Cibulková je první Slovenkou ve finále grandslamu!

23. 1. 2014, 06:46
Aktuality 193
AUSTRALIAN OPEN - Dominika Cibulková přepisuje dějiny slovenského tenisu. Čtyřiadvacetiletá tenistka na Australian Open zametla s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a jako první tenista reprezentující Slovensko postoupila do finále grandslamového turnaje ve dvouhře. O titul si v sobotu zahraje proti Na Li.
Dominika Cibulková (Tennis Australia)

Dominika Cibulková na letošním Australian Open nejprve zkompletovala sbírku grandslamových čtvrtfinále, následným postupem do semifinále vyrovnala i své grandslamové maximum a dnes poprvé v kariéře postoupila do finále.

Čtyřiadvacetiletá Slovenka má v Melbourne životní formu. V šesti zápasech prohrála set pouze se světovou trojkou Marií Šarapovovou, ve zbylých dvanácti sadách ztratila dohromady jen 20 gamů.

Před dnešním semifinále v Melbourne Parku si Cibulková věřila, přestože s Agnieszkou Radwaňskou ve vzájemné bilanci prohrávala 1-5 a loni v jejich jediném střetnutí na australské půdě ve finále v Sydney neuhrála ani game. V létě ale vyhrála finále ve Stanfordu a nyní v Melbourne chtěla prodat zkušenosti ze svého až dosud jediného semifinále z Roland Garros 2009.

Dominika CibulkováA právě sebevědomí dnes hru slovenské tenistky zdobilo. Cibulková hrála agresivně a o pouhé dva měsíce starší Polku k ničemu nepouštěla. Výborně se pohybovala, své údery tlačila k lajnám a bezradnou soupeřku, která včera vyřadila dvojnásobnou obhájkyni titulu Azarenkovou, svým sebevědomím a agresivním nástupem zcela otupila.

Zápas Cibulková začala brejkem a když zanedlouho za stavu 2-1 odvrátila tři brejkboly, dostala se do ráže. Polku přehrávala rychlou hrou a ani na chvíli nepolevovala ze své taktiky. Ve druhé sadě zvládla dost možná klíčový moment, kdy za stavu 2-0 a 0-40 odvrátila další tři brejkboly. Na cestě za vysněným finále ji už nezastavil ani ztracený servis v pátém gamu, kdy už ovšem vedla 4-0. Rodačka z Bratislavy nakonec vyhrála po 70 minutách hladce 6-1 6-2.

"Aga je skvělá obranářka, ale byla jsem na dlouhé výměny připravená a věděla jsem, že musím útočit," řekla Slovenka. "Byla jsem až překvapená, jak snadno se to vyvíjelo, protože jsem očekávala velmi náročný zápas. Lehké to nebylo, protože proti Agnieszce si musíte každý míček uhrát sama. Snažila jsem se hrát neustále aktivně, tlačit se do úderů rychle zapomínat na chyby, které k tenisu patří," komentovala své nečekaně rychlé vítězství.

Cibulková je první slovenskou tenistkou v grandslamovém finále dvouhry. Před ní to mezi muži dvakrát dokázal pouze Miloslav Mečíř, tehdy ještě reprezentující Československo, ale na US Open 1986 i na Australian Open 1989 shodně duel o titul prohrál s Ivanem Lendlem.

"Pořád nemůžu uvěřit, že jsem ve finále, že se to stalo," řekla čtyřiadvacetiletá Cibulková v rozhovoru na dvorci. "Vychutnávám si úspěch, který je jako ze snu. Těžko hledám slova, je to neuvěřitelný pocit, přestože jsem věřila, že to dnes mohu dokázat," rozplývala se šťastná vítězka.

Agnieszka RadwaňskáRadwaňská si semifinále v Melbourne zahrála poprvé, vyrovnat své grandslamové maximum, kterým je finále z Wimbledonu 2012, se jí ale nepovedlo.

"Cítila jsem se jako ve zpomaleném filmu, byla jsem téměř u všech míčků pozdě. Nebyl to můj den, a i když jsem bojovala až do konce, moje nohy i soupeřka byly proti. Včerejší náročný čtvrtfinálový duel mě stál dost sil, bohužel den volna by mi dnes prospěl," řekla zklamaná Polka.

V sobotu od 9:30 SEČ se Cibulková utká o první grandslamový titul s o sedm let starší Číňankou Na Li, která dnes zastavila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a v Melbourne postoupila do finále už potřetí v kariéře. Svěřenkyně Matěja Liptáka s vítězkou Roland Garros 2011 uhrála ve čtyřech vzájemných duelech jen jeden set.

"Půjdu si zápas na kurt zase užít, tak jako to dělám celý turnaj. Chci hrát uvolněně a agresivně. " nastínila Cibulková svůj plán pro finále. "Teď si potřebuju hlavně dobře odpočinout a pak se na soupeřku stoprocentně připravit," dodala.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky žen (23. 01. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Na Li (4-Čína) - Bouchardová (30-Kan.) 6-2 6-4

Esa: 4-2
Dvojchyby: 5-4
Vítězné údery: 35-10
Nevynucené chyby: 23-14
Brejkboly: 6/10 - 3/7
Vyhrané výměny: 71-49

.
Cibulková (20-SR) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6-1 6-2

Esa: 0-2
Dvojchyby: 2-2
Vítězné údery: 21-12
Nevynucené chyby: 20-24
Brejkboly: 6/9 - 1/9
Vyhrané výměny: 63-40

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

193
Přidat komentář
Mayo
pekne Domča, je proste parádna ... taký úspech wow , vo finále to bude ťažké bo súperka má formu parádnu...ale tak nech skúsi vydať zo seba všetko (:
Reagovat
Sonja
Najednou jí fandíš jo:-DD
Reagovat
freeteepek
Domča překvapuje. Jsou to teprve 2 roky, co vyhrála svůj první titul na okruhu WTA. Její výkony jsou nahoru dolů. Kdyby Li Na ve finále nakonec porazila, bylo by to skoro na zápis do Guinessovy knihy rekordů. Letošní AO opět dokazuje, jak moc je ženský tenis nevyzpytatelný. Petra se potřebuje vzpamatovat a mohla by z toho vytěžit. Když bude hrát to, na co má, nemám o ní obavy. Škoda, že se bojí udělat zásadní změny ve svém týmu i ve hře a neustále lpí na své ultraagresivní hře, která jí vycházela v dobách naprosté bezstarostnosti. Ono to ale už nikdy nebude jako dřív. A z toho by měla vycházet. Doba se změnila. Ona se změnila. Těch 700 bodů ztráty na Šarapovou už mohla mít smazaných. Místo toho ji opět čeká tvrdý boj o udržení stávajícího postavení v žebříčku.
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným semifinále na AO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka na AO postoupila do finále a může ještě získat 700 bodů za titul:

1. Williams, S. 13000 (+8255)
2. Azarenka 6581 (+1836)
3. Li 5870 (+1125) *
4. Radwanska, A. 5750 (+1005)
5. Sharapova 5416 (+671)
---------------------------------------
6. Kvitová 4745
---------------------------------------
7. Errani 4440 (-305)
8. Jankovic 4310 (-435)
9. Kerber 4030 (-715)
10. Halep 3760 (-985)
11. Wozniacki 3370 (-1375)
12. Ivanovic 3160 (-1585)
13. Cibulková 3056 (-1689) *
14. Vinci 3020 (-1725)
15. Lisicki 2980 (-1765)
16. Suarez Navarro 2745 (-2000)
17. Stosur 2705 (-2040)
18. Stephens 2415 (-2330)
19. Bouchard 2369 (-2376)
20. Kirilenko 2325 (-2420)
...

Li Na se po vítězství v semifinále opět vrátila na třetí místo. Na druhý místo jí ovšem nebude stačit ani vítězství ve finále ...
Aga Radwanská trochu překvapivě nestačila na Cibulkovou a její sen o GS titulu a druhým místě v žebříčku se tak rozplynul ...
Naopak Cibulková se po senzačním vítězství nad Agou posunula už na 13. místo a pokud by vyhrála i ve finále bude dokonce jedenáctá pouhé 4 body za Halepovou. Po jejích rozpačitejch výkonech z poslední doby kdy vypadla z první dvacítky je to skoro neuvěřitelný ...
Reagovat
Jan
Je to hrozný paradox. Kvitová vypadla v 1. kole a je stále 6., Tomáš dosáhl na semifinále a propadne se možná až na 8. místo. Ten ženský tenis, to je věc :)
Reagovat
tommr
u mužů se zase Del Potro poroučel už ve druhým kole a v žebříčku se posunul na třetí místo což je ještě větší paradox ... :)
Jinak Petra sice zůstává šestá, ale její náskok před největšíma soupeřkama se zase o něco zmenšil a reálně jí hrozí, že brzy vypadne z první desítky ... :(
Naopak Tomášovi sice hrozí, že klesne na osmý místo, ale jeho náskok na devátýho Gasqueta výrazně vzrost. Jeho šance na udržení se v elitní osmičce jsou tak mnohem větší než u Petry ... :)
Reagovat
slacker
Ultrapesimista se zase projevuje ... proc by mela realne vypadnout kdyz ma naskok na 11 misto 14000 a loni to byla az na par turnaju velka bida
Reagovat
tommr
jakej bude po AO její náskok na jedenáctý místo ještě nevíme - pokud by Cibulková vyhrála i ve finále bude jedenáctá pouhé 4 body za Halepovou. A těch necelejch tisíc bodů se dá smáznout velice rychle ...
Obávám se, že se Petra o něco propadne už po turnajích v Doha a v Dubaji kde z lonska obhajuje spoustu bodů ... :(
Reagovat
slacker
Tak kdyz nebude schopna se dostavat alespon do ctvrtfinale turnaju, tak co by mela v TOP10?
Reagovat
LukasH
Jan: není to paradox, je to žebříček. Petra na AO skoro nic neobhajovala, takže ani mnoho neztratí. Teď propásla hodně velkou šanci, jak si nahrát body, který rozhodně bude potřebovat na konci sezóny, kde jí to šlo. Tudíž to není ženským tenisem, ale žebříčkem, kterej funguje stejně u ženských i chlapů.
Tommr: žebříček bych fakt neřešil pokud Petra bude hrát ještě hůř než minulej rok, je jasný, že z desítky vypadne zaslouženě. Pokud bude hrát líp, tak se tam udrží....
Reagovat
tommr
tak to je jasný. Zatím to bohužel vypadá spíš na tu první možnost ...
Reagovat
PetaM
Zapomínáte, jak Petra hrála na HC a v Sydney. Díváte se jen na výkon v Melbourne. A to je podle mě špatně. Petra teď aktuálně obhajuje méně bodů, než soupeřky za ní. Jediné velké vítězství zaznamenala v Dubaji. Pak až do Wimblu nic. Navíc, Austrálie je za námi, přijdou turnaje, které jí více vyhovují, klídeček, moc to řešíte :D
Reagovat
tommr
výsledky z HC se nedají brát vážně a v Sydney to taky nebyla žádná sláva. Začátek roku prostě Petře nevyšel ...
Co se týče dalších turnajů v nejbližší době tak je to bohužel přesně naopak než píšeš. V Doha a v Dubaji Petra obhajuje mnohem víc bodů než její soupeřky a dá se proto čekat, že zase ztratí. A v Indian Wells a v Miami se jí daří ještě mín než v Austrálii. Když vezmu v potaz i její pochybnou formu tak pro nejbližší budoucnost opravdu nevidím žádnej důvod k přehnanýmu optimismu ...
Co bude dál - na antuce a na trávě - ted nemá cenu řešit, protože u Petry se tak daleko nedá nic předvídat ...
Reagovat
EllNino
Myslím, že zápas s Cornet byl super, McHale a Medinu(ikdyž zraněnou, ale ani to není záruka výhry, Petra se s ní klidně mohla trápit, jak má ve zvyku) a s Šafi to byl oboustraně super zápas. Takže vážně se nedá brát akorátuhraný set se Stephens. Pak bohužel přišla prohra s Pironí, která se jednou za rok zblázní, a pak kolaps s Kumkhum, toť vše. Je hrozně zajímavý, že do zápasu s Lucií bylo všechno ružový a po 2 prohrách se Petra zase hned odepisuje :)
Reagovat
EllNino
Myslím, že až další zápasy ukážou, jak na tom Petra je, jestli se oklepala z tý dekadentní prohry :D ...tohle kategorický obhajování jsou stejně jen řeči a rozhodovat se bude až v daném zápase na daném místě. Jinak si velmi vážím tvých žebříčků a myslím, že nikdo jinej tu nemá takovej přehled jako ty, fakt respekt :)
Reagovat
PetaM
Jo, máš pravdu, Jelena i Kerber obhajují méně bodů, ale je to zanedbatelná ztráta. Petra až do Katowic obhajuje 1.145 b., Sára 1.645 b., Jelena 736 b., a Kerber 532 b.. Sára zřejmě své body ztratí, pokud se nějak nezmátoří. A ohledně zbytku hráček, bude záležet na Petře, kolik si nahraje v Paříži :)
Reagovat
LukasH
Fakt je lepší to neřešit. Minulej rok po Paříži najednou bum a zvedla se z ničeho nic. Moc bych jí přál úspěch a výhry, ale tak nějak se učím od ní nic nečekat. Pak může jen příjemně překvapit. Je vidět, že na něčem hrozně maká a pokud by měly bejt výsledky jako minulej rok - první polovina sezóny nebo horší, tak si snad ani nedovedu představit, jak by jí to mohlo uspokojit, aby jela v tomhle systému. Na začátku roku neodehrála špatný zápasy jak píšeš a na AO totálně odešla psychicky, což jí samotnou překvapilo. Pokud tenhle zápas škrtneme (což úplně nejde, vím), tak v podstatě nevíme, co od ní čekat. Necháme se překvapit.
Reagovat
tommr
já jsem jen uved pár důvodů proč si myslím, že Petra není v tak dobrý pozici jak by letmej pohled na žebříček naznačoval. Jak se to bude skutečně vyvíjet se samozřejmě ukáže až na samotnejch turnajích a je klidně možný, že se Petra zase jednou zblázní v tom dobrým slova smyslu a vytře všem zrak. Když to dokázala Cibulková, která v poslední době vypadala skoro na odpis tak proč by se to nemohlo povést i Petře. Mě by to potěšilo rozhodně víc než kdyby vyšly ty moje pesimistický předpovědi ... :)
Reagovat
EllNino
Uvidíme, každopádně doufám, že v Paříži to trochu nakopne, hlavně žádná Kumkhum, ta ale bude asi v tý době v Pattayi :D ...takže je to dobrý :)))
Reagovat
tommr
odhad si to dobře - Kumkhum je opravdu v Pattayi: http://www.pentanglepromotions.com/Ptt-Pattaya-Open/Ptt-Pattaya-Open-2014/en/player.php ...
Na Petru ale budou v Paříži čekat jiný nástrahy. Zkušenosti mě bohužel naučily, že u ní nejde brát žádnej zápas jako bezproblémovej. 1-2 zápasy tam ale snad vyhraje ... :)
Reagovat
Nola
1.set som sledovala v priamom prenose, Agniezska nevedela čo má hrať, dúfala som, že to nejak dopadne a ono sa to podarilo, Dominika POME,
NaLi nestretla cestou do finále žiadnu hráčku TOP20, vždy jej ich niekto odpratal z cesty, podobne na tom bola Bartoli vo Wimby, ak tu niekto píše, že si to Li zaslúži viac nevie o čom píše..... Domča vyradila nasadenú 3 a 5, Li mala namále už so Šafárovou, nemám nič proti žiadnej tenistke, ale Cibula si to jednoznačne uhrala sama, snáď zvládne aj finále
Reagovat
smazaný uživatel
Li si to zaslúži svojím sympatickým vystupovaním. Podľa mňa hodnotu GS triumfov neznižuje, proti komu zvíťazím - tak či tak je to veľký úspech (Bartoli - Wimbledon 2013, Kodeš - Wimbledon 70-te roky...)
Reagovat
Nola
titul sa nerozdáva sympatické vystupovanie, či? zaslúži si ho hráč, ktorý vo finále zvíťazí, bodka, sú mi smiešni všetci Slováci, ktorí nedokážu dopriať titul krajanovi, iba preto, že im nie je sympatický, vôbec ma nezaujíma, že hrá za seba a nie Slovensko, nezabúdaj, že to naše zas.ané malé Slovensko povýšili na čiernu dieru, Dominika nás môže zviditeľniť vo svete, presne ako sa to za východný blok podarilo Petre, Novakovi... nemáme veľa športovcov, ktorými sa môžme pochváliť
Reagovat
Bob
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=669938059736943&set=a.188526497878104.51345.185199214877499&type=1&theater

Kolik už jich vlastně má?
Reagovat
tommr
mě by spíš zajímalo za co přesně to dostala? Za to ostudný vypadnutí v prvním kole na AO? Chlubit se tím zrovna ted mi nepříjde moc štastný ... :(
Reagovat
Fandina
Co takhle trochu pokory. Šesté nebo i šedesáté místo na žebříčku není málo?
Reagovat
Bob
Podle mě to třeba zveřejnit musí.
Reagovat
LukasH
Asi s nima má dlouhodobě smlouvu. Nový auta dostává každou chvíli. Souhlasím ale, že je to trochu provokace, i když možná to zveřejňovat musí...
Reagovat
tommr
trochu pokory bych po tom nevydařeným vystoupení na AO čekal spíš od Petry. Já jí nic nezávidím, ale nepříjde mi zrovna ted vhodný chvástat se tím co zase dostala ...
Reagovat
Fandina
Asi má radost z auta, to tě nenapadlo. Předpokládám, že když někdo je dobrý v něčem, tak ho jiní odměňují víc než ostatní. A ona je v tenise dobrá. Navíc může jít o reklamní záležitost, protislužbu. Přej a bude ti přáno.
Reagovat
PetaM
No jo, ono 4. Semifinále v řadě je málo, vůbec si to nezaslouží. Copak se musíte dívat jen na jeden bod a to je zápas v Melbourne? Co trochu rozšířit obzor? Nebuďte úzkoprsí ...
Reagovat
freeteepek
Ten bavorák je trapnej. Daleko víc by Petře slušelo to Porsche, co se vyhrává ve Stutgartu. To bych jí moc přál.
Reagovat
tommr
přesně. Já bych byl první kdo by jí k takovýmu autíčku pogratuloval ... :)
Reagovat
Fandina
A bavorák jí nepřeješ nebo závidíš? Vy děláte, jako by ho ukradala.
Reagovat
UnrealTom
Li Na vyhraje:)))
Reagovat
smazaný uživatel
To dúfam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Počítám na 99% jsi to video tady dal. Ale je ještě to 1%.
https://www.youtube.com/watch?v=WCu3WpN1xHM
Reagovat
smazaný uživatel
Já už toho tady o Mashe dával tolik, že už ani nevím. :) U toho Trans World Sport si nejsem jistý, ale určitě jsem tu dával tohle... :)
http://www.youtube.com/watch?v=yKGusWLxbSE

Každopádně to video na Trans World Sport už jsem dřív taky viděl. Už tenkrát byla Maruška kouzelná. Nejvíc se mi líbí, jak se tam na začátku točí s tou kamerou. Moc jí to slušelo a bylo vidět, že z ní vyroste krásná dáma. :) Škoda, že jsem už tenkrát nesledoval tenis víc, ale taky jsem asi ještě neměl tolik možností jako dneska... Poprvé mě Masha chytla za srdce ve Wimbledonu 2005, když hrála semifinále proti Venus. Díval jsem se na to ještě na bývalém DSF a bylo mi Marušky líto, jak byla po zápase smutná. :( To byl takový první moment, kdy se mi zalíbila. Já byl vždycky takový, že jsem chtěl ty holky utěšovat. :) Pak těch dalších pár let patřila mezi docela široký okruh tenistek, které se mi líbily. Úplně nejvíc jsem jí ovšem začal fandit po návratu v roce 2009 a hlavně od začátku sezony 2010. Tam už jsem sledoval každý turnaj. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsi dával odkaz na to video Noaha s Larssonem, to byla předpokládám nějaká exhibice, ne soutěžní zápas, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Soutezni zapas... 6:4, 1:6, 6:3
http://www.tennislive.net/atp/match/yannick-noah-VS-magnus-larsson/hamburg-1991/
Reagovat
smazaný uživatel
cooooo? To si mi neměl dělat, teď mě mrzí, že jsem ho nikdy nezažil. To je pecka, bych chtěl vidět co by s tímhle dělal Pascal Maria nebo Kader Nouni. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ho zazil jako teenager:), obdobi konce komunismu, zacatek nove ery...a z Yannicka sla volnost...

...tenhle turnaj byl pro nej specificky, on se loucil s karierou, hral tam pro lidi, nekteri to tehdy kritizovali...mel taky sve hatery... potom se jeste vratil, zahral par zapasu...

casto si delal srandu z ruznych veci... ale behem kariery vetsinou hral soustredene:) az takhle ne:) Ale fakt bylo, ze byl dost specificky:)

Pamatuji si, kdyz jsem si o nem cetl, ze obcas se trapil tenisovym zivotem (to me prekvapilo)... hodne chtel delat muziku... nakonec si sen splnil, i kdyz nejak spec. neprorazil, tak se da rict, ze to je posledni vsestranny clovek na okruhu ATP...po nem uz nikdo podobny neprisel...

Tehdy jsme byli vzdy vdecni za kazdy obrazek, z nejakeho zapasu...prave s Yannickem... on nic nemusel vyhrat, v nasich ocich byl uz vitez predem:D)

1GS ale ma:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak... jeho asi nejpovedenejsi song je tento:
http://www.youtube.com/watch?v=7hHHAm9_a_M

Pro mne zustane asi navzdy nej:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga narika na organizatory, ze musela hrat jiz dnes SF, a diky tomu vypadla...:-0 Dominika sice take musela hrat, ale ta se nezdrzela tak dlouho na kurtu za cely turnaj jak ona, takze mela tim vyhodu...vysvetluje Aga svou dnesni prohru...

>>> dadaft te Ago roztrhne vejpul:)))
asi budes dneska klecet na hrachu:)))

-----
Zdroj:
//http://eurosport.onet.pl/tenis/australian-open/agnieszka-radwanska-powinien-byc-dzien-wolnego-przed-polfinalem/wqeb4
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť je to na AO takhle vždycky, ne? Pamatuju si to z roku 2012, jak Masha vyhrála čtvrtfinále a potom hrála semifinále s Petrou... V rozhovoru po čtvrtfinále jí tenkrát říkali, že semifinále bude hrát už zítra a Masha o tom snad ani nevěděla. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ano je:)
...proto predpokladam, ze ji dnes ceka hrach:)
Reagovat
LukasH
Je to tak. Na Roland Garros taky. Taky semifinále Máša-Petra hned po čtvrtfinále.
Na tohle by si Aga stěžovat neměla. Jsou to stejný podmínky pro obě s tím rozdílem, že Aga to tam oběhávala, kdežto Dominika všechno smetla jako hurikán Serena.:-D:-D
Reagovat
tommr
v rámci objektivity je ale třeba uznat, že u mužů se tohle stát nemůže. A umím si představit jakej brekot by předved Nadal kdyby tomu tak bylo a on nedejbože prohrál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevim, co s tim ma spolecneho Nadal, ani nevim, co s tim ma spolecneho ATP obecne...
...a take nevim, co s tim ma spolecneho to, ze Dominika hrala o polovinu casu mene, nez Aga.

Tak rozpis je snad znam...a teda neumim si pomoct... problem jeji prohry v systemu turnaje bych nehledal...
Reagovat
tommr
společnýho to má hodně. Aga si pokud vím stěžovala na organizátory, že se musí hrát SF hned po ČF a že se tudíž nestačila dát úplně do kupy. Já jí to docela věřím - při její křehký konstituci a běhavým tenisu, kterej hraje je to pochopitelný ...
U mužů je naproti tomu mezi ČF a SF 1 den pauza. Nabízí se tudíž otázka proč to u mužů jde a u žen ne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za prve, argumentovala to tak, ze Domca stravila o polovinu casu mene na kurtu nez ona, a tim system turnaje ji znevyhodnuje, coz mne pripada trosku nestasne...vyjadreni. Nebot to trosku zhazuje vykon souperky...

me otazky:

1/ Rikala by neco takoveho, kdyby to bylo naopak? Domca tzv. tahala nohy a ona postoupila?

2/ Neprijde Ti to v takovou chvili nestastne vyjadreni, podobne do toho, co pises na hore k Petre s autem...coz jsem pochopil jako ne uplne dobre nacasovane...?

3/ Kdyz ji system nesedi, nebylo lepsi na to poukazat drive? Prinejmensim pred zapasem vcera?

4/ Neprijde Ti zvlastni, ze si nekdo ztezuje, ze protivnik byl mnohem svezejsi, ponevadz stravil o polovinu casu na kurtu mene nez ona?

Chapu, ze vztekle sastla rucnikem po kamere, kdyz odchazela, jsou to emoce, i kdyz to nevypada cool, tohle chapu, beru to... ovsem nechapu, proc znehodnocuje vysledek utkani...svym pozdnim narikanim na system turnaje...Obecne si myslim, ze kdyby vcera rekla, tak by ji utkani presunuli treba az na vecer...a kdo vi...mozna i dal, ale myslim, ze v tom zakopany pes proste neni...
Reagovat
tommr
tak je snad jasný, že Aga si stěžovala jen na to, že musela hrát semifinále hned po čtvrtfinále a že jí tam ten den volna chyběl. A v tom má pravdu, protože organizátoři mají opravdu jinej přístup k mužům než k ženám. A že si na to stěžovala až po zápase je celkem logický, protože před zápasem se jí na to asi nikdo neptal ...
To, že Cibulková hrála jen poloviční čas co ona bylo pouhý konstatování faktů - vinit z toho Cibulkovou by bylo samozřejmě směšný. Aga pak nakonec ještě v žertu dodávala, že příště musí taky hrát jen na dva sety ...
Jinak my se tu občas hádáme úplně zbytečně, protože hráči mají vesměs tak mizernou angličtinu, že jejich odpovědi jsou občas nejasný až nesrozumitelný a jen bůh ví co vlastně měli opravdu na mysli. Novináři a fanoušci to pak dál přejímají a zkreslujou takže z toho pak vznikají úplně jiný významy. To je i případ Agy a jejích odpovědí. Z toho co mám k dispozici ty odpovědi nevypadají zdaleka tak kontroverzní jak je interpretuješ ty: http://www.ausopen.com/en_AU/news/interviews/2014-01-23/201401231390458439449.html ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Well, definitely she did play well whole tournament, but I think I spend twice more hours than her on court. I think that's it.
Reagovat
slacker
Za cas straveny na kurte si muze sama. To bych ji na to rekl kdyz to rekla
Reagovat
blixa
Ach jo. Škoda že Aga dnes nedorazila na kurt a zůstala na hotelu. Ta její dublérka byla dost bídná. Asi si myslela že Cibuli vymajzne a sama si odpočine na finále, ale hrubě to podcenila. Ago Ago ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále GS až 24. hráčka světa? No, v ženském tenise celkem nic neobvyklého, takže celkem vypovídající hodnota o kvalitě.
Reagovat
dadaft
sám jsi vypovídací hodnota.

kdyby se hrálo na dva vítězné, stávalo by se to i mezi muži.
Reagovat
Vojtaakk
Přesně tak ty vypovídací hodnoto! Díky bohu za každý překvapení.
Reagovat
Sonja
No tisícovky se hrajou na dva vítězný a stejně si je rozděluje špička.
Ale já mám WTA ráda:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Miami 2014
Tommy Haas x Nolda Djoker 6-2, 6-4
Reagovat
Sonja
2014? Předpověď?:-)

I na GS se sem-tam nějaký překvapení urodí (loni Wimbledon- Rafa, Federer, USO- Můra, Federer)...vítězem byl loni v Miami stejně Murray, jako byl ve Wimbledonu taky on, na USO Rafa a jako na AO letos jeden z dvojice Rafa/Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Miami 2013
Tommy Haas x Nolda Djoker 6-2, 6-4
Reagovat
Sonja
Jo, došlo mi to;-) viz zbytek mého komentáře.
Reagovat
Bob
Aga nikdy velká šampionka nebude. Jakmile proti ní stojí někdo, kdo pálí jednu za druhou a nechybuje, nemá šanci. Gratuluji Domče, avšak ve finále budu držet palce Na Li. Ona je pravá šampionka a taky si titul zaslouží. Jinak co na to říct, ženský tenis je nevyrovnaný. Genie a Domča v SF? Kdo by to čekal. Hlavně Genie patří gratulace, určitě o ní ještě v budoucnu hodně uslyšíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímalo by mě, kolik toho taková "velká šampionka" musí dokázat... Nikde není psáno, že Agnieszce nemůže aspoň jeden grandslam vyjít. Teď ji potkalo něco podobného jako loni ve Wimbledonu (i když tam to semifinále bylo mnohem vyrovnanější). Zase narazila na soupeřku, která nemá tak stabilní výkony jako ona, ale teď má prostě životní formu... Není však vůbec vyloučené, že jednou přijde grandslam, kdy Aga na takovou soupeřku nenarazí. A jestli ne, tak pro mě bude Aga pořád daleko úspěšnější než některé vítězky jednoho grandslamu, které se nikdy nedostaly do Top 3 (Schiavone, Bartoli, Stosur)...

Jinak ve finále taky přeju Na Li, ale pokud vyhraje Dominika, tak si to taky zaslouží. Je ale fakt, že Na Li má prostě dlouhodobě stabilnější výkony a to je taky jeden z důvodů, proč jí to přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieszka zřejmě předci jen není tak mentálně silná, jak se o ní říká. Dva krát taková šance postoupit do finále a takhlle si to zhatí sama. Dominika hraje životní turnaj, ale Aga nepředvedla ani zdaleka to, co proti Vice. Pro mně je to tak trochu záhada...
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/1619418_10152002034398962_808436419_n.jpg

:-)))
Reagovat
Frick
Jak babi s vnučkou :-P
Reagovat
dadaft
vzadu na těch aparátech mají holky slušně naloženo...
Reagovat
smazaný uživatel
Má to v sobě. Když se jí daří porazí kohokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Budu přát Na Li. Zaprvé je mi sympatičtější a zadruhé letos není ve finále proti mojí favoritce (a taky žádnou z nich nevyřadila), tak ať to vyhraje. Určitě si to zaslouží. Navíc by to byl dost zajímavý příběh, že ve 3. kole utekla z mečbolu a nakonec to celé vyhrála...

A jestli se mě někdo chce zeptat, proč nepřeju slovenské hráčce, tak vám jednoduše odpovím: Kdyby to byla Daniela, tak jí to určitě přeju. Dominika mi prostě tolik sympatická není, i když dříve bývala... Ale možná je nakonec i dobře, že Vika prohrála s Agou, než aby potom prohrála s Dominikou. To už bych vážně bral Dominiku jako takovou Nemesis mých oblíbených hráček. :D
Reagovat
Fandina
Já to mám obráceně. Linka je mi sympatická moc. Z top 10 jí fandím nejvíc hned za Petrou, al Domča je mi sympatičtější než LiNka. A mám radost, že jsou obě ve finále!!!
Reagovat
spaniel
Ja zas doufam, že z tve sbirky panenek, nevyhraje zadna nic celou vecnost. Domca pome!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to doufáš marně...
Reagovat
Madrileno
Prat nejake Cinance radeji nez pekne Slovence muze jen jantar.
Mas divnej vkus, chlapce.
Reagovat
slacker
Je to jantar jak vysity, kdekdo cizi je mu z podstaty sympatictejsi nez cech nebo slovak. Hlavne ze ma v haremu miss sympatie Viktorii
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti psal mnohokrát (a ty to pořád nejsi schopný akceptovat), že mně nezáleží na národnosti. Fandím osmi tenistkám z osmi různých zemí (včetně ČR), to je snad jasný důkaz... V tom jsme asi úplně rozdílní, protože tebe spíš než ten člověk zajímá vlajka za jeho jménem... Mimochodem, Vice fandím od turnaje v Praze roku 2008 a předpokládám, že v té době byla všem současným antifanouškům ukradená.

Madrileno: A ty máš zase divnou zálibu v trollování... Jiinak nevím, proč by Číňanka taky nemohla být hezká. Na Li je přinejmenším sympatická.
Reagovat
Fandina
To to píšeš tak, jako by fandit podle vlajky byl prohřešek. Podle mě je to normální a přirozené. Každý někam patříme.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to není žádný prohřešek. Je ale docela protivné, když to někdo někomu vnucuje jako slacker... Stejně tak není prohřešek fandit podle toho, kdo je ti víc sympatický, kdo se ti víc líbí atd. To je taky naprosto přirozené... Je to každého věc, podle jakých kritérií si vybírá oblíbence.
Reagovat
spaniel
Raději si hraj si s panenkami a nezlob.
Reagovat
Fandina
V tom co si napsal jsem cítla trochu pohrdání těmi, kdo fandí podle vlajky. Ale mohu se mýlit.
Reagovat
smazaný uživatel
Raději napiš něco vtipného. Třeba jako loni o Vice před finále...

"Doufam, ze dostane ve finale 2 kanary a pak ji muzes analyzovat."
http://www.tenisportal.cz/zpravy/na-li-v-semifinale-vykolejila-sarapovovou-o-titul-se-utka-s-azarenkovou-11596/

Ha ha ha... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase vidím pohrdání v tom, co tady píše slacker...
Reagovat
slacker
Tak ja se snazil poukazat ze operovani sympatiemi je dost falesne. Jako kdyby nasi byly samy nesympataci a cizazi sama sympatie a jako nejkriklavejsi paradoxni priklad sem si vybral Azarenku.
Reagovat
Fandina
Ať si každý fandí komu chce, ale určitě je fandění podle vlajky běžnější než podle sympatií.
Reagovat
smazaný uživatel
Že jsou Češi nesympaťáci a cizinci sympaťáci, to jsem nikde nenapsal... Ano, Vika mi je sympatická a je tomu tak už dlouho. Dokážu akceptovat (pokud je to bez urážek), že někomu jinému zase sympatická není... Sympatie jsou vždycky subjektivní.
Reagovat
slacker
Svym vyberem haremu i vyjadrenim prerefenci v "neutralnich" zapasech jasne davas najevo jak jsou ti cesti tenisti a tenistky velice malo sympaticti. Na 90% uprednostnujes cizi.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi tím, že nedělím tenistky na české a cizí...
Reagovat
smazaný uživatel
"Nedělím tenistky na české a cizí..."

Opäť musím s tvojím názorom iba súhlasiť, držím palce Li.
Reagovat
slacker
Fajn a do postele taky nerozlisujes jestli chlap nebo zenska .. hlavne ze je to clovek a ne vopice :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku mimo mísu, nemyslíš?

Bavili jsme se o tenistkách, tzn. o ženách. Logické by tedy bylo, kdybys to převedl tak, že do postele taky nerozlišuju, jestli Češka nebo cizinka... A to bys měl pravdu, protože když se budu mít rád s cizinkou, tak proč ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proc je mezi lidma Cibulkova vseobecne tak neoblibena?
Reagovat
vendulkabendulka
Protoze se v minulosti casto stavalo, ze vyhraje skvely zapas, po zapase ma velke reci a pak naprosto selze. Plus ji lide vycitali jeji mimotenisove aktivity. A Slovaci maji pifku i na jeji mamu, ktera je nebo byla tusim poslankyni za neoblibenou stranu a resili se tam nejake jeji zvlastni dotace, nebo co.
Ovsem ted je to samozrejme jinak, a vsichni ji miluji.. do pristi prohry v prvnim kole nejakeho turnaje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem vážně rád, normálně bych fandil Petře, ale všichni víme jak to dopadlo. Cibulková mi nikdy nevadila a vždy jsem obdivoval její odhodlanost a jak hru prožívá. Snad se s toho úspěchu nesesype jako Petra, ten pozdější tlak je pak hrozný.
Reagovat
vendulkabendulka
Ja neco takoveho ocekavam. Jestli to vyhraje (a rekla bych ze asi ano) Slovaci ji vynesou do nebes a budou od ni ocekavat dalsich minimalne 5 GS v rade. A beda jestli je nevyhraje :) V tomhle jsou Slovaci uplne stejni jako my, bych rekla.
Reagovat
Fandina
To se přesně dá říct i o Petře. Vyhrála GS a TM, byla největší hvězdnou a teď se to na ní chce pořád. A i když je šestá na světě, tak se pořád do ní šije, že hraje špatně. Přitom je z našich holek tou nejlepší a po těch se nejede.
Reagovat
Roger_Federer
prekvapen..Cibulkova.ve finale GR..Kdo by to pred lety rekl...:).
Reagovat
baggik
Parada Dominiko! Obrovska gratulace. Uz jen jeden zapas.
Reagovat
PetaM
Gratulace Na Li i Domče! Udělaly jste mi velkou radost! :) Ve finále jsem trochu na vážkách, komu přát. Na Li fandím a je to moje oblíbená hráčka, Domča je Slovenka a těm já fandím prakticky automaticky :D Je to dilema, ale asi o trošičku více fandím Domče, hlavně chci vidět tenis hodný finále a o výsledek mi ani tak nejde :) Pro Na Li by to byl celkem hezký konec kariéry (a že už se blíží, roky přibývají a kdy se znovu naskytne vyhrát nějaký GS? :) ) Takže holky, ať v sobotu vyhraje ta lepší! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obecne jsem se tesil na zajivou konfrotaci ultra utocneho tenisu vs. technika, mysleni na kurte a bezkonkurencni obranny styl...

Holky nastoupily obe nervozni. Aga kazila i ne uplne ciste udery Dominiky na zacatku zapasu. Je vzdy zajimave, jak takove dulezite zapasy zapracuji na hracich... spin na fH Dominiky nebyl na zacatku uplne nej. Jenze Aga kazila i tyhle mice, a najednou, nez bys rekl svec 2:0 pro Domcu. Aga trochu zabrala a vypadalo to, ze se uz chyta...uhajila servis, ale Dominika jeste porad hledala tu jistotu, zatim ji zkracene crossy uplne nevychazely...
Za stavu 2:1 se uz rozhodoval zapas, v tehle chvili to nemohl podle mne jeste nikdo tusit...
Aga se snazila o rebrejk, jenze Dominika se zacala uklidnovat a pomalu nabirala jistotu na svych uderech...
3:1 a ..Aga se zacala uz opravdu trapit...evidentne, naproti tomu Dominika zacinala pusobit nejen jiste na kurte a v uderech, ale teklo z ni uplne tenisove nadseni...
Reagovat
smazaný uživatel
Pak slo jen o to, aby Domca udrzela styl hry az do konce...vic uz delat nemusela. Na zapas SF trochu zklamani...

Ale par zajimavosti by se naslo. Jednak hezky drop Dominiky, opravdu ho vysekla paradne, a myslim, ten musel jeste tu Agu pekne podrazdit, vzdy drop, to je jeji domena:)

Paradni prace na BH. Pekne si Domca vysperkovala FH. Dokaze dostat spinem pekne hracku pod tlak. Tohle sice Aga jeste byla schopna vratit, ale potom po lajne na BH Domce dokazala pekne zauradovat...

Konfrontace s Na Li se snad vyvede lepe. Doufam, ze Domca udrzi ten tlak, a bude zase tak pozitivni...pak by to mohlo byt hezke finale, kde by jsme videli dobry tenis na BL se skvelymi prohozy...

V kazdem pripade, asi mirnou fav. je asi Na Li. Ale opet tezke tipovat... Kdyz vyhraje Na Li budu rad, za to jeji finale minuly rok:) to fakt mela plnou kupu smuly...Kdyz vyhraje Domca, tak budu asi take rad:) Bude to takove osvezujici ve WTA. Inspirace pro mnoho hracek, ktere sice v Top 10 nejsou, jsou podcenovane.... tohle muze jen zenskemu tenisu pomoct...na atraktivite...
Reagovat
smazaný uživatel
Napíši to asi takhle...klobouk dolů před Dominikou,moc ji přeji úspěch,už jen proto,že v tak malých zemích jako je Slovensko,či mé rodné Čechy se podaří,bez takových sportovních podmínek, napříč tomu,jakož to je ve ekonomicky vyspělejších zemích,kde stát dokáže jinak podpořit místní sportovce, vychovat tak úžasné sportovce,by měl každý ocenit výkon a nééé plivat na jaké koliv sportovce a už vůbec nééé, na Ty se stejnou mentalitou,a stejnou krví...
Reagovat
smazaný uživatel
...stejnou krví :-D Tady se zase vyrojí nacionalistických bláznů :-D

Jak asi může dlouholetý fanda Federera v utkání s Berdychem najednou svému největšímu idolu přát prohru (!!!) jen proto, že proti němu stojí "náš" tenista? Proberte se už!
Reagovat
Fandina
Ale může. Já fandím leta Federerovi, ale vždycky když bude hrát s Českým klukem, budu fandit jemu.
Reagovat
Fandina
českým klukem mi připadá lepší. Malé č.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je prostě česká povaha, přát někomu prohru. Přeje se výhra ...
Reagovat
Sonja
máš ve studiu na ES Noaha:-D
Reagovat
smazaný uživatel
.....:)
To je sice pekne, ale uz jsem musel jet do prace...rekni mi na jake jazykove verzi... zkusim ulovit stream...:)
Reagovat
Sonja
Už to skončilo:-(:-D Byl u Matse, víš...
Ale rozcházíte se, ty fandíš Rebelovi a on tuším víc tlačí Stana:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Noah si to muze dovolit:)
Tomu odpustim, ikdyby fandil Andymu:D)

Pro mne absolutne zatim nenahraditelny hrac...tenhle typ hrace mne proste chybi...
vkladal jsem nadeje do Monfilse...ale zatim, kam se na nej hrabe Gael, to se neda srovnat :D)))

>>>>jeden z jeho poslednich prof. zapasu...
http://www.youtube.com/watch?v=XTtTFV0jXuk

proste on nebyl jen stricte sportovec...
Reagovat
petrulinka
Gratuluju Dominice!!! Hrála opravdu skvěle, nicméně si myslím, že je docela nespravedlivé, že Aga neměla možnost dne volna, tak jako Dominika. A protože Aga hrála na 3 sety, tak určitě musela být unavená. Myslím si, že to je pro semifinálový zápas škoda, protože mohl vypadat trošku jinak. Takto to bylo takové jednostranné, jako by tam ani druhá hráčka nebyla. Tím samozřejmě nechci shazovat výkon Domči, protože byla fakt skvělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Dominika taky neměla den volna, a to že to uhrála s Halepovou ve dvou značí jen to, že má opravdu formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Domca taky nemela den volna. Hrala zapas pred Agou vcera.
Reagovat
slacker
Jste smesni a trapni se svoji averzi k ceskum a sloveskym sportovcum, vase zahranicni modly takyn nejsou zadni svatouskove.
A mozna jestb trapnesji je vase ubohe oduvodnovani si.
Reagovat
matesdc
...dýchej :-DD
Reagovat
slacker
a ty dodychej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vtipne tie nazory, ze by mal rozumny Slovak povinne fandit Cibulkovej ... to mam fandit vsetkym uspesnym Slovakom, ktori su po ludskej stranke, z toho ako sa prezentuju v mediach, kedze ich osobne nepoznam, prinajmensom smiesny, ak nie odporny?

Dominika si o sebe mysli, ze je neuveritelne atraktivna a spickova tenistka, (doteraz nadpriemer) potvrdzuje to az v poslednych dnoch, tvrdila to vsak este pred semifinale RG pred piatimi rokmi ... by som sa necudoval keby od chvile, ked prvykrat chytila raketu ... clovek uz len caka, kedy o sebe zacne hovorit v tretej osobe ... bez pochyb trpi bozskym komplexom a je neskutocny narcis; tymto si urcite u ludi co necitia povinnost jej fandit sympatie ziskat nemohla

a rovnako nie skutocnostou, ze je spolitizovana svojou mamkou, ked vytunelovala 70tisic v Tipose, na svoju "nadaciu", ktora nikdy nevykazala ziadnu aktivitu

nie, skutocne jej nezavidim, ani jej uspech, ani jej krasu, ani to pandero, to mam vlastne :D ... a o pol hodku budem nesmierne drzat palce Wawrovi; nie pretoze by bol Berdych Cech, ale preto, ze je Stanislas jednym z mojich oblubenych hracov ... cest
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ale uznavam, ze hra tento turnaj uzasny, spickovy tenis
Reagovat
matesdc
Určitě budu fandit Na Li, důvod? Je mi mnohem sympatičtější než Dominika a už by jsi zasloužila prolomit to finále na AO.
Reagovat
baggik
Ale no tak panove, co vam ta Domca udelala? Ona je atraktivni a skromna, obycejna holka, na nic si nehraje. K tomu byt uspesny je seevedomi treba a media v rodne zemi vzdy podavaji trochu zkresleny obraz
Reagovat
smazaný uživatel
tenis neni kolektivni sport, hrac sice reprezentuje svou zemi, ale daleko vice reprezentuje sebe. vzhledem k tomu, jak se prezentuje slecna cibulkova ji jednoduse fandit nemuzu. podle me namyslena pipka, nic vic. staci sledovat jeji fb. a kdyz je k tomu na strane druhe vtipna a mila hracka, je jasne, ze budu fandit nalince, ackoli mam radeji sk nez cinu.
Reagovat
matesdc
....nic osobního - jen soudím podle chování a v tomto případě je Li sympatičtějsí, jak jsem psal.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace na Slovensko :) Přála jsem jí to, i když jsem tomu moc nevěřila. Snad se zadaří i českým barvám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, hodně kruté probuzení teda. Říkal jsem si, ež to vypustím, vstanu a uvidím postup Agy a Na Li. Aga měla jedinečnou šanci konečně něco uhrát a nic. A ještě takový výprask, to jsem nečekal ani v tom nejhorším snu.
Reagovat
smazaný uživatel
A ve finále přeju samozřejmě Li, úspěch v Melbourne už si zaslouží.
Reagovat
Sonja
To fandíš Aze kvůli Andymu?:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to fakt ne, být v SF jiné osazenstvo, tak jí asi ani nepřeju, ale postupně si mě ten její tenis začíná získávat, proti Vice to byla paráda, co dokázala zahrát. Přeci jenom je to něco odlíšného od toho, co hraje 95% WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste aby se mu Aga nelibila, vzdyt je to takovy zensky Andy:)
Skvela technicka, skvely prehled na kurtu, skvela na returnu...
...jen by se meli jeste navzajem trochu inspirovat, Aga asi vic vzhledem k bojovnosti a servisu, a Andy vzhledem k mysleni na kurtu:)))
Potom by uz byli jak dvojcata:D)

Ani se nedivim, ze ji Andy hodne pral...
Jinak kdyby Radwanska nehrala, tak by WTA bylo fakt chudsi...o peknej styl... at je jaka chce:)
Reagovat
Sonja
Souhlasím;-)
Jen teda nevim, jestli je ten styl pro každýho pěknej, spíš bych řekla osobitej. Což je samozřejmě taky důležitý.
Reagovat
smazaný uživatel
Lide si ted hodne preji utocny tenis, ale kdyby se jen utocilo, tak by to casteji dopadalo tak, ze zapasy by byly vic a vic nudne...

Nebot jak se potkaj dve utocnice, a obe maji den blbec, tak je to tenis k unudeni...servis return do autu. Dvojchyba. Servis, cross, vsi silou do site, dvojchyba, servis return do tribun...eh...nic pro mne:)))

Takze vic stylu jen lepe:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm

spusti se klikanim :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ak GS vyhrá "nejaká" Cibulková a Wozniacka zostane do konca kariery bez titulu, tak ju moze aj roztrhnut..
Reagovat
smazaný uživatel
Ludia citim v kostiach ze dnes Bedo vyhra 3:0 na sety..a finale Bedo -Federer..:)
Reagovat
kada.tom
Nechápu to, opět si Aga nechala utéct super možnost na titul. Doufám, že Cibulková, stejně jako Lisicki, ve finále psychicky zkolabuje a titul připadne právěm Na Li :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Z8VIST ??
Reagovat
Fandina
Já bych to řekla tak, že jí Domča přestřílela. Věřila si na ní herně, protože spolu vloni hrály dvě finále a to poslední vyhrála Domča. Dominice přeji, aby se ve finále nesložila, protože NaLi je super tenistka, herně i zkušenostmi.
Reagovat
kada.tom
kdepak závist, ale nenávist ..
Reagovat
smazaný uživatel
Fandima: ja si myslim ze ked domca bude hrat agresivny tenis ako dnesma sancu ..aj ked treba povedat ze Na Li ma mozno poslednu sancu na vitazstvo GrandSlamu ..
Reagovat
vendulkabendulka
Myslim, ze jestli to nekdo nechape, tak je to hlavna Aga sama. Cibulka ji s prominutim naprosto smazala z kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Stym uz nic nespravis ..bohuzial ..slovo nenavist asi ani nevies co znamena
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že pokud bude hrát Cibule jako dneska, tak to bude výborné. Otázkou je také, jak bude hrát LiNa. Že už GS vyhrála je zkušenost. Tak uvidíme, jak finále dopadne. Pro jednu to bude první možnost, pro druhou další šance. Je to otevřené.
Reagovat
VlS
Doufám, že se nesloží ani jedna a že to bude tenis jak řemen.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime sobota 9:30 ako to dopadne
Reagovat
smazaný uživatel
Parádny výsledok!!! Je neskutočné ako sa Dominika zlepšila. Súperky drtí jedna radosť :) Dúfam že to dotiahne do víťazného konca a budeme mať prvú slovenskú grandslamovú víťazku :) POME!!! ?
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková je vo finále GS?..To si robíš prdel?

Najhoršie na tom je, že sa dosiahol historický tenisový úspech a ja som z toho až na zápas Šarapovej, pri ktorom som zadriemal moc nevidel..Hlavne, že v zápasoch Rafu som odsledoval každý fiftín :)...

Každopádne, skvelý tenisový, ba priam až celošportový úspech Slovenska..Najlepší je ten Serenovslý sposob, akým Domča poráža súperky..Radwansku 6:1,6:2..Halep 6:3, 6:0..a podobne..
Reagovat
spaniel
Krasne Domca! Forehandove kladivo, neskutecne jede. Doufám ze ruce finále! Pome!
Reagovat
Titan
Podle statistik je poslední hráčka, která vyhrála AO a pak Roland Garros Jennifer Capriati z roku 2001, předtím 2x Selešová 91, 92 a 3x Courtová 69, 70, 73.
Pak samozřejmě zlatá Steffi 88.
Ale Serena nikdy, Evertová nikdy, Navrátilová nikdy, čili pravděpodobnost, že Dominika vyhraje i Roland Garros je velice malá...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji Domče vítězství ve finále ,obě jsou v současný době vynikající. Ale přeci jen ,Dominika je mi rozhodně bližší než Nalina .
Reagovat
smazaný uživatel
nejpřekvapivější finalistku grandslamu.. od FO 2012, kdy hrála finále Sara... souhlasíte? :D
Reagovat
smazaný uživatel
V prubeznem live zbricku uz je 13. a poskocila o 11 mist. Teoretickym vitezstvim na AO by se dostala na 11. pricku.
Reagovat
Fandina
Letošní AO se mi líbí. Mrzí mě, že vypadla Petra, ale jinak, tři moje oblíbeňkyně v semi GS, Linka, Eugenie, Cibulka. To je radost. Ve finále držím palce Domče!
Reagovat
smazaný uživatel
Mě mrzí více vypadlých hráček, ale zase změna je život, aspoň není nuda :)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Naše holky mě mrzí všechny, slovenky mám také ráda a co se týká zahraničních, tak LiNě fandím proti ostatním a Eugenii také. Ale ve finále přeji Cibuli!
Reagovat
Sonja
parádní obsazení finále:-)
Hrozně moc holkám gratuluju, hrály peckovně a naprosto zaslouženě si zahrajou o titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále jsem si představovala před začátkem turnaje trochu jinak. Nevadí... Držím palce Na Li.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
petra : ako nechapem ta hra slovenka proti nejakej cinanke a ty jej držis palce? to fakt niektori ludia su ubihy ja napiklad dnes fandim berdychovi !!je mi blizsi ako svajciar
Reagovat
smazaný uživatel
Co prudíš? Spousta Slováků Domče vůbec nefandí, možná tady na TP ji Češi fandí víc než vy, tak co máš za řeči?
Reagovat
Fandina
Lunej ... já bych to tak nerozlišovala podle národností, ale nevěřím tomu, že nějaký Slovák nepřeje Dominice. To musí být výjimka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávno tady jich pár psalo, jak nemají Domču rádi atd. atd., ale už nevím, kdo to byl. To máš jako u nás, taky spousta lidí nemá rádo Toma a nefandí mu, vždyť to snad víš sama přece. Navíc erik se tu obouvá do české fanynky, proč nevadí Slovence, sorry, ale já se taky nestarám, proč Slováci nefandí Petře, Tomovi apod. Připadá mi to hrozně hloupý.
Reagovat
Fandina
Vždycky se někdo najde, kdo bude provokovat, nemyslím si, že nějaký Slovák nefandí Dominice. Pomluví jí, ale fandí jí. Můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi by ses divila. Navíc mně stačilo slovenské hokejové forum, kde psali o našich hokejistech, to jsem jen zírala. Takže asi tak. :)
Reagovat
Fandina
Já také netvrdím, že Slováci vždycky fandí Čechům. Psala jsem, že fandí Slovákům.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím co jsi psala, je to jen můj dovětek na to, že slovenský fanda má řeči na PetruFans, komu má fandit. Víc už se nemá cenu o tom bavit :)
Reagovat
Fandina
Já také vím, co si psala. Je to jeho názor a spíš než útok na fanynku to byla reakce na jinou národnost než českou nebo slovenskou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty aj vieš o čom točíš???
Reagovat
smazaný uživatel
Malý dodatok na slovenske hokejove forum chodia provokovat primitivy zod vas potom sa tam najdu aj primitivy od nas a je stoho trapna komedia ale vacsinou to vasi zacnu a t nasi somari sa snazia opatovat vam utok v podobe posmeskov atd osobne sa mi to nepaci ja fadim cechom aj v hokeji aj v tenise aj vo futbale ste mi blizsi ako ine staty !!
Reagovat
smazaný uživatel
Ti ktori jej nefandia a sa slovac tak sa primitivy ,,ale aj u vas je to tak dosiahne nejaky sportovec uspech a hned mu zavidia ,to je zavist vid priklad gabina soukalova ta baba je neskutocna radost sa divat nanu aleaj od vas jej nepraju a nechapem preco..robi meno vasej krajine atd kiez by aj ta nasa Nasta tak behala a mala formu ako gabca
Reagovat
smazaný uživatel
Točím o tom, že sem přijdeš a nadáváš tady do magorů apod. jen proto, že někdo fandí Číňance a ne Slovence. Já taky nemám problém fandit Slovákům, nicméně nevím, proč bych měla někomu nadávat a určovat, komu se má přát a komu ne. A už se k tomu nebudu vyjadřovat, nemá to cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je moj nazor a ja tvoj neberem tak isto len tu poniektori zavidia chapes? tu nedopraje nik nikomu nic ako aj u nas tak aj u vas ..hra nasa baba finale a vacsina jej nefandi hrala kvitova vo finale a nefandili jej taktiez nasi ale ja som jej fandil tak ako aj dnes budem bedovi fandit ma formu jak hrom a myslim ze to finale da ..potom sa uz uvidi..
Reagovat
smazaný uživatel
a urcovat? ja neurcujem nicnato som maly pan ale troska pokory nezaskodi tato petrafans tu nie prvy krat napisla podrypacny text aj ked hrala domca s halepovou tak pisala ze fandi halepovej pred tym hrala s vogelovou fandila jej takze ona fandi kazdej superke s ktorou hra domca..nevie si vybrat asi..
Reagovat
Fandina
Pozoruji, že máš velkou radost z úspěchu Domči. Nedivím se ti. Pro tebe je to krajanka, pro mě holka, které fandím i mimo jiné proto, že se mi líbí její herní styl. Rozumím ti v té euforii, ale nezapomeň, že ji každý nesdílí a je zbytečné jim to vyčítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoj nazor respektujem ano mam radost ja jej fandim aj ked prehra ..neni som ten typ ked sa dari fandim a ked nie nadavam..a tvoje nazory sa dobre a k veci ..takze palec hore..!!..:)
Reagovat
VlS
Eriku, dlouhodobí fandové tenisu mají své oblíbené hráče a hráčky a těm fandí. Když roky fandím Na-Li, tak nebudu fandit proti ní jen proto, že je z blízkého Slovenska.
Dost Slováků jí nefandí taky a ve srovnání s Danielou je prostě oblíbená méně. Možná za to může i fakt, že její matka je politička a právnička a všude na světě jsou politici a právníci apriorně podezřelí a ne moc oblíbení.
Mě se líbí její hra, některá její mediální vystoupení nejsou uplně šťastná a jdou kousek za hranu řekněme zdravého sebevědomí. Asi tak. Taky budu fandit Na Li.
Reagovat
Fandina
Já fandím Cibuli proto, že je slovenka, ale také proto, že hraje agresivně a dobře se pohybuje a také proto, že je mi sympatická. A je mi jedno, jestli je její máma politička a právnička jenom proto, že se to nenosí. Mě je sympatická a nepovažuji její výroky za z normy. Ani chování se na kurtu. Fandím také NaLi, je sympatická, ale Dominika víc.
Reagovat
Fandina
Slovenka s velkým s!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nepletu, tak Slovensko je od roku 93 stejne tak cizi zeme jako Cina, to za prve. Za druhe vlastenectvi je cenna vec sle svoboda osobni volby je mnohem cennejsi. Tudiz, at si kazdy fandi dle svych osobnich predefenci. Ja budu tlacit Na Li ze vsech sil
Reagovat
Fandina
Každý si fandí komu chce, to je jasné, jsme svobodní lidé, ale rozhodně není Slovensko stejně cizí země jako Čína, jak mentálně, tak historicky, vzhledem ke společné nedávné minulosti v jednom státu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherná práce. Krása se dívat jak domča těží z vlastních winnerů a nečeká na chyby soupeřky. Skvělý return, skvělý pohyb,...
POME!!!
Reagovat
pepin
Super výkon a gratulace. Prostě když se daří, tak se daří a myslím si, že ani proti Na nebude bez šance.
Reagovat
firestarter
Rozhodně si Dominika zaslouží titul!!!
Reagovat
dadaft
Li Na se psychicky složí, jak to ona dokáže, a co není, může být...
Reagovat
Sonja
Domča si ho zaslouží, pokud ho urve. Stejně tak Nalinka:-)

dadaft: :-(
Reagovat
smazaný uživatel
co to píšeš, jak složí? Prostě Lina vyhraje a bez debat :)
Reagovat
dadaft
pšššt, chtěl jsem dát firestarterovi trošku falešné naděje. ))
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D ty jsi případ :D
Reagovat
firestarter
Zas tak mě Dominika nebere, spíš jsem jí většinou moc nefandil, ale teď bych jí to přál. Každopádně finále bude pro mě bez nervů.
Reagovat
smazaný uživatel
magor ine slovo na teba neni
Reagovat
Denis92
Velka gratulacia Domca!!FAMTASTICKE!
Reagovat
Fandina
ˇUžasný výkon, agresivita, bojovnost, pohyb! Nádhera a herní um tam byl také. Mám radost a doufala jsem!!! Gratulace veliká. Držím palce do finále. Pome Cibulko pome!
Reagovat
VlS
gratulace obrovská, výsledek krásnej, ale hra nádherná, jsem překvapenej, jak to zatím drží.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska si to vyloženě užívala, byla všude.. gratulka :)
Reagovat
letityfanousek
Dominiko!! gratuluji moc..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist