Cibulková je poprvé ve čtvrtfinále US Open, narazí na suverénní Wozniackou

6. 9. 2010, 22:13
Aktuality 15
US OPEN ženy - Dominika Cibulková poprvé postoupila do čtvrtfinále US Open. Mladá Slovenka porazila šampionku z roku 2004 Kuzněcovovou a o vyrovnání svého grandslamového maxima se utká s jednou z velkých favoritek Wozniackou, jež vyřadila další bývalou ruskou vítězku Šarapovovou.
Dominika Cibulková

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále US Open. Ve 4. kole si překvapivě poradila s vítězkou posledního grandslamu sezony z roku 2004 Ruskou Světlanou Kuzněcovovou 7-5 7-6.

Jedenáctá nasazená Ruska přitom měla zápas dobře rozehraný a v prvním setu vedla 4:2 a ve druhém 3:1, jenže Cibulková dokázala vždy skóre otočit. A to hlavně zásluhou nepřesné hry soupeřky, která udělala 42 nevynucených chyb.

"Soupeřka hrála dobře, ale já bojovala sama se sebou a ne s ní. Nedařilo se mi. Přitom tenhle zápas jsem měla vyhrát," prohlásila Kuzněcovová, která s Cibulkovou prohrála podruhé za sebou.

Cibulková, které patří až 45. místo v žebříčku WTA, dosud byla na US Open nejdále ve 3. kole. Aby ale vyrovnala svůj rekord z grandslamu v podobě účasti v semifinále Roland Garros 2009, musí zdolat ještě nasazenou jedničkou Carolinou Wozniackou, jež postoupila přes vítězku US Open z roku 2006 Marii Šarapovovou.

Světová dvojka porazila poprvé v kariéře Rusku Šarapovovou poměrně hladce 6-3 6-4 a protáhla svoji vítěznou sérii už na dvanáct zápasů. V New Yorku ještě neztratila ani set, v úvodních třech kolech navíc ztratila celkem jen tři hry.

Wozniacká v osmifinále těžila z přesnějších úderů, za celý zápas vyrobila o 26 nevynucených chyb méně než její soupeřka. Prý jí pomohlo také loňské tažení turnajem, které zastavila až ve finále Belgičanka Kim Clijstersová. 

"Minulý rok jsem získala hodně zkušeností a to mi dnes pomohlo. Maria je skvělá hráčka, ale myslím, že jsem hrála dobře. Nechala jsem ji kazit," pochvalovala si Wozniacká po triumfu nad bývalou světovou jedničkou.

Na třetím ghrandslamu v řadě postoupila do čtvrtfinále Kaia Kanepiová. Estonka se probrala z ostudného kanáru a Belgičanku Yaninu Wickmayerovou nakonec zdolala 0-6 7-6 6-1.

Nyní ji čeká Věra Zvonarevová, jež si poradila s Němkou Petkovicovou.

Peschkeová je v semifinále mixu
Ve čtyřhře žen se nedařilo Květě Peschkeové, která ve 3. kole nestačila spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou na domácí pár Bethanie Mattekovou-Sandsovou a Meghann Shaughnessyovou.

Peschkeová si spravila chuť po vyřazení ve čtyřhře o pár hodin později, když spolu s Pákistáncem Aisamem Quereshim postoupila po výhře nad argentinsko-uruguayskou dvojicí Gisela Dulková, Pablo Cuevas do semifinále mixu. V něm čeká českou hráčku a Kúrešího pár Anna-Lena Grönefeldová z Německa a Mark Knowles z Baham.

První kolo dvouhry juniorek zvládly obě sestry Plíškovy: wimbledonská šampionka Kristýna i šampionka z Australian Open Karolína. Naopak svou grandslamovou premiéru mezi dívkami nezvládla Petra Rohanová. Vypadla i Denisa Allertová, jež nedávno při své premiéře ve Wimbledonu skončila až ve 3. kole.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní výsledky (06. 09. 2010)

Dvouhra - 4. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Šarapovová (14-Rus.) 6-3 6-4
Zvonarevová (7-Rus.) - Petkovicová (Něm.) 6-1 6-2 
Cibulková (SR) - Kuzněcovová (11-Rus.) 7-5 7-6(4)
Kanepiová (31-Est.) - Wickmayerová (15-Belg.) 0-6 7-6(2) 6-1

Čtyřhra - 3. kolo:
Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (15-USA) - Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) 6-4 6-1

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Kúreší (ČR/Pak.) - Dulková, Cuevas (Arg./Urug.) 3-6 6-2 10-4 

Juniorky
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Gavrilovská (Srb.) 6-4 6-1
Kristýna Plíšková (7-ČR)
- Požnichirenková (Ukr.) 7-5 6-1
Van Nguyenová (USA) - Rohanová (ČR) 6-1 7-6(1)
Hardebecková (USA) - Allertová (ČR) 6-4 7-6(7) 

Čtyřhra - 1. kolo:
Allertová/Kremenová (ČR/Běl.) - Paliivetsová, Perezová (Kan./Ven.) 6-4 6-3

Junioři: 
Dvouhra - 1. kolo:

Veselý (4-ČR) - Liang-Čch' Chuang (Taiwan) 7-5 6-3 

Čtyřhra - 1. kolo:
Krueger/Webb (USA) - Salaba/Čchu-chan Wang (ČR/Čína) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misoSK
jediny zapas co mi usiel na tikete, a to sa vyvijal tak nadejne
Reagovat
smazaný uživatel
Domča zahrála včera výborně, měla šance, kdy mohla zápas ukončit dřív, ale nepovedlo se, i tak je to skvělý... prot Wozniacki to asi bude úplně jiný zápas, ale kdo ví, třeba ho zvládne...
Reagovat
smazaný uživatel
skott 05.09.2010 14:06
Karolinka ted poleti ne jako kulovy ale namydleny blesk;)

Opravdu "obdivuju" neobjektivitu některých čtenářů, proč se místo psaní hloupostí radši nepodívají na Race žebříček (s výsledky jen od ledna). Uviděli by, jak hluboko v tabulce Marfuša aktuálně je. Její dnešní prohra není žádná náhoda, k bývalé šampionce má zatím dost daleko.

http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/ytd_champ_sgl.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Kamón Wozňáki, teď hlavně nepodcenit toho slovenskýho skřeta. Semifinále je nadosah.
Marija už za dva dny může vyřvávat na kurtech doma na Floridě. Definitivní konec nadějí na pokračování série GS titulů od roku 2004 vždy v sudých letech.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Brozi, mival jsi inteligentnejsi komentare...
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu? Dřív jsem u komentování tenistek používal víc nehezkých slov, třeba kobylí hlava, hranatá škatule a žirafa.
Reagovat
smazaný uživatel
A tim jsi myslel koho? :-D
Moje tipy: Jankovic, Pavlyuchenkova a Dementieva...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, Nasťu mám rád a doufám, že z ní vyroste top tenistka. 1 a 3 je správně. Hranaté škatule jsou dvě tenistky, Mauresmo a Petrova.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se celkem trefil.
Ja mam zas rad Dementievu, ale pravda je ze zirafa je jeste celkem mila prezdivka - oproti tem ostatnim...
Reagovat
smazaný uživatel
vypadla mi carka mezi je a ze...
Reagovat
smazaný uživatel
Domča hrála moc dobře, přeju jí úspěch, jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle me velmi potesilo, Cibulkovou vnimam jako velice sympatickou a skromnou hracku, ktera si po lonskem skvelem FO zase zaslouzila velky vysledek.
Ctvrfinale ale bude pro Dominiku pravdepodobne velmi tezke, at uz postoupi Danka (v coz doufam) nebo Ruska. Ale clovek nikdy nevi, pred ctvrtfinale na lonskem FO ji taky veril malokdo... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas a s Carol, která porazila heknu to bude bitva, moc se těším!
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by super, kdyby se konala nejaka bitva, ale ja myslim, ze Caroline postoupi celkem hladce. Uvidime...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist