Chceme vyhrát Fed Cup, vyhlašují ambiciózní Němky

13. 12. 2011, 16:21
Aktuality 6
V únorovém prvním kole Fed Cupu je čekají české obhájkyně v čele s druhou hráčkou světa Petrou Kvitovou, jako outsiderky se ale německé tenistky zrovna necítí. Soutěž můžeme příští rok vyhrát, tvrdí jejich kapitánka Barbara Rittnerová.
Andrea Petkovicová

S úspěchy ve Fed Cupu má Rittnerová vlastní zkušenosti: sama byla před 19 lety členkou dosud posledního německého vítězného týmu, který stál na slavné Steffi Grafové. Na ni a její kolegyně prý současná generace německých tenistek může navázat už v příští sezoně, tvrdí bývalá 24. hráčka světa.

"Chceme ten pohár zase jednou získat. Kvalitu na to máme," řekla dnes Rittnerová agentuře SID. "Jsem si jistá, že nás čeká dobrý rok," dodala.

Osmatřicetiletá bývalá tenistka se může opřít o vyrovnaný kádr. Čtyři potenciální singlistky Andrea Petkovicová, Sabine Lisická, Julia Görgesová a Angelique Kerberová jsou ve světovém žebříčku mezi 10. a 32. místem.

Němky přivítají český tým kolem světové dvojky Petry Kvitové na tvrdém povrchu stuttgartské Porsche Areny 4. a 5. února. "Máme s nimi ještě nevyřízené účty," připomněla Rittnerová, že zápas se bude hrát téměř na den přesně dva roky poté, co Němky podlehly 2:3 v duelu prvního kola v Brně.

Tehdy aktuální německá jednička Petkovicová prohrála obě své dvouhry. To se však nyní podle Rittnerové nestane. "Všechny čtyři holky už dospěly a jdou správnou cestou. Příprava probíhá dobře a mám z toho dobrý pocit," uvedla vítězka pěti turnajů WTA.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
OT
jsem se nudil a objevil jsem jednu moc pěknou fotku:))

http://www.zimbio.com/photos/Andrea+Hlavackova/Rogers+Cup+Preview/fRVvZGf4zdc
Reagovat
smazaný uživatel
:-) :-) :-) Jo holky německý a jugoslávský dohromady, tak to musíte získat všechny 3 ostatní body... Protože porazit naší Peťulu v hale, tak na to fakt nemáte.
Reagovat
VlS
německý(Georges) a jugoslávský (Andrea) a polský (Sabina a Angelique)dohromady ..........
No, nebude to žádná procházka a může jim to vyjít, zase si nedělejme přehnaná očekávání, že všechno uhraje Peťa sama - ať jí pak nenadáváme.
Reagovat
smazaný uživatel
majkl mas pravdu:D
Reagovat
smazaný uživatel
Němky na titul vážně mají. Petra se nevyspí a jsme ... .Můj typ je bohužel 3:2 pro Němky, ale doufám, že se pletu a Petra bude mít dobrý den.
Reagovat
majkl005
Kdyby jste věděly, že vypadnete už v prvním kole...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist