Clijstersová prochází US Open bez klopýtnutí

6. 9. 2010, 06:25
Aktuality 3
US OPEN ženy - Kim Clijstersová bez klopýtnutí překročila už čtvrtou překážku na cestě za obhájením titulu na US Open. Belgičanka naposledy smetla na necelou hodinu Anu Ivanovičovou.
Kim Clijstersová

Bez ztráty setu zatím pokračuje belgická tenistka Kim Clijstersová v cestě za obhajobou titulu na US Open. Ve čtvrtém kole v duelu bývalých světových jedniček porazila Srbku Anu Ivanovičovou 6-2 6-1 a postoupila do čtvrtfinále.

Sedmadvacetiletá Clijstersová, která v třetím kole vyřadila Češku Petru Kvitovou, si s Ivanovičovou poradila za 59 minut. Další soupeřkou druhé nasazené Belgičanky bude vítězka zápasu mezi Ruskou Jelenou Dementěvovou a Australankou Samanthou Stosurovou.

Clijstersová usiluje o třetí titul z Flushing Meadows v kariéře. Vedle loňska, kdy překvapivě vyhrála po dvouapůlroční pauze po porodu dcery Jady, ovládla US Open také v roce 2005.

Dařilo se také turnajové trojce Venus Williamsové, která ve 4. kole porazila 7-6 6-3 Shahar Peerovou z Izraele. Favorizovaná Američanka měla se soupeřkou problémy především v prvním setu, kdy musela dohánět ztrátu. Postupně však převzuala otěže zápasu a podle očekávání postoupila. 

Dvojnásobná vítězka posledního grandslamu sezony, pro kterou je US Open prvním turnajem po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, si o semifinále zahraje s italskou vítězkou Roland Garros Franceskou Schiavoneovou.

Třicetiletá Italka po triumfu na French Open prohrála šest zápasů z devíti, v New Yorku však ještě neztratila ani set. Zatímco ve třetím kole Bondarenkovou přestřílela vítěznými údery, osmifinálový souboj jí soupeřce značně usnadnila. Anastasie Pavljučenkovová spáchala 29 nevynucených chyb, přičemž Schiavoneové k postupu stačilo získat jen 55 fiftýnů.

Zkušená Italka proti Venus Williamsové ze sedmi vzájemných soubojů ještě žádný nevyhrála.

Češky doplatily na neproměněné mečboly
Blízko čtvrtfinále byly v neděli ve Flushing Meadows také Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Ani jedna už nebojuje ve dvouhře, v deblu ale mohly postoupit mezi nejlepších osm. V duelu s letošními vítězkami Wimbledonu Vaniou Kingovou a Jaroslavou Švedovovou si vypracovaly dokonce tři mečboly, ale po více než dvouhodinové bitvě se nakonec z vítězství 7-6 3-6 a 7-6 radoval americko-kazachstánský pár.

Obě dramatické zkrácené hry skončily shodným poměrem 11-9, přitom i v tie-breaku první sady měl dvanáctý nasazený český pár tři setboly. Vítězný míč ale nezahrál, zatímco soupeřky proměnily hned první nabídnutou možnost.

Po hladkém zisku druhé sady dokázaly Benešová se Záhlavovou-Strýcovou otočit v posledním setu skóre z 2-5 na 6-5, ale v tie-breaku jejich tři šance na ukončení zápasu a vyřazení turnajových šestek znovu zůstaly nevyužity.

"Bylo to o jednom dvou balonech. Škoda, v rozhodujících míčích nám chybělo i trochu štěstí," řekla zklamaná Záhlavová-Strýcová.

Do druhého týdne posledního grandslamu sezony v New Yorku tak "přežila" z českých tenistů jen deblistka Květa Peschkeová. Pětatřicetiletou hráčku dnes po boku slovinské partnerky Katariny Srebotnikové čeká v třetím kole domácí pár Meghan Shaughnessyová/Bethanie Matteková-Sandsová.

Ve smíšené čtyřhře je Peschkeová s Pákistáncem Qureshim už ve čtvrtfinále, v kterém se utkají s argentinsko-uruguayskou dvojicí Gisela Dulková/Pablo Cuevas.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní výsledky (05. 09. 2010)

Dvouhra - 4. kolo:
Clijstersová (2-Belg.) - Ivanovičová (Srb.) 6-2 6-1
Schiavoneová (6-It.) - Pavljučenkovová (20-Rus.) 6-3 6-0
V. Williamsová (3-USA) - Peerová (16-Izr.) 7-6(3) 6-3

Čtyřhra - 3. kolo:
Kingová/Švedovová (6-USA/Kaz.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (12-ČR) 7-6(9) 3-6 7-6(9)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Krásně se mi na "uvadající" Stosur koukalo. Teď sice moje preference přejdou na stranu její budoucí soupeřky, ale s turnajem, kde jsem měl být podle jistých předpovědí tuze zklamán coby fanoušek Kim a Sam, jsem velice spokojen - jedna z nich má zaručené semi:).
Reagovat
skott
Nechces napsat nejake detaily?Ja jsem nemel v noci silu vydrzet vzhuru tak dlouho a po prvnim setu Youzhny/Isner jsem vzdal:-)
Trochu jsem pocital s vyhrou Leny, tak jsem zklamany, ale zajimalo by me, jak to probihalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Od nečekané prohry v Paříži snad neuvadala? Co od té doby vlastně uhrála? Proto jsem před USO použil právě tento výraz. Tady v prvním kole s Vesninou už Štouzr skoro letěla, ale ve 2. setu se ještě stačila vzpamatovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist