Cetkovská končí, proti Ivanovičové neuhrála ani game

1. 6. 2008, 12:52
Aktuality 6
Česká tenistka Petra Cetkovská vypadla v osmifinále Roland Garros s favorizovanou Srbkou Anou Ivanovičovou. Druhá nasazená hráčka ji porazila dvakrát 6-0 a postoupila do čtvrtfinále.
Petra Cetkovská (© AFP Photo)

Loňská finalistka Ivanovičová už ve druhém kole v Paříži jasně porazila Lucii Šafářovou a dnes od ní dostala lekci další česká tenistka. Cetkovská při své první účasti v osmifinále grandslamu nezvládla uhrát ani game, i když několikrát ji od toho dělil jediný fiftýn.

Ivanovičová se tradičně spoléhala na drtivý forhend a velký rozdíl mezi oběma tenistkami byl v podání - Srbka podávala o dvacet kilometrů za hodinu rychleji než třiadvacetiletá Češka. Díky tomu s výjimkou dvou brejkbolů v závěru druhého setu neměla při vlastním servisu žádné problémy a naopak se prosazovala na returnu.

Ivanovičová za pouhých 54 minut postoupila do čtvrtfinále, v němž ji čeká vítězka duelu mezi Slovinkou Katarinou Srebotnikovou a Patty Schnyderovou ze Švýcarska

Španělka Suarezová-Navarrová překvapila
V druhém duelu hraném od 11:00 se představila Španělka Suarezová-Navarrová s Italkou Pennettaovou. Odborníci a sázkové kanceláře před zápasem silně favorizovali Italku, devatenáctiletá Suarezová-Navarrová však předvedla skvělou úspěšnost při svém prvním podání a svou zkušenější soupeřku dokonale zaskočila.

Lepší než Italka byla i ve využívání brejkbolů, jelikož využila hned čtyři z patnácti nabídnutých. Na druhé straně Pennettaová z devíti šancí využila jen jednu a tak se s turnajem po setech 3-6 2-6 musí rozloučit. Na nenasazenou Suarezovou-Navarrovou čeká ve čtvrtfinále vítězka duelu Jankovičová – Radwaňská.

TenisPortal.cz, ČTK, Jakub Robenek

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je zvláštní,že se tomu každý tak diví, dalo se to předpokládat.Cetkovička hraje úplně na jiný urovni než Ana.
Reagovat
smazaný uživatel
hardcore, mohla si dat ale aspon gamík, no trenuj holka trenuj
Reagovat
smazaný uživatel
pod sem kam des
Reagovat
smazaný uživatel
Jakto, že neuhrála ani bod??? )-:
Reagovat
smazaný uživatel
njn neuhrála ani bod kvůli tomu že Ivanovičová utočí na post světové jedničky a Cetkovská je na 77. místě.
Reagovat
smazaný uživatel
spiš byla pokakaná že hraje s Ivanovičovou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist