Clijstersová: Můj sen? Vyhrát Wimbledon

10. 8. 2009, 16:57
Aktuality 0
Ten sen má už odmala - vyhrát Wimbledon. Měla ho jako světová jednička a neopustil ji ani nyní, kdy se po dvou letech vrací do světa tenisu. Jsem šťastná, že jsem vyhrála US Open, ale jestli bych měla něco ráda poznamenané v životopise, pak je to vítězství ve Wimbledonu, říká Kim Clijstersová.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Šestadvacetiletá Belgičanka Kim Clijstersová se s okruhem WTA rozloučila v květnu 2007. Důvodem byla série zranění a roky strávené cestováním po světě, které vyměnila za rodinu. Loni v únoru porodila dceru Jadu, tentokrát se jí ale začalo stýskat po sportu, ve kterém v roce 2003 vystoupila na samotný vrchol.

První cíl nemá před jejím úvodním zápasem v Cincinnati nijak nesplnitelný: chce zjistit, jak na tom je, než se představí v Torontu a následně i na US Open.

Její dlouhodobý cíl už je mnohem hůř dosažitelný.

"Vždycky to byl Wimbledon," svěřila se Clijstersová v Cincinnati. "Vždycky, když jsem tam přišla, jsem měla ten pocit - 'Wow, bože můj'... Když jsem tam hrála jako malá holka juniorku, byl to jeden z mých největších snů, vyhrát Wimbledon," přiznává Belgičanka.

Jako tenistka toho přitom už dokázala hodně. Kromě toho, že se stala světovou jedničkou, byla ve finále Australian Open a Roland Garros a na US Open v roce 2005 zvítězila. Dvakrát za sebou vyhrála Turnaj mistryň. Ovšem Wimbledon je jen jeden.

"Jsem moc šťastná, že jsem vyhrála US Open, protože to tam vyhovuje mé osobnosti - miluju to vzájemné působení s publikem, ten hluk a tu muziku. Ale Wimbledon je rozhodně tím turnajem, který bych měla ráda v životopise," dodala Clijstersová, která měla možnost zúčastnit se letošního ročníku travnatého grandslamu, ale nabídku divoké karty od pořadatelů odmítla.

V Cincinnati si Clijstersová může vyzkoušet, jak je na tom po fyzické stránce. Co se ale týče vůle vítězit, v tom má Belgičanka jasno.

"Vždycky se musíte chtít dostat dál. Nikdy jsem nebyla spokojená s tím, kde jsem, vždycky jsem chtěla víc, ať už to bylo zvedání závaží, nebo běh na dlouhé vzdálenosti. Mám ale kolem sebe taky dobré lidi, kteří vědí, co je k tenisu zapotřebí a co není. To je ještě důležitější. Dělala jsem věci, kterým jsem se nevěnovala, když jsem hrála, ani jsem neměla možnost je dělat. Teď spolupracuji s lidmi, kteří jsou stejně motivovaní jako já," tvrdí tenistka, jež podle svých slov nechce být "kolem stého místa na světě" a chce během své "druhé kariéry" odehrát několik let.

Ať už někdy Wimbledon vyhraje, nebo ne, už teď mu za něco vděčí. Právě za svoji "druhou kariéru", kterou odstartovalo pozvání pořadatelů z All England Clubu na exhibici u příležitosti představení nového centrkurtu, již sehrála po boku Tima Henmane proti Andre Agassimu a Steffi Grafové.

"Těžko říct, čas od času bych dostala pozvání na nějakou exhibici, ale když se ozvou z Wimbledonu a pozvou vás na něco takového, nechcete to odbýt, stát na tom kurtu a být z formy. Tenkrát jsem nebyla v takové formě, v jaké jsem teď, ale už jsem na sobě pracovala. Nechtěla jsem Wimbledonu projevit neúctu," dodává Clijstersová.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist