Clijstersová: Cíl na příští sezonu? Tituly z ostatních grandslamů

13. 9. 2010, 11:45
Aktuality 1
Sezona ještě nekončí, Kim Clijstersová však už plánuje cíle pro příští rok. Prý se chce zaměřit na tituly z jiných grandslamů, než z US Open. V New Yorku triumfovala třikrát, víc triumfů z turnajů 'velké čtyřky' ale nezískala. Zatím.
Kim Clijstersová

 

Po třech vítězstvích na US Open se Kim Clijstersová začíná poohlížet i po dalších třech grandslamech. Ráda by uspěla i na nich. Belgičanka hrála dvakrát finále na French Open, jednou na Australian Open a ve Wimbledonu byla maximálně v semifinále.

Vyhrát se jí povedlo vždy jen na US Open. V New Yorku triumfovala poprvé v roce 2005, další ročník chyběla kvůli zranění a pak byla dva roky na 'mateřské'. Chvíli po svém návratu na kurty ve Flushing Meadows vyhrála znovu a letos titul obhájila

Nyní už myslí na příští rok, během kterého chce vyhrát i na jiných grandslamech. “Pokusím se být v co nejlepší formě a dosáhnout úspěchů i na ostatních grandslamech. Myslím, že zlepšit bych se mohla na Australian Open. Je to stejný povrch a vždy tam ráda hraji. Takže v Austrálii chci hrát opět dobrý tenis.“

Šanci má prý i na antuce v Paříži, kde v roce 2001 prohrála finále s Capritiovou 10-12 ve třetím setu a o dva roky později nestačila na krajanku Heninovou. “Na French Open je to jako hrát v Belgii, protože spousta Belgičanů nás tam podporuje. Mnoho belgických tenistů tam vyhrálo.“

Nadějí se nevzdává ani na travnatém Wimbledonu, kde byla maximálně v semifinále. “Wimbledon měl hrozně rád můj tatínek, je to blízko. Takže se tam vždycky snažím uspět," říká sedmadvacetiletá Belgičanka.

“Každý grandslam je jiný, ale příští rok bych ráda uspěla na dalších. Nejen na US Open," dodala bývalá světová jednička, kterou se stala už v roce 2003. Tehdy na svém kontě ještě žádný grandslamový titul neměla.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pral bych ji splneni zminenych cilu. :-) Jak jiz psal vcera skott: Na vitezstvi na gradnslamu musela dlouho cekat! :-) Nyni prichazi satisfakce. :-) Urcite minimalne na jeden grandslam ma, zrejme ihned na Australian Open, jelikoz Henin i Serena se vrati po zranenich (moznost ne zcela stoprocentniho startu ze zacatku nove sezony)! :-) Jsou to vsak pouze jen me teorie, budeme brat s rezervou. :-) Patri vsak do uzkeho okruhu favoritek na nejvetsi uspechy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist