Cítím se výborně a sexy, vtipkoval Federer před Wimbledonem

1. 7. 2018, 18:32
Aktuality 26
Podvacáté rozehraje tenista Roger Federer slavný Wimbledon a poosmé bude mít tu čest odehrát první zápas na centrkurtu. Osminásobného vítěze londýnského granslamu pozornost znervózňuje a zároveň ji má rád.
Profily hráčů
Roger Federer

Po tréninku přišel obhájce titulu Federer na tradiční předturnajovou tiskovou konferenci v košili a saku. Trpělivě a v dobré náladě odpovídal přes čtyřicet minut. "Sluší vám to," slyšel mimo jiné. Slušně poděkoval a se smíchem říkal, že se cítí skvěle a na doplňující dotaz, jak je na tom fyzicky, vtipkoval: "Neuvěřitelně sexy."

Vážně si šestatřicetiletý hráč pochvaloval, jak se opravdu cítí dobře. Jak mu znovu pomohlo, že vynechal antukovou sezonu. "Ty tři měsíce byly skvělé. Užíval jsem si s rodinou, udělal kondici a připravil se tenisově. Všechno klaplo výtečně," řekl Švýcar.

Na Wimbledon se naladil výhrou na trávě ve Stuttgartu a v německém Halle prohrál až ve finále s Chorvatem Bornou Čoričem. "Odehrál jsem, co jsem potřeboval. Tento týden jsem si odpočinul a v tréninku šlo všechno dobře. Věřím si."

Ve Wimbledonu vyhrál 91 zápasů a jedenáctkrát prohrál. Na centrkurtu, kde turnaj rozehraje, je jako doma. V prvním duelu proti Srbovi Dušanu Lajovičovi to bude jeho obrovská výhoda. "Zkušenosti jsou na mé straně. Odehrál jsem tam hodně velkých bitev, ale první je zápas vždy nový a chvilku trvá, než si zvyknete."

Zahajovací utkání na hlavním dvorci v All England Clubu je zvláštním momentem pro všechny hráče a stále i pro Federera. "Vždycky vyvolává nervozitu, je to velká věc. Všichni vás sledují, ale upřímně, tohle miluju. Je to pozoruhodné," řekl.

Vzhledem k fotbalovému šampionátu média srovnávala rivalitu Federera a Rafaela Nadala s dvojicí Cristiano Ronaldo - Lionel Messi. Federer řekl, že se ani s jedním nepotkal, ale určitou podobnost našel. "Jsou každý jiný jako já s Rafou a přitom mají určitou podobnost. Jen my v tenise víc kontrolujeme svůj osud," podotkl Federer, že fotbalisté musí spoléhat i na spoluhráče, kdežto tenista sám na sebe.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
baggik
Nedělá mu mluvčího Ovčáček? Tohle už jsem totiž někde slyšel. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Boh vie ako sa cíti Djokovic, ked Nadala s Federerom prirovnávajú k Messimu s Ronaldom...
Reagovat
Denis92
ako Neymar :)
Reagovat
smazaný uživatel
Len či je pre neho ten Neymar lichotivý..
Reagovat
Denis92
To prirovnanie je asi trocha hlupe, ked sa nad tym zamyslim. Predsalen, Neymar este nic nedokazal. Novak vyhral takmer vsetko, ale vzdy bude v tieni dvojice Federer - Nadal. Prisiel na scenu az ako posledny a nikdy nebude taka globalna ikona ako oni dvaja.
Reagovat
ipko
Neymar má dosť veľkú šancu vyhrať MS s Brazíliou, čo sa Messimu a Ronaldovi so svojimi mužstvami už nikdy nepodarí.. má ešte k tomu aj zlato z OH, ale inak je ďaleko za Ronaldom a Messim.. ale teda ak by prestúpil teraz z PSG do Realu, tak by mu to mohlo pomôcť, predsa len sa ani nevie či Ronaldo zostane v Reale..
Reagovat
turista
Taková ikona jako Roger nebo Rafa Novak nikdy nebude, ale popularita tenisty se neodvíjí jen od předváděného tenisu. Djoker byl jediný hráč na světě, který uměl porážet Rafu na antuce a dotáhl herní styl ze základní čáry prakticky k dokonalosti. A myslím, že je v jeho silách dotáhnout Rafu Nadala v počtu vyhraných titulů (GS asi už ne). Mnoha lidem vadí jeho národnost a trochu taky tzv. balkánská mentalita. Novak však dokáže ocenit výkon soupeře i když prohraje, umí se na kurtech usmívat, žertovat a má rád děti. Nepoužívá tzv."poker face" tak častý mezi sportovními profíky.
Reagovat
Kozoroh
A proč ne? Protože je Srb! Kdyby pocházel z USA, byl by populárnější než Rafa a stejně oblíbený jako Fed.
Reagovat
spaniel
:D Jistěěěě
Reagovat
Kozoroh
Národy západní Evropy nejen na Srby, ale na nás, Poláky, Maďary shlíží skrz prsty. Tenista z velké a populární země má nad ostatními výhodu většího trhu. Je to nespravedlivé, ale tak to je.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
spaniel
Nerikam, ze by to nemel lepsi, ale treba RF ma mezinarodni zakladnu, pocetne nejvic fanousku ma treba z Indie. Takze bylo by to o neco lepsi, ale zas si vem kolik lidi ted nesnasi Americany.
Reagovat
smazaný uživatel
v niecom mas pravdu,taky Andy Murray je napr. z "nepochopitelnych"dôvodov priclenovany k big4,pritom je to priemerny GSvitaz a podpriemerna svetova jednotka,nemyslim to ako hejt,ja som si ho v poslednych rokoch oblubil,jeho svojska povaha mi je ovela sympatickejsia ako Novakova ci Federerova,esteze ma dve zlate z OH-aspon v niecom tych troch prekonal
Reagovat
a.magerova
Jako jo, ale... má 45 titulů plus 22 finálových účastí, z toho 14/7 z tisícovek... ve finále GS byl 11x... turnaj mistrů, obhajoba zlata... patří víc do big4 než do zbytku pole.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
do zbytku pole urcite nie,ale len to ze je brit este nie je kvalifikacia na to aby sa mohol rovnat big3 :-P
Reagovat
Krisboy
Nesmysl. Djokovič je méně populární kvůli své povaze, ne kvůli národnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
jakby se citil, dost si oddechl...
Reagovat
baggik
Jako Maradonna. Taky neporazitelný na lajně_____
Reagovat
Padme
hodně zdaru, ať tě ten tenis baví víc než v Halle a dojdeš, co nejdále... ;)
Reagovat
turista
Halle je Rogerův oblíbený turnaj. Jen se mu tam letos nedařilo natolik aby ho vyhrál podesáté.
Reagovat
annah
Je fakt, že celý týden v Halle vypadal, že se do hry musí dost nutit, lehkost se vytratila. Snad ji ve Wimbledonu zase našel.
Reagovat
annah
Reagovat
Patik
Pekne si to rozplánoval nič nepreháňa nesíli..dobre naladený oddýchnutý pripravený na Wimbledon..rozumne Roger..nech mu to vydrží ..Gúd Lak :)
Reagovat
mahycek
Nevím co přesně myslíš , nemám čas, ale Falla, to se
schylovalo k blamáži. Takže Rogere dotoho. Zítra to uvidím,
Roger zahajuje na centru, tak snad to nebude jako s tím
Fallou, protože v 17hod jedu na DEEP PURPLE do BRNA.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6816--wimbledonske-faux-pas-jak-si-rozruseny-federer-oblekl-kalhoty-obracene
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist