Čilič v balkánském finále v Petrohradě zastavil Tipsareviče a má první letošní titul

30. 10. 2011, 16:56
Aktuality 3
ATP PETROHRAD - Srb Janko Tipsarevič po 13 vítězných zápasech v hale našel přemožitele. Vítěz turnajů v Kuala Lumpuru a Moskvě došel do finále i v Petrohradě, tam ho už ale zastavil Marin Čilič. Chorvatský tenista zvítězil 6-3 3-6 6-2 a na čtvrtý pokus získal první letošní titul.
Profily hráčů
Marin Čilič

Janko Tipsarevič je suverénem podzimních halových turnajů ATP 250, které vyhrál - premiérově na okruhu ATP v Kuala Lumpuru i před týdnem v Moskvě. Nyní v Petrohradu navýšil sérii vyhraných zápasů pod střechou na 13, čtrnáctý zářez si ale nepřipsal. Ve finále ho zastavil Marin Čilič, který v duelu dvou Balkánců zvítězil 6-3 3-6 6-2.

Druhý nasazený Srb Tipsarevič byl podle postavení ve světovém žebříčku a především aktuální formě mírným favoritem, ale ve finále se potvrdilo, že proti Chorvatu Čiličovi se mu vůbec nedaří. Vzájemnou bilanci zápasů si po dnešní dvě a čtvrt hodiny dlouhé bitvě zhoršil na 1-6. I přesto zůstává před posledními turnaji v Basileji a Paříži ve hře o postup na Turnaj mistrů.

Třiadvacetiletý Čilič získal šestý titul v kariéře, finále vyhrál poprvé od loňského února. Od začátku roku postoupil do finále už počtvrté, ale až dosud pokaždé neuspěl, naposledy začátkem října nestačil na Tomáše Berdycha v Pekingu.

"Byl to velmi dobrý zápas na vysoké úrovni. V posledním setu se mi podařilo zařadit na vyšší rychlostní stupeň a hrála jsem asi svůj nejlepší tenis v tomto roce," komentoval Čilič.

"I v předchozích finálových zápasech jsem byl blízko výhře, ale nevyšlo to. Myslím, že jsem se z těch porážek trochu ponaučil," dodal aktuálně 22. hráč světa, který prohrál finále v Marseille se Söderlingem, v Umagu s Dolgopolovem i Pekingu s Berdychem ve třech setech.

"Marin si vyhrát zasloužil, dnes byl lepším hráčem," uznal Tipsarevič, který se mohl stát prvním hráčem, který během jedné sezony vyhrál oba ruské turnaje v Moskvě a Petrohradě. "Proti Marinovi musíte hrát určitým stylem hry a to mi dělá problémy. Dnes jsem do zápasu dal všechno, ale v posledním setu se mi ho nepodařilo brejknout a v závěru jsem zcela odpadl," dodal sedmadvacetiletý rodák z Bělehradu.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů)
nedělní výsledky (30. 10. 2011)

Dvouhra - finále:
Čilič (4-Chorv.) - Tipsarevič (2-Srb.) 6-3 3-6 6-2

Čtyřhra - finále:
Fleming/Hutchins (3-Brit.) - Elgin/Kudrjavcev (Rus.) 6-3 6-7(5) 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Marin. Velkou radost si mi udělal.
Reagovat
darek.vrana
To asi vsem.
Reagovat
smazaný uživatel
jj doufám, že se Florian na něj pozítří (nebo kdy to hrajou) vytáhne.
Myslím, že jeden Jugoš vyznávající nesportovní prostředky a nechutná gesta na TM bohatě stačí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist