Cetkovská triumfovala v Monzonu a živí šance na French Open

4. 4. 2011, 08:43
Aktuality 2
ITF MONZON - Petra Cetkovská si na rychlém povrchu ve španělském Monzonu připsala první letošní titul. Česká tenistka ve finále podniku ITF otočila vývoj utkání s Belgičankou Flipkensovou a v žebříčku poskočí na 125. místo. Oživila tak naději prodrat se přímo do hlavní soutěž grandslamového French Open, kde před třemi lety hrála 4. kolo.
Petra Cetkovská

Bývalá pátá nejlepší juniorka světa Petra Cetkovská v letech 2001 až 2008 získala mezi ženami 17 titulů z turnajů ITF. Na okruhu WTA na sebe pětadvacetiletá Češka žijící v Paříži upozornila nejvíce až sezonách 2008 a 2009. Třikrát byla ve čtvrtfinále a zahrála si osmifinále na French Open. Posledním slibným výsledkem bylo předloňské 3. kolo v Indian Wells, kde porazila Dementěvovou.

V žebříčku dokonce na pár týdnů nakoukla do top 50, jenže pak se jí přestalo dařit. Především se rozešla i osobně s trenérem Maximem Boyém a hledala nové zázemí. K tomu ji srazilo zranění kotníku a série prohraných zápasů.

Během roku tak ztratila více než dvě stě míst. Po dlouhých osmi měsících našla nového trenéra, kterým se stal Francouz Stephan Charret. A loni v létě se poprvé blýsklo na lepší časy. Cetkovská během 14 dní vyhrála dva podniky ITF, jenže nebylo to tak růžové, jak se mohlo zdát. Dalších pět turnajů se nepovedlo, neuspěla ani v kvalifikaci na US Open. Až na posledním podniku sezony v libanonském Jouniehu si připsala jubilejní 20. titul.

Třetí desítku vyhraných turnajů načala šestadvacetiletá Češka na tvrdém povrchu ve španělském Monzonu, kde jako nasazená šestka nenašla přemožitelku. Ve finále otočila zápas s druhou nasazenou Belgičankou Kirsten Flipkensovou a v dnešním vydání žebříčku se posune o třináct pozic na 125. místo.

Během následujících šesti týdnů bude útočit na elitní stovku, aby si zajistila start v hlavní soutěži oblíbeného Roland Garros.

- ITF MONZON (Španělsko, tv. povrch, 50.000 dolarů) -
sobotní výsledky (02. 04. 2011)

Dvouhra - finále:
Cetkovská (6-ČR) - Flipkensová (2-Belg.) 5-7 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak do hlavní Rolland Garros už má smůlu.Bude hrát kvaldu.Uzávěrka do hlavní je 11.4.
Reagovat
smazaný uživatel
Sluší se gratulovat. I když Cetkovskou mám ve své paměti nejvíce spojenou s tím, že tehdy v osmifinále RG dostala dva kanáry od Ivanovičové. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist