Clijstersová je zpět, první zápas na trávě úspěšně otočila

17. 6. 2012, 20:44
Aktuality 11
ATP & WTA HERTOGENBOSCH - Kim Clijstersová se po třech měsících vrátila na kurty a ve wimbledonské generálce v Hertogenboschi po boji uspěla. Belgická tenistka zdolala 6-7 6-2 6-3 Italku Rominu Oprandiovou, které oplatila senzační porážku z loňského 2. kola.
Kim Clijstersová

Po třech měsících se dnes vrátila na tenisový okruh WTA bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová vítězka Kim Clijstersová. Devětadvacetiletá často zraněná Belgičanka si pro návrat vybrala nizozemskou trávu v Hertogenboschi a první zápas jí vyšel - Švýcarku Rominu Oprandiovou po prohrané úvodní sadě porazila ve třech setech.

"Dnes to bylo velmi těsné. Romina je velmi těžká soupeřka, ale naštěstí jsem neustále bojovala a plně se soustředila. Druhý a třetí set už byl lepší a lepší," komentovala Clijstersová.

Zkušená Belgičanka hrála v Hertogenboschi i loni a už ve druhém kole vypadla právě s Oprandiovou. Clijstersová ale tehdy doléčovala zranění kotníku, který si začátkem dubna  podrvtla na bratrancově svatbě a do konce roku už prakticky nehrála.

Seznam zdravotních problémů Clijstersové za poslední rok je hodně dlouhý. Za druhou polovinu loňské sezony to bylo břicho a pravý kotník, od letošního ledna pak levá kyčel, levý kotník a následně pravá kyčel. Z někdejší vedoucí příčky v žebříčku se propadla až na padesáté místo. Letos odehrála tři turnaje, dvakrát byla v semifinále.

"Po Miami jsem si musela dát několik týdnů pauzu, ale nemusela jsem spěchat a měla čas pořádně všechny problémy doléčit. O celou antukovou sezonu jsem přišla, ale zase stihla spoustu jiných věcí," řekla serveru WTA. S americkým manželem i dcerou byli ve Spojených státech a také měla čas starat se o svoji tenisovou akademii a další záležitosti.

"Úplně mě teď nadchlo zahradničení. Mám obrovskou zahradu, na které pěstuju spoustu zeleniny - od zelí, cibule, ředkviček až po brambory. To mě hrozně baví," prozradila někdejší královna světového tenisu, která ukončí kariéru letos v září po grandslamovém US Open, které třikrát vyhrála.

"Těším se teď z každého zápasu, který můžu hrát - to bude v létě důležité," dodala směrem k Wimbledonu a olympijským hrám.

Úspěšný obrat dnes v Holandsku zaznamenala také čtvrtá nasazená Flavia Pennettaová. Italská tenistka si po setech 2-6 6-1 6-1 poradila s Běloruskou Olgou Govorcovovou.

Z českých tenistek se v Hertogenboschi představí také Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Beešová které v 1. kole čekají rumunské soupeřky Niculescuová, respektive Beguová. Nejvýše nasazenými jsou Australanka Stosurová a Italka Erraniová.

V Holandsku hrají současně také muži, mezi kterými se neobjeví žádný český zástupce. Papírovým favoritem je Španěl David Ferrer.

Dnes už se se soutěží rozloučili dva nasazení tenisté: Kolumbijec Santiago Giraldo podlehl Lucemburčanu Gillesu Mullerovi a Jarkko Nieminen prohrál hladce 2-6 4-6 s domácím Igorem Sijslingem.

- WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH -
(Holandsko, tráva, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (17. 06. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Pennettaová (4-It.) - Govorcovová (Běl.) 2-6 6-1 6-1
Medinaová (Šp.) - Halepová (Rum.) 7-6(3) 6-2
Clijstersová (Belg.) - Oprandiová (Švýc.) 6-7(5) 6-2 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Cibulková/Záhlavová-Strýcová (SR/ČR) - Cadantuová/Dekmeijereová (Rum./Lot.) 6-4 6-4

- ATP 250 HERTOGENBOSCH -
(Holandsko, tráva, 398.250 eur)
nedělní výsledky (17. 06. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Muller (Luc.) - Giraldo (5-Kol.) 7-6(5) 6-7(4) 6-3
Sijsling (Niz.) - Nieminen (6-Fin.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ana se bohužel odhlásila z Eastbourne kvůli problémům s třísly. :( Snad bude brzy v pořádku.
http://www.anaivanovic.com/news/injured-ana-out-eastbourne

A ještě trochu z jiného soudku... Vika má nový účes. :)
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/538602_474297209251914_890070748_n.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
obvykle mam vyzehleny vlasy radci, nez kudrnate, ale tohle mi k vice vubec nesedi. navic, monty, budes muset predelavat basnicku o copate dracici z minsku ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ta básnička byla dělaná na určité období, takže ji určitě předělávat nebudu. :) Jinak mně se to docela líbí a zanedlouho jí to stejně zase doroste. Jenom doufám, že Caro nebo Ana se svými vlasy experimentovat nebudou. :D Ony mají krásné vlasy a kratší by jim fakt neslušely... Mashe by kratší slušely, o tom už jsme se mohli přesvědčit, i když to nakonec byla jenom paruka. Vice podle mě taky docela sluší. Ale dlouhé jsou dlouhé, to je jasné. :)

Jinak jsem tušil, že Vika přijde po tom RG s nějakou změnou, protože na sebe byla trochu nazlobená... Na twitter už dlouho nic nenapsala, takže teď asi pilně trénuje. :) Předtím byla za rodinou v Minsku, jak jsem se dočetl. Po tom Paříži potřebovala trochu oddychnout, což naprosto chápu.
Reagovat
Heather_Fedex
ja si victoriu na kurtu jinak nez s copmi predstavit neumim ;) jako do mesta nebo na nejaky spolocensky akce je to dobry tenhle ultra strih, ale v zapase proste chci videt ty jeji poletujici copy ;)
a jinak, takhle bude vika oblecena ve wimbledonu, zrejme si to uz videl
http://m.pinterest.com/pin/246290673342230814/
Reagovat
smazaný uživatel
Není to paruka? Já tomu nevěřím, že se Vika ostříhala..
Reagovat
smazaný uživatel
Heather: Taky mi bude chybět její cop, ale myslím, že ho zase brzy bude mít... Ty šaty jsem neviděl, děkuju. :) Je to moc hezké. Já viděl jenom, jak bude oblečená Ana. Ta už představila svoje šaty na Wimbledon i US Open.
http://www.anaivanovic.com/galleries/adidas-springsummer-2012-dresses

Ema: Vzhledem k tomu, že to Vika dala na svůj facebook už 7. června a potom žádnou další zprávu nenapsala, tak bude asi opravdu ostříhaná. :) Podle mě by to tak dlouho netutlala, kdyby to byl vtip. :D
Reagovat
Heather_Fedex
anicka je opravdu v tech satech krasna :) ji by opravdu jen prospelo, kdyby se castejc dostavala do zaverecnych kol velkych turnaju, aby sme se mohli pokochat tou nadherou :) ja jen doufam, s tymiz saty i nekdo jinej, jak to ma adidas ve zvyku :D
Reagovat
freeteepek
Jestli je tohle opravdu Vika, tak vypadá výborně. Už se tady k jejím vzhledu vyjadřoval dříve. Mě se líbí. Např. víc, než Šarapovová. Jenom mi trochu vadilo, že na slavnostní zahájení turnaje ve Stuttgartu dorazila coby světová jednička v roztrhaných džínách. http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/web/english-current_gallery2012?OpenDocument&tab=2 Takle ať si chodí třeba do klubu, ale na společné zahájení turnaje s ostatníma top hráčkama?
Reagovat
Heather_Fedex
tak at si pred wimbledonem& oh zvedne sebevedomi a uhraje solidni vysledek ;) hlavne zdravi!!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že už jí nepotká žádné zranění, přál bych jí, aby to US vyhrála :-)
Reagovat
freeteepek
Já ne;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist