Chci navázat tam, kde jsem skončil, těší se na návrat Federer

13. 6. 2017, 15:15
Aktuality 103
Roger Federer vynechal celou letošní antukovou část sezony a po desetitýdenní pauze chystá návrat na kurty. Ten proběhne tento týden ve Stuttgartu. Před útokem na osmý titul ve Wimbledonu má legendární Švýcar v plánu se představit ještě v Halle. Ve druhé polovině letošní sezony hodlá odehrát regulérní program bez dalších pauz.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer se rozhodl pošetřit síly a vynechat celé antukové jaro, aby mohl ve zbytku sezony na trávě a tvrdých površích zaútočit na ty nejvyšší mety. Po desetitýdenní pauze se s příchodem travnaté části sezony na kurty vrací ve Stuttgartu. Ve druhé polovině letošní sezony hodlá odehrát kompletní program.

"Už žádné pauzy," řekl Federer webu ATPWorldTour.com. "Měl jsem jich dost. Jsem teď mistr světa v tréninku, ale to není to, co chci. Chci být šampionem na kurtech. Ve druhé polovině sezony proto odehraju regulérní program, který začínám Stuttgartem," dodal loňský semifinalista stuttgartské akce.

Málokdo asi očekával, že by v půlce letošní sezony mohli první a druhé místo letošního hodnocení pro Turnaj mistrů okupovat Rafael Nadal a Federer. Samotný Švýcar je z průběhu letošní sezony překvapený.

Po tom, co si to Andy Murray a Novak Djokovič spolu rozdali o trofej v prvním lednovém týdnu v Dauhá, to vypadalo, že boj o post světové jedničky svedou právě Brit a Srb. Jenže vše je jinak. K usednutí zpět na tenisový trůn mají nejblíže Federer s Nadalem.

Nadal letos vyhrál čtyři turnaje na antuce. Podesáté v kariéře ovládl French Open, Monte Carlo a Barcelonu, popáté triumfoval v Madridu. Federer doufá, že se mu podaří Španělovu nadvládu ukončit na oblíbené trávě.

Před Wimbledonem chce odehrát Stuttgart a příští týden se představí ještě v Halle. Týden před Wimbledonem si nechá volný. "Wimbledon je velkým cílem letošní sezony a ani Rafova výhra na French Open na tom nic nemění. Samozřejmě není příjemné, že do Wimbledonu přijede ve velké euforii," smál se.

"Byl jsem neuvěřitelně překvapený, když jsem získal titul na Australian Open a poté další tituly v Indian Wells a Miami. Chci navázat tam, kde jsem skončil," uvedl majitel 18 grandslamových vavřínů, jenž má letos fantastickou bilanci 19-1.

"Myslím, že Rafovo vítězství na French Open nebylo takovým překvapením. Vždyť v minulosti už to zvládl devětkrát. Doufal jsem, že bude v antukové části sezony dominovat jako za starých časů," doplnil.

"Proti Rafovi bych na French Open neměl šanci. Už před startem antukového jara jsem avizoval, že bude Rafa absolutně dominovat," přiznal. Nadal ve finále smetl Wawrinku 6-2 6-3 6-1. "Bylo mi Stana líto. Je neuvěřitelné, jakým způsobem si Nadal se všemi soupeři v Paříži poradil."

"Přesto jsem překvapený, co jsme oba dokázali. Možná se nám to zčásti podařilo i proto, že se Murraymu po fantastické druhé polovině loňské sezony přestalo dařit a Novak nehraje svůj nejlepší tenis," připomněl momentální trápení světové jedničky a Djokoviče.

"Využili jsme s Rafou toho, že jsme se po doléčení veškerých zranění, která nás loni potkala, na okruh vrátili svěží a odpočatí," myslí si.


Před postem světové jedničky dává přednost titulům
Federer přiznává, že největším favoritem na tenisový trůn je momentálně Nadal. Druhá polovina letošní sezony ale bude dle slov Švýcara mnohem napínavější než ta první.

"Rafa je samozřejmě ve skvělé pozici stát se světovou jedničkou. Záleží, zda se vyhne zraněním. Já se chci hlavně vrátit na vítěznou šňůru," řekl Federer.

"Jsem si jistý, že většina hráčů jako Murray, Djokovič, Nišikori, Raonic, Zverev, Kyrgios a Wawrinka začnou ve druhé polovině sezony předvádět to nejlepší. Bude to skvělý závěr sezony," předvídal.

Švýcar však na žebříček moc nehledí a stát se světovou jedničkou nepatří mezi jeho nejvyšší priority. "Vůbec se na žebříček nesoustředím," řekl pátý hráč světa. "Myslím si, že ani Rafa se na žebříček často nekouká. Snaží se stejně jako já vyhrát co nejvíce turnajů."


Svou hru nehodlá příliš měnit
Federer ve Stuttgartu začne proti Pierrovi-Huguesovi Herbertovi, nebo německému veteránovi Tommymu Haasovi. Své první utkání by měl odehrát zítra.

"Tommy je na trávě hodně nebezpečný. Má skvělý bekhend, je schopný hrát celodvorcový tenis a měnit rytmus hry. Navíc bude mít podporu domácího publika. Pamatuju si, že mě před pár lety porazil v Halle," vzpomněl si na duel z roku 2012.

Svou hru nehodlá nijak extrémně měnit ani na trávě. "Travnatá sezona je krátká a náročná. Nechci příliš měnit svoji hru. Mohl bych maximálně více spoléhat na styl servis-volej," uvažoval.

"Podle mě bude nejlepší, když zvládnu zkombinovat skvělé podání, voleje a bude se mi dařit od základní čáry. Na trávě potřebujete také dobře předvídat, to mi snad nechybí," dodal.

"Po dlouhé pauze se zase musím dostat do zápasového tempa. Jak si vypracovat brejkbol, jak ho odvrátit, takové věci nejdou natrénovat. Doufám, že se mi bude dařit už ve Stuttgartu," vysvětloval pětatřicetiletý rodák z Basileje.

Během desetitýdenní pauzy poctivě a tvrdě dřel a měl jen pět dnů dovolené. "Pauza mi dost pomohla s regenerací a vyčistil jsem si hlavu. Když hrajete pořád a pořád zápasy, může se stát, že ztratíte motivaci. To naštěstí není můj případ."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

103
Přidat komentář
kada.tom
Kdyby Federer vyhrál, je tu článek ještě před proměněním matchballu :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi v redakci věděli, že nevyhraje. Pořadatelé turnaje to rozesílali do redakcí během zápasu.
Reagovat
stefankelner
Ppp .... Predal ????
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak. Federer během té pauzy naházel všechny svoje peníze do automatů, tak teď bude muset zápasy na malých turnajích prodávat.
Reagovat
janek_da
No, penize za karieru prošustroval až za půl roku. Po AO stačila už jenom antuková čast. Bude se to dál zkracovat.
Reagovat
a.magerova
Ale tak Tommymu TO i přeju... ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
Pěkný tenis Tommy Haas je vážně frajer a to jsem na holky...
Reagovat
stefankelner
na kurze 1,05
Reagovat
stefankelner
ujde tiket na Rozerovi?
Reagovat
a.magerova
Klidně na 3 sety, ale s posledním míčkem pro Rogera.... :-)))
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/DCDV73gXUAAoskA.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
Tommy se asi chce stát mistrem světa v dvojchybách, když v tréninku je ten post už zabraný...
Reagovat
babolat.cz
ale i přesto mu to stačilo na vítězství
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/sofia__rf
Reagovat
a.magerova
http://greginhollywood.com/wordpress/wp-content/uploads/roger+tommy.png

https://f2.blick.ch/img/incoming/origs2355958/2462533560-w1280-h960/24-haas-1.jpg

http://img.blesk.cz/img/2/article/1488834_sport-tenis-roger-federer-exhibice-brazilie-haas-v0.jpg?v=0

http://www.20min.ch/diashow/188138/B69789A91B1D65CD9A8F7633FE2873A3.jpg

http://media0.faz.net/ppmedia/aktuell/sport/273349494/1.54552/article_teaser_marginal/grosse-ge ste-nach-grossem.jpg
Reagovat
viitak
Skvělý rozhovor! Ať si každý říká co chce, tak Roger mně teď po letech připadá úplně "v pohodě". Čiší to z každé jeho věty. I to jak přeje kamarádovi Rafovi. Už v Melbourne to bylo mezi nima úžasný. Takový nádherný zápas plný emocí. Skvělé. Ti dva mají charakter a je skvělé, že patří mezi dva nejlepší hráče poslední dekády.

Fedex válel všechny jako válec už od teenagerských let... A brácha mu fandil o sto šest. Ale mě to štvalo, protože mi přišel moc nóbl, košer a upjatý. Dokud později nepřišel devatenáctiletý Rafa. Okamžitě mě nadchnul svojí bojovností a tím jak je emotivní. Ačkoliv jeho um, nebyl v té době tak špičkový, jako Rogerovo. Časem se však neskutečně vypracoval na jeho úroveň a od té doby uznejte sami. Co bylo lepší než jejich vzájemné souboje? Nebo to jak v ostatních zápasech ukazovali ostatním jak se to má hrát?
A časem jsem si vybudoval náklonost i k Rogerovi. A když vidím, jakým stylem se prezentují některé jiné "hvězdy", tak musím uznat, že Roger je fakt gentleman. A teď konečně i totální pohodář!!! :-))

JEN TAK DÁL!!!! Kéž bychom viděli další finále Roger - Rafa.. třeba ve Wimblasu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Normálně jsem se na chvíli zarazil nad tím, že má Roger nějakého utajeného bráchu...

Pokud budou v opačných polovinách pavouka, tak je to docela pravděpodobný scénář.
Reagovat
kubiik
No upřímně by mě to hodně překvapilo, kdyby se potkali ve finále. Sice je to takový tajný přání, ale moc tomu nevěřím. Rafa tam vlítne rovnou bez přípravy. Sice v laufu, ale pokud chytne zas někoho typu Brown, tak než se na trávě rozkouká může být konec.
Reagovat
turista
Ano Roger a Rafa vytvořili neprůstřelnou dvojici. Jediný tenista, který se dokázal přes tenhle dvojblok prosadit a dostat se na jejich úroveň je Novak Djokovič. Byl tak neskutečně dobrý, že se přes současné potíže vrátí nahoru tam kam patří.
Reagovat
Krisboy
Bodejť.
Reagovat
janek_da
Bude rozdávat kanáry všem.
Reagovat
a.magerova
http://talksport.com/sites/default/files/field/image/201511/djokovic.png

http://fooyoh.com/files/attach/images/1146/965/660/008/novak_djokovic.jpg

https://static.sportskeeda.com/wp-content/uploads/2016/06/nadal-djoker-federer-1465742943-800.jpg

Ovšem tu to chce komentář: fotograf zachytil borce krátce po Noleho otázce: "Rafo, budu taky tak oblíben jako Ty s Rogerem?.... :-)))

https://cdn-images.spcafe.in/img/es3/articles/tennis/Djokovic_Nadal_Federer.jpg
Reagovat
George_Renel
Ale jen až ho nějaká odháčkuje. .-)
Reagovat
Mayo
Konečne opäť s Rogerom, azda zdominuje na tráve.
Reagovat
Pe3k
S tímhle sestřihem? Snad mu to do W doroste...
Reagovat
Krisboy
To je sestřih ála wimbledonský pažit :) Akorát v Londýně to ještě obarví do fialovozelený šachovnice :D
Reagovat
Alexandria
Zdravim,mam kratku obednu prestavku!Mimochodom dobru chut!R.Federer hra pre radost a krasu z hry,co je uslachtile!Ja fanim ako vzdy Juanovi Martinovi Del Potrovi,dufajme,ze bude v poriadku,dalej fandim aj panu Berdychovi,nasledne A.Zverevovi,Karenovi Khachanovovi a T.Kokkinakisovi,dufam,ze uhraju skvele vysledky,len nech su zdravi,nech sa nezrania a vydrzia!Dobry den prejem!
Reagovat
smazaný uživatel
To pise Siri? -)))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak jo.
Tak ahoj příští rok v Miami, Rogere. Škoda, mnozí počítali, že vyhraješ Wimbledon..
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Trefnej postřeh... no, snad bude platit ten druhý výklad...
Reagovat
Herbert_Hoover
Já taky doufám :) jsem na něj zvědav :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prípravné turnaje ukážu.

Ak ich Federer nevyhrá, alebo nedajbože ani jeden z nich, tak može byť W. zaujímavý...

Aké bude na W. nasadenie?..Bude Rafa dvojkou?...Viem, ze W má svoj vlastný rebríček, z ktorého koeficient sa premietne do skutočného nasadenia. Nechcel by som, aby bol Rafa cislo 3 a Roger 4.
Reagovat
Kozoroh
http://www.openerarankings.com/Home?Race=3

Tady máš aktuální prozatimní přehled nasazených hráčů pro Wimbledon.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nole zase bez ostré přípravy a bude hrát ve Stoke Parku? :)
To by mohl Rafa tu nasazenou dvojku uválčit v Queensu :)
Reagovat
Krisboy
Neuválčí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo odhlásil se :( Ale tak on to není až takový rozdíl být 2. nasazený a třetí..beztak by měl v SF zase na 99,9% Djoka ať už z pozice 2 nebo 3 :))
Reagovat
Krisboy
Kdepak, Nov4k se bude pakovat dříve.
Reagovat
turista
Snad ne.
Reagovat
steve79
potrénoval. Podle mě se hodně zvedne na trávě Murray. Ten bude spolu s Rogerem největší favoriti.
Reagovat
Pe3k
Jop
Reagovat
steve79
Roger měl nejdelší přípravu na trávu v kariéře, tak doufejme že dobře
Reagovat
Krisboy
Takže začne s Tommym? Škoda, tomu zápasu by slušelo více finále :(
Reagovat
smazaný uživatel
uz je i mistr sveta v treninku! :-)
Reagovat
Krisboy
Prostě peRFekcionista :)
Reagovat
Krisboy
Navázat tam, kde skončil? Tož je to jasné, chce osmičku :)
Reagovat
Nola
na prednom, alebo na zadnom kolese? :)
Reagovat
Krisboy
To nevím, o tom článek mlčí...
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
Predal
sympatické prehlásenia, myslím, že Wimblas je pre Rogera jedinečná šanca, djoko a andy sa tak skoro do top formy nedostanú a rafovi so stanom na tráve moc neverím a tak je asi najväčším favoritom práve Roger...myslím ale, že US Open už Roger nevyhraje a vzhľadom na to, že Rafa má už tak veľký náskok je pre Rogera šanca na n1 mizivá... ale druhá polovica sezóny bude naozaj zaujímavá a teším sa na to, antuková časť skončíla príliš jednoznačne a to sa aj napriek všetkému rešpektu k rogerovi a následne nadalovi páčilo asi málokomu... :)
Reagovat
Predal
* prvá časť
Reagovat
turista
Letos výborný Rafa se může klidně stát No1, ale 223 týdnů na pozici No1 už nedá. To by musel kralovat skoro rok a třičtvrtě na pozici No1. Roger už se asi No1 nikdy nestane.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/adWBMzbr-Hc
Reagovat
kubiik
Tak a teď bych prosil Fedal ve finále W, US a TM :) a vítězství Rafy ve všech 3 případech :))
Reagovat
blixa
Zapomeň. GOAT je jen jeden !!! ;-)
Reagovat
kubiik
Tak pro mě pojem GOAT nic neznamená...jak to chceš poměřit? Vždycky to bude čistě subjektivní. Jak chceš poměřit současnou éru s tou předchozí, anebo s těmi dalšími? Roger má sice 18 GS, kde jich hromadu vyhrál předtím něž se Rafa stal plně komplexním hráčem. Vede sice hromadu statistik, ale h2h pro Rafu - je proto Rafa lepší hráč?? Rafa má víc GS než Nole, ale h2h se naklonila v posledních letech Rafovi temna k Novakovi....je proto on ten nejlepší? Já spíš zastávám názor, že každá éra má svoje šampiony a tihle 3 jsou největší titáni téhle doby. Kdo je lepší/horší je spíš subjektivní pocit...každý z nich je schopný porazit toho druhého. Pro mě je to Rafa, pro vás Roger, pro někoho Nole. Nemám s tím problém :)
Reagovat
blixa
Já taky ne, ale GOAT je prostě jen jeden ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a nazdar bazar.. tyhlety pochyby zboznuju teda.. ;-)))
Reagovat
Franky
Kubik ty si kopia forehanda :D nebyvate spolu v podnajme? :D gayparty doma najdite si frajerky a chodte troska ven sa zabavit chlapci a ne tu statistiky sledovat v trenkach pri pocitaci s tielkom od horcice
Reagovat
atptour
Jsi trapny.Kubiik slusne vyjadril svuj nazor a nikoho neurazel,coz mnozi fanaticti fans predvsim RF,RN ci ND neumi,nechapou ty druhe a urazi je jako ty.A ten popis s trikem a horcici nejak ovladas.Zjevne s vlastni zkusenosti.Preji vsem slusnym fans kohokoliv pekny den.
Reagovat
kubiik
Chlapče...třeba jednou dospěješ :)
Reagovat
Pe3k
No fuj, ty máš teda ujeté chutě...
Reagovat
kubiik
Je to můj oblíbenej hráč a přeju mu už od roku 2004, kdy jsem ho poprvé zaznamenal :) Takže proč bych mu nepřál ;) A souboje s Rogerem jsou pro mě prostě pořád nejvíc :)
Reagovat
Pe3k
Ok, choď sem častěji, protože zdejší Rafafans je banda zfanatizovaných ovcí bez mozku a chtělo by tu mít nějaké normální fandy z nepřátelského cechu...
Reagovat
kubiik
Tak já se se dívám každej den, ale napíšu něco jednou za 100 let :D Většinou když člověk mrkne na komenty, tak je to furt to samy dokola...spam rafafans vs rožérovci. V hlavních rolích zejména ty s forehandem :) A furt dokola ty samy žvásty.
Reagovat
Pe3k
Právě proto sem ti psal,je čas to změnit...
Reagovat
kubiik
No zkusím se polepšit. Schválně by mě zajímalo, jestli tvůj hate na Rafu je opravdovej, nebo to děláš jenom v reakci na forehanda a spol? Je třeba na Rafovi něco, co bys chtěl, aby to měl i Roger? Když bych to vzal opačně, tak já bych pro Rafu rozhodně bral Rogerův servis a zdraví. I když s tím zdravím to u něho loni taky nebylo úplně optimální, ale z dlouhodobýho hlediska to je jedna z jeho předností :)
Reagovat
Krisboy
Opravdovej.
Reagovat
Pe3k
No hejt je opravdu opravdovej, jenže není směrován proti Nadalovi (přesto že je směrován proti němu). RN tady nechodí číst ty naše žabomyší hádky, takže vše co já osobně píšu jako ten neustále omylany hejt, je primárně určen pro jeho (stupid) fans a někdy jen pro pobavení...
Samozřejmě má RN několik vlastností jež převyšují ty RF, Tím pádem bych chtěl, aby je měl můj idol. Stejně tak RF není jen směs čisté pozitivních vlastností, nevypadá to tak, ale taky je to jen člověk. Vyhni se černobílé mu vnímání světa, obzvláště zde na tp.
Reagovat
kubiik
To se neboj, ja su nad věcí až až. Většina těch blábolů se nedá brát ani vážně. Taky Rogera zrovna nemusím, Rafa je mě sympatičtější, ale to neznamená, že ho neuznávám jako top legendu. Nicméně myslím, že díky Rafovi se stal ještě lepším tenistou a to samé platí i opačně.
Reagovat
Pe3k
True that.
Reagovat
Stan_Borowitz
pokory, úcty k soupeřům a zdravého sebevědomí.

Dobře se to čte, hlavně od "švýcarského egoisty"...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, bolo to pred médiami. Takže Roger si dal pozor :)
Reagovat
Pe3k
A kdy to nebylo před médií?
Reagovat
smazaný uživatel
Ked to bolo len s fanusikmi :)
Reagovat
Pe3k
A to bylo kdy? Každý fanoušek si může nahrát na mobil cokoliv co GoaT řekne a vyjde to nastejno...
Reagovat
janek_da
To je podobné jako s nevěrou. Nelze dokázat, že není. Stejně jako nelze dokázat, že Roger není egoista.
Reagovat
Pe3k
Egoista? No má k tomu sklony, ale těžko ho můžeš tak jednoduše zaškatulkovat.
Reagovat
Pe3k
Btw.proc by nešla dokázat nevěra?
Reagovat
babolat.cz
dokázat že není...ne že je..
Reagovat
a.magerova
Když si vám známá stěžuje na nevěrného manžela, přicházíte v úvahu jako mstitel.
Reagovat
janek_da
Mi stačí kámoši stěžující si na náročné manželky
Reagovat
a.magerova
No... jde o to, co je pro chlapa náročná manželka.... jestli to, že chce jachtu nebo jen to, že chce, aby dodržel slovo.... ;-)

Můj kámoš si neustále stěžuje, že je jeho žena saň, že je na něj naštvaná, když nechodí domů, tak jak slíbí, jakože do půlnoci jsem doma a přijde až ve čtyři, kdyby rovnou řekl, že přijde ve čtyři, mohla by si ten čas čekací zpříjemnit někým jiným, ale on NEE, je to sobec a takhle ji omezuje..... :-P
Reagovat
janek_da
me davaj kámoši rovnou klíče
Reagovat
janek_da
a ještě mi pak z vděčnosti objednají panáka jak se vrátím
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda, Roger se před médii umí ovládat, což je třeba vnímat jako plus.

Jsou například na okruhu hráči, kteří nezvládnou ani to a klidně třeba před kamerami vyhrožují rozhodčímu za to, že je upozornil na porušování pravidel...
Reagovat
Frantz
Ano, Rožírek se umí ovládat naprosto dokonale -> SHUT UP :-DD

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d9/ce/16/d9ce166d22d6552ff3a1e2aff45018a9.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
Tady máš něco, u čeho si můžeš honit:

https://www.youtube.com/watch?v=UGLQW0AXp4g
Reagovat
babolat.cz
a to je jako tak hrozný? museli asi hodně shánět, aby tohle mohli dát dohromady a ještě je to tak běžné a normální, že se s tím můžeš vytasit jen ty. Rafa patří mezi nejslušnější tenisty!
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, přilezl další Nadalovský řiťolez jako ten diagnostikovanej debiI Frantz, který - abych parafrázoval křesťanskýho GOATA - sice vidí třísku v oku Federera (výkřik na neukázněného diváka), ale trám v oku Nadala (vyhrožování rozhodčímu za to, že ho upozornil na porušování pravidel) velkoryse přehlíží.

Abych ještě jednou parafrázoval, tentokrát tebe - s obhajobou něčeho takového může skutečně vyrukovat jen někdo jako ty.
Reagovat
babolat.cz
praskne ti žilka
Reagovat
Stan_Borowitz
Starej se o svoje žilky, do těch mých ti je to, co si z Frantzem vylizujete z prdeIe.
Reagovat
Frantz
A zase to nedává.. :-)))
Reagovat
Frantz
Pokud si myslíš, že to samý říká i doma Miruně, tak raději zase spadni do té svojí žumpy, majore...
Reagovat
Franky
nezvladas? prichadza travnata cast s Rogerom tak ta zalieva studeny pot saso?
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč se setrvale cpeš pod moje příspěvky, i když píšeš někomu úplně jinému? Při naprostém respektu k tvé orientaci tě důrazně upozorňuji, že jsem striktně hetero, takže si od toho nic neslibuj. Jdi si to raději udělat sám při té nahrávce pořadu o Rafovi z Eurosportu.

I když oni to vlastně nakonec nedávali, tak asi proto to tvoje vnitřní pnutí a frustrace...
Reagovat
Frantz
Už zase jsi v nervech? ;-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvůj partner? On tě opustil a ty na něj nemůžeš zapomenout? To je mi líto.

Pusť si video s Rafou a ulev si, ať se ti to tak necpe do hlavy...
Reagovat
Frantz
Že ty sis něco šlehnul? Anebo nějaká ta láhev borovičky na kuráž? Terazky som majorom...čo to táram, FEDEREROM!!:-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Za lásku by ses neměl stydět. Už je moderní doba a náklonnost ke stejnému pohlaví není žádné stigma. Rafa ti sice nejspíš nedá, ale můžeš si stahovat videa o něm z Eurosportu i odjinud a u nich si stahovat...

A třeba se ti i ten tvůj Borovička jednou vrátí.
Reagovat
Frantz
Víš ty co je na tom úplně nejlepší? Jak musíš mít vždycky poslední slovo! A to jen dokazuje, jak tě to stráášně točí a jakej jseš fanatickej blb :-)
Měj se fajn a pozdravuj v septiku, majore ;-)
Reagovat
Marduch
Kdyz bude pokračovat v tech BH halfvolejich od BL, nebude servis-volej vubec potřebovat ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist