Cibulková s Radwaňskou si po půl roce zopakují finále. Polka naposledy nadělovala 'kanáry'

28. 7. 2013, 12:30
Aktuality 10
WTA STANFORD - Agnieszka Radwaňská a Dominika Cibulková se ve Stanfordu dostaly poprvé od lednového turnaje v Sydney do finále. Polská tenistka před půl rokem v Austrálii i přes vyrovnaný průběh neztratila ani game a pro slovenskou hráčku tak bude jejich pátý vzájemný souboj příležitostí k odvetě.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková hned na druhém turnaji sezony v Sydney porazila tři hráčky Top 10 Petru Kvitovou, Angelique Kerberovou a Saru Erraniovou a zahrála si finále. V něm však utrpěla debakl v podobě dvou 'kanárů' od Agnieszky Radwaňské a od té doby si zahrála jen jednou ve čtvrtfinále.

"Tenis je hodně o psychice. Když se na ten zápas podíváte, nebudete věřit tomu, že to tak mohlo skončit, protože jsem ji celou dobu tlačila. V prvních šesti nebo sedmi gamech jsem byla vždy míček od zisku hry a nemohla to dotáhnout. Doufala jsem, že aspoň game uhraju, ale nepovedlo se. Byl to děs," vzpomínala na nevydařený duel Cibulková.

Ve Stanfordu však Slovenka, jež v posledních týdnech nemohla kvůli zranění achilovky trénovat podle představ, v semifinále porazila hladce 6-4 6-0 rozjetou Rumunku Soranu Cirsteaovou a bude mít šanci na odvetu. S Polkou však ve čtyřech vzájemných duelech uhrála jen jeden set a dostala celkem čtyři 'kanáry'.

Čtyřiadvacetiletá Slovenka bude v celkově osmém finále na okruhu WTA usilovat o svůj třetí titul.

Rovněž Agnieszka Radwaňská se do finále dostala poprvé od lednového Sydney. Světová čtyřka a semifinalistka nedávného Wimbledonu v semifinále porazila hladce 6-3 6-2 domácí Jamie Hamptonovou, které oplatila měsíc starou porážku z trávy v Eastbourne.

Radwaňská sice v úvodu zápasu ztratila dva ze tříservisů, od stavu 2-3 však začala dominovat. Z následných 12 gamů jich získala hned 10 a bez vážných potíží zvítězila. 

"Byl to určitě mnohem lepší zápas než mé včerejší čtvrtfinále. Cítila jsem se dobře a dobře jsem podávala. Můj výkon byl celkově více konzistetní," řekla Radwaňská, jež v pátek svedla třísetovou bitvu s Lepchenkovou.

- WTA PREMIER STANFORD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 795.707 dolarů)
sobotní výsledky (27. 07. 2013)

Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Hamptonová (4-USA) 6-3 6-2
Cibulková (3-SR) - Cirsteaová (5-Rum.) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sportoveanalyzy.moxo.cz/cibulkova-radwanska.html
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi jsem udělal dobře, když jsem šel po 1. setu spát... Když jsem se ráno dozvěděl výsledek druhé sady, tak mě to dost překvapilo. Možná už si Sorana tolik nevěřila, anebo Dominika hrála opravdu dobře... Překvapilo mě to z toho důvodu, že 1. set byl hodně vyrovnaný. Jednoznačně ho rozhodl sedmý a osmý gem. Nejprve Dominika získala brejk (stačil jí k tomu jediný brejkbol) a pak ho potvrdila, přičemž odvrátila čtyři brejkboly. Sorana potom sice ještě snížila, ale Dominika už to při vlastním podání dotáhla... První set byl prostě o tom, kdo využil šance. Dominika měla jeden brejkbol a proměnila ho. Sorana jich měla celkem šest a nevyužila ani jeden. Ve 2. setu jsem už asi o moc nepřišel... Každopádně v 1. setu to byl dobrý tenis. Sorana se snažila být hodně aktivní a hlavně returny na druhé podání byly z její rakety velmi nebezpečné. Celkově tam dala pár winnerů, kde se ten míček jenom tak mihnul... Dominika zase měla víc navrch v delších výměnách a nakonec ten zápas zvládla lépe.

Jinak je zajímavé, že Ana dostala Dominiku právě do 1. kola v Carlsbadu. Těžší los už ani nemohla dostat, protože Dominika je nejvýše postavená z nenasazených hráček. No, ale třeba bude po Stanfordu unavená... Zajímavě si los pohrál taky s Monicou Puig, která dostala do 1. kola svou kamarádku Bethanie. Zrovna včera dala Monica na Twitteru tuhle fotku (viz odkaz) a pak je los postavil proti sobě hned v 1. kole. Jako na potvoru...
https://twitter.com/MonicaAce93/status/361130740630568962/photo/1

A co se týče Monicy, tak tady je odkaz ještě na jeden zajímavý článek... Je to prostě o ní a jejím vztahu k Portoriku. Doporučuju přečíst. :)
http://www.wtatennis.com/news/article/3329738/title/monica-puerto-rican-pride
Reagovat
Sonja
:-))) Ten článek si přečtu, díky, žes ho sem hodil.
Jinak Ana x Domča 1.kolo???:-((( To je teda na pytel...

Jo a koukni na toto, monty:
http://images.kurir-info.rs/slika-900x608/ana-ivanovic-i-milos-ivanovic-foto-tviter-1374478200-342585.jpg
Anička se svým bráchou dali vodní bitvu:-D
A prý to Sorana komentovala na twitteru: "doufám, žes ji nechal vyhrát":-)))
(možná už o tom všem víš, kdyžak se omlouvám:-))
Reagovat
Sonja
Monica to taky schytala, do 1.kola Bethanie...:-X Ale budu jí držet palce:-)
Reagovat
Sonja
Hm, až teď si ten los prohlížím...
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/408/MDS.pdf

Proboha, já tam mám tolik oblíbenejch hráček namačkanejch v jedný půlce, že to je hrůza:-((:-D
Reagovat
dadaft
ani jsem nevěděl, že jsou Monica a Bethanie takové kamarádky. exteriérově i věkem jsou dost od sebe.
ale ani exteriér, ani věk nejsou pokud jde o přátelství nějak zvlášť podstatné...
Reagovat
smazaný uživatel
Tu fotku jsem už viděl, ale o komentáři Sorany jsem nevěděl... Když vidím Aničku v plavkách, tak si říkám, že by byla moc pěkná Bond girl. :)

Co se týče losu: No, horší už by to bylo jenom tehdy, kdyby Monica dostala do 1. kola Aničku...
Reagovat
smazaný uživatel
No, Monica má k americkým holkám celkově nejblíž. Je to asi logické, když pochází z amerického kontinentu. Kromě Bethanie jsem ji viděl třeba ještě s Melanie Oudin a dalšími... Co se týče evropských holek, tak je největší kamarádkou Monicy jednoznačně Sorana. Dost často spolu trénujou a nedávno jsem tady dával fotky, jak se k sobě tulí. :) Já myslím, že Monča je moc fajn holka, hodná a kamarádská. Aspoň tak usuzuju z toho, co jsem měl možnost vidět... Jinak myslím, že hodně kamarádská je právě Sorana. Hned dvě tenistky (Ana a Monica) ji veřejně označujou za svou nejlepší kamarádku, takže to mluví za všechno. :) Potom si myslím, že z mých favoritek jsou hodně kamarádské Caro a Kiki. Ale jinak asi všechny holky mají někoho, ke komu mají blíž než k ostatním... Určitě i Masha, která kamarádky mezi tenistkami přímo nemá. Přesto je jasné, že třeba s Elenou Vesninou vychází velmi dobře, protože Elena už jí dvakrát pomáhala, když se vracela po zranění. :) No a jinak mají tenistky samozřejmě kamarády mezi tenisty, tam je to snadnější... Třeba takový Djokovic, ten se má nejlíp. :D
Reagovat
Sonja
Hmm, obávám se, že to Domča nedá...ale budu držet palce:-))
Reagovat
Mayo
vamos Agica
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist