Čím míň svalů, tím lepší tenis, pochvaluje si Jankovičová

2. 9. 2009, 11:00
Aktuality 3
Když před sezonou nabrala Jelena Jankovičová svalovou hmotu, doufala, že jí pomůže ovládnout ženský tenis. Experiment ale nevyšel. Srbka se vrací k běžné váze a jde jí to zatím k duhu. "Jsem zpátky v normálu," hlásí turnajová pětka na US Open Jankovičová.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Bývalá světová jednička vyhrála v srpnu turnaj v Cincinnati a hladkým vítězstvím 6-2 a 6-3 nad Robertou Vinciovou vstoupila do US Open, kde obhajuje loňskou finálovou účast.

Po minulé sezoně, kterou zakončila jako první hráčka žebříčku, se Srbka rozhodla nabrat více svalové hmoty, především aby měla více šancí proti silově hrajícím sestrám Venus a Sereně Williamsovým. Jankovičová nabrala sedm kilogramů, ale očekávané výsledky se nedostavily.

"Chtěla jsem být v roce 2009 lepší. Myslela jsem si, že když budu fyzicky silnější, budu lépe podávat, lépe se hýbat, hrát tvrdší údery a všechny tyhle věci. Ale v mém případě to prostě nefungovalo a to vedlo k horším výsledkům," uvedla čtyřiadvacetiletá rodačka z Bělehradu, která stejně jako současná světová jednička Dinara Safinová stále čeká na první grandslamový titul.

"Hraju svůj nejlepší tenis, když mám lehké nohy, jsem dynamická a můžu se hýbat. Když máte dobrý pohyb, jste u míče včas a můžete si s ním dělat co chcete. Když je člověk pomalý, je všude pozdě a je sám sobě svým největším soupeřem," tvrdí Jankovičová.

Srbská fedcupová reprezentantka letos vyhrála dva turnaje, což je o dost méně než v předchozích dvou letech. Nyní doufá, že svou statistiku ještě stihne na podzim vylepšit, poté co tráví méně času v posilovně a nevzpírá tak těžká závaží.

"Také jsem měla osobní problémy, které mě hodně ovlivňovaly," poznamenala Jankovičová s narážkou na onemocnění maminky. "Ale teď už je všechno v pohodě a užívám si to. Jsem zpět na kurtu s úsměvem na rtech," dodala tenistka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koľko teraz váži? 7 kilo je teda dosť, svaly sú ale ťažšie. Nech je to ako chce, jej hra je moc pjekná. Len tak ďalej DžejDžej!
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že Navrátilová během své kariéry tu změnu svalové hmoty podstoupila, ale narozdíl od Jankovič byla pro Martinu tato změna užitečná, Chris Evert pak většinou vždy jasně zdemolovala, asi to bude dané tou změnou stylu hry oproti 80.letům, protože nic jiného mě nenapadá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist