Chyba za chybou a Šafářová po debaklu končí ve 3. kole

2. 9. 2011, 19:35
Aktuality 33
US OPEN ženy - Lucie Šafářová měla otevřenou cestu do čtvrtfinále US Open, své grandslamové maximum ale nevyrovná. Česká tenistka v New Yorku nevyužije zaváhání favoritek, neboť v zápase třetího kola utrpěla krutý debakl s Rumunkou Monikou Niculescuovou.
Lucie Šafářová

Poslední česká zástupkyně ve dvouhře na US Open se s turnajem v New Yorku rozloučila v třetím kole. Lucie Šafářová nenašla na kurtu Louise Armstronga zbraň na Rumunku Moniku Niculescuovou a prohrála 0-6 1-6.

"Snažila jsem se být agresivnější nebo zas trpělivější, ale ona hrála jako robot. Všechno mi vrátila a nakonec já chybovala," vystihla Šafářová zápas v jedné větě. Česká hráčka udělala v utkání vysoký počet 43 nevynucených chyb, zatímco soupeřka jen čtyři, a proto si Šafářová své maximum na US Open nevylepšila a pouze vyrovnala výkon z roku 2007.

Šafářová vstoupila do utkání stejně špatně jako v druhém kole proti Američance Madison Keysové a za čtyřiadvacet minut prohrávala 0-5. Rumunka se výborně pohybovala, hrála nezvyklý čopovaný forhend, ale i liftované vysoké míče a čekala na chyby Šafářové, které přicházely častěji z bekhendu české hráčky. "Na ten její forhendový čop jsem nenašla zbraň a rozhodly moje chyby," řekla Šafářová.

Niculescuová si za stavu 5-0 v prvním setu vyžádala ošetření a s fyzioterapeutkou odešla na několik minut do útrob stadionu. Po pauze začala Šafářová dvojchybou, potřetí přišla o podání a v prvním setu jí zazpíval nepopulární 'kanár'.

V úvodní hře druhé sady měla Šafářová dva brejkboly, ale další chyby ji o ně připravily. Trápící se česká hráčka se snažila hrát agresivně, ale její míče nadále trefovaly převážně síť nebo auty. První a poslední game vyhrála svěřenkyně trenérky Biljany Veselinovičové v desáté hře a utkání ztratila za hodinu a 11 minut.

Postup do třetího kola může být pro Šafářovou úspěchem, ale vyřazení s hráčkou postavenou na žebříčku o čtyřicet míst hůře to trochu kalí. Po vyřazení Kvitové, Radwaňské a Wickmayerové byla navíc jedinou nasazenou hráčkou ve své osmině pavouka. "Z toho nejsem moc nadšená, ale jinak jsem s americkou túrou spokojená, hlavně s čtvrtfinále v Torontu," uvedla Šafářová, kterou v nejbližší době čekají turnaje v Québeku a v Pekingu.

US Open má už jistou jednu nenasazenou čtvrtfinalistku, jež vzejde z duelu Niculescuové s Němkou Angelique Kerberovou.

Českou nadějí ve dvouhře tak zůstává už pouze Tomáš Berdych. Devátý nasazený tenista bude hrát v třetím kole v sobotu se Srbem Jankem Tipsarevičem.

Dvě hodiny potřebovala loňská finalistka a turnajová dvojka Věra Zvonarevová z Ruska, aby pokořila Španělku Anabel Medinaovou 6-4 7-5.

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
páteční výsledky (02. 09. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Niculescuová (Rum.) - Šafářová (27-ČR) 6-0 6-1
Zvonarevová (2-Rus.) - Medinaová (30-Šp.) 6-4 7-5
Kerberová (Něm.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
frufru77
Proč shazujete hru její soupeřky ??? Když někdo vyhraje zápas se ztrátou jediné hry, tak je hráčkou okresního přeboru ??? Niculescu hrála to, co JÍ je vlastní a co jí vyhovuje... a že Lucka nedokázala naprosto odporovat, je výhradně její problém, je to už zkušená hráčka, takže s TÍM měla něco udělat a ne odejít z kurtu jak zpráskaný pes.
Reagovat
misoSK
konecne inteligentny prispevok, Niculescu hra neortodoxny tenis a ked che niekto zhadzovat Safarovu, nech si zahra proti Niculescuovej, je ohromne tazke hrat winnery po tych forehandovych copoch
Reagovat
gerd
Co to tady melete o šafářce?Tak ubohý výkon jsem neviděl ani od důchodců,kteří hrají pro potěchu.Chvílema byla úplně směšná.Rumunka jí vracela např.vysoké míče a šafářka se jí mohla zeptat-"chceš to prásknout do prava či do leva?",ale ona to jak nemyslící robot furt stejně vracela doprostřed kde rumunka stála!Tak odporný a slabý tenis co hrála šafářka jsem dlouho neviděl,fujtajbl!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, dnes to Báře vyšlo. Ale byla to makačka.
Reagovat
Pe3k
Ještě, že jsem neviděl první dva sety. Ten Skot mě baví. Melzer taky prohrál. Nadalovi odpadají všichni soupeři. Jdu blejt velebnosti.
Reagovat
tito
....................- však ty víš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak ''Melzer taky prohrál''? Andy vyhrál a byl to skvělej zápas. Právě kdybys viděl první dva sety (a hlavně ten 2.) tak bys věděl, že Haase odehrál svůj životní zápas a pochybuju, že takhle ještě někdy v životě zahraje. Třeba Berdych by dostal tak 7:6,6:2,6:1.
Reagovat
tito
S životním zápasem Haaseho naprosto souhlasím. A s tím, že podobně ještě někdy zahraje taky. Excelentní.
Reagovat
Pe3k
No v 23:36 to nevypadalo, že Andy vyhraje...Ale jsem rád, že to tak dopadlo, i když Andyho, ani jeho tenis rád nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaj toho času jsem si nevšim,sorry.
Reagovat
tito
Třeba v něm bije srdce šampiona...Chápu tvé obavy, že po slavném SF s Nolem Roger nakonec ve finále podlehne Rafovi. Ale oba, co se týče vlákna, jsme s Mutademem v slavném SF na RG velebili Rogera ( byť to tak dříve nebylo). Zkus se nad ty naše R+R půtky povznést.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si dnes Bára snad spraví chuť
Reagovat
smazaný uživatel
Co to dnes to děvče hrálo.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď můžeš hezky mazat domů, ty nádhero a největší favoritko. Případně si zkus zahrát o velký titul v Taškentu nebo Soulu :-) Tam ať se tahle kreatura klidně prořve až do finále, nikomu to vadit nebude.
Jak může někdo fandit něčemu tak nechutnýmu a sprostýmu jako je Marfuša? Řvát jak na lesy s jediným účelem, vytočit soupeřku, fujtajbl!
Reagovat
smazaný uživatel
Něco, cos řekl, je prachsprostá pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
mela bych taky par poznamek. Nijak rev nehajim, ale mas snad vzdycky, coby backorak u Tv, moznost ten zvuk vypnout. Nevim, jestli sam hrajes, ale pokud ano, tak dobre vis, co je "zapasovy trans" = jedes a nejaky rev vubec nevnimas. A komercne se domnivam, ze stadiony plni, mimo jine, prave ten Mariin rev...... preber si to, jak chces, ale osobne si myslim, ze je ve vsem treba trocha velkorysosti a nadhled.
Reagovat
smazaný uživatel
Vše co si napsala je pravda... Někteří lidé chodí na tenis jenom kuli Marii.A BROZI proč Marii fandim??Tak ja se tě mužu zeptat třeba proč fandíš Wozniacki??(sice nwn jestli jí fandíš, dal sem to jako příklad!!)
Reagovat
smazaný uživatel
Není nad dobrou radu :-D
Koukat na tenis bez zvuku je opruz, který se dlouho vydržet nedá. Neslyšíš ohlas z hlediště, neslyšíš rány, neslyšíš komentář. Schválně si to tak na hodinu vypni a sama uvidíš. Sport bez zvuku je možná ještě horší než situace, která se stává na Eurosportu 2, kde se jim občas rozejde synchronizace obrazu a zvuku.
Reagovat
smazaný uživatel
nejde o radu, ale o volbu a ty to dobre vis. Potrebu zvukove kulisy chapu - proto mluvim o te velkorysosti..... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona snad taky řve? Carol se dá fandit úplně v pohodě, zvlášť když loni v létě začala být úspěšná (ze 7 titulů co měla před srpnem 2010 to dost rychle dotáhla až na současných 18). Problém jsou samozřejmě ty její grandslamy, ale jednou to vyjde i tam :-)
Reagovat
freeteepek
V Rumunsku asi našli recept na Češky. A tak další levoruká Češka skončila na raketě rumunské hráčky. Jsou to kamarádky. Tak se určitě sejdou a vymění si zkušenosti. Doufejme, že už se to příště nebude opakovat. Ještě, že vypadla i Šarapka. To mě uklidnilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Rumunka nehrála nic, naše děvčica totál nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole to sou nervy jako prase v tom 3 setu. Maria prohravala 4:1 a ted to dotahla na 4:3 a de servírovat, jestli ten servis neudrží tak moje nervová soutstava už nebude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mas smulu, Pennetta byla tentokrat uzasna....
Reagovat
smazaný uživatel
A je to v píčí :-((( dneska prohrali obě moje favoritky Lucka i Maria, Ještě že je tam ten Tomáš
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu Flavia byla lepší, kdybych se na to koukal jako nezaujatej divak tak to nakonec byl docela dobrej tenis.(hlavně druhej set)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne po te Lucce to byla prijemna vzpruha a tenisove osvezeni....... a to fandim Marii!
Reagovat
smazaný uživatel
Peneta hrála svou hru. Nato Šarapová nestačila.
Reagovat
smazaný uživatel
...dobrej tenis :-D
A co to nechutný zařvání při každým bouchnutí do míče? To má být taky tenis? Horší to už může být jenom v utkání s Azarenkou, při dvojnásobný četnosti řevu je to při normální hlasitosti TV prakticky nesledovatelný.
Reagovat
Karlicka
To bylo velké trápení :-(
Reagovat
rib
no je to fakt zklamání, už jsem Lucii viděla hrát bojovně a chytře. Bohužel si nechala vnutit hru "starší žákyně na okresním přeboru", a nedokázala s tím nic udělat. škoda, myslím, že Lucka má vážně na víc
Reagovat
smazaný uživatel
zajimave jak ty zenske dokazou herne uplne odejit
Reagovat
smazaný uživatel
jeste stesti, ze jsou mezi muzi jen sama "Udatna srdce", co nikdy neodejdou ........ viz napr. Fognini s Berdou...... ;-)

...k Lucce jsem se dneska vyjadrovala, takze ji uz trapit nebudu.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist