Chorvaté Mektič s Pavičem mají už čtvrtý letošní titul, poprvé vyhráli turnaj Masters

4. 4. 2021, 09:52
Aktuality 0
ATP MIAMI - Nikola Mektič a Mate Pavič proměnili sedmý společný turnaj v již čtvrtý a dosud nejcennější triumf. V Miami slaví první titul z turnaje Masters 1000, když v pěti zápasech neztratili ani set. Ve finále porazili 6-4 6-4 britský pár Dan Evans Neal Skupski.
Nikola Mektič a Mate Pavič (© AFP)

Chorvatští specialisté na čtyřhru Nikola Mektič a Mate Pavič patřili v posledních letech mezi nejlepší deblisty světa, síly však spojili až na začátku letošní sezony. A hned mužskému deblu dominují. 

Mektič s Pavičem odehráli 28 zápasů s bilancí 25-3 a čtyři ze sedmi turnajů proměnili v titul. Po Antalye, Murray River Open v Melbourne a Rotterdamu slaví zatím svůj nejcennější triumf na Masters 1000 v Miami.

Druzí nasazení Chorvaté soutěží prošli bez ztráty setu. Postupně porazili dvojice Johnson/Querrey, Fritz/Isner, Kecmanovič/Qúreší, vítěze letošního Australian Open Rajeev Ram a Joe Salisbury a v sobotním finále si poradili po setech 6-4 6-4 s britskou dvojicí Dan Evans a Neal Skupski, kteří hráli na první společné akci. 

"Soupeři dnes jsme odehráli velmi dobrý zápas. Od začátku skvěle returnovali. Ale my si tady prošli spoustou zápasů proti těžkým párům a získali důležité sebevědomí, které nám dnes pomohlo," komentoval Pavič, který se v pondělí vrátí po necelých třech letech do čela světového žebříčku deblistů. Na prvním místě vystřídá Kolumbijce Roberta Faraha, který vládneod července 2019.



32letý Mektič, který loni vyhrál mix s Barborou Krejčíkovou na Australian Open a s Nizozemcem Wesley Koolfohem ovládl Turnaj mistrů a na US Open si zahrál své jediné grandslamové finále ve čtyřhře mužů, získal celkově 12. deblový titul. Podnik Masters 1000 dobyl počtvrté a opět s jiným partnerem.

27letý Pavič získal už 21. deblový titul, ale teprve druhý z turnaje Masters. Na rozdíl od svého o pět staršího parťáka už má však na kontě dvě grandslamové trofeje.

Mektič s Pavičem jsou teprve druhou čistě chorvatskou dvojicí, která vyhrála turnaj Masters 1000. Poprvé se to povedlo právě Mektičovi předloni v Monte Carlu po boku Franca Škugora.

"Když jsem součástí obou týmů, tak je to paráda," usmíval se Mektič. "Je to neuvěřitelné a moc pro mě znamená vyhrát turnaj tak velký turnaj s kamarádem a krajanem. Ale teprve jsme začali a já doufám, že budeme mít mnohem více důvodů k oslavám."

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 4.299.205 dolarů
sobotní výsledky (03. 04. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Mektič/Pavič (2-Chorv.) - Evans/N. Skupski (Brit.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist