Cibulková smetla Šarapovovou. Se Safinovou si zahraje o finále

2. 6. 2009, 17:43
Aktuality 41
Fiaskem skončil čtvrtfinálový zápas bývalé světové jedničky Marie Šarapovové na letošním French Open. Ruská tenistka proti Dominice Cibulkové až na poslední chvíli odvrátila druhý 'kanár' a prohrála 0-6 2-6. Dobře své utkání nezačala ani současná světová jednička Dinara Safinová, té se ale povedl obrat a Viktorii Azarenkovou porazila ve třech setech.
Dominika Cibulková

Semifinále je pro Marii Šarapovovou na kurtech Rolanda Garrose jejím maximem a letos ho ani nevyrovnala. Postarala se o to slovenská tenistka Dominika Cibulková, která bývalou nejlepší hráčku světa porazila nečekaně hladce za pouhých 75 minut.

V jedné z nejhorších porážek své kariéry prohrála Šarapovová prvních 11 gamů. Za stavu 6-0 5-0 navíc Cibulková podávala a měla mečbol. Až v té chvíli její soupeřka předvedla náznak obratu, Slovence vzala servis a při svém zkorigovala stav na 2-5. Drama se ale nekonalo: Cibulková si při svém následujícím servisu vypracovala další čtyři mečboly a proměněním toho posledního si vybojovala postup mezi nejlepší čtyři.

Ruská hvězda tak ani tentokráte do své sbírky nepřidá poslední chybějící grandslamovou trofej, na Roland Garros byla dosud nejlépe v semifinále v roce 2007.

Safinová otočila zápas
V semifinále ji čeká další ruská světová jednička, tentokrát ta úřadující - Dinara Safinová. Hráčka, která prvními čtyřmi zápasy prošla naprosto suverénně, si ve čtvrtfinále prožila proti Viktorii Azarenkové první krizový moment, když jasně prohrála první set. Poté však navázala na své předchozí výkony a vyhrála 1-6 6-4 a 6-2.

V úvodních čtyřech zápasech na turnaji předvedla Safinová druhý nejlepší výkon v historii turnaje. Lepší byla ve stejné fázi Roland Garros pouze Mary Piercová, která před patnácti lety ztratila během čtyř zápasů o game méně. Dnes se však Ruska dlouho nemohla dostat do rytmu.

Azarenková, která v osmifinále vyřadila obhájkyni titulu Srbku Anu Ivanovičovou, rychle prorazila podání Safinové a především díky téměř bezchybné hře ovládla první set 6-1. V druhé sadě již Safinová přitvrdila v síle svých úderů a nutila Azarenkovou k chybám. Běloruska tak oproti jediné chybě z prvního setu udělala v druhé sadě hned 13 nevynucených chyb a prohrála 4-6.

V rozhodující sadě již Safinová nepřipustila komplikace zajistila si postup.

"Na začátku to šlo nějak moc rychle. Nic jsem s tím nemohla dělat. Bylo klíčové, že jsem ve druhé sadě odskočila. Victoria byla pro mě dobrým testem. Hrála ve skvělé formě. Kdyby nezačala chybovat, bylo by to hodně těžké," uvedla Safinová, která v rozhodující sadě již nepřipustila komplikace.

Ruska Cibulkovou sice dvakrát porazila, ale při posledním souboji na lednovém Hopmanově poháru s ní prohrála. "Dnes to nebyla má obvyklá hra. Doufám, že pro semifinále to už bude lepší. Dominika hraje velmi dobře. Naposledy jsem s ní prohrála, tak jí mám co vracet," dodala Safinová.

 

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 16,15 milionu eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (1-Rus.) - Azarenková (9-Běl.) 1:6, 6:4, 6:2, Cibulková (20-Slov.) - Šarapovová 6:0, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Matteková-Sandsová, Petrovová (10-USA/Rus.) 6:3, 6:3.

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
pro abudabi: Donča je super, mám ráda hráčky, které pužívají při hře mozek. Dnes je to po vzoru Williemsek ( holkám fandím)samá ranařka. A která má zrovna den, že jí to tam padá, ta vyhraje. Vítězí síla nad krásnou a chytrou hrou, jakou předváděly Hingis, Graff,Henin to byly pravé světové jedničky. Nechci být pesimista, ale takováto hráčka, než se objeví, to bude trochu déle trvat.... Možná to bude Cíba? Uvidíme. Přeji Dinaře titul, ale kdyby ho vyhrála Dominika bylo by to krásný!!!![ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tvůj názor, otázkou ovšem je, jestli není hodně pomýlený. U ženských bum bum od začátku do konce utkání vidět nemůžeš, už jenom z principu, že nikdy nebudou mít takovou sílu a výdrž jako mají tenisti. Snaží se o nátlakovou hru, některá míň, některá víc, ale pořád jde o to klasické ženské přepinkávání, honění soupeřky nebo čekání na chybu.
Snad jediná, která to tam bez myšlení mlátí naplno, je ta uřvaná Portugalka. Často se vyhází a prohrává, ale možná, že s takovým stylem jednou opravdu uspěje.
Reagovat
skott
Tak zrovna Cibulkova je uplny jiny typ hracky nez Henin, Graf, Hingis...nema ani trochu jejich techniky nebo duvtipu.Spoleha temer vyhradne na svoji vynikajici kondici a minimum nevynucenych chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
takový nadal ženského tennisu
Reagovat
smazaný uživatel
to uz i ten nadal hraje daleko ofenzivneji nez cibulkova
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisovo je Cibulka sikovnica, ale parametre na na velku sampionku podla mna nema. Moze sa jej stat, ze nieco "utrhne", ale dlhodobo, tomu neverim. Inac diky.
Reagovat
smazaný uživatel
No snad budou vyhrávat lepší tenistky, než je Šarapovka, to je samé bum bum a mozek nechává v Rusku nebo kde.
Reagovat
skott
Musim priznat, ze jsem mel dnes velky strach aby Maria nebyla absolutne ponizena jako před peti lety od Lindsay Davenport v IW.Nastesti se vcas alespon trochu vzchopila a nekolika povedenymi returny a winnery odvratila v posledních gamech hrozici ostudu.Bylo opravdu hodne videt, ze uz ji po heroickem obratu s Li Na nezbyly vubec zadne sily a proti Cibulkove jela tzv. pres zavit.Dokonce pry ani ve volnem dni netrenovala.I pres porazku jsem na ni ale neskutecne pysny, dokazala jeste zlepsit svuj lonsky vysledek, kdy byla mozna v zivotni forme a to je velke plus do zbytku sezony.Pokud zdravi vydrzi jeste se dockame od Marie letos velkych vysledku, uz ve Wimbledonu se s ni musi pocitat!
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka vs. Safina pro mě jeden z nejlepších ženskejch zápasů za poslední rok.Vitoria je velká budoucnost ženského tenisu,jestli se nevydá cestou jako naše jedna nejmenovaná hráčka.
Reagovat
skott
Temer souhlasim, v prvnim setu hrala Azarenka temer dokonale a neudelala snad jedinou chybu, ale na konci utkani, kdy nazvala Dinaru devkou, jsem ztratil i posledni zbytky respektu k ni.Co se tyce chovani, je to vazne neuveritelne odporny spratek
http://www.youtube.com/watch?v=0tqrM2jqcF0
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to moc nenadchlo, strhující a jednoznačně lepší bylo utkání Williamsek na USO 08 i finále tohoto turnaje mezi Serenou a Jankovič. Velmi dobrý dojem jsem měl i z finále v Charlestonu, kde Lisicki předváděla účinný útočný tenis.
Reagovat
skott
Ja jsem spis myslel vykon Azarenky v prvnim setu - jasne diktovala tempo hry a Dinaru k nicemu nepustila.Kdyby se mohla spolehnout i dal na svuj servis, tezko rict, jak by se to vyvijelo...Byl to opravdu prvni ostry test Dinary, ale jinak jsem i letos videl nekolik lepsich utkani.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nenapsal nejlepší,ale jeden z nejlepších což je Broži trošku rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatne zapasy som nesledoval. Ale Azaranka hrala vyborne, skoda,ze to nezvladla so Safin. Myslim, ze povymetala kuty dvorca aj s Ivanovicovou, ak sa nemylim. Jej hra sa mi celkom paci a este sa mi paci hra Cirstea, tej rumunky, hra velmi sikovne. Za hru by mal titul patrit jej alebo Azarenke, skoda, ze ta vypadla. Safinovej styl neoblubujem, jej brat bol sikovnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
"HejDebko" POTLESK TI PATRI ODOMNA ! VYSTIHOL SI TO NADHERNE. A JA ESTE DODAM PEPIKOVI CO ZJEDOL VSETKU MUDROST SVETA: PRETO NEHRALA SHARAPOVA TIE SVOJE UDERY CO V POSLEDNYCH 2 GAMOCH LEBO JEJ TO CIBULKOVA SVOJOU AKTIVNOU HROU AZ DO ZAVERU ZAPASU NEDOVOLILA. CHUMAJ
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Slovaci, nebudte hned utlocitni. Dominika vyhrala, hrala dobre. Ale naco ta slovna tvrda odveta. Trocha velkorysosti nezaskodi. Netreba to brat hned ako utok. Jednoducho jej nemusi kazdy fandit !
Reagovat
smazaný uživatel
TOMASINHO: co nevies sa preniest cez to ze ti usiel tiket alebo ze Slovensko ma hracku top kvalit a vy nie??? Obranny tenis??? Ty si to kde dival, v radiu??? Maria nevedela nic a Domca ju prehanala po kurte jedna radost... Myslis ze tie chyby Sarapovej prisli sami??? Nie, boli sposobene dobrou hrou Domci !!! A ten los??? Nedaj sa vysmiat ved Yakimova, Shvedova niesu ziadne top hracky... Sarapova tam uz davno nemala byt, mala obrovsky kus stastia proti Petrovej aj Na Li... A Domca? Nieco take ako A.Bondarenko, antukarka Dulkova a nebezpecna Madarka Szavay to uz nevidis ze de.bko??? Neviem ako si prisiel na to ze mala lahky los... Ale budis... Ty si len zatrpknuty chudak Tomashino co sa nevie preniest cez to ze natipoval ako amateeer hahaha lebo kazdeho co poznam tipoval na Cibulkovu !!! Lool ty expert !!!
Reagovat
skott
Trio souperek Marii (Petrova, Li Na, Shvedova) maji na FO lepsi vysledky nez trio soouperek Cibulkove (Dulko, Szavay, A.Bondoraneko), takze kdo mel tezsi los je zrejme - byla to Sharapova.Navic Cibulkova je v turnaji nasazena hracka.
Reagovat
smazaný uživatel
takze za 1.) nikde jsem nci netipoval,2.) lehci los mela maria a to uzna kazdy tupec, ale ty jsi asi extra material,3.)nerikam, ze cibulkova hrala spatne, ale ze si tio prohrala maria sama, v poslednich trech gamech sel videt rozdil v kvalite, bohuzel rozhodla nerozehranost,4.) mi je u prdele, jestli je hracka slovenka ceska nebo mongolka, ja chci hlavne videt pekny utocny tenis a ten cibulkova rozhodne nepredvadi a navic to divadlo jak vyhodila micek metr do autu a sla se divat jestli to nebyl dobry mic, z toho by clovek blil z takeho tenisu, doufam, ze dinara ji ukaze jak se hraje tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava, tezsi los mela maria
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapova vyhraje Birmingham a ve Wimbledonu už jí to přece jen bude lépe hrát. Ta antuka je přece jenom pro ní nejméně oblíbený povrch. I tak Maria předvedla dobrej výkon na letošním RG až teda na to ČF, ale doufám, že zítra Dinara vypráší Cibulkovou a vyhraje to!!
Reagovat
krbik13
Bravooo Zelenina!
Reagovat
smazaný uživatel
Domča super!!! Šarapka hrála hrozně, ale to se dalo čekat, je po zranění a už měla štěstího až dost, lehký los ji dostal až do čtvrtfinále, kde neměla co dělat! Donča měla přetěžkou soupeřku hned v prvním kole A. Bondarenko, tak nevím, co kdo píše, že měla lehký los, ten měla Šarapka. Domča hrála velice dobře i hlavně hlavou, ne jak Rusanda, která do toho tluče, jak slepej do vrat. Bravo, Domi BRAVO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bondarenko je dobrá soupeřka a dobrý výkon Cibule nezpochybňuji.
Jen si myslím, že taková Cirstea musela na cestě do čtvrtfinále porazit o hodně těžší soupeřky (Jankovič, Wozniacki), ale stejně je to pro Slováky opravdu velký úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Cirstea hraje opravdu výborně, třeba vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
lehky los? mela tezsi los nez cibulková, petrovová,na li nejsou zrovna lehke souperky. doufam, ze safinova ji vyprasi v semi, protoze divat se ve finale na ten jeji obranny tenis nehodlam, sice jsem fandil proti dinare victorii, ale vsechno lepsi nez vraceni micku
Reagovat
smazaný uživatel
No měla tam Petrovku, ale ta nemá formu, letos je někde 25-30 místo ve WTA. To Bondarenková byla daleko těžší soupeřka.
Reagovat
skott
Bondarenko tezsi souperka nez Nadia Petrova...Jak dlouho sledujes tenis?Nadia je hracka elitni desitky, sest let po sobe v Top15, pred par lety nejvetsi favoritka FO a byvala semifinalistka, zatimco Bondarenky maximem je druhe kolo:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim, ale Cibule měla do semi fakt strašně lehký los. S takovým losem by snad dokázala postoupit i naše Iveta.
Reagovat
smazaný uživatel
asi by sis měl ten los ještě jednou prohlídnout, zas tak lehkej nebyl, Szavay, Dulko,Flipkens, A. Bondarenko.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem za Dominiku. Ozaj ho nemala lahky. Ja moc zensky tenis nesledujem. Pozrel som si zapas, ona hra huzevnato, zanietene a odhodlane. Ako hovorime na Slovensku, je vrtka a ciperna. To znamena, velmi pohybliva a sikovna, asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
pro abudabi: Donča je super, mám ráda hráčky, které pužívají při hře mozek. Dnes je to po vzoru Williemsek ( holkám fandím)samá ranařka. A která má zrovna den, že jí to tam padá, ta vyhraje. Vítězí síla nad krásnou a chytrou hrou, jakou předváděly Hingis, Graff,Henin to byly pravé světové jedničky. Nechci být pesimista, ale takováto hráčka, než se objeví, to bude trochu déle trvat.... Možná to bude Cíba? Uvidíme. Přeji Dinaře titul, ale kdyby ho vyhrála Dominika bylo by to krásný!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych to popsal jinac,maria se smetla sama, kdyby hrala jak ty posledni gamy cely zapas tak si neprdne cibulková, nevim proc, ale jej tenis sa mi vobec nepaci, takova ta hracka co jenom v raci micky a ceka na chyby. navic na ceste do tohoto zapasu nepotkala silnou souperku, takze bych jeji postup do semifinale neprecenoval
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka ty dva gemy řvala, jako při sexu, že? Dost to přehání s tím hekáním, pak se někdo má soustředit na tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
aspon se snazi hrat a dava nejake poradne udery nez jenom "vracecka uderu cibulkova".
Reagovat
smazaný uživatel
To akože mi chceš tady povedať, že ona nič iné nerobí, len vracia údery? Tak to si nemyslím, teraz sa pozerám ešte na opakovanie a nevravím, že každá strela musí byť víťazná, ale aj ona vie dať parádny winner. A keď parádny, tak to akože fakt parádny :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čakala som väčší boj :) To bol výpask... len otázka - prečo Maruna neskúšala tie neuveriteľné returny už skôr? Ale nevadí, nech si to Domča užije, snažila sa babula jedna, tak nech potrápi aj Safinu - mohla by aj prekvapiť...
Reagovat
smazaný uživatel
Víš proč? Dle mého názoru ona zrovna nemá světové returny a jen to zkoušela vabank a chvilku jí to vycházelo, ale opravdu jen chvilku, aspoň nedostala dva kanáry, to by byla příšerná ostuda, né že by ji teď neměla!
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, ale tak mohla s tým začať aj trochu skôr, nie až úúúúplne nakonci...
Reagovat
majjkaa
Eeeej to bolo krasne :) Sharapovova si ani ne(prdla):))) Dominika ides!! super
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist