Chci myslet na sebe a vyhrávat, říká před startem turnaje v New Havenu Bouchardová

18. 8. 2014, 11:26
Aktuality 119
Eugenie Bouchardová zatím po účasti ve wimbledonském finále nevyhrála ani jeden zápas - na turnajích v Montrealu a v Cincinnati pokaždé prohrála již ve svém úvodním utkání. Do formy se mladá Kanaďanka pokusí dostat v New Havenu, kde je turnajovou trojkou. Bude tu velká rivalita, protože každá z nás se chce před grandslamem dostat do formy, řekla před startem turnaje světová osmička.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

Eugenie Bouchardová na sebe letos nejvíce upozornila na grandslamových turnajích, jako jediná tenistka se totiž na všech grandslamech dostala pokaždé minimálně do semifinále. Semifinále pro Kanaďanku znamenalo konečnou v Melbourne i v Paříži, ve Wimbledonu ale aktuální světová osmička prošla až do finále, v němž pak podlehla Petře Kvitové.

Po turnaji v All England Clubu se ale talentované Kanaďance vůbec nedaří. Nejprve ze zdravotních důvodů nestartovala na turnaji ve Washingtonu, a poté na domácím turnaji v Montrealu neustála tlak domácího publika a schytala dva kanáry od Američanky Shelby Rogersové. Smolně skončilo i její vystoupení na turnaji WTA Premier 5 v Cincinnati, kde hned ve druhém kole prohrála s Ruskou Kuzněcovovou.

Tento týden se Kanaďanka představí na turnaji v New Havenu, kde bude po nasazené jedničce Simoně Halepové a dvojce Petře Kvitové nasazenou trojkou. "Každý turnaj je pro mě důležitý," uvedla v New Havenu jednadvacetiletá Bouchardová. "Všechny turnaje, které hraju, beru vážně a pokaždé chci vyhrát. Vím, že se mi letos daří na grandslamech, ale pokud chci být nejlepší, musím předvádět konzistentní výkony, nemůžu hrát dobře jen na velkých turnajích, potřebuju výsledky i na těch menších."

"Turnaj v New Havenu beru jako skvělou přípravu na US Open. Je to týden před grandslamem, je tu silná konkurence a startují tu opravdu skvělé hráčky. Já chci ale myslet na sebe a vyhrávat, protože to je ten důvod, proč jsem tady," přiblížila své cíle Kanaďanka.

"Bude to určitě skvělý týden, protože cílem nás všech je dostat se do dobré formy před grandslamem. Myslím, že tu bude velká rivalita, ale já jsem na to připravená."

Bouchardová v letošním roce stoupá žebříčkem WTA, po Wimbledonu byla dokonce už sedmou hráčkou světa, nyní je osmá. "Mám pořadí cílů. Na začátku roku jsem byla na 32. místě, takže jsem chtěla do Top 20, pak do Top 10 a teď chci do Top 5. Úplně nejdůležitější je teď ale hra, musím se zaměřit na to, abych dokázala hrát dobře a mohla tak porážet i ty nejlepší. Dva turnaje se mi teď nepovedly, ale musím jít dál."

V New Havenu odstartuje Kanaďanka utkáním s Bojanou Jovanovskou ze Srbska, s níž má vzájemnou bilanci 0-1.

Komentáře

119
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si myslim, ze to je hlavne stvoreno medii. Je to proste takovy dobry marketingovy produkt, ktery se dobre prodava. Kdyz si vzpomenu na zacatky Andreho, to bylo takove jedno male silenstvi...to spis vypadalo, ze to je nejaka rockova hvezda, nez hrac...coz asi ma na ty hrace take vliv...nebot nektere ty jeho tzv. vypovedi byly take jakoby "crazy";) Budu hrat ve svych otrhanych jeansovych kratasech, a do bileho mne nikdo nedostane, s chovanim to bylo podobne excentricke a tak...
No, nakonec se zmenil:) Dnes se sam tomu smeje, krom toho se realizuje velmi prospolecensky...
Tim chci rict, ze si treba nemyslim, ze se nekdo nemuze zmenit...a zeby to bylo ohranicene vekem...
Ono je mnoho prikladu, ze se treba nekdo nechce ani moc menit, ale prijde jedna drsna zkusenost, a casto se muze zivot cloveka otocit o 180 stupnu, cimz se pochopitelne diky tomu nejak meni...ikdyz opacnych prikladu bychom tu asi nasli take mnoho...
Takze bych take spis pockal jak to s Evzenii nakonec bude vypadat;)
Zatim je v sielenem medialnim viru...je videt vic na ocich, ono na tech malych turnajich je videt bezpocet ruznorodnych tzv. kontroverznich veci, ktere se tam deji....;)
Dejme ji cas...;)
Reagovat
slacker
Se tu kousek nize zminil Sebrle, tak sem si na idnesu pocetl jak "flusnul" do tvare. No golfisti jsou fakt smecka nabobu co nehodlaji nic diskutovat a cokoliv zduvodnovat.
Reagovat
blixa
Je u nás, jinde jsou celkem v pohodě.
Reagovat
VlS
A ty víš, jestli tam třeba nemohl hrát někdo jinej? Proč se tam hlásil, když tam nechtěl hrát?
Reagovat
slacker
Jde mi o styl, kdy se nekdo zepta co je na tom vlastne neslusneho a odpovedi je mu nekoncici tautologie ze je to neslusne a ze je zbytecne dotycnemu cokoliv dale vysvetlovat.
Trosku mi to primelo jednu zdejsi golfistku
Reagovat
smazaný uživatel
Judžíny, dneska se soustřeď hlavně na Bojanu!! Už to zkusíme zlomit, děvče moje :-***
Reagovat
Cico93
Barbie dnes musí už.
Reagovat
smazaný uživatel
na US Open aspon do semifinal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se dneska podívám na Evženku a Bojanku, protože jsou obě moc hezké. :) Chtěl bych vidět i Caro, ale ponocovat dneska nebudu. Během Cincinnati jsem si zaponocoval dost a navíc jedu zítra pryč, takže potřebuju být odpočatý. :)
Reagovat
PetaM
Jako chápu, kdyby to bylo na streamu, ale to se chceš dívat na čísla? Blázne :D

Myslím tím samozřejmě Caro, kvůli číslům bych teda neponocoval :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, ono to nebude na streamu? Já to beru automaticky, že když je u toho zápasu ikonka televize na livesport.cz, tak to bude na streamu... Ale je fakt, že jsem toho z New Havenu moc nenašel a co jsem našel, to zatím nefunguje...
Reagovat
PetaM
No, nevím jak ty placené, ale normální televize vysílají až od středy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to jsem nevěděl. Ty nefunkční odkazy už taky zmizely, takže z toho dneska opravdu nic nebude... A to jsem se tak těšil, že si zpříjemním večer Genie a Bojanou, které bojují o Top 10 v mém žebříčku tenisových krásek. :D
Reagovat
PetaM
Genie je mnohem hezčí, než Bojana :) :)
Reagovat
elda
Zkus tohle: http://www.usagoals.com/tennis.html
Reagovat
Amputace
Kvituji. Namísto myšlenek na to, jak vypadat co nejlépe v médiích a před diváky, namísto vymýšlení trapných pochlebovačných keců na adresu soupeřek, ať myslí raději na sebe a vítězství. Zcela v pořádku. Neuvěřitelně mi tímto přímočarým přístupem imponuje - v médiích je jej mezi vším tím pokrytectvím a přetvářkou jako šafránů.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem si jí více všimla letos ve Wimbledonu.... Působila na mě dosti chladně. Upřímnost - no fajn, ale je třeba rozlišit mezi upřímností a nedostatkem citu pro ostatní ( společenský takt ). Jak píšeš dole - nepodá ruku, protože to považuje za nesmyslnou konvenci - a co si má myslet ten druhý, který tu konvenci očekává ? Ten si má " trhnout " ? Upřímnost ? Jsem pro, ale víš, vážně se musí ještě velice učit. Pokud tyto věci se v tomto věku ještě dají dohnat. P.S. Nijak to nesouvisí s článkem výše, spíše to je moje reakce na některé příspěvky.
Reagovat
Amputace
S tou rukou to určitě nebylo v pořádku, ale na druhou stranu, měla to ta druhá tenistka říct. Ona ale pokud vím řekla, že jí to je jedno či něco v tom smyslu, takže kde je vlastně problém?
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by měl pořád někdo něco říkat ? Já myslím, že je to jasné. Asi někdo nechce být neustále středem médií a pořád něco rozmazávat...
Reagovat
Amputace
Pokud mi někdo nepodá ruku a mně se to nelíbí, tak řeknu, že se mi to nelíbilo, budu-li na to zpětně dotázán. Co je na tom nenormálního a co je naopak normálního na tom, říct, že mi to je vlastně jedno, když mi to jedno nebylo?
Reagovat
smazaný uživatel
Áááááá ! Promiň, ale to je fakt o ničem. Prostě já zas kvituji to, že je ti Bouchard sympatická, je upřimná a přímá a v médiích je svěžím větrem. Mám trochu jiný názor, ale dohadovat se o tom, proč se někdo má ozvat a neozve, to mi tedy fakt odpusť, to je nad mé síly.....
Reagovat
Amputace
Nepíšu "ozvat", přečti si pořádně to, co jsem napsal. Ta hráčka na to byla DOTÁZÁNA a řekla, že je jí to jedno.
Reagovat
Amputace
To je pokrytectví - jen abych ještě doplnil.
Reagovat
slacker
Jestli ji je to jedno, tak podle
Fandiny je hloupa (chytry pochopi a hloupemu je to jedno)
Reagovat
Amputace
Pokud jí to bylo opravdu jedno, nic se vlastně nestalo a nemá smysl to řešit, pokud jí to jedno nebylo, je pokrytec, který nedokáže říct, co si myslí.
Reagovat
blixa
No vidíš, a už se zase, zcela bez důvodu, nasíráš do Fandiny :D Můžeš mi říct proč ? Já jen abych pochopil místní kolorit ;-)
Reagovat
slacker
Ja se nasiram do jejich hloupych nazoru/frazi. A ze je z ceho vybirat. A bavi me nachazet jejich absurdni aplikaci. :-))
Reagovat
LukasH
A proč o ní mluvíš? Jednak tady vůbec není, nic tu nenapsala, vůbec to s tím nemá nic společnýho....jste ubohý, tahle vaše parta, fakt...
Reagovat
slacker
Kdybych si vypucil a upravil nejaky vyrok Kalouska, Einsteina, Cicera nebo Vaclava Tittlebacha, okomentoval by jsi to stejne?
Reagovat
LukasH
Vůbec by mě to nezajímalo. Tohle je portál o tenise. Chodím jsem pro zábavu a kvůli tenisu. Nejdřív se tu rozčilujete, že to tu Fandina zasírá. Pak sami zaserete diskuzi pod článkem stovky příspěvkama - Fandina vs. ostatní. Teď je tu článek o Bouchardový. Ten článek si rozkliknu, protože mě daný téma v tuhle chvíli zajímá. Nic jinýho, chápeš? A opět ta slavná Fandina...chceš popřít, že tě to baví? Jinak si totiž ty pochody nedokážu vysvětlit...
Reagovat
Amputace
A kde jsi tady našel slova o hlouposti, když už ses tak rozaplikoval :)
Reagovat
slacker
Na nasel sem klicove "je ji/mu to jedno". A podle "zelezne logiky" oblibene fraze z toho vyplyva hloupost toho komu je neco jedno.
Reagovat
Amputace
Cože? :D No tvou železnou logiku zaplaťpánbůh, že nemám.
Reagovat
slacker
To ale neni moje logika. To je logika te zcestne fraze pouzivane masivne Fandinou
Reagovat
Amputace
Proč to sem ovšem rveš, když to nemá vůbec nic společného s tím, co tady kdokoli psal a ten význam fráze "je mi to jedno" je v kontextu této diskuze úplně jiný?
Reagovat
slacker
Protoze mi neni prilis sympaticke kdyz je lidem neco jedno a asociovalo se mi to s necim dalsim nesympatickym. A proste co na srdci to na jazyku, to uz jsem cely ja ;-))
Reagovat
Amputace
Takže ti rovněž není sympatický výrok Kučové na adresu Bouchardové, která jí nepodala ruku?
Reagovat
slacker
Pokud rekla neco ze ji to jedno ze ji B nepodala ruku tak ano. Pokud rekla ze ji to vadilo/nevadilo tak to presne vyzaduji. Jasny nazor a ne srabacke distancovani na verejnosti.
Reagovat
Amputace
Řekla, že je to věc Bouchardové, že je to její rozhodnutí, sama se k tomu přímo nijak nevyjádřila, tzn. bylo jí to jedno.
https://www.youtube.com/watch?v=0sfIYtIcknU
Reagovat
smazaný uživatel
a vyprostit se z toho myslenkoveho uzu by zrejme za namahu nestalo..
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blixa
No, zrovna od člověka tvého věku a filosofického "rozhledu" bych čekal větší nadhled, ale budiž, když tě to baví ;-)Jen se divím, že se pak všichni divíte :D
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím vás nechte už tu fandinu, když se neúčastní této diskuze ! Nejsem fandina. Už snad toho bylo dost a dost. Pro amputaci : chci tím říct, že tuto diskuzi považuji za ukončenou pro mě. Evidentně nemůžeme dojít ke shodě. Připomenu, že jsme původně hovořili o chování Bouchard, nikoli o slovenské tenistce, tuším Kučové a jejím chování. How, amen !
Reagovat
Amputace
Ok. Netřeba to hnát do extrému. Jen abych upřesnil, proč jsem se rozhovořil o té druhé tenistce, byla to reakce na: "a co si má myslet ten druhý, který tu konvenci očekává ? Ten si má " trhnout " ?" Já jsem napsal, že pokud se to tomu druhému nelíbí a někdo se ho na to zeptá, má to na férovku říct a ne se ukrývat za fráze "je mi to jedno" a podobně. To není o nic lepší chování než to samotné nepodání ruky.
Reagovat
blixa
Pro "amputaci" ??? A slovenská tenistka Kučová ? Uff, nerozumím řeči tvého kmene děvče :D
Reagovat
blixa
Jo pro nick "Amputace" :D Bože , nějak mi to nemyslí a to ještě není večer :D
Reagovat
Amputace
Rovněž jsem řeči tvého kmene jaksi neporozuměl :)
Reagovat
blixa
:D :D To nic, toho si nevšímej, jdu si vzít prášek :D
Reagovat
smazaný uživatel
podani ruky povazuji v kazdem podobnem oficialnim aktu za samozrejmou konvenci a neminim o ni ani diskutovat, ale jiste nemyslis vazne: "Pokud tyto věci se v tomto věku ještě dají dohnat".... Ziskavani zkusenosti je prece celozivotni proces a je naprosto nemozne ho utnout v jednadvaceti...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zkušenosti se získávají po celý život, to je pravda. Jak to vysvětlit, co jsem měla na mysli, aby to nebyl " román " . Ve stručnosti : během dětství a dospívání se člověk naučí určité vzorce chování a jednání, má určité genové dispozice a určitým způsobem je formován prostředím, v němž vyrůstá. Znáš pořekadlo : " Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš ? " Změnit se není nemožné, ale někdy a v něčem skutečně velmi velmi těžké. Tak nějak přibližně jsem to myslela.
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne nebudeme tvorit roman, ale nejsem v rozporu ani s tvym porekadlem, Evzena jeste je mlada a stale se tedy uci.. ;-)
Reagovat
Amputace
Ježišikriste, já bych chtěl vidět tebe v jednadvaceti letech před kamerami a pod dohledem celé tenisové veřejnosti. To bych si opravdu přál vidět jako nic jiného. Kde by v tu chvíli bylo tvé "v mládí se naučíš, ve stáří jako kdy najdeš."? Člověk v tomhle věku pořádně neví, co si má myslet o životě, ovšem u Bouchardové všichni jaksi očekávají, že bude vydávat rozumná a dospělá prohlášení na tiskovkách a při rozhovorech, že nebude dělat chyby a říkat věci, kterých může později litovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že rytířsky hájíš svoji " vyvolenou " . Nic proti tomu. Odpovídala jsem sojce na její dotaz. Týkal se mého prvního vyjádření, které si četl a na tuto část jsi nereagoval. A zase nevím, jak ti to mám stručně objasnit. Mé vyjádření nenaráželo na její vyjádření před médii, to vůbec ne. Ale naráželo na to, jak se mi jeví svým chováním, gesty, tónem hlasu.... Zkrátka spíše neverbálním projevem než slovy. A pak také to nešťastné nepodání ruky, ale to jsme snad výše uzavřeli. Nevylučuji, že některé své postoje změní, ale opravdu ve dvaceti je člověk ( notabene ženského pohlaví ) " hotový " a těžko mění své postoje. S kamerami toto nesouvisí. Chtěl bys vidět mě ve dvaceti před kamerami ? No, to si ani nepřej. Já bych před nimi prchala rychlostí světla....
Reagovat
Amputace
:D Tohle snad nemá ani smysl komentovat, co ti na to mám napsat? To mám opravdu řešit její tón hlasu? Nebudeme už rovnou řešit, jak vypadá a nejsou-li její obličejové rysy příliš útočné a evokující aroganci? Protože její vyjádření, tedy vše, co říká, a její gesta jsou v celkové rovnováze, nechám toto být. Napíšu ti alespoň jak vnímám ono nepodání ruky: jednoduše jako gesto vzdoru, který je v tomto věku naprosto běžným a o celkovém charakteru nic nevypovídajícím projevem mladého člověka. Já sám byl v tom věku stejný a dnes už takový nejsem. Upřímně si odpověz, kolik jsi v životě poznala mladých lidí, kteří se vzpírali autoritám, nebo odmítali uznat zaběhlé tradice. Věřím, že jich nebude málo. A jsou snad dnes všichni tito lidé namyšlení, arogantní či postrádající cit pro "společenský takt"? Kdo má proboha ve dvaceti cit pro společenský takt? Shrnu to tím, že podle mě se Bouchardová chová zcela normálně na svůj věk - má vysoké ambice, nezdráhá se o tom mluvit, nezdráhá se samu sebe přeceňovat a nezdráhá se činit kontroverzní a pro leckoho nezkousnutelná gesta a rozhodnutí. Až bude stejné chování vykazovat za pět let, řeknu si, že s ní možná něco není v pořádku, že je skutečně příliš namyšlená, ovšem v tuto chvíli a v tomto věku se podle mě nechová nijak výstředně ve srovnání s tím, jak by se dalo u mladé pěkné holky očekávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, nemá smysl to komentovat. Já to prostě asi lépe vysvětlit neumím, na této omezené ploše....
Reagovat
VlS
No, v mé generaci měla půlka holek jejího věku dítě a dalších 25 % ho čekalo. Od řádově 20 letý holky bych proto čekal, že už není dítě a že je třeba jí učit, jak se má chovat.
Myslím, že nepodání ruky je výsledek duševního pochodu,poměrně promyšlenej. Normálně, když mi někdo podá ruku, tak mu s ní bez přemýšlení potřepu - pravda, bezmyšlenkovitě a konvenčně. O opaku bych musel přemýšlet.
Reagovat
smazaný uživatel
dovoluji si oponovat, moudry clovek dokaze chybne postoje prehodnotit v kazdem veku, na pohlavi samozrejme vubec nezalezi. Konvenci uz jsme vyresili tak, ze ji nebudeme vubec resit. (Teda ja, pro me je samozrejma.) Ale uz bych to zaverem jen zlehcila pripominkou, ze je nase diskuse i tak bezpredmetna - ve stari stejne hledas jen klice, mobil a brejle.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, s tím stářím máš pravdu... ale já to přísloví chápu tak trochu jinak.... Ono totiž dříve stáří bylo v letech dnešního středního věku.... Prostě , co se naučíš v mládí ( rozuměj v době formování charakteru ), jako když ve stáří najdeš ( tedy v době, když změny jsou obtížné, ne - li nemožné ). Moudrý člověk - právě k té moudrosti je třeba se propracovat. Ale s tím pohlavím - muži skutečně dospívají později než ženy ( tedy statisticky vzato ). Jinak nevím...amputace alespoň uznal, že je potřeba nějaké změny.... A já jí to přeji. Moje prvotní úvaha byla, že ne vše, co nám slina přinese na jazyk ( myšleno přeneseně ), tedy upřimné, přímé jednání je vždy správné a není potřeba své projevy korigovat, aniž by se mluvilo o neupřímnosti a pokrytectví. Tak snad takhle.
Reagovat
blixa
Nechci vám brát iluze ve vaší štěpné diskusi, ale člověk je v podstatě hotový cca ve 3 letech (samozřejmě individuálně s určitým rozptylem). Pak už se toho moc změnit nedá ;-) A že by člověk věkem moudřel ... no .. z mladého blbce jen roste starý blbec :D
Reagovat
VlS
Právě jsi posadil na hrnec celou penologii. Nad tímhle tématem můžeš postavit konstrukci, že zločinec byl zločincem už ve třech letech a nemá smysl jej trestat a jediné preventivní opatření je okamžitá poprava.
Reagovat
blixa
No, tak to je samozřejmě hovadina, to musíš sám vědět takže vůbec nechápu, proč takovou blbost píšeš. To motáš dohromady naprosto nesourodé věcí. Třeba osud :D :D S tím to samozřejmě nemá nic společného. Člověk zcela identických vlastností se může jistě stát jak prezidentem, tak zločincem, tak klavírním virtuozem. To, že jsme ve třech letech prakticky hotoví nijak nepředurčuje, čím se staneme, neurčuje náš osud. Nevím, jestli si děláš prdel, nebo to myslíš vážně :D
Reagovat
slacker
Myslel to ze naprava odsouzeneho ve vezedni je podle tebe zhola nemozna a tedy nejbezpezcnejsi je jeho trvala eliminace
Reagovat
blixa
Stejně nesmyslná úvaha jako ta předchozí. Jsou dány naše vlastnosti a charakter, ne náš osud, náš příběh.
Reagovat
VlS
No, vážně to nemyslím, stejně jako ty nemyslíš vážně, že od tři let se nedá skoro nic dělat. Nejsem ani pedagog, ani vývojovej psycholog, ale absolvoval jsem se svou partnerkou několik výzkumů dětí předskolního věku jako zpracovatel grafů a statistik z výzkumu a jako editor habilitačních prací a tak jsem o tom i leccos přečet. Nebudu se hádat, jestli základní formování charakteru je dovršeno ve třech nebo v pěti, z výzkumů vyplývá, že je to individuální a zpravidla zhruba mezi těmito hranicemi, navic kolem třetího roku je to zkreslené tzv obdobím prvního vzdoru - tj. sebeuvědomění človíčka, kdy se snaží prosadit si svou. A tam je pak důležitá reakce nejbližšího okolí, jestli vzpouzejícímu se spratkovi uhne ( je to zdánlivě pohodlnější) , nebo jestli ho nehledě na řev a slzy posadí na správné místo v hierarchii, pokud možno metodou vlídného, leč důsledného prosazení pravidel. To je to, co zásadně ovlivní rozvoj osobnosti. Přílišný obdiv ke genialitě dětí jim neprospěje, stejně jako přílišné upozadění jejich ega. Podle vývoje našich dětí si stejně myslím, že s fůrou věci nehneš nijak, i kdybys byl svatej František a Jan Ámos v jedný osobě. Ale pozdravit a dodržovat určité konvence se dá bezpečně naučit dítě předskolního věku.
Proto mám jistou skepsi k zásadnímu vývoji dospělého člověka. Zázraky typu Pygmaliona se dějí jen na prknech znamenajících svět a na filmovém plátně.
Chybějíci respekt k jiným lidem vyléčí jen smrt.
Reagovat
blixa
No , jsme hodně OT, diskuse by to byla jistě zajímavá leč by nás tu brzo umlátili :D Nicméně, napsal si krásnou větu "Podle vývoje našich dětí si stejně myslím, že s fůrou věci nehneš nijak, i kdybys byl svatej František a Jan Ámos v jedný osobě." :D To je právě ono, mnohé názory se často dokonce kloní k tomu, že absolutně kritický je už první rok. A je to samozřejmě vždy mix genetické výbavy a ovlivnění prostředím. Takže ve chvíli, kdy dítě začne mluvit a jednat je vlastně už hodně hotového a pak ten postřeh je naprosto správný ;-) :D Jojo, a pak vychovávej ... :D :D
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
Amputace
Pozor, v tomhle se zatraceně mýlíš. Pro ledaskoho může být podání ruky projevem určité důvěry či zájmu o dotyčného člověka, který podání ruky nabízí. Proč bych však měl důvěru či zájem projevovat vůči někomu, kdo je mi zcela putna, kdo mě vůbec nezajímá, kdo je mým soupeřem, součástí mých pracovních povinností? Rozumím samozřejmě tomu, že je to zaběhlá společenská konvence, která pokud se nedodrží, vyvolá to jisté pobouření (a tak se ostatně stalo), ovšem Bouchardová to udělala z nějakého důvodu, její názory jsou stále na pochodu, vyvíjejí se, zatím se neustálily, to si uvědomte. Za pár let si uvědomí, že udělala chybu, že čas od času musí upřednostnit diplomatické chování před osobními manýry, z nichž ne všechny patří na veřejnost.

A to že si holky z tvé generace ve dvaceti nabouchaly děcko ještě nic neříká o jejich dospělosti a citu pro společenský takt.
Reagovat
Amputace
V podstatě hotový ve třech letech :D No ty jsi taky dobře hotový :D
Reagovat
blixa
No pozor, to nežertuji ani v nejmenším pane kolego. Tak to doopravdy je. Pokud se touto problematikou nezabýváš, může to být pro tebe třeba nepochopitelné, ale skutečně se formujeme v takto útlém věku a pak už se měníme jen velmi, velmi nepatrně. Prostě základy máme ve třech letech definitivně položeny.
Reagovat
Amputace
Na tuto problematiku existuje tolik nejrůznějších tezí a názorů, přes vědce, antropology, psychology až po filosofy, že ani nemůžeš myslet vážně, pokud jednu z nich považuješ za kardinální, konečnou a faktickou. Ale i kdybych připustil, že právě tvá teze je pravdivá, tady přece vůbec není řeč o nějakém základu - to znamená nějakém souboru základních charakterových vlastností. O to v diskuzi nejde. Bavíme se o chování na veřejnosti, které s tímto základem nemá mnoho co dělat.

Nicméně čistě pro zajímavost: jak mi vysvětlíš, že coby dítě jsem byl hyperaktivní, takřka nezvladatelný a puberta ze mě udělala prakticky introverta?
Reagovat
blixa
No, myslím že dnes už to moc sporné není, ano, dřív existovala řada tezí ale jasně, tady není platforma pro tuto diskusi ;-) To byl jen taková věcná poznámka k místním úvahám :D A co se tebe týče, nevím, neznám tě ale základ máš pořád stejnej takže to co vnímáš jako hyperaktivitu či introvertnost jsou jen různé způsoby, kterými se vyrovnáváš se svými vnitřními běsy, které si získal právě do těch svých tří let. Vyzpovídej svoje rodiče, určitě něco odhalíš. ;-)
Reagovat
VlS
No, já už jsem blíž tomu věku, který demonstruje vtip:
sedí vedle sebe dva staří páni na lavičce v parku. Podají si ruce a ten jeden se představí a druhej nic. Ten první se ptá :" a jak vy se jmenujete"? A ten druhej říká :" no jestli to potřebujete vědět, tak já se na to v domově zeptám a zejtra vám to povím".

Hm, co jsem to chtěl říct?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) nerouhej se, stariku.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chci myslet na sebe.. bože ta je blbá.
Reagovat
smazaný uživatel
nalezeno v překladu

tady máš originál
http://www.wtatennis.com/news/article/4080764/title/bouchard-eyes-new-haven-title
Reagovat
rib
i když je něco ztraceno v překladu, přesto - to vypočítávání, jak si dala žebříčkové cíle a jak jich systematicky dosahuje... je to prostě ještě mládě :-)))))
Reagovat
Fandina
On je také důležitý název článku. Ten hodně ovlivní, navozuje u čtenáře očekávání o čem bude. A jaký je jeho smysl. Záleží na autorovi článku co zvolí do názvu.
Reagovat
smazaný uživatel
no, ale nezývat někoho blbou :-/

Spíš je tady vidět, jak se lidi dají ovlivnit médii. A navíc by mě zajímaly přímo otázky a její odpovědi. Takhle se dá vytrhnout z kontextu kde co.
Reagovat
smazaný uživatel
predpokladam, ze by teda nemela blouznit a zrejme myslet spise na svou tetu.. :-)) Evzena neni salek meho caje, ale cekat od tehle deti "vyhnanych praskama" (tlakem prostredi) zivotni moudra, je divne. Je fakt, ze si tady ctu zrovna rozhovor s Terkou Smitkovou = popijim salek sveho caje. Rozumna, skromna, uspechem spis zaskocena, nohama pevne na zemi... Ale dokaze proto vzletnout? ;-)
Reagovat
VlS
Nejde ani tak o to, jestli a jak dokáže vzlétnout. Vzlétnout je za příznivých podmínek snadné. Daleko těžší může být dobře přistát. Genie přistává tak trochu bez citu pro vzduch a trochu s tím mlátí o zem. Ale to se může naučit. Řeči o tom, že slušnost a společenské meze jsou neupřímné a hloupé mě moc neberou, je to totiž cesta k tomu, abychom se nenávistně pozabíjelu. Netiketa je potřebná a prospěšná i mimo net :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja prece nezavrhuju slusnost, nenavrhuju pozabijet se a ziskani zkusenosti primo ocekavam! Jen mi prislo, proc by nemela myslet na sebe a proc by nemela chtit vyhravat? Ja na sebe taky myslim a na kurt jdu zasadne vyhrat.. :-)
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Někteří jedinci bohužel až příliš sentimentálně visí na mediálních prohlášeních, která neříkají nic o tom, co si tenista skutečně myslí a co cítí, ale která jsou nicméně "slušná". Zaprvé nerozumím tomu, co neslušného Bouchardová prohlásila, a zadruhé nechápu, co je špatného na tom, že chce myslet na sebe a vítězství - to je de facto její práce. Zkrátka v tomto jejím výroku není nic, co by jakýmkoli způsobem kolidovalo se slušným vystupováním.
Reagovat
VlS
To ani tak nebyla reakce na tebe. Spíš obecná poznámka a jen jsem trochu zneužil tvoje vzlétnutí, omlouvám se za to, neodolal jsem tomu, co se nabídlo :-)
Myslím, že adorace dosahování výsledků v čemkoliv ( u psa Fíka skoku pro cokoliv) je o tolik větší než ocenění způsobu jejich dosahování, že si tím jako lidstvo zaděláváme na dobrej průser. Tragéd, kterej kouše protihráče ve fotbalu je hrdina, protože umí čutnout míč do brány a už se řeší, jestli stopka na pár mesíců není moc a jak to změkčit. Podle mě by byl normální vyhazov z profi fotbalu ( a radši z fotbalu všeobecně) na doživotí.
Dnes jsem četl o excesech Šeberleho v golfu. Dostane pardon olympijský vítěz? A příkladů jsou stovky.
Reagovat
Amputace
Nevím, co s tím má společného Suarez, ale tuhle kauzu bych tady nerozjížděl, protože mám úplně jiný názor než ty :) Podle tebe je na doživotní zákaz kousnutí, které kolem a kolem vlastně nikomu neublížilo (nanejvýš tak samotnému Suarezovi, který ze sebe před celou veřejností udělal šaška, jehož fotbalová genialita náhle nikoho nezajímá, neboť všichni řeší jeho kousnutí), podle mě je na doživotní zákaz nafilmovaná penalta z úvodního zápasu Brazílie-Chorvatsko, která nejenže měla důležitý podíl na vítězství Brazílie v onom zápase, měla venkoncem vliv na celý průběh šampionátu, který by se za případné absence Brazílie ve vyřazovací fázi odvíjel úplně jinak.
Reagovat
blixa
No, tak to bych si dovolil nesouhlasit. Přijde mi, že naopak neumíme vůbec přiřazovat správnou míru a trestáme podle mediální nafouklosti a následného řevu lůzy. V čem je Suarézův prohřešek tak hrozný ? V podstatě srandovní faul s nulovou nebezpečností značně přifouknutý "obětí", která to sama i přiznala poněkud zděšená mediální kampaní i následným trestem. Vždyť v každém zápase by se našlo mnoho, často i mnoho desítek nesrovnatelně horších a nebezpečnějších faulů, ovšem jaksi legračně schovaných "za hru". A jak trestáme takové fauly, většinou jen přímým kopem z místa faulu a víc se tím nikdo nezabývá. Jen občas, když se to někomu mimořádně vydaří a druhého opravdu váženě zraní je někdy trošičku humbuku. Absolutně nepřiměřené. A ten "strašlivý" Šebrleho přestupek ? Že nedokončil srandovní amatérský turnaj pár pupkatých nabobů, kteří si vyjeli provětrat svoje Porche a Ferrari a smrtelně se urazili, že Šebrle dal přednost skutečně sportovnímu turnaji před to jejich trapárnou ? No fakt hrůzný čin :D Ztrácíme míru, ztrácíme soudnost a kdoví kde to skončí :(
Reagovat
Amputace
Tak tak. Jediný argument "pro" ten Suarézův trest nacházím v tom, že tento prohřešek učinil již potřetí. To už je na zamyšlení. Jinak ovšem trest nepochybně přepálený - např. za toto bylo jen nějakých deset zápasů https://www.youtube.com/watch?v=weNqHnK0P1I
Reagovat
blixa
jako jasně, já netvrdím že to je v pořádku a že by měl vyjít bez trestu, ale podstatné je uplatnění správné míry. Za brutální fauly jsou tresty prostě nesrovnatelně menší.
Reagovat
VlS
Když tě chytnou v bance, že kradeš, tak si už v bankovnictví neškrtneš. Považuji to za normální.
Při volejbalu jsem pod sakem dopadl klukovi na nohu a zlomil jsem mu kotník a hrozně mě to mrzelo, i když jsem nic takovýho přirozeně udělat nechtěl. Jsou fauly, který vyplynou ze hry a můžou mít i dost velký následky, ale nebyl umysl protihráče zranit. Nemyslím si, že se dá někoho beumyslně pokousat.
Reagovat
blixa
Tak jasně že se stanou situace, že někoho při sportu zraníš neúmyslně, ale o tom nemluvím. Je spousta brutálních faulů, o jejichž úmyslu sejmout protivníka není pochyb, a přesto jsou tresty oproti "kousancům" srandovní. Prostě poměr nebezpečnosti a trestu je naprosto nepřiměřený. Příklad z banky jsem v daném kontextu nepochopil ;-)
Reagovat
VlS
Sojka ještě jednou - mě vůbec nepřipadá divný nebo špatný, když někdo řekne, že chce vyhrávat. Kdyby nechtěl, tak může zůstat doma.
Ale ta holka dělá jen to, co jí někdo dal do hlavy, taky to nevidím nijak tragicky, její tenis se mi líbí a fandil bych jí, nebýt těch mediálních přešlapů. Takhle si pičkám, jak se to vivine.
Reagovat
VlS
vyvine proboha, už jsem si ji před zrcadlem vrazil sám
Reagovat
PetaM
pičkám jo? :D :D :D
Reagovat
VlS
to reklamuj u Applu, nemají mít na Iphonu I a O těsně vedle sebe. Že ty sis nečet Vlčí pravidla
Reagovat
VlS
myslím, že normální je, že se lidi nemlátí ( pokud nejde o box) a nekoušou. Jestli chceš tohle tolerovat, tak vzhůru do pralesa.
Reagovat
smazaný uživatel
ztracen v preklepech.. :-))) Ja ti rozumim. ;-)
Reagovat
Amputace
Já to netoleruji, ovšem pokud se netoleruje tohle, nemělo by se tolerovat spoustu jiných - dle mě daleko závažnějších - přestupků, které často zůstávají zcela bez povšimnutí. Ty bys dával doživotní zákazy za kousnutí a například za brutální fauly, simulace, plivání po soupeři atd. ne? Co je to za metr?
Reagovat
VlS
Ale nic takovýho jsem neřekl, naopak, uvádím to jen jako příklad a říkám, že existují hory dalších. Prostě kvůli výsledkům jsme ochotní tolerovat nefér a neetické chování a to je podle mě špatně.
Reagovat
blixa
No když to bereš takhle obecně, tak to je přeci staré jak lidstvo samo :D Už jezuité říkali "účel světí prostředky" a ani ti to nevymysleli, jen hezky shrnuli ;-) :D
Reagovat
VlS
Jo, jsme na to zvyklí, jen mi připadá, že si na to zvykáme až moc a to není dobře.
Reagovat
Amputace
Ale ani já přece netvrdím, že to, co Suarez udělal, bylo v pořádku a že to schvaluji. Jediné co tvrdím, že je třeba se na ten přestupek dívat v kontextu jiných a daleko závažnějších přestupků, které se ve fotbale dějí dnes a denně a zůstávají nepotrestány, potažmo je trest za ně ve srovnání s trestem, který vyfasoval Suarez, zcela zanedbatelný. Druhá věc je, pokud má být tento trest jakousi revolucí ve způsobu, jak budou hráči do budoucna trestáni, tak je to v pořádku a je dobře, že se tak stalo, upřímně však pochybuji, že to bylo něčím jiným než honem na čarodějnici. FIFA potřebuje čas od času někoho potrestat exemplárně, aby to vypadalo, že nemá chování hráčů na hřišti zcela na háku, a Suarez jí k tomu dopřál ideální podmínky.
Reagovat
Amputace
Je to právě naopak - ona dělá a říká, co si myslí: nepodá někomu ruku, protože si myslí, že je to nesmyslná konvence, řekne, že semifinále GS pro ni není dostatečný úspěch, protože opravdu není atd. Naopak 99% ostatních tenistů říká jen to, co jim předepisují konvence tzv. "slušnosti".
Reagovat
VlS
Za sebe jsem pro tu slušnost a konvence, protože nikdo neví, kde skončí opak. Sledovat řádění Johna McEnroa bylo sice zábavné, ale v podstatě zbytečné a od něho docela nechutné. Prostě v profi ringu těžkých vah bych etický kodex nehledal ( ukousnuté ucho).
Reagovat
Amputace
Tady ovšem není řeč o McEnroeově řádění, nýbrž o mediálních prohlášeních Bouchardové, které zajisté nikomu nijak neubližují. Jediné, co tvrdím, že je mi daleko sympatičtější způsob, jakým se vyjadřuje Bouchardová (nemá problém přiznat, že si je vědoma svých kvalit a že její cíle jsou vysoké) než diplomatické kecy většiny jiných tenistů. Co si z takových řečí divák odnese? Nic se nedozví, pouze slyší to, co už slyšel tisíckrát od jiných.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nevím, co je na Bouchardové prohlášeních tak převratného, nového a osvěžujícího ? Tak chce myslet na sebe ( spíše bych si to vysvětlovala, že se chce na sebe soustředit ) - což je na turnaji snad normální a chce vyhrávat - to je snad taky normální....
Reagovat
Amputace
"Převratné" je to, že na rozdíl od jiných, kteří ze sebe po většinou před očima fanoušků dělají skromné, vlastně neambiciózní dobráky, říká to, co si upřímně myslí. Je to stejné, jako když na otázku "kdo je podle vás nejlepší fotbalista světa" odpověděl Ronaldo "já". Od té doby je v očích mnohé fotbalové veřejnosti za arogantního hňupa, který si nevidí do huby. Co je však na té odpovědi špatného, pokud si to opravdu myslí? Pochybuji, že takový Messi si o sobě myslí něco jiného, nahlas by to ovšem nikdy neřekl, protože by tím zničil svoji pověst skromného kluka, který má talentu na rozdávání, ale za žádných okolností se tím nechlubí.
Reagovat
Amputace
Ono je koneckonců vlastně smutné, že se ta Bouchardové prohlášení v dnešní mediální přetvářkou zdegenerované společnosti jeví natolik odlišnými od způsobu vyjadřování ostatních.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já zase takovou odlišnost nevidím.... Pravda je, že jakožto její nefanda nesleduji vše, co napovídá v rozhovorech. Nemám potřebu. Jak už jsem řekla, mě se jeví jako chladná. A promiň nezdá se mi, že by všichni ostatní tenistky ze sebe dělaly skromné chudinky, to si vyčetla kde ? Když to shrnu : mám pocit, že je trochu ještě nevycválaná a potřebuje nabrat životní ( nejen tenisové ) zkušenosti a na kurtu ať si myslí jen na své vítězství, ale nejlepší není ( tvůj příměr s fotbalisty ). Co víc k tomu říct ? Asi nic.
Reagovat
Amputace
V tom příměru nešlo o to, zda je či není nejlepší. Stejně jako Ronaldo je však schopna veřejně reprezentovat svoji kvalitu, které si je dobře vědoma. A stejně jako Ronaldo posléze doplácí na svojí pravdomluvnost a mnohými je považována za arogantní.
Reagovat
LukasH
Je to spíš o povaze. Bouchard je tvrďačka, která si jde za svým. Řekne, že se na okruhu nekamarádí, myslí na sebe, není překvapená, že se dostane do finále GS...ok. Jde o to, jak to cítí. Pokud takhle, tak ok. Říct tohle naše Petra, tak jí tu ukamenujou. Jenže ona by to neřekla. Ne proto, že je pokrytecká, ale kdyby to řekla, nebyla by to pravda. Petra sama neví, jak bude příští den hrát a pokud řekne - byla jsem překvapená, jak jsem hrála, tak jí to úplně věřím....
Pak jsem někde slyšel Serenu, jak se jí před časem ptali nebo spíš komentovali, nějakej reportér....Sereno, jste úplně nejlepší, všechny porazíte....atd.......a Serena na to - jéé, to vůbec nééé, jsem jako ostatní - tak tam je pravda, že je to ta přehnaná a neupřímná skromnost, no. Spíš jsme tak naučení společností. Je to základ toho být oblíbení....
Reagovat
Amputace
Pěkně jsi to napsal. Já samozřejmě nechci tvrdit, že u všech tenistů a tenistek je to důsledek pokrytectví, abych však dosáhl svého "pointu", musím trochu generalizovat. Třeba té Petře bych to docela i věřil.
Reagovat
pepin
Myslím si, že je to pro ní jen dobře, že po tom úspěchu ve Wimbl. dostala 2x přes prsty a doufejme, že ji to vrátilo na zem. Pro její další vývoj to byla určitě důležitá lekce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak já ju nemám rád.!!!!
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to sme dvaja.
Reagovat
rib
ani já, i když nevím, co do rozhovoru přidali novináři, tak se mi zdá, že Evženka musí ještě nabrat něco do hlavy (a to přesto, že se živí tenisem)
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
Jovanovski ju vypráši.
Reagovat
VlS
No tak na to jsem teda zvědavý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist