.

Obavy z teploty vody nemá ani Pála. "Když vyhrajeme, můžu tam skočit. Věřím, že voda zase tak studená nebude," dodal kapitán českého týmu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Drzymalski
Neznám nominaci Okrajiny ale podle výkonnosti jejích hráček to nemusí být lehká úloha. Pokud ale Šulič, Vondrouš a Muška udrží formu z US, věřím v postup.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Jan
Obezřetnost a nepodcenění soupeřek je na místě.
Reagovat
Patapuff
Bilance v BJKC/FC českých hráček (singl W/L, debl W/L):
Krejčíkova 0/2 1/1
Muchová 2/1 1/1
Vondroušová 8/1 2/0
(původně nominovaná) Siniaková 5/2 3/4
Ale stejně jako předloni před BJKC v Praze to vypadá, že český tým je Krejčíková a pak někde vzadu několik dalších do počtu.
Reagovat
Maisterstich
Konečně se Bára dočkala a je tu o ní zmínka. Je to přece TOP hráčka, co si zaslouží respekt ne?
Reagovat
com
tak hlavne ze se smoci v mori, ta Krejcikova proste musi perlit vsude smile
Reagovat
GaelM
A co je na tom? To že tys nikdy nesmočil neznamená, že ostatní mají nějaké problémy... smile
Reagovat
horska.kraslice
Bára je tedy hodně optimistická. Věřit si je nutné, ale taky nemít hlavu v oblacích a nepodceňovat soupeřky.
Tak ať se daří, děvčata!
Reagovat
tommr
no pokud by si nevěřily ani proti Ukrajinkám tak by to s nima bylo hodně špatný. Pevně doufám že rozhodnuto v náš prospěch bude už po třech zápasech ...
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
lvicek
Tak jsem si to kvuli tomuto komentari precetla jeste jednou a poradne a furt nejak nevim, kde ma tu hlavu v oblacich a podcenuje souperky? Vzdyt je tam napsane, ze jedou bojovat a urvat tri body - to je snad cil kazdeho tymu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist