Cílem je Turnaj mistryň, vytyčila si pozitivní Ivanovičová

17. 1. 2014, 09:03
Aktuality 102
I když Ana Ivanovičová měla období, kdy ztrácela optimismus, stále dřela a věřila v úspěchy. Nyní s novým týmem získala novou chuť i sílu rvát se o lepší výsledky a letošní cíl je jasný: kvalifikovat se na Turnaj mistryň.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová si už v roce 2007 zahrála ve svých 19 letech finále na French Open, v sezoně 2008 pak i na Australian Open a následně na Roland Garros získala grandslamový titul a stala se světovou jedničkou. Jenže od té doby se jen jednou z 22 grandslamových startů dostala do čtvrtfinále (US Open 2012) a hvězda pomalu vyhasla.

Nyní šestadvacetiletá Srbka se ale svých snů nevzdávala a i nadále na sobě tvrdě pracuje. Ve velmi dobré formě vstoupila do sezony 2014, když nejprve vyhrála turnaj v Aucklandu a nyní předvádí dobré výkony na Australian Open.

Sedmou výhru v řadě si připsala ve středu proti Němce Annice Beckkové. Ivanovičová po celý zápas nesundavala nohu z plynu, hrála důsledně a za necelou hodinu vyhrála 6-1 6-2. Soupeřku drtila svou největší zbraní forhendem, neztrácela koncentraci, skvěle bránila a trefila několik skvělých servisů.

Po vstupu do sezony se prý cítí velmi dobře a jejím současným cílem je zakončit rok mezi osmičkou nejlepších a kvalifikovat se tak na Turnaj mistryň.

"Ano, to je teď můj velký cíl. A jsem si vědoma toho, že na tom budu muset neustále tvrdě pracovat," řekla Ivanovičová. "Musíte hrát konzistentně a pokud možno co nejlépe celý rok. Na to potřebujete být připraveni nejen fyzicky, ale i psychicky," uvědomuje si srbská tenistka.

Jedním z důvodů jejího výkonostního vzestupu je i nový tým kolem srbské tenistky. Ivanovičovou, jež se loni po dvou letech rozešla s Nigelem Searsem, trénuje srbský kouč Nemanja Kontič. A ten se snaží, aby jeho svěřekyně chodila na kurt pozitivně naladěná a se vztyčenou hlavou.

"Mám teď pocit, že mě hra zase mnohem více baví. Nacházím sílu a užívám si dlouhé výměny, dlouhé gamy i dlouhé zápasy. A to je to, co mi v minulosti chybělo," pochvaluje si Ivanovičová.

Dnes už se v Melbourne utkala v dalším zápase 3. kola proti domácí Samantě Stosurové. "Sam je velmi těžká soupeřka, hraje velmi silově. Musím hodně zvýšit úroveň své hry, abych ji měla šanci porazit. Zápasy si tu užívám, už jsem tu pár skvělých zápasů odehrála a na Rod Laver Arenu mám skvělé vzpomínky, obzvlášť na rok 2008. Bude tu skvělá atmosféra a doufám, že to bude dobrý zápas," těšila se bývalá světová jednička, která předloňskou vítězku US Open zdolala 6-7 6-4 6-3.

V osmifinále už na Ivanovičovou čeká největší favoritka Serena Williamsová, která od loňského srpna neprohrála 25 zápasů v řadě. "Proti takové hráčce prostě musíte jít a dát do toho maximum," řekla Ivanovičová a myslí pozitivně.

"V loňském roce si také všichni mysleli, že tu Serena nemůže prohrát. A pak vypadla se Stephensovou. Je to tenis. Určitě je velkou favoritkou, hraje úžasný tenis. Není pochyb o tom, že je na vrcholu ženského tenisu. Ale pro hodně holek jsou zápasy proti ní velkou výzvou," dodala Srbka, která se Serenou ve čtyřech vzájemných zápasech neuhrála ani set.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

102
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Závěrečný souhrn jsem ještě dodatečně napsal pod tento článek... :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-letos-stale-neztratila-set-v-melbourne-ji-nezastavila-ani-hantuchova-13570/
Reagovat
dadaft
teď se dívám na Game, Set and Mats a Wilander nemůže Anu vynachválit.
doslova o ní básní.
že by nakonec fakt top10?
začínám psát omluvný dopis...

co Marie dnes?
má v nohách těžký zápas a Alize je teď docela dobrá, výš než Knapp...
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu návratu do Top 10 věřím, ale radši to nezakřkni... :)

Jak jsem právě napsal vedle: Doufám, že se Masha nenadře tolik jako v předchozím zápase. Není sporu o tom, že Alizé je houževnatá soupeřka, která umí potrápit. Navíc je fakt, že Alizé vlastně odehrála v Melbourne o jeden zápas míň, protože Polona jí v 1. kole skrečovala hned na začátku. Takže Alizé bude určitě odpočatá, přestože hrála ve 2. kole taky tříseťák... Ale říkám, snad to Masha zvládne. Ukáže se, jestli jí ta vydřená výhra pomohla nebo ne. Já doufám, že pomohla.
Reagovat
dadaft
možná se budeš divit, ale tentokrát mám Marii ve fantasy lize - dokonce jako účastnici finále - ale na rozdíl od haitik1 ji nemám jako vítězku.
škoda, že nehraje trochu tišeji.
ale spousta zápasů, kde jsem ji nefandil :)), patří mezi mé památné - třeba ten zmiňovaný zápas s Flavií na USO2011, to byla brutal řežba od základní čáry (tehdy bylo v NYC taky slušné vedro), nebo se Samonthou ve Stuttgartu 2012 - jeden z nejlepších zápasů té sezóny...
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám Mashu taky jako tip na vítězku ve Fantasy lize. :) Bylo to těžké rozhodování, protože Vice bych zase přál hattrick. Masha mě ale přesvědčila tím, jak hrála v Brisbane. Dokonce i proti Sereně tam sehrála nejvyrovnanější set ze všech... No a taky by bylo super, kdyby se jí hned po tom návratu povedl takový úspěch. Zároveň by se to dalo brát i jako takové zadostiučinění za loňský rok, kde hrála celou dobu skvěle, ale pak se jí bohužel nepovedlo semifinále.

Tak já už se jdu dívat... :)
Reagovat
ptpc
Alize sice je vyššie ako Karin ale tá minulý rok stále stúpala hore rebríčkom a myslím si, že jej terajšie rebríčkové postavenie nie je adekvátne jej kvalite. Takže si myslím, že Maria to bude mať ľahšie.
Reagovat
dadaft
dva ovary?
Wozniacki - Muguruza
Radwanska - Pavljučenka
?
Reagovat
Roger_Federer
opet neorekonala svuji nocni muru v podani domaciho turnaje AO..Za poslednich 8 let jen 2x dokazala projit do ctvrtfinale..nikdy dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím tě trochu opravit. Sam prošla na AO dvakrát jen do osmifinále (4. kola), nikoliv do čtvrtfinále. To je její maximum v Melbourne, které zaznamenala v letech 2006 a 2010.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samantha_Stosur
Reagovat
Roger_Federer
Mas 100% pravdu..lovil jsem to jen v hlave a vzpomel si ze to vylo 4 kolo.. nejak mi nedocvaklo ze 4 kolo je osmifinale..Ale moje myslenka je z toho snad citelna i tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. :)
Reagovat
dadaft
viděno skromnýma očima - oproti loňsku je to super výsledek.
zdá se mi, že Sam dost zapracovala na bekhendu - vloni to byla jednu dobu úplná katastrofa, teď je to aspoň bída.
nicméně k formě z let 2010, 2011, 2012 je pořád daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Dáte sem prosím někdo ráno(funkční)stream na zápas mezi Vikou a MeusBurger? děkuji
Reagovat
Fandina
Tady jsou už připravené, ale aktuálně funkční budou, až se bude hrát.
http://www.tennisform.com/
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju
Reagovat
smazaný uživatel
ale, ta Srbka je ale vtipná
Reagovat
smazaný uživatel
Víc jsem tlačil Sam. Škoda. Myslím si, že by měla větší potenciál Serenu porazit, než Ana.
Ale i tak to může být mezi Serenou a Anou zajímavý zápas. Zajímavejší, než většina čeká.
Reagovat
dadaft
těžko říct.
Ana se potká s o dvě třídy lepším servisem i returnem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas tu Sammičku tak moc nepodceňuj ;-) Jen si vzpomeň na US Open 2011. Tam Serenin servis returnovala jako bohyně.
Podle mně to mezi Anou a Serenou může být dobrý zápas. I proto, že Ana je letos na vlně a zatím neprohrála zápas. Ale to Serena taktéž.
Reagovat
dadaft
nepodceňuju.
ale teď ta forma neníjako 2011 - napsal jsem to kousek výš.
ale myslím, že pád bude letos zastaven.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že bude.
Reagovat
Mayo
Samantha - no cemment :/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za článek! :) Aničko, pokud si budeš věřit a hrát jako dneska ve 2. a 3. setu, tak můžeš mít jenom vysoké cíle. Věřím, že herně Ana má na to, aby se vrátila do Top 10 a účast na TM by pak už nebyla daleko... Bylo to poznat už v Aucklandu a stejně tak je to vidět v Melbourne, že Ana má větší sebedůvěru než dřív (myslím, že to je u Any úplně klíčová věc) a velkou zásluhu na tom má určitě Nemanja Kontic i ostatní členové jejího týmu... Pamatuju si, s jakou chutí a odhodláním hrála Ana v roce 2008 (AO, RG), i když jsem ji začal fandit až o rok později. No a právě na tuhle myšlenkovou vlnu by se Anička potřebovala zase dostat. V úvodu letošní sezony si myslím, že je to na velmi dobré cestě. :)

Los na osmifinále AO má teď Ana nejhorší možný, ale aspoň do toho může jít s tím, že proti Sereně se od ní nic nečeká (ještě nikdy ji neporazila) a může jenom překvapit. Takový ten základ podle nasazené pozice už má Ana splněný a navíc z loňska obhajovala taky osmifinále... Favoritkou je samozřejmě Serena, ale zároveň to bude její první konfrontace s hráčkou Top 20. Navíc Daniela proti Sereně uhrála šest gemů, což zase takový debakl není... Pokud bude hrát Anička jako většinu dnešního zápasu, tak věřím tomu, že aspoň v jednom setu Serenu potrápí. Hlavně to chce, aby si Ana hodně pomáhala prvním servisem. Proti Sereně musí člověk podávat, jak nejlíp umí a při returnu trpělivě čekat na svou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Daniela uhrála proti Sereně 6 gemů, což je pro ni ůspěch,ale Serena v tom zápase hrála na půl plynu, možná jěště míň. Možná ji bylo Daniely líto, když před zápasem řekla, že Williamsky zruinovaly její grandslamovou kariéru, tak pustila aspoň nejaké ty gemíky :-) ale jinak zapla, když musela.
Anu určitě Serena nepodcení, i když s ní neprohrála ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas jsem neviděl, takže nevím, jak Serena hrála. Ale myslím si, že kdyby chtěla hrát na půl plynu proti Aně, tak by se jí to nemuselo vyplatit... :)
Reagovat
ptpc
Nič proti Serene ale dnes hrala ako keby bola nafetovaná...
Reagovat
smazaný uživatel
Až tak? :D
Reagovat
ptpc
Až tak. Úspešnosť 1. podania mala 48%, veľa UE. Ale akých - úplne jasné lopty dávala von z kurtu a nie raz. Daniela mala šesť BB a z toho jeden využila myslím že to bolo čistou hrou pri Sereninom podaní. Ale Serena mala viackrát problém pri udieraní si loptičky o kurt - loptička jej jednoducho ušla... Dnes bola Serena zrelá na porážku. Ale bohužial aj Danka robila veľa UE a tak to nakoniec aj dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jsem viděl chvilku toho zápasu (druhou polovinu 2. setu) ze záznamu na Eurosportu 2. Máš pravdu, že Serena zdaleka nehrála svůj nejlepší tenis. Přesto vyhrála dvakrát 6:3, protože Danka taky nehrála bůhvíjak... Právě jsem si říkal, že Daniela udělala některé chyby, které by Anička udělat nemusela. :)
Reagovat
ptpc
Súhlasím. Ana je urcite vyrovnanejšia(a vlastne aj lepšia) hráčka ako je Danka. Ale dnes to bolo aj v jej silách poraziť Serenu. Ale sama nevedela čo hrať. Ale je pravda keby mala tých UE menej mohla to dať. Neviem kedy taká situácia opäť nastane... Ale dnes to nebolo o tom, že Serena keď potrebuje tak zaberie... Proste bola nejakým spôsobom limitovaná...
Reagovat
ptpc
Celkom som zvedavý na zápas Caroliny vs Garbiny. Ja by som si to tipol na Garbinu... Ale asi to bude tesné... P.S.: Mám dojem, že ohľadne zápasu Any so Serenou si zrazu oveľa väčší optimista...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já fandím Caro, ale očekávám hodně těžký zápas. Muguruza je teď ve velké formě, navíc loni v Miami proti Caro vyhrála... Ale snad na ni Caro tentokrát něco vymyslí.

Co se týče zápasu Ana - Serena: Dnešní výkon Sereny nebyl optimální, ale každý zápas je jiný. Tak uvidíme... Já nikdy neházím flintu do žita, protože vždycky se začíná za stavu 0:0. :)
Reagovat
ptpc
Veď práve. Čo sa týka zápasu Any proti Serene aj ja fandím Ane. Ale ako si už povedal, tiež si myslím, že ten slabší zápas si Serena už vybrala... O to viac to môže Danku mrzieť...
Reagovat
dadaft
Caro - Garbine je rozhodně lákadlo, souhlas. ))
ale asi to nedám...
Reagovat
dadaft
hm, s tou Serenou mě to překvapuje.
ale nějak si říkám, že se sebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana dnes nepodala ani zdaleka svůj top výkon.. bohužel jde na ni stále vidět, jak je labilní a po míčku extratřídy hned vyhodí jak prvňáček. Smůla, že narazí na Serenu.. proti ní nemá nejmenší šanci :(
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že Ana podobný názor nesdílí a na kurtu nechá duši. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já taky neřekl, že tam duši nenechá. To klidně může, ale bohužel jí to nepomůže.. nebo si snad jiného názoru?
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně top výkon to možná nebyl, ale Ana hrála většinu zápasu velmi dobře. Nějaké chyby samozřejmě taky udělala, ale rozhodně v tom nevidím žádnou labilitu... To je prostě tenis, že jednou ti úder sedne a podruhé zase ne.
Reagovat
smazaný uživatel
když ti nesedne úder a když míč zbytečně vyhodíš je dost podstatný rozdíl.. jinak můj koment neměl podstatu v tom, že jsem napsal, že Ana nepodala svůj top výkon. Nýbrž to byl jen důvod, proč tvrdím, že proti Sereně nemá šanci. Protože dle mého názoru by měla šanci jen, pokud by hrála za hranicemi svých možností a to bych ještě neřekl, že určitě vyhraje. Jen, že by měla šanci. Už si rozumíme?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Hele, šance je vždycky, dokud neprohraješ poslední míček zápasu. :) Je fakt, že Ana by proti Sereně potřebovala podat životní výkon, ale nikde není psáno, že si třeba Serena nevybere horší zápas. Možná to tak někdy nevypadá, ale ani Serena není robot.
Reagovat
Pe3k
Gratulace k výhře, po prvním setu jsem čekal, že prohraje. Jen tak dál :)
Reagovat
Fandina
líbí se mi jak se na kurtu pohybuje. Díky své vysoké postavě udělá míň kroků, než menší holky a dosáhne také dál a výš. A hlavně, dovede sama zatlačit ve vhodnou chvilku, hlavně ranami podle čáry. Dneska jsem viděla třetí set proti Sam a ta hrála celkem dobře, ale Ana jí přehrála. Držím palce proti Sereně. Go Ano go!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mě potěšilo, jako velkého fanoušky Aničky, že dokázala vyhrát titul, bezesporu ji to v hlavě pomůže a příští těžké momenty zvládne lépe. Je totiž jasné, že jen hlava stojí proti tomu, aby se vrátila do TOP 10.
Reagovat
babolat.cz
je zajímavé,jak zdejší "psychologové" hodnotí ženský tenis: tenisově má na TOP10, ale ta hlava...a já myslel, že jen Petra má problém.
Reagovat
Fandina
Já si také myslím, že Ana i Petra mají herně na víc, než mnohdy ukazují. A hlavně, obě jsou GS vítězky, tak je jasné, že když se jim daří, jsou super a top hráčky. Ale souhlasím s tím, že pořád mluvit o psychice a říkat ta hlava, není výstižné. Psychika ovlivnňuje každého a nejen hráčku, které se jednou daří, příště ne. Napsla bych to tak, že obě jsou tenisově na tom dobře, ale ne tak, aby uměly pořád vyhrávat. Ale psát o psychice je zbytečné. Ta souvisí se vším a u každého. Mluvme o tenise.
Reagovat
gigin
Co je při tenisu nejdůležitější? Jsou to rychlé nohy, silné ruce, nebo psychika?

Jak říkáme my tenisti, je to určitě hlava.
Sebastian Mach, trenér tenisu.
Reagovat
Fandina
Při tenisu je nejdůležitější komplex všeho. Hlava řídí orgán a nestačí chtít. Když neumím, nemám natrénováno, nemám to v krvi, těžko mohu vyhrávat jen proto, že to mám v hlavě srovnané. Je to komplex všeho.
Reagovat
gigin
Jaký orgán?
Reagovat
Fandina
Oprava ... hlava je řídící orgán ... úsměv
Reagovat
gigin
Můžete mít naběháno tisíce kilometrů. Nazvedány tuny činek. Talentu jako Federer. Stejně se tenisového úspěchu nedočkáte. To když ve formě není vaše psychika. Tak trochu zvláštní veličina. Nezměřitelná. Nevyzpytatelná.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/psychika-strasak-ktery-teniste-zahaneji-treba-na-houbach-pes-/tenis.aspx?c=A090624_221607_tenis_ald
Reagovat
Fandina
gigin ... hlava je to, v čem je to, co řídí celé tvoje konání na tomto světě. Pochopil?
Reagovat
gigin
tady je ten článek:

http://sport.idnes.cz/psychika-strasak-ktery-teniste-zahaneji-treba-na-houbach-pes-/tenis.aspx?c=A090624_221607_tenis_ald
Reagovat
Fandina
Není to jen o psychice, je to komplex. Každý hráč, který jde na kurt, tak chce vyhrát, alae k tomu potřebuje také umět hrát, bez toho by nikdy nevyhrál. Je to všechno dohromady. Chápeš?
Reagovat
gigin
Myslíš mozek.
Reagovat
gigin
Já to chápu. Ale vše se nedá natrénovat, nadřít. Můj názor, sorry.
Reagovat
Fandina
Psychika je důležitá, ale nestačí sama o sobě. Můžeš si stokrát v hlavě promítnout, co budeš hrát a kam, ale když nestačíš fyzicky, tak je ti tvoje psychika k ničemu. Musí to být všechno dohromady.
Reagovat
gigin
Ale já ti rozumím, nemusíš mi to opakovat. Jasně, že je první předpoklad mít natrénováno.
Reagovat
Fandina
ptal ses, tak jsem odpovídala.
Reagovat
gigin
Tak děkuju.
Reagovat
Fandina
gigin ... nemáš zač!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně je nejdůležitější hlava. Na tak vysoké ůrovni určitě. Hráčky top 30 mají natrénováno všechny. Rozhodující jsou jen malé detaily. A právě v těch detailech se ukazuje, kdo je mentálně nejsilnější.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že na top úrovni mají natrénováno všichni, ale záleží také jak natrénováno. Jsou mezi tím velké rozdíly i fyzické předpoklady. Každá hraje jiným stylem, má jinou herní úroveň. Mentálně jsou na tom po těch letech ve špičce také podobně. Už nejde o první zápasy, aby se jim roztřásla kolena. Hrají denně, když hrají dobře. O psychiku jde určitě, ale je to jako ve škole. Při zkoušce z matematiky ti stačí hlava. Ale v tělocviku se hodnotí tělesný výkon. A o to ve sportu jde především. Takže dobrá rozhodnutí hlavou jsou při špatné fyzické kondici na nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono i s tou kondicí a tréningem je hlava spojená velmi ůzce. Když chceš a máš pevnou vůli, dokážeš se i lépe připravit, Trénovat tvrděj, než ostatní. Když nebudeš na tréningu podctivě trénovat, budeš líný a pohodlný, výsledky se nedostaví. Takže zase jen tá hlava. Od ní se odvíjí všechno.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že hlava řídí všechno. Ale tady jde o to, jak vykonává příkazy hlavy tělo. Nejde jen o hlavu. Sebelepší příkazy které vydá hlava, když vydá nemocnému tělu, tak jsou k ničemu. Ve sportu jde především o tělesný výkon. Že ho hlava řídí je jasné. A jak jsem psala, přední hráčky se nerozklepou na kurtu, když hrají pátá se čtvrtou. Tam už jde o to, která je celkově tenisově vyspělejší a k tomu patří samozřejmě hlava. Ale není to jen o té hlavě. Ta řídí výkon. Hlava se poměřuje v testech. Tady jde o fyzický výkon. Ten je podstatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, je to to tom podat komplexní výkon. To znamená dobře běhat, volit správné ůdery a tak dál. Ale o všem rozhoduje hlava. I mnohé choroby jsou spojené s tím, jak se cítiš psychicky. Tvé mentální nastavení ovlivňuje tvé tělo nejvíc. A od toho všeho se odvíjí tvůj výkon v zápase.
Reagovat
Fandina
Hlava je nejdůležitější ve všem, nemůže tomu být ani jinak ve sportu, ale sebelebší příkazy hlavy tělu, které neumí jsou k ničemu. Ve sportu ano. V testech ne. Je to komplex a to, že všechno ovlivňuje hlava není spor. Ve sportu je o tělesný výkon ne o myšlenkový. Bez hlavy by nešlo nic. Ale ve sportu musí být na tom nejlíp tělo. Výkon se měří.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlava je to nejdůležitější. V každém aspektu tého života. I ve sportu. Přesně tak.
Reagovat
Fandina
Když vydám příkaz běž a mám zlomenou nohu, tak určitě poběžím, jako se zdravou. Malá tenistka vykoná vic kroků než doběhne k míčku než ta, která má dlouhé nohy. V tomhle případě rozhodla hlava stejně u obou ale ta lépe fyzicky vybavená, nebo natrénovaná returnovala v pohodě a ta druhá ne. Příkaz hlavy byl stejný, jen výkon u jedné byl úspěšný, záleželo na fyzických předpokladech. Na tenisovém umu.
Reagovat
smazaný uživatel
Se zlomenou nohou máš problém chodit a né to ještě hrát zápas. Řeč je o zdravých tenistkách. A je jasné, že když přemýšlíš negativně, tak si i to zranění časem přivoláš sám. Takže důležité je pozitivní myšlení a dávat si velký pozor před vážnějšími zraněními. Tak se dá zraněním vyhnout.
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Pozitivní myšlení je super. Ale rýpnu si, když máš den a nedaří se ti, tak ti pozitivní myšlení je k ničemu. Stokrát si můžeš říkat, vrátím podání, ale když ho ta dotyčná umístí prudce a rychle, nestačím se ani pohnout a to jsem měla pozitivní myšlení, věřila jsem, že vyhraji, ale bylo mi to na nic, protože protihráčka hrála jako bohyně.
Reagovat
smazaný uživatel
A víš proč ta hráčka hrála jako bohyne? Protože si víc věrila. Takže znovu jsme při tom: V 1. řadě má šanci na ůspěch ten, kdo v něj věří víc. Psychika je nejdůležitější faktor.
Reagovat
Fandina
Hrála jako bohyně, protože měla natrénováno. Uměla dobře podávat. Obě si věřily. Ta na returnu i ta na podání. Ale jen jedna byla lepší. Ta herně lepší. Ta vyhrála. Podle toho co píšeš, tak by stačilo, aby si na kurt stoupl kdokoli, kdo si věří a vyhrával. Ale také musí umět hrát, mít to v krvi, mít natrénováno. Nestačí si věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta jedna byla lepší, protože si víc věřila. Ta, co měla víc natrénováno, věnovala tréningu větší psychické úsilí. Ta jedna, byla silnější v hlavě. Ta jedna, zvítězila nad svou největší soupeřkou. A tou je její hlava. Ta je základem. Na takhle vrcholové úrovni určitě. Ostatně, samotné hráčky po prohře to potvrdí: "Prohrála jsem, protože jsem se lekla vítězství. Neunesla jsem psychický tlak." Takže, jak jsem řekl. Všechno je to o myšlení člověka, o jeho vnitřním nastavení.
Reagovat
Fandina
Nejde jen o hlavu a chtění, je to komplexní. Chtějí obě, jedna je vysoká a dostane dál, při menším úsilí, druhá musí víc běhat, záleží i na tělesných proporcích. Jedna může stokrát chtít a nedoběhne tam, co druhá, když ta má o kus delší nohy. Jde i o fyzický výkon, nejen o chtění. Chtějí obě. Musí být i fyzický výkon, ne jen chtění.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ten fyzický výkon se uskuteční na základě hlavy. Na základě správnych rozhodnutí, jaké ůdrery zvolit v správnou chvíli, jakým směrem se za míčem pohnout. V tom je ten kumšt. Hlava rozhoduje.
Reagovat
Fandina
To, že hlava řídí všechno jsem psala na začátku. Bez hlavy by nic nešlo. Rozdíl mezi sportem a nesportem spočívá v tom, že ke sportu potřebuješ ještě tělo, fyzično u matematiky není důležité. Hlava řídí všechno, bez toho by to nešlo. U sportu řídí i tělo. Podle toho, jak je připravené, schopné a má disůozice, takový je výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdo, nebo spíš co řídí to třělo? Přece hlava! Když mám pevnou vůli, dokážu velké věci. Dokážu své tělo připravit tak, abych s nim byl na kurtu maximálně disponovaný. Dokážu cvičit v posilovně dýl než ostatní. Dokážu se zříct věcí, které mám rád, abych tréningu mohl věnovat víc času. A proč to dokážu? Protože mám pevné nervy. Nezáleží na tom, jestli se jedná o sport nebo nesport. Bez hlavy to prostě nejde.
Reagovat
Fandina
Napsala jsem na začátku, že hlava řídí všechno a bez ní to nejde. A v matematické olympiádě stačí hlava, tělo nepoužíváš. V tenise tomu tak není, je tam důležité, jak si na tom herně, zda máš natrénováno, dispozice, skrátka kromě hlavy potřebuješ tělo. Hlava řídí všechno, je zbytečné to zdůrazňovat. Nestačí chtít vyhrát, tělo musí umět. Představa, že jen chceš a věříš si ti žádný zápas nevyhraje. Ještě k tomu musíš umět údery. V tenise jde o fyzičku, pohyb. Hlavu potřebuješ ke všemu. A konec konců. Tenis je v podstatě rutina. Jde pořád o to míček umístit do kurtu. A každý kdo na kurt přijde, chce vyhrát. Jen některá hlava ale má to tělo tak vycvičené, že to vždycky provede tak, jak si hlava přeje.
Reagovat
Fandina
oprava ... zkrátka ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
To jestli máš natrénováno, závisí od tvé hlavy. Né nadarmo se říká, zdravé tělo, zdravý duch. Tenistky samy říkaly, že 80 % ůspěchu je hlava. Tvrdí to i profesionální trenéři. Ve špicce nejde o to, jestli má někdo silnější Forhend či Bekhend. Rozhodující je to, kdo se v dané chvíli cítí lépe. O všem rozhoduje psychika. Ti psychicky nejodolnější jsou tím pádem ti nejlepší.
Reagovat
Fandina
To jestli máš natrénováno, záleží hlavně na tvém těle. Jaké je, jakou máš fyzičku. Jinak všechno závisí na hlavě, ale žádný člověk s nepohyblivým tělem nemůže vyhrát zápas proti výbornému atletovi, který je samý sval. Hlava řídí všechno, ale tělo je k tenisu nezbytné. Bez těla to nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jak asi dosáhnu, že budu fyzicky zdatný? Jedině tak, že budu trénovat. Přinutit se k ještě větší dřině. Hlava a tělo jsou spojené nádoby. Bez těla to nejde, ale tělo ovládá mysl. Čili, nejdůležitější je být psychicky odolný, pevný jako skála. A tvrdou dřinou se pak ze mně stane špičkový atlét, s výbornou kondicí a vytříbenými údery.
Reagovat
Fandina
Hned na začátku sem psala, že hlava všechno řídí a není tomu jinak ani ve sportu. Bez hlavy neuděláš nic. Pro sport je ale důležité tělo, fyzično. Pro psaní románů ne. K tomu, aby si měl dobrý výkon ve sportu, tak potřebuješ mít dobré fyzické předpoklady. O tom, že všechno řídí hlava není sporu. A v podstatě je tenis rutina. Hraješ do kurtu. Dá se to naučit.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, že se to dá naučit. A učíme se my sami, pomocí hlavy. K tomu, abych podal dobrý výkon ve sportu, potřebuju být silný fyzicky i psychicky. Nejdřív je hlava a pak až tělo, které se podřizuje pokynům hlavy. Fyzička je veledůležitá, ale k tomu, abych byl schopen podat vrcholový sportovní výkon, musím to mít uspořádané v hlavě. Ruce, nohy neudělají bez hlavy samy nic, řídí je hlava, mozek v hlavě. Proto je psychická stránka tak podstatná.
Reagovat
Fandina
Hlava řídí všechno, ale pro sport je nejdůležitější tělo. Bez něj by nešlo sportovat. Takže dobrá fyzička rozhoduje. Ve sportu je nejdůležitější tělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tak vysoké sportovní úrovni mají všichni tělá, ale každý samozřejmě jiné, protože každý je iný a každý mu věnuje jinou péči. A o tom rozhodujeme my sami, takže všechno se to odehrává v hlavě. Na kurtu je rozhodující to, kdo se lépe připravil fyzicky i psychicky. A na to, abych měl dobře stavané tělo, musím mít pevnou vůli. Musím věřit v úspěch.
Reagovat
Fandina
První co jsem napsala bylo, že hlava všechno řídí. A že chce vyhrát každá o tom nepochybuji. Ale hlavně rozhoduje, jak jsem na tom fyzicky, abych mohl vydat příslušný výkon. A ve sportu rozhoduje tělo, jeho výkon. Že hlava ho řídí je jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát chce určitě každá jedna, ale né každá se s tím umí dobře vypořádat. V důležitých momentech zápasu selže hlava a tělo neposlouchá. Ruce, nohy si dělají, co chtějí. Proto je na vrcholu ta, která se s tím umí nejlépe vypořádat. Dokáže počas zápasu zahrát přesně to, co se tak pečlivě učila a trénovala celé hodiny v ten pravý okamžik zápasu.
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Hlava chce a tělo nepracuje. Ve sportu je důležitý stav těla. Když nefunguje, je hlava k ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlava je k něčemu. Hlava ovládá tělo, né naopak. Když je člověk v správném psychickém rozpoložení, tělo poslouchá. Stav těla souvisí s duševním stavem. Doplňují se navzájem.
Reagovat
babolat.cz
cílem je rozdrtit toho babochlapa, co hraje dnes proti tobě!
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase inteligentní koment, bože...
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu seš tak dokonalej, abys mohl urážet Sammy?
Reagovat
Fandina
Jeden moudrý člověk kdysi napsal. Respekt k druhému je znakem silné osobnosti a urážky kohokoli slabocha.
Reagovat
babolat.cz
to není urážka, to je fakt. Zvlástě, když do sebe cpe hormony.
Reagovat
Fandina
Bylo to napsáno ve smyslu někoho shodit.
Reagovat
babolat.cz
nene, jsem veký fanoušek ženského tenisu, ale skutečně ženského a v tomto utkání jsem na kurtu viděl jen Anu. sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý tam vidíme někoho jiného, já tam viděla dvě skvělé hráčky, což je pro mě v tenise to nejdůležitější. Fandi si komu chceš, ale nemusíš urážet hráčku, jak vypadá, je to trapný.
Reagovat
babolat.cz
tak sorry všem ;-(
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Aničce a dnešní zápas jsem opravdu hodně prožíval. Ale přesto musím souhlasit s ostatními, že příspěvky typu "rozdrť toho babochlapa" sem opravdu nepatří... Prostě všichni nějak vypadáme, s tím se nedá nic dělat. Dokážu pochopit, že se ti třeba Sam nelíbí, ale některé myšlenkové pochody je opravdu lepší nechat si pro sebe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist