Cibulková: Věřím, že jednou grandslam vyhraju

25. 1. 2014, 16:05
Aktuality 7
Přestože dnes Dominika Cibulková ve finále Australian Open nestačila na Číňanku Na Li a na premiérový grandslamový titul nedosáhla, až se v neděli vzbudí, bude na své letošní vystoupení v Melbourne pyšná. Udělala prý velký krok kupředu, získala hodně sebevědomí a je přesvědčená, že jednou turnaj "velké čtyřky" vyhraje.
Profily hráčů
Dominika Cibulková

"Je mi 24 let a už jsem hrála grandslamové finále. Cítím, že svou hrou mohu konkurovat největším jménům a porazit je. Tak proč bych nemohla vyhrát grandslam?" citovala Cibulkovou agentura Reuters.

V Austrálii prožila životní dva týdny. Jejím dosavadním maximem bylo semifinále Roland Garros z roku 2009, teď došla o kolo dál. "Hrát grandslamové finále je velký krok vpřed. Čekala jsem na to dlouho. Získala jsem tu obrovské sebevědomí a víru v to, že to mohu dokázat (vyhrát titul). Jsem na to připravená," řekla Cibulková, která v Melbourne získala skalpy světové trojky Marie Šarapovové i pětky Agnieszky Radwaňské.

Za jednu z příčin finálové porážky považovala to, že ji neposlouchalo podání, její tradiční slabina. "Můj servis nefungoval a Li Na diktovala průběh zápasu. Mohla mě zatlačit od prvního míče a já se pak celý zápas bránila. Několikrát jsem se přistihla až metr za základní čárou, to není to, co bych chtěla hrát. Proto byla lepší," uznala Cibulková, s pouhými 161 centimetry jedna z nejmenších finalistek v historii grandslamů.

Zklamání z toho, že pro Slovensko nezískala první grandslamový titul ve dvouhře v historii, prý brzy vystřídá spokojenost. "Zítra ráno už na sebe možná budu stoprocentně pyšná. Teď je to ještě tak na 50 procent. Bylo to moje první finále grandslamu a jsem pyšná na to, jak jsem se s tím vypořádala. Chtěla jsem hrát svůj nejlepší tenis, ale měla jsem proti sobě extrémně dobrou soupeřku," dodala Cibulková.

Věří, že pro ni úspěch v Melbourne nebude příliš svazující. "Neberu to tak, že bych tím na sebe vytvořila tlak. Chci prostě takhle pokračovat. Hrála jsme už předtím dobře na Roland Garros a ve Wimbledonu a teď jsem ukázala, že mohu hrát na všech površích," řekla slovenská tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
rozhovor. To podání dnes opravdu nešlo. A NaLi chytře držela Cibuli hodně vzadu. Každopádně držím palce dál Dominiko. Pěkný úspěch. Jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
To tak, to řikala i Hantuchová a skutek utek, přestan blbě tlachat a radši makej, aby jsi příští týden nevypadla v 1 kole s voráčovou, což se tak stane určitě
Reagovat
UnrealTom
to ju:D
Reagovat
darek.vrana
Šafářová může dvojnásob litovat neproměněného mečbolu...
Reagovat
Frick
Tak litovat. Myslim, že by max, dala už jen ten další zápas. Nebyla 100% fit, důkazem budiž to odhlášení z Paříže. Teď si zase může říkat, že ona jedinná dokázala skutečně POTRÁPIT pozdější vítězku.
Reagovat
Fandina
Ono je to spíš tak, že ten nepromněněný mečbol pak nakopnul NaLi. Sama se vyjádřila, že si uvědomila, jaké měla štěstí, že to takhle dopadlo. A od té chvíle hrála úplně jinak. Lucku přehrála v TB a potom celý třetí set. A pak pokračovala až do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne Cibuľa :-) , nevadi ..vsetci pred zapasom sme ti nedavali velke sanci na vyhry ale aj tak si dokazala ,zeAO ti sedi a si vo forme. Ak sa budes zlepsovat a hrat po celu sezonu ako posledne 2 tyzdne tak za pol roka mozes byt v top 10
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist