Čiliče ve finále Wimbledonu omezoval puchýř. Proti Rogerovi jste pak bez šance, litoval

16. 7. 2017, 20:54
Aktuality 12
Bolestivý puchýř na noze omezoval Marina Čiliče ve finále Wimbledonu. I proto Chorvat prohrál v boji o titul na londýnské trávě s favorizovaným Švýcarem Rogerem Federerem jasně ve třech setech.
Profily hráčů
Marin Čilič

"Stalo se to, bohužel, v nejhorší možný okamžik. Puchýř byl ošklivý, bolestivý. Prostě smůla, že se to stalo zrovna dnes," litoval osmadvacetiletý Čilič.

Chodidlo levé nohy si nechal převázat za stavu 0-3 ve druhém setu. Na lavičce se v tu chvíli najednou rozplakal. Slzy mu ale netekly kvůli bolesti. "Došlo mi, že nejsem schopen předvést svůj nejlepší tenis v tak velkém utkání. Bylo těžké se s tím emočně vyrovnat, proto to šlo ven. Tolik jsem tomu v přípravě obětoval," řekl.

Ve třetí sadě se sice zdálo, že začíná hrát lépe, ale puchýř ho do potřebného maxima nepustil. "Pořád jsem cítil bolest a nebyl jsem schopen třeba rychle reagovat, změnit náhle směr pohybu. V tom mě to omezovalo," vysvětlil Čilič.

Zranění rozptylovalo také jeho koncentraci. Uvědomoval si, že Federerovi v takovém stavu nedokáže konkurovat. "Že nemám moc šanci vyhrát. Nemohl jsem se odrazit a dobře podávat. Bylo těžké se s tím vyrovnat," řekl Čilič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafa hrává pravidelně s krvavými puchýři na ruce. Kdyby mu vyšel ten drtivý nástup, kdy to pálil jak u Verdunu, a moment zápasu se naklonil na jeho stranu, tak by si na puchejř ani nevzpomněl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci to zlehčovat ale vždyť on nebyl schopen dát ani první servis,a to si myslím že při servisu ho to tak nemohlo omezovat,to přece člověk stojí na místě...ale člověk si už začíná zvykat,Djokovič prohrál protože ho bolel loket,Murray zase proto že ho bolelo něco jinýho..Kvitová protože nemohla dýchat..
Reagovat
janek_da
Při servisu se "jen tak" nestojí. Odráží se do výskoku. Řekl bych pro puchýř je to na trávě nejhorší pohyb.
Reagovat
gigin
http://media.gettyimages.com/photos/ernests-gulbis-of-latvia-serves-during-the-gentlemens-singles-third-picture-id810768212?s=612x612
Reagovat
janek_da
hele, Gigin Amos Komenský. Pěkně Genius.
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
Mayo
Puchýř neni sranda.
Reagovat
Nola
pravda, je to neprijemne, v tenise na chodidlach a dlaniach obzlast, ale mozu sa vyskytnut aj na inych castiach tela, mas nejaku skusenost?
Reagovat
Pedronegro
jo, ještě na kolenou při sexu na koberci a taky na zadku od sezení u kompu :D
Reagovat
janek_da
a na mozku, od přemýšlení
Reagovat
FulnekUltras
brutální kovral ;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist