Clijstersová nadělovala. První těžký test ji ale čeká, narazí na Venus

5. 9. 2009, 10:59
Aktuality 10
US OPEN ŽENY - Šestadvacetiletá Belgičanka Kim Clijstersová prochází US Open až na jeden prohraný set naprosto suverénně. Ve třetím kole smetla 6-2 6-0 krajanku Flipkensovou, teď ji ale čeká osmifinále proti Venus Williamsové.
Kim Clijstersová

Pouhé dva gamy ztratila ve třetím kole Belgičanka Kim Clijstersová. Bývalá světová jednička, která hraje teprve třetí turnaj po mateřské pauze a návratu k tenisu, smetla krajanku Kirsten Flipkensovou 6-0 6-2.

Až na první set proti Bartoliové, který prohrála 5-7, v ostatních sadách proti soupeřkám jasně dominovala. V šesti setech dohromady prohrála jen sedm her.

Pátek na US Open (ženy):
Pennettaová ničí soupeřky: Wozniaková uhrála jen dva gamy

Po hladkém vítězství nad 93. hráčkou světa Flipkensovou se matka rok a půl staré dcery Jady Ellie téměř omlouvala. "Hrát proti holkám, pro které jsme já a Justine (Heninová) byly vzorem, je zvláštní. Navíc s Kirsten jsme chodily do stejné školy. Bylo to takové osobní a velmi milé," uvedla Clijstersová.

Venus Williamsová, jež v New Yorku bojuje s bolavým kolenem, nezaváhala proti Slovence Magdaleně Rybárikové a vyhrála 6-2 7-5.

Jejím zdravotním problémům nepřikládá belgická hráčka váhu. "V zápasech s ní víte, že na vás budou létat rychlé míče. Starat se o zranění nebo něco jiného je zbytečné," řekla.

Kim se s Venus utkala dosud destkrát, vyhrát dokázala čtyřikrát. Naposledy před čtyřmi lety právě na US Open, kde zvítězila ve třech setech ve čtvrtfinále a nakonec si dokráčela pro svůj jediný grandslamový titul.

"Hraje velmi dobře, ale já taky," řekla na adresu šestadvacetileté Belgičanky Venus Williamsová. "Samozřejmě je fajn, že je zpátky. Ale já chci do dalšího kola," uvedla šampionka turnaje z let 2000 a 2001.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
páteční výsledky (04. 09. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - Martínezová (Šp.) 6-3 7-5
V. Williamsová (3-USA) - Rybáriková (SR) 6-2 7-5
Zvonarevová (7-Rus.) - Vesninová (31-Rus.) 6-2 6-4
Schiavoneová (26-It.) - Azarenková (8-Běl.) 4-6 6-2 6-2
Pennettaová (10-It.) - Wozniaková (Kan.) 6-1 6-1
Li Na (18-Čína) - Kirilenková (Rus.) 6-4 6-2
Hantuchová (22-SR) - Kingová (USA) 6-2 6-2
Clijstersová - Flipkensová (obě Belg.) 6-0 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Blacková/Huberová (1-Zim./USA) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
To bude určitě moc pěkná podívaná, těším se!!!
Reagovat
JIMI
Venus není úplně fit a to rozhodne.Se zraněným kolenem nemůže Kim konkurovat.Venus na USO končí,to je tutovka!
Reagovat
smazaný uživatel
Tu sa ukaze aka je dobra. Bud prehra s Venus ale bude to 3 setova bitka alebo ju porazi a potom pojde jednoznacne do semifinale a tam bude Serena s ktorou jej sance su mensie ako proti Venus.
Reagovat
dabelsobul
Bud, nebo a nebo :)) Tak to urcite dopadne. Vlastne si jen zapomnel dodat vysledek, ze jedna vzda :))
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že větší šance bude mít Venus - určitě bude favoritkou pro tohle utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Chcel som vlastne povedat to ze ak Kim postupi tak vo stvrfinale ju caka lahka superka cize urcite bude aspon v semifinale a ze Serena je lepsia ako Venus na harde- plus Venus nie je fit cize tak.
Reagovat
smazaný uživatel
pro me je faworitkou Venus...
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritka Venus, vítězství přeji Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukaž Williamskám, jak se hraje tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist