Chtěla ukončit kariéru a založit rodinu. Věci nejdou podle plánu, budu pokračovat, překvapila Collinsová

DNES, 09:37
Aktuality 19
Danielle Collinsová po letošním Australian Open oznámila, že sezona 2024 je její poslední, aby mohla založit rodinu. Během jara se ale dostala do možná životní formy, vrátila se do TOP 10 a navzdory nepovedeným posledním týdnům své plány kvůli problémům s plodností změnila. "Příběh Danimal nekončí, v roce 2025 se na okruh vrátím," potěšila americká tenistka své fanoušky.
Profily hráčů
Danielle Collinsová (© John Walton / PA Images / Profimedia)

"Těšila jsem se, že tenisovou kariéru zakončím letos na vrcholu a po hlavě skočím do další kapitoly svého života. Věci ale nejdou podle plánu. Takže příběh Danimal nekončí, v roce 2025 se na okruh vrátím," oznámila třicetiletá Američanka na Instagramu.

Bývalá světová sedmička a finalistka předloňského Australian Open Danielle Collinsová v lednu v Melbourne oznámila, že chce založit rodinu a sezona 2024 bude její poslední.

Sama ale určitě nečekala, že se pak během pár týdnů dostane do životní formy. V březnu na prestižním hardovém podniku WTA 1000 v Miami získala nejcennější trofej a triumf slavila i na následném podniku WTA 500 v Charlestonu, kde se přitom hrálo na antuce a měla minimum času na aklimatizaci. Vrátila se do TOP 10 a byla postrachem pro elitní soupeřky.¨

Jenže na konci července vzdala na olympiádě v Paříži třísetové čtvrtfinále s Igou Šwiatekovou a od té doby nevyhrála. V Monterrey, na US Open i v Guadalajaře skončila na raketě první soupeřky a od 12. září nehraje.

Navíc zjistila, že se založením rodiny to nebude tak snadné. V posledních měsících se potýkala se zdravotními problémy a byla jí diagnostikována endometrióza.

"Vypořádat se s endometriózou a plodností je pro mnoho žen obrovskou výzvou a něco, co teď aktivně prožívám. Ale pevně věřím týmu, se kterým pracuji. Jen to bude trvat déle, než jsem si myslela,“ svěřila se třicetiletá Američanka.

"Samozřejmě nemám žádnou záruku, ale věřím, že v nadcházejícím ročníku se mi bude dařit stejně jako letos a budu hrát, dokud se situace s mojí plodností nezlepší," dodala vítězka čtyř turnajů WTA a aktuálně 9. hráčka světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Pizza1.3
Mám radost, jen ať ještě hraje
Reagovat
NereknuHele
Kdybys chtela mimco, ozvi se mi, zadarmo te napustim
Reagovat
Sinuhet1
ja sem rad smile, i kdyz spousta lidi to bude videt opacne smile
Reagovat
muster
taky mě to potěšilo, že bude hrát dál...to ostatní se snad nějak vyřeší k její spokojeností...
Reagovat
aligo
Má nemalé zdravotní problémy a vy se chováte jak vymaštění blbci... Endometrióza je nelehké, nevyléčitelné onemocnění, u kterého se dají maximálně potlačit příznaky a to jen někdy a někomu... Mnoho že s ní nemůže mít děti, mohou skončit i s vývody tlustého střeva a mohou mít srůsty na střevech, nebo na plicích a defakto v celé dutině břišní... Tak se zkuste zamyslet, než budete psát ptákoviny Zdraví má člověk jen jedno....
Reagovat
JLi
Reagovat
JLi
Reagovat
frenkie57
Když je ta endometrióza tak onemocnění, tak proč s ní hraje? Třeba je ta fyzická zátěž důvodem, proč má problémy s početím. Třeba, kdyby se hodila do klidu(i psychického), šlo by to lépe. Jenom domněnky, nic víc. A trochu víc nadhledu, aligo, neber vše tak vážně.
Reagovat
frenkie57
...vážné onemocnění...
Reagovat
1semi1
Frankie, prosím - na takové rady (které jsou ke všemu úplně mimo) ženy jenom čekají ...
Reagovat
frenkie57
Dobře, dobře, už mlčím.
Reagovat
1semi1
Reagovat
aligo
Jistě pane odborníku, teď jste to vyřešil
Reagovat
sojka1
ale tak on si neotvira poradnu, jen pise o svych domnenkach a omylni jsme snad vsichni, nakonec napad, ze by se mohla zcela zamerit na lecbu, pripadne vcetne te operativni nebo na variantu umeleho oplodneni, me prepadl take, i kdyz jsem jeji zdravotni dokumentaci samozrejme necetla a k fundovanosti by mi ani nepomohla, ale s urcitosti vim, ze na kurtu je fyzicky i psychicky komfort zakladem k dobrym vysledkum..... mozna je vsechno jeste posunute a trochu jinak a rozhodnuti kysele Danielky neukoncit karieru ovlivnily i ty mimoradne uspechy....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile přesně tak.
U téhle nemoci může být rozsah od bolestivé menstruace po značné omezení pohybu. A podle toho, kolik toho Collins letos naběhala, to nebude ta horší varianta. Pokud by tam bylo nebezpečí zhoršení stavu, dr. by ji jistě na kurt nepustil.
Reagovat
1semi1
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak píše Frankie, fakt s nadhledem. Nic o jejích zdravotních problémech nevím, články tu čtu spíš výjimečně. Znám mladou holku s tímhle svinstvem a není o co stát. Ale ta je na tom asi o dost hůř než Collins, ta si může nechat o sportování zdát. Přitom je to na rozdíl od ní milá holka. Formy jsou různé a různě závažné.
Já jen reagoval na to, že se vrací a já ji vážně nemusím. Nadal je zas pajda a taky u mě kvůli tomu neměl žádné zvýhodnění.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mama mia, co se stalo Chlap jí dal košem, tak chce pokračovat a oblažovat všechny svými kyselými ksichty, nafouklá jak čtverzubec?
Tak to mám opravdu radost
Reagovat
frenkie57
S ní asi nebude nic jednoduchého vydržet. Chlap - hrdina, který to dokáže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist