Čilič se na Štěpánka připravuje po telefonu

28. 5. 2009, 16:40
Aktuality 12
Jak se chorvatský tenista Marin Čilič připravuje na páteční duel s Radkem Štěpánkem ve třetím kole French Open? Radí se se svým australským koučem Bobem Brettem - po telefonu.
Profily hráčů
Marin Čilič

"Vždycky mu zavolám a jsem zvědavý, co mi řekne," řekla dvacetiletá chorvatská vycházející hvězda, která v prvním kole vyřadila Jana Hernycha a ve druhém nedala podobně šanci ani izraelskému hráči Dudimu Selovi.

Na Roland Garros přijel Čilič jen se svým kondičním trenérem a jedním ze svých tří bratrů. Zaneprázdněný Brett nemohl a jen sleduje zápasy v televizi. "Naše spolupráce je čím dál užší a teď, když jsem na vrcholné úrovni, tak potřebuji jeho rady," řekl Čilič.

Krajana doporučil Ivaniševič
Když není na turnajích, tak jezdí za Brettem trénovat do jeho akademie v San Remu nedaleko italsko-francouzských hranic. Bývalému kouči Borise Beckera ho doporučil wimbledonský vítěz Goran Ivaniševič, který si Čiliče všiml, když mu bylo čtrnáct. Pak zvedl telefon a požádal renomovaného trenéra, zda by mu nepomohl.

Od té doby Čilič získává od Bretta zkušenosti a nemůže si kouče vynachválit. "Je vynikající, což již v minulosti dokázal, a vždycky, když jsme spolu nebo spolu mluvíme, tak cítím, jak hře rozumí," pronesl Čilič, letošní vítěz turnajů v Čennaí a v Záhřebu.

Chorvat o sobě tvrdí, že má radši rychlé betony a trávu, ale na antuce taky moc dobře umí. V Paříži dokázal rodák z Medžugorie v Bosně a Hercegovině před čtyřmi lety vyhrát dvouhru juniorů, poté co v semifinále porazil současnou světovou trojku Andyho Murrayho.

Skoro dvoumetrový hráč je na třináctém místě světa, nejvýše v kariéře, ale nahlas nechce předpovídat, kam až míří. Dá se ale tušit, že myslí na tenisový trůn. Minimálně se tak dá usuzovat z toho, že ví, co všechno je potřeba, aby se hráč stal prvním v žebříčku. "Člověk si musí nadmíru věřit, být fyzicky silný a psychicky odolný, nenechat se zbytečně vyvádět z míry na kurtu i věcmi mimo něj. Je toho potřeba dát hodně dohromady," uvedl Čilič letos na Australian Open, kde postoupil do čtvrtého kola.

Otázka zní, zda je toho sám jednou schopen. "Zdaleka se tomu neblížím, ale uvidíme. Pracuji na tom," ušklíbl se tenista.

pva, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tenhle zápas si velmi rád vsadím, Pinnacle 1,74, protože Štěpánek neuhraje ani set! Když si vezmu, kam se oba tenisté posunuli od jediného vzájemného zápasu před dvěma roky, tak zjistíme, kdo stagnuje a kdo udělal ohromný skok kupředu. navíc to publikum je tam úplně šílené (dnešní zápas Tsonga-Monaco) a Radka nesnáší...Výhra zadarmo!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si, že jeden z našich dvou zbývajících tenistů přežije pátek, či dokonce se udrží až do příštího týdne? Já doufám, že alespoň jeden ano, protože jinak by to byla velká bída, v Austrálii vapadalo, že se zase blýská na lepší časy, ale nestalo se tak.
Ale mohlo být i hůř, vzpomeňte si na loňské US, to bylo něco otřesného v provedení Čechů.
Reagovat
skott
Nikdo z nasich nema v soucasnosti na to hrat cvrtfinale GS:/
Reagovat
smazaný uživatel
opravte si v express spravach "spanela Monaca"!!! Dont cry for me argentina
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme, jestli mu to v zápase proti Šrěpánkovi pomůže. Ten zápas může být podle mě dost dlouhý a může skončit až po pěti setech. Klíčové bude podle mě podání obou hráčů.
Jinak dneska ten Federerův výkon byl nic moc, těch nevynucených chyb bylo ohromně mnoho, i když zase zahrál dost vítězných úderů. Nemyslím si ale, že s takovouto hrou má šanci French Open vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánkovi samozřejmě.:-)
Reagovat
skott
Roger ma casto v posledni dobe na GS podobne testy odolnosti v prvnich kolech.Staci vzpomneout Tipsarevice, Anderejva nebo Berdycha, ktere ho potom jakoby nastartujou na ceste turnajem, tak snad to bude stejne i po dnesku:-) Navic si myslim, ze hral dnes pomerne dobre, jen Acasuso predvadel po dva a pul setu tenis na hranici svych moznosti, takze vysledek nakonec vypada jako by se Roger trapil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim no, ale vypadá to, že má až do čvrtfinále docela pohodovou cestu. Kdyby ale ten Acacuso využil to vedení 5:1, mohlo to dnes dopadnout všelijak. To je to, co obdivuji na takových hráčích, jako nadalovi nebo Federerovi. Z velmi nepříznivého stavu se dovedou oklepat a zamaezit možnému nebezpěcí. V tom jsou stále o krok dál nad ostatními tenisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že jse nehraje na kdyby , Murray mě prekvapil vcera zapas odehral proti Staracemu naprosto stejne jak dnes roger vcetne 3. setu a stavu 1:5 + obrat
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas s Tebou s tym zvratom v tretom sete. Je to o odolnosti,skusenostiach ale predovsetkych v hernych schopnostiach. Acasuso podal, podla mna,vynikajuci vykon. Myslim, ze keby hrali aj pat setov, Fed by vyhral. Nemozem to povedat na 100%, ale myslim si, ze Fed si testuje aj svoju hru.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasné, je to jeden z nejzkušenějších hráčů na okruhu, ale překvapuje mě, že bilanci pětisetových zápasů nemá tak stoprocentní, jako jiní hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
no maarte, takže ten brett mu určitě poradil aby radka prohazoval, takže nevim nevim. Jo a na sv. jedničku to mooc teda u čiliče navidím - takových by bylo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist