Cetkovská v Estorilu prolétla do 2. kola a může pomstít Hradeckou

1. 5. 2012, 14:21
Aktuality 7
WTA ESTORIL - Petra Cetkovská na čtvrtém turnaji v řadě zvládla své úvodní vystoupení. Na antuce v portugalském Estorilu smetla Rusku Alexandru Panovovou, se kterou minulý týden vyhrála čtyřhru ve Fesu, a postoupila do 2. kola. O čtvrtfinále si zahraje s Britkou Heather Watsonovou, která výhrou nad Lucií Hradeckou zabránila čistě českému souboji.
Petra Cetkovská

Minulý týden si Petra Cetkovská zahrála ve Fesu poprvé v této sezoně ve čtvrtfinále a navíc na marocké antuce získala po boku Alexandry Panovové svůj druhý deblový titul.

Právě s Ruskou Panovovou dnes Cetkovská zahájila další antukový turnaj v portugalském Estorilu a první vzájemný zápas suverénně ovládla. Sedmadvacetiletá Češka se bleskově ujala vedení 5-0 a šla podávat na kanára, od toho sice soupeřku ušetřila, nakonec ale za 66 minut vyhrála hladce 6-2 6-1.

Česká tenistka  tak na sedmém z devíti letošních startů na turnajích WTA přešla minimálně přes 1. kolo. O čtvrtfinále si zahraje s Britkou Heather Watsonovou, která dnes vyhrála dvakrát 6-4 nad Lucií Hradeckou.

Na postup z prvního kola se zapotila druhá nasazená Maria Kirilenková. Ruska, jež v Estorilu před čtyřmi lety triumfovala, se sice v souboji s Elenou Baltachaovou ujala v první sadě vedení 4-1, Britka si ale vynutila tie-break a v něm měla za stavu 6-2 čtyři setboly. Kirilenková však všechny smazala, odpor soupeřku zlomila a nakonec zvítězila 7-6 6-1. O postup do čtvrtfinále si 19. hráčka světa zahraje s italskou kvalifikantkou Karin Knappovou.

Do 2. kola postoupila také obhájkyně titulu a letos druhá nasazená Anabel Medinaová. Španělka v repríze loňského finále porazila 6-4 6-1 Němku Kristinu Barroisovou.

"Nemohla jsem se správně zahřát, protože před zápasem pršelo a začátek byl trochu posunutý. Ale během hry jsem se už začala cítit lépe," komentovala Medinaová. "Když turnaj vyhrajete, vždy se na něj rádi vracíte. Ale každý zápas tu pro mě bude těžký a já musím jít krok z krokem. Zítra mě čeká další zápas, uvidíme."

Nezaváhala ani šampionka z roku 2006 Jie Zheng, která tehdy v histgoricky rvním čistě čínském finále porazila Na Li. Letošní ročník odstartovala hladkou výhrou nad Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

- WTA INTERANTIONAL ESTORIL -
(Portugalsko, antuka, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (01. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (4-ČR) - Panovová (Rus.) 6-2 6-1
Watsonová (Brit.) - Hradecká (ČR)
6-4 6-4
Kirilenková (2-Rus.) - Baltachaová (Brit.) 7-6(6) 6-1
Medinaová (3-Šp.) - Barroisová (Něm.) 6-4 6-1
Jie Zheng (5-Čína) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-1
Kanepiová (6-Est.) - Stephensová (USA) 6-1 6-0
Hercogová (9-Slovin.) - Paszeková (Rak.) 6-0 6-3
Koehlerová (Portug.) - Moritaová (Jap.) 6-1 7-5 
Voskobojevová (Kaz.) - Jakimovová (Běl.) 6-1 6-4
Gajdošová (Austr.) - Torrová (Šp.) 6-3 6-1
Knappová (It.) - Daniiliduová (Řec.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
freeteepek
Já jsem teda Lucku už dlouho hrát neviděl. Nějak to nechápu. Ona má páru. Dává tvrdší rány než Petra K. Asi má rozbitý mířidla. Douhodobě:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká může hrát maximálně už jen challengry na víc bohužel nemá :(
Reagovat
smazaný uživatel
petra hraje slušně ale největší její slabina je podání,je potřeba na tom zapilovat!
Reagovat
tommr
která Petra? :)
Jinak s Hradeckou to vypadá opravdu špatně - po dnešku už je jasný, že vypadne z první stovky. Spíš než challengery bych jí ale doporučoval, aby se koncentrovala na toho debla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jste někdo, jak ta Lucka H. hrála? Bylo to opravdu tak špatný nebo se soupeřce tolik dařilo? Díky za odpovědi :-)
Reagovat
Bob
Já si taky myslím, že lepší bude ten double. Nebo zkusit jeden challenger.
Reagovat
smazaný uživatel
Cetkovská
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist