Čeští junioři ve Wimbledonu vyhrávají, zatím všichni postoupili

28. 6. 2010, 14:49
Aktuality 1
WIMBLEDON JUNIOŘI - Letošní Wimbledon je z českého pohledu nejúspěšnějším za posledních několik let. Potvrdit to mohou ještě tenisové naděje, které si zatím vedou také velmi dobře. Do turnaje vstoupil Jiří Veselý, Denisa Allertová a Kristýna Plíšková. A všichni postoupili do 2. kola.
Denisa Allertová

Už v sobotu si grandslamovou premiéru odbyla Denisa Allertová. Sedmnáctiletá hráčka TK Neridé v úvodu doplatila na nervozitu, nakonec ale Zarah Razafimahatratraovou z Madagaskaru porazila 6-7 6-2 6-4 a může se chystat překvapit šestou nasazenou Slovinku Nastju Kolarovou.

Allertová na přelomu dubna a května vyhrála dva turnaje pro tenistky do 18 let ve slovenských Pišťanech a rakouském Villachu. Začátkem června se pak poprvé kvalifikovala na ženský turnaj kategorie ITF ve Zlíně a připsala si první body do žebříčku WTA.

To o rok starší Kristýna Plíšková na grandslamu debutovala už na Australian Open, kde překvapila semifinálovou účastí. Na French Open sice vypadla už v prvním kole, ve Wimbledonu ale zvládla úvodní zápas na výbornou. V duelu s Gamízovou z Venezuely ani jednou neztratila servis a vyhrála hladce 6-1 6-3.

Devátá nasazená Plíšková bude o 3. kolo hrát s Dorotejou Ericovou ze Srbska.

Uspěla také poslední česká zástupkně Karolína Plíšková. Vítězka Australian Open, jež see Wimbledonu marně pokoušela uspět v kvalifikaci žen, porazila Američanku Mitchelle Van Nguyenové hladce 6-2 6-3. O třetí kolo si čtvrtá nasazená hráčka utká s Abdumairovou z Uzbekistánu.

Český tenis má zastoupení i mezi chlapci a dobře si vedl Jiří Veselý. Šestnáctiletý rodák z Příbrami turnaj zahájil výhrou 6-1 3-6 6-3 nad Darianem Kingem z Barbadosu. V dalším zápase čeká na pátého nasazeného Američan Mitchell Frank.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní a pondělní výsledky juniorů (26. a 28. 06. 2010)

Chlapci:
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (5-ČR) - King (Barbados) 6-1 3-6 6-3

Dívky:
Dvouhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková (4-ČR) - Van Nguyenová (USA) 6-2 6-3
Kris. Plíšková (9-ČR)
- Gamizová (Venez.) 6-1 6-3
Allertová (ČR) - Razafimahatratraovou (Madag.) 6-7 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velká gratulace pro všechny 3 naše tenisové naděje. Denisu Alletrovou jsem viděl hrát na vlastní očina na nedávném turnaji ITF ve Zlíně a má opravdu obrovský potenciál. Tak hodně štěstí v dalších kolech!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist