Chvílemi jsem nevěděl, co dělat. Dnes nešlo vyhrát, vysekl Alcaraz poklonu Macháčovi

VČERA, 19:36
Aktuality 32
ATP ŠANGHAJ – Carlos Alcaraz (21) možná toužil po dalším setkání se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem (23). K němu ale v Číně už nedojde, stopku španělské vycházející hvězdě totiž vystavil už ve čtvrtfinále turnaje Masters v Šanghaji stále se lepšící Tomáš Macháč (23). Alcaraz mu po zápase vysekl velkou poklonu.
Profily hráčů
Carlos Alcaaz. (@Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia)

Alcaraz – Macháč 6:7, 5:7

Pro Alcaraze byl turnaj v Šanghaji posledním vystoupením v čínských velkoměstech. V Pekingu zvítězil, v Šanghaji došel mezi posledních osm. Jeho vítěznou sérii zastavil právě až český vyzyvatel Macháč.

“Cítil jsem se, jako bych hrál s někým z elitní pětky. Ne z TOP 10, ale opravdu z TOP 5. Úroveň Macháčova tenisu byla opravdu velmi vysoká. Čekal jsem, že mi dá šanci, že se otevřou nějaké možnosti. Ale to se nestalo. Hrál skvěle od prvního do posledního míče. A rychlost míčů z jeho rakety je neuvěřitelná,” vyprávěl Alcaraz na tiskové konferenci po čtvrtfinálovém klání.

Sestřih zápasu

Podle svých slov nehrál špatný tenis a cítil se dobře. “Trefoval jsem dobré údery, měl jsem dobrý pohyb, ale abych byl upřímný…  Přišel okamžik, kdy jsem nevěděl, co mám dělat. Tohle byl jeden z těch zápasů, kdy jsem těžko mohl vyhrát, i kdybych hrál sebelíp. Pokaždé, když jsem trefil skvělý úder, přišel okamžitě zpátky nějaký od něj. Bylo to šílené. Dostal mě na hranici možností. Musel jsem přemýšlet, kam hrát údery, aby mě nedonutil běhat. A tenhle tlak byl klíčový,” vyprávěl Alcaraz.

Mladý Španěl už se musí smířit s tím, že na konci roku 2024 bude světovou jedničkou jeho italský konkurent Sinner. “Pojedu do Saúdské Arábie a pokusím se tam na tuto porážku zapomenout. Pak budu hrát v Paříži a čeká mě finále ATP. Sezonu ukončím Davis Cupem. Pokusím se na těchto turnajích udělat maximum, abych se mohl Jannikovi přiblížit,” plánoval.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

32
Přidat komentář
hluuusa
Je to frajer. I v porazce. Machac hral ale impozantne dobre. Jako smyslu zbaveny.
Reagovat
Roger_fans
Takze vlastne fuzaty humusak je neporazitelny, pokial nebude kurz proti nemu kurz 5@ a vyssie
Reagovat
diskuse
Katka Siniakova? Jsi to ty i se Česko-slovenským Google translatorem?
Reagovat
GaelM
Velká škoda, že má Tomáš tuhle formu právě teď a ne v době kdy se hrají GS...
Reagovat
SydneyOpen
tak na GS se 3 vítěznými by to taky bylo něco jiného, nicméně druhá stránka je fajn že má tuhle formu na Masters, než na nějaké 250 ;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jeho bezradnost byla hlavně na konci 1.setu dobře čitelná při jeho pohledech do boxu.
Janek bude ale myslím pro Tomáše tvrdší oříšek , jelikož jeho styl bude Tomovi méně chutnat, než ten Alcatrazův. Výměny budou kratší, šancí na body méně.
Reagovat
diskuse
To už jsem psal ve vedlejším článku, souhlas. Macháč má rád přestřelky. Potřebuje trefovat vítězné míče nebo tlačit Sinnera do vynucených chyb. Sinnerova konzistence a strojová hra se mu může dostat rychle do hlavy. Sinner se svým returnem odhalí i sebemenší slabinu na servise a sám může dostávat Tomáše pod tlak hromadou bodů na svém servisu.

Alcaraz je schopný porazit Sinnera změnou rytmu hry.... Macháč bude muset variovat hru, hlavně nehrát stejně. To je důvod, proč tolik hráčů prohrává se zrzounem. Krásný příklad za všechny - Medvedev (žádná hra na síti, čopy, změna levelů na top spinu... nic).
Reagovat
Dobry-den
Tomáš tenis hrát umí, to víme. Obzvlášť potěšující ale bylo, jak to zvládl po mentální stránce. V poslední době to začíná být skoro pravidlem. Nechápu to.
Reagovat
Roger_fans
Machac = nechutny, skaredy, fuzaty predavac, ak by natupil dalsi tyzden na challengeri, prehra v 1.kole
Reagovat
HAJ
Krásná provokace
Reagovat
Roger_fans
Nema nic s narodnostou , Mensik je neskutocny borec, buduci top 10 hrac, mozno aj vitaz GS, ale Machac je hnusny skaredy fuzaty predavac nic viac
Reagovat
NereknuHele
Tojo, a jak je sprostej ke svýmu trenérovi. Dobre, ze ho ta ruska poslala k sipku
Reagovat
Petr1972
Napsal nechutný asi čobol
Reagovat
Marduch
Musel to být opravdu tučný tiket
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a Chocholoušek k němu
Reagovat
Tenistasenior
O co Ti jde, nechápu?
Reagovat
com
Vámos
Reagovat
muster
Tom
Reagovat
Krisboy
Jen si zvyklej.
Reagovat
Zapkova99
Krásná slova na adresu Tomáše od světové dvojky...
Reagovat
frenkie57
Vypadá to, že Carlos je jeden z hráčů, co po porážce nehledají hloupé výmluvy, ale naopak řeknou, jak to bylo a uznají kvality soupeře. To každý hráč neumí, dost z nich jsou egocentričtí blbci. Hlavně Američané.
Reagovat
Blondie
Souhlas, i proto ho mám ráda. Podle mě je taky klíč v tom, že ho sice tenis baví, ale není to ten týpek, co má místo mozku tenisák. Má nadhled, což je v tomhle věku docela dost úctyhodné
Reagovat
frenkie57
Ano, Carlose tenis hodně baví, prožívá ho, ale ne tak extrémně jako např. Iga. Ta tam ten tenisák opravdu má.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ferrero na jeho chování bude mít velký podíl. I u mě mají
Reagovat
Kandinsky1
Alkáč taky kouří ?
Reagovat
com
Na kolena kůže líná, budeš kouřit Vendelína smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kouřil David Ferrer, jestli kouřil Ferrero, netuším.
Reagovat
Kandinsky1
Jasně, spletl jsem si je.
Reagovat
darek.vrana
Taková slova od Alcaraze potěší ... Polud jde o Amíky, někteří jsou celkem v pohodě, třeba Paul je vyloženě sympaťák, Fritz celkem taky. Hlavně ten "všemi nejmilovanější" a nejprotežovanější Frances je totální ubožák. Plus Shelton.
Reagovat
frenkie57
To jsi trefil, přesně takto to mám s nimi také, navíc Paul na mě působí až neamericky skromně. Ještě bych přidal Kordu, který si občas blbě pustí pusu na špacír. Je to jelito, ale nic víc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dále Brooksby, u kterého jsem říkal, že steroidy lezou na mozek, až na to dojel. Bohužel od ledna zas asi bude moci hrát. s T'Pau souhlas, Taylor trochu nos nahoru, barbie v boxu, ale ještě ujde. Franta se namachroval a zneužívá pozitivní diskriminaci.
A Bruno Kok0t, tam je to myslím jasné Ale je to Polák, navíc neprochází místní cenzurou, takže v poho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist