Chmury řecké ikony. Trpím, ztrapňuju se. Možná potřebuju pauzu, slzela Sakkariová

29. 8. 2023, 15:26
Aktuality 15
Stále je členkou elitní světové desítky, stále více ale upadá do depresí. Marii Sakkariové (28) se už delší dobu nedaří udělat výraznější úspěch a po nečekaném konci v 1. kole US Open se na tiskové konferenci rozplakala. Naznačila, že z tenisového prostředí možná na nějaký čas úplně zmizí.
Profily hráčů
Maria Sakkariová (© Profimedia)

"Musím zastavit. Právě teď je má budoucnost nejistá, možná si dám pauzu," překvapila řecká tenistka. V sobě měla další bolestivou grandslamovou prohru. Potřetí v řadě nezvládla na velkých turnajích první zápas.

Zatímco v Paříži ji vyřadila budoucí finalistka Karolína Muchová a ve Wimbledonu Marta Kosťuková, tentokrát nenašla zbraň na Rebeku Masárovou. Turnaj od turnaje to mělo být snadnější, jenže Sakkariová se pere s vlastním sebevědomím.

Vždyť ve Wimbledonu dala v první sadě ukrajinské tenistce kanára, další dvě sady ale ztratila. Tentokrát se zasekla při stavu 4:1 v první sadě a prohrála 4:6, ve druhé v klíčové chvíli ztratila servis čistou hrou a na zvrat už neměla hlavně morální sílu.

"Její podání je velmi nebezpečné, ale naopak já byla na servisu hodně slabá, to musím prostě řešit. Pravda je, že v tuto chvíli nemám moc co říct, omlouvám se," soukala ze sebe Sakkariová.

Při další odpovědi se pak chytla za hlavu a snažila se zakrýt slzy, které se jí draly z očí. "Nevím, co se teď bude dít. Možná potřebuji přestat hrát tenis, na kurtu trpím. Ale teď je těžké se rozhodovat. vůbec nemám jasno v mysli. Mám pocit, že jsem se ztrapnila a uvádím do rozpaků i všechny Řeky.

Po wimbledonském fiasku oznámila, že stejně jako její krajan Stefanos Tsitsipas rozšíří svůj tým o Marka Philippoussise. Australan s řeckými kořeny, který si před 20 lety zahrál wimbledonské finále, se měl stát jejím mentorem. "Neustále na sobě pracuji, možná jen potřebuji více času, abych se dostala tam, kde chci být. Opravdu cítím, že se snažím a dávám důraz i na psychickou stránku tenisu," vysvětlovala.

Sakkariová se od října 2021 drží v TOP 10 světového rankingu a jejím maximem byla třetí příčka v loňském roce. V 28 letech má ale ve sbírce jediný titul z menšího turnaje WTA 250 v Rabatu 2019 a doplácí na nezvládání závěrečných kol. V semifinále má bilanci 8:22 a ve finále 1:7. Na grandslamech se dostala dvakrát do semifinále (v Paříži a US Open 2021).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport, Tomáš Rambousek

Komentáře

15
Přidat komentář
bobisek7373
No nevím,všichni tady dštíte na Marii špínu.Zvláštní,že soupeřky o ní mluví jako o sympatické a fajn ženské.
Reagovat
hanz
Určitě mezi byl i Kájísek..smilesmilesmile
Reagovat
victim
Takových lidí po světě běhá.Normálně pohododový ale jak vlezou na hřiště tak mají černo před očima.Takže oboje může být správně.
Reagovat
frenkie57
Dohání tě karma, viď, podvodnice.smile
Reagovat
com
trapka to je, o tom žádná smile
Reagovat
Krisboy
Ano, ztrapnila ses už několikrát. Dej si pauzu smile
Reagovat
hanz
Ano Sakčo, to by chtělo, rovnou důchodovou...
Reagovat
double10
vy, co tady jedete tyhle kecy si dejte pár facek a běžte spát, beztak umíte jen ležet na gauči.. to, že má hráč v kariéře výhry a prohry je stejně normální asi jako že se mění roční období, o tom je sport.. nemůže každej vyhrát vše jak Nole nebo Rafa.. a co je ještě horší - děláte to tím spíš, když je to náš hráč/ka.. je mi z vás fakt na blití
Reagovat
double10
nicméně Sakkari by měla zvážit nebo vyměnit mentálního kouče, protože nechápu jak může 8. tenistka světa říct takovouhle blbost po tom, co udělala v sezóně 4 SF a 1 F na ATP a má bilanci 28/18 a pozitivní na všech 4 površch, absolutně dávno nemusí řešit ekonomickou situaci narozdíl od hráčů 100+ rankingu, atd., evidentní a naprosto iracionální problém v mentálním nastavení.. rozumim, že asi chtěla lepší sezonu, ale tohle je bulshit
Reagovat
victim
Tak jestli jsi už doblil možná zkus nějaký stránky o hercích a zpěvácích.Tam se bude jenom chválit.
Reagovat
hanz
Tak je na zvážení, jestli není trapná, když za tu dobu, co je v TOP 10 vyhrála 1 titul (a to ani nevím, jestli byla v té době v top 10, podle mě né...)... takže asi tak k Sakčinejm kvalitám a máme jí tu rádi taky proto, že je velice příjemná a sportovní osůbka... umí vždycky přiznat chybu a nehádá se s rozhodčími... takže asi taky...smilesmile
Reagovat
Nenela
Jo, mas pravdu, lidi tady jsou na ni dost drsni a neni to hezke, ale kdyz ona proste .... no neni uplne nejmilejsi, rekneme
Reagovat
Orgasmator
Tipnu si, že to tady nečte smile Ledaže by používala gooogle translator smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Nola
smile

ani na Caro Garcia nenechali nit suchu, hnus velebnosti
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist