Čilič letos vyhrál už čtvrtý turnaj. V moskevském finále porazil Bautistu

19. 10. 2014, 15:53
Aktuality 4
ATP MOSKVA - Marin Čilič vylepšil svou životní sezonu již čtvrtým letošním titulem. Vítěz US Open, který se může poprvé těšit na Turnaj mistrů, vyhrál halový turnaj v Moskvě, kde v dnešním finále porazil Španěla Roberta Bautistu.
Marin Čilič

Ještě před rokem touhle dobou si odpykával čtyřměsíční trest za užití nepovolené látky, ovšem na zřejmě nejhorší část kariéry dal zapomenout tím nejlepším možným způsobem. Marin Čilič v letošní sezoně už totiž vyhrál turnaje v Záhřebu, v Delray Beach a na US Open získal premiérovou grandslamovou trofej. Tři tituly během jedné sezony získal poprvé v kariéře a dnes přidal dokonce čtvrtou.

Šestadvacetiletý Chorvat, který má od včerejška jistotu prvního startu na Turnaji mistrů, ovládl halový turnaj ATP 250 v Moskvě. I když během čtyř zápasů ztratil dva sety, využil brzkého zaváhání Kanaďana Raonice a nakonec potvrdil pozici nasazené dvojky.

Marin Čilič a Roberto Bautista-AgutV dnešním finále si Čilič poradil v prvním vzájemném střetnutí s Robertem Bautistou-Agutem. V prvním setu musel odvracet celkem šest brejkbolů, ale při všech nezaváhal a ujal se vedení. Vývoj druhé sady po brejku z úvodního gamu bez potíží kontroloval a nakonec vyhrál bez ztráty podání dvakrát 6-4. 

Svěřenec Gorana Ivaniševiče Čilič tak získal svůj celkově 13. titul a upevnil si post světové osmičky, což je jeho dosud nejlepší pozice.

Bautista sice ve třetím letošním finále nenavázal na triumfy z trávy v Hertogenboschi a antuky ve Stuttgartu, ale i tak se ve světovém žebříčku posune už na 14. místo a znovu vylepší své maximum. Přitom před touto sezonou byl šestadvacetiletý Španěl pouze dva týdny hráčem Top 50, jenže letos kromě si dvou premiérových titulů zahrál osmifinále na Australian Open a US Open, nebo byl v semifinále turnaje Masters 1000 v Madridu.

- ATP 250 MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 855.490 dolarů)
nedělní výsledky (19. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Čilič (2-Chorv.) - Bautista (5-Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
letos hraje dobře, přeju mu to, gratulka a jsem ráda, že bude na TM můk další oblíbený hráč :)
Reagovat
smazaný uživatel
můj
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON! Viděl jsem to až od stavu 4:2 ve 3. setu, za stavu 3:5 jsem mu nevěřil už, ale naštěstí to otočil a konečně vyhrál klíčový zápas. 110 bodů na Davida, 135 na Miloše. Teď to pohlídat ve Valencii a Paříži.
Reagovat
smazaný uživatel
Divná sezóna, nejlepší výsledek uhrál na FO :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist