Cibulková postoupila, Hantuchová zklamala

9. 4. 2008, 22:26
Aktuality 5
Stále se zlepšující mladou Slovenku Dominiku Cibulkovou uvidí diváci v Amelia Islandu i v zítřejším osmifinále. Dnes si totiž dokázala poradit s neoblíbenou soupeřkou - Běloruskou Victorií Azarenkovou. Překvapivou porážku si při prvním letošním vystoupení na antuce připsala jiná Slovenka - Daniela Hantuchová podlehla Chorvatce Karolině Spremové.
Daniela Hantuchová první zápas sezony na antuce prohrála - v Amelia Islandu s Chorvatkou Karolinou Spremovou

Cibulková se zlepšuje každým zápasem a spokojena se sebou může být i po dnešku. Nastoupila proti Bělorusce Victorii Azarenkové, se kterou všechny čtyři dosavadní vzájemné duely prohrála. Ani dnes to v úvodu utkání nevypadalo na změnu. Slovenská tenistka dvakrát ztratila své podání a zdálo se, že se zpět do úvodní sady nedostane. Opak byl pravdou. Osmnáctiletá Cibulková první set vyhrála a položila tak dobrý základ ke konečné třísetové výhře 7-5 4-6 6-2. V zítřejším osmifinále ji čeká druhá nasazená Ruska Anna Čakvetadzeová, jež dnes s kvalifikantkou Moritaovou ztratila pouhé 4 gamy - z toho tři při vlastním podání.

Dominika Cibulková však favoritkou na postup nebyla. Naopak od své krajanky Daniely Hantuchové. Ač antuka není jejím oblíbeným povrchem, byla třetí nasazená hráčka proti Chorvatce Karolině Spremové favoritkou. Papírové předpoklady nicméně nenaplnila. S navrátilkyní Spremovou prohrála 3-6 6-1 3-6 a svou soupeřku tak na antuce neporazila ani na druhý pokus. Chorvatka se na kurty vrátila po téměř roční pauze zaviněné zraněním zápěstí před 14 dny v Miami, kde vypadla v úvodním kole. V Amelia Island už ale dokázala obhájit loňské třetí kolo a o připsání bodů navíc za postup do čtvrtfinále se pokusí proti vítězce duelu dvou Američanek - Davenportové a Craybasové.

WTA Amelia Island - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Safinaová (6-Rus) - Perebijnisová (Ukr) 6-3 6-3
Vesninaová (Rus) - Schnyderová (5-Švý) 6-2 2-6 6-2
Cornetová (Fra) - Bammerová (9-Fra) 6-1 6-3
Mauresmová (11-Fra) - Cirsteaová (Rum) 7-5 6-1
Cibulková (SR) - Azarenková (14-Běl) 7-5 4-6 6-2
Čakvetadzeová (2-Rus) - Moritaová (kv.-Jap) 6-3 6-1
Spremová (Cho) - Hantuchová (3-SR) 6-3 1-6 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
no aspon Ze Dominika jde dál. česky venky vsechny, Hantu to nedala, takze Dominice držim moc palce - navic je to pekná holka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně bych to zase neviděl, páč Sprem je na antuce velmi dobrá...
Reagovat
smazaný uživatel
Danči je mi líto, je to škoda...je to talent od Boha s nalomenou psychikou...
Reagovat
dabelsobul
Tak ona na antuce nikdy moc nezářila...
Reagovat
weak
pokud znas tenisove Karolinu Sprem, tak tohle nikdy nemuzes napsat - tenisove je na tom Chorvatka na urovni top 20, dokaze to zabuit z kazde potice, ale psychiku ma dlouhodobe jeste horsi nez Daniela... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist