Clijstersová: Nemůžu uvěřit, že jsem porazila Venus

7. 9. 2009, 09:26
Aktuality 9
Návrat belgické tenistky Kim Clijstersové na kurty se dočkal další kapitoly se šťastným koncem. Poté, co se v srpnu vrátila po dvouleté pauze v nečekaně dobré formě, si nyní připsala první vítězství nad hráčkou z elitní světové pětky. A to hned v osmifinále US Open, v němž vyřadila třetí nasazenou Venus Williamsovou po setech 6-0 0-6 6-4.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

"Je to neuvěřitelné. Opravdu nevím, co na to říct," prohlásila po nedělním vítězství Clijstersová, pro kterou je US Open teprve třetím turnajem po návratu. "Nemůžu uvěřit tomu, že se mi podařilo porazit Venus. To je přesně jeden z těch důvodů, proč jsem se vrátila - zažít znovu momenty, jako je tento," svěřila se Belgičanka, která na US Open startuje na divokou kartu.

Souboj dvou bývalých světových jedniček a vítězek US Open byl jako na houpačce. V prvním setu si Williamsová jako by nemohla vzpomenout na hru Clijstersové a jen sledovala, jak její soupeřka vyhrála 6-0. Pro Williamsovou to byl první "kanár" na US Open od roku 1997, kdy na kurtech v New Yorku jako sedmnáctiletá postoupila do finále.

V druhé sadě si však obě hráčky role vyměnily, když tentokrát roli sparingpartnerky hrála Clijstersová. "Byl to hodně divný zápas. Když jsem prohrála druhý set 0-6, tak jsem si řekla, dobrá, teď musím bojovat o každý míček," řekla šestadvacetiletá Belgičanka.

Své předsevzetí dodržela a třetí set se změnil ve vyrovnanou bitvu. Williamsová nakonec neudržela pevné nervy a dvojchybou darovala Clijstersové rozhodující brejk, který vedl k výhře 6:4.

Přestože americkým fanouškům vyřadila jednu z favoritek na vítězství domácího grandslamu, sklidila velký potlesk. Reakce fanoušků ji ve spojení s vítězstvím natolik dojala, že si poté sedla na lavičku a ručníkem zakryla své slzy. "Bylo to neuvěřitelné. Zápas, fanoušci a vůbec všechno se spojilo v jednu velkou emoci, která potřebovala vyventilovat," svěřila se belgická tenistka.

Nyní se Clijstersová, která na US Open triumfovala v roce 2005, utká s osmnáctou nasazenou Číňankou Li Na o účast v semifinále. "Co si pamatuji, tak jsem s ním v minulosti sehrála několik těžkých zápasů. Má dobré podání a nebezpečný forhend. Bude to utkání náročné na fyzičku, ale mám den volna, tak to snad bude dobré," podotkla Clijstersová.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo! Ještě pak Serenu a bude klid :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne, ještě elegána a bude klid :D
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu odpálí Flavia
Reagovat
smazaný uživatel
Jak podotkl český komentátor na Eurosportu, Na Li nemá na Kim dostatečně tvrdé údery, takže další zápas by mohla Kim sfouknout ve dvou setech. Co by předvedla v pozdějším zápase se Serenou, je již loterie. Je pravda, že mladší černá sestra hraje letos v Americe minimálně třikrát lépe, než Venus a pokud by Kim nastoupila k zápasu se Serenou nyní, na vítězství Kim bych moc nesázel. Je tu ale před námi ještě čtvrtfinále, kde může TEORETICKY potrápit Flavia Serenu a vzít jí patřičné síly do semifinálového zápasu. Vememe-li vpotaz, že Kim se s Na Li nepředře, může nějaké síly ušetřit na vzájemné měření sil se Serenou a situace před jejich zápasem může vypadat úplně jiank.
Nicméně doufám, že se Kim do semifinále minimálně prosouká.
Allez Kim!
...
Mimochodem, která z tenistek Wickmayer, Kvitová, Dulko, K.Bondarenko má podle vás největší šanci na postup do semifinále? Petře sice přeji, ale Katharina Bondarenko mi tam zapadá nejlépe. Hned za ní Petra, jejich měření sil v případném čtvrtfinále by bylo zajímavé.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na zapas jsem se dival a nevericne kroutil hlavou. Koncentrace a psychika obou hracek se stridala jako jarni pocasi. Tento zapas rozhodla nervova labilita Venus. Nic proti Clijstersove,ale na to aby vyhrala grandslam jeste nema.
Reagovat
JIMI
Já myslím,že celý ženský tenis je jako jarní počasí:-)
Reagovat
JIMI
Nečekal jsem,že bude Venus s tím zraněným kolenem klást tak velký odpor.Tip mi vyšel,takže jsem spokojený,jedna Williamska venku,jupí:-)
Reagovat
majjkaa
Tak toto bolo ze wau! po dlllhom case zaujimavy zensky tenis :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist