Čeští junioři ve dvouhrách končí ve čtvrtfinále. Veselý si zahraje finále deblu

11. 9. 2010, 08:05
Aktuality 1
US OPEN junioři - Čeští juniori na úspěšné Australian Open a Wimbledon v New Yorku nenavážou. Na US Open se nejdál dostali Karolína Plíšková a Jiří Veselý, kteří vypadli shodně ve čtvrtfinále.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Letošní rok byl pro české juniory úspěšným. Karolína Plíšková vyhrála Australian Open, její dvojče Kristýna pak nenašla přemožitelku ve Wimbledonu.

Osmnáctiletá Karolína na French Open vypadla už ve druhém kole a ve Wimbledonu nezvládla úvodní zápas. Na US Open však prošla bez ztráty setu do čtvrtfinále, ve kterém narazila na domácí naději Sloanu Stephensovou. Česká hráčka vyhrála první set, v dalších dějstvích už ale převzala iniciativu Američanka a postoupila do semifinále.

Ve stejné fázi vypadl i nejlepší z českých chlapců Jiří Veselý. Ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále nestačil na Argentince Velottiho, kterému podlehl hladce ve dvou setech.

Ostatní junioři v New Yorku vypadli v úvodních dvou kolech.

Sedmnáctiletý Veselý si po vyřazení z dvouhry spravil chuť ve čtyřhře. Společně s Britem Goldingem zdolali ve třech setech Rumuny Baludu s Rumjancevem a zahrají si o titul. Ve finále je čeká dvojice Jihoameričanů Beretta s Quirozem.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
páteční výsledky juniorů (10. 09. 2010)

Chlapci:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Velotti (8-Arg.) - Veselý (4-ČR) 6-4 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Veselý/Golding (4-ČR/Brit.) - Sell/Semenzato (Braz.) 6-1 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Veselý/Golding (4-ČR/Brit.) - Baluda/Rumjancev (Rus.) 7-6(6) 6-7(6) 10-6

Dívky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Stephensová (15-USA) - Karolína Plíšková (6-ČR) 3-6 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist