Clijstersová je už v semifinále, teď ji otestuje Serena

9. 9. 2009, 07:44
Aktuality 3
US OPEN ŽENY - Pohádkový návrat Kim Clijstersové na US Open bude mít další pokračování. Belgičanka nezaváhala proti Číňance Li Na a zahraje si o postup do finále proti obhájkyni titulu Sereně Williamsové.
Kim Clijstersová

Americká tenistka Serena Williamsová dál kráčí za obhajobou titulu na US Open. Světová dvojka si ve čtvrtfinále poradila s nebezpečnou Italkou Flavií Pennettaovou 6-4 6-3.

Mladší ze sester Williamsových si po výhře nad Pennettaovou vylepšila letošní grandslamovou bilanci na 23-1. Italku přehrála hlavně díky razantnímu servisu a jednadvaceti vítězným úderům.

"Ale snadné to nebylo, ona se nikdy nevzdává a je opravdu výbornou hráčkou," řekla Serena Williamsová směrem k Pennettaové.

Měla pravdu. Obě tenistky si v prvním setu držely své servisy až do stavu 5-4 pro Serenu. Ta pak čistou hrou Italce podání poprvé v zápase prolomila a dostala se do vedení.

Právě uvedení míčku do hry dělalo sedmadvacetileté Pennettaové největší potíže. V úvodu druhého dějství předváděly obě hráčky skvělý tenis, Italka se dopracovala ke dvěma brejkbolům, ale ani bojovný výkon k jejich využitý nestačil. To ji později mrzelo o to víc, když podruhé v utkání ztratila podání, což nakonec definitivně rozhodlo a vítězce utkání.

Pennettaová letošním výsledkem vyrovnala své grandslamové maximum, které si vytvořila před rokem právě v New Yorku.

Nyní už ale všichni s napětím očekávají semifinálový souboj Sereny s bývalou světovou jedničkou Kim Clijstersovou, která zvládla roli favoritky proti Číňance Li Na a vyhrála 6-2 6-4.

Šestadvacetiletá Clijstersová při svém třetím turnaji po návratu z mateřské dovolené hraje ve skvělé formě a už nyní má jistotu, že po pouhých třech odehraných kláních se dostane do první světové padesátky.

"Ani v duchu jsem si neuměla představit, že budu hrát tak brzy grandslamové semifinále. Vždyť tři měsíce po porodu jsem si občas připadala jako slon, když jsem se snažila popoběhnout," řekla vítězka US Open z roku 2005.

V tréninku ale Belgičanka udělala skvělou práci a tenisově se za dva roky nezhoršila. "Nejsem překvapen, jak hraje dobře," řekl Švýcar Roger Federer. "To je jako jízda na kole, když se to jednou naučíte, tak už to nikdy nezapomenete a je to nádherný příběh," dodal.

"Kim je skvělá, mám ji moc ráda a přeji ji vše nejlepší, což ale neplatí pro příští zápas," usmála se Serena Williamsová, jež by v případě triumfu na letošním ročníku vyrovnala v počtu vítězství na US Open legendární Martinu Navrátilovou.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky (08. 09. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (USA) - Pennettaová (10-It.) 6-4 6-3
Clijstersová (Belg.) - Li Na (18-Čína) 6-2 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Stosurová/Stubbsová (3-Austr.) - Matteková-Sandsová/Petrovová (8-USA/Rus.) 6-2 6-3
Klejbanovová/Makarovová (13-Rus.) - Kirilenková/Vesninová (10-Rus.) 6-3 2-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta věta v podání Sereny mi připadá torchu kostrbatá, snad chce Serena uspět bez boje nebo co? Já přeji oboum, Kim i Sereně vše nejlepší do jejich zítřejšího zápasu, ať alespoň malé finále stojí zato. Na celkové finále u žen se možná budu dívat jen po oku, dívat se na to, jak pouští Serena, či Kim kanáry z klece, mě nijak neuchvacuje.
Reagovat
smazaný uživatel
to bude spíš tenisová nuda Clijsters si tady netukne bo Serena jí rozdrtí , to spíš budé zajímavé Oudin - Wozniacki
Reagovat
smazaný uživatel
KIM a SERENA, to bude tenisová BOMBA, moc se těším!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist