Clijstersová: Rozhodnou nevynucené chyby

9. 9. 2009, 16:58
Aktuality 8
Když se vracela na okruh WTA, ani sama nedoufala, že se tak rychle dostane zpátky mezi ženskou elitu. Belgičance Kim Clijstersové jako by ani dva roky bez tenisu neubraly na síle. Jsem překvapená a šťastná, zářila bývalá světová jednička spokojeností po postupu do semifinále US Open.
Kim Clijstersová

Clijstersovou, která se k tenisu vrátila naplno před měsícem, při jejím vítězném tažení v New Yorku nezastavila ani Číňanka Li Na. V úterním zápase jí na stadionu Arthura Ashe vzdorovala jen něco málo přes hodinu a prohrála 2-6 4-6.

"Před turnajem jsem nikdy nepřemýšlela tak, že bych si byla jistá, že dojdu do semifinále nebo finále," řekla po své výhře vítězka US Open z roku 2005 Clijstersová.

To se ale stalo a bývalá světová jednička bude v bitvě o finále čelit další bývalé nejlepší hráčce světa - Sereně Williamsové. V souboji s ní Clijstersová nebude favoritkou, ale pomoci by jí mělo rostoucí sebevědomí, které začala získávat v minulých týdnech, kdy se například v Torontu dostala do osmifinále a prohrála až s pátou hráčkou světa Jelenou Jankovičovou.

"Po Torontu se ve mně něco změnilo. Řekla jsem si něco jako 'Fajn, můžu s nimi soupeřit.' O tom jsem samozřejmě měla předtím pochybnosti," tvrdí Clijstersová. "I když jsem při tréninku měla dobré údery a cítila se dobře po fyzické stránce, přesto mě zajímalo, jaké to je, hrát proti takovým soupeřkám a zjistit, jak se úroveň hry změnila, jestli se dnes nehraje jiný tenis. Takže jsem překvapená, že tu teď sedím a mluvím s vámi, ale jsem moc šťastná."

V souboji s devatenáctou hráčkou světa se Belgičanka pomstila za jejich poslední vzájemný zápas, který v roce 2007 vyhrála Číňanka. Tentokrát ji čeká soupeřka, která proti Clijstersové vyhrála osm z devíti zápasů.

"Vždycky dokázala na grandslamech zabrat," připomíná Clijstersové úspěchy Sereny Williamsové. "Viděla jsem ji tu hrát a měla ten svůj výraz, něco jako 'Jsem tu, abych odvedla svou práci.' Ale to neznamená, že proti nemáte šanci. Podle mě půjde dál ta z nás, která nebude dělat nevynucené chyby."

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Kto vyhra netuším, ale fandím Kim..
Reagovat
smazaný uživatel
Sama Serena podotkla, že se na kurtu cítí, jako by ona byla po porodu, opravdu nemůžeme srovnávat "ladnost" pohybu Kim a Sereny. I když uhrává Serena fantastické míče, nikdy mi nebude připadat na kurtu uvolněná, ladná. Zatímco Kim ze své ladnosti pohybu ani po porodu nic neztratila. Pokud bude tento zápas dramatický, ať vyhraje klidně i Serena. Mně jde jen o to, aby se alespoň málé finále odehrálo na nejvyšší tenisové úrovni. Vítězství přeji Kim a pokud postoupí, hodně fanoušků bude šťastných s ní. Po Justine taková malá satisfakce. Allez Kim!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase pri Serene sa, aspoň teda ja, vždy nasmejem, tá jej nemotornosť je féry fany :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm bude to tazky zapas nemyslim si ze Kim je bez sance. Ano Serena je za poslednen roky urcite najlepsiou hracko na GS s najstabilnejsimi vykonmi ale ma slabiny ako je pohyb vzhladom k svojej vahe dalej nemusi jej ist servis. Si spomente na semifinale Wimbledonu kde ledva ledva dala super hrajucu Dementievu a vyhrala iba vdaka servisu ked Elena povedal aze mala pocit ako by na opacnej strane stal Roddick. Ak Kim bude vladat sa dobre pohybovat a poda hlavne sustredeny vykon a bude hrat hlavou a nie silou co sa proti Serene neda tak ma velke sance
Reagovat
no1
proti serene uz no chance
Reagovat
smazaný uživatel
to rozhodnou Kim to máš pravdu bo budou tvoje
Reagovat
smazaný uživatel
Kim si s ní vytře...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist