Clijstersová vyhrála semifinálovou bitvu proti Venus a může obhájit titul

11. 9. 2010, 07:47
Aktuality 20
US OPEN ženy - Kim Clijstersová na US Open vyhrála už 20. zápas v řadě a může obhájit loňské prvenství. V semifinále udolala ve třech setech Američanku Venus Williamsovou a o třetí grandslamový titul se utká s Ruskou Zvonarevovou.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová porazila v semifinále US Open Venus Williamsovou z USA 4-6 7-6 6-4 a jedna výhra ji dělí od obhajoby titulu. Soupeřkou Belgičanky ve finále bude Ruska Vera Zvonarevová, která zabránila repríze loňského finále, když vyřadila nasazenou jedničku Dánku Caroline Wozniackou.

"Snažila jsem se udržet Venus pod tlakem. Byl to skvělý zápas v náročných podmínkách a jsem nadšená, že si opět zahraju v New Yorku finále," řekla Clijstersová na kurtu. Finále US Open bude hrát počtvrté, v roce 2003 prohrála, ale 2005 už dokázala získat premiérový grandslamový titul. Pak odešla na mateřskou a loni se vrátila senzačním triumfem. K dnešnímu dni na dvorcích ve Flushing Meadows vyhrála už 20 utkání v řadě.

Clijstersová dokázala porazit starší ze sester Williamsových popáté za sebou a opět na tvrdém povrchu. Po ztracené první sadě Belgičanka zpřesnila hru v dlouhých výměnách, ale o dva získané brejky vždy přišla. K zisku tie-breaku druhé sady ji výrazně pomohla Američanka, která dala dvě dvojchyby za sebou a navíc zkazila lehkou smeč.

"V tie-breaku mi to nešlo, jak bych chtěla. Příliš jsem chybovala a ona hrála dobře," uvedla třicetiletá Američanka, která na US Open prohrála jen dva z 54 zápasů, v nichž získala první set. "Samozřejmě bych ráda uspěla a hrála zítra finále. Ale je to jenom jeden zápas, přijdou další a za rok tu budu zpět. Hrála jsem tady dobře i s tou minimální přípravou," řekla Williamsová, kterou před turnajem zlobilo levé koleno.

V rozhodující třetí sadě získala Clijstersová podání soupeřky ve čtvrté hře, ale v osmé o výhodu po vlastních chybách přišla. Vzápětí šla Belgičanka po skvělém lobu znovu do vedení a při svém podání proměnila po dvou hodinách a třiadvaceti minutách první mečbol.

"Nikdy jsem nečekala, že se znovu dostanu až sem a teď jsem tady. Je to velká příležitost," prohlásila bývalá světová jednička Clijstersová.

"Porazit tu Venus loni a teď znovu je skvělý pocit. Byl to asi můj nejlepší výkon na letošním turnaji," řekla matka dcery Jady. Se Zvonarevovou má úspěšnou bilanci 5:2, ale obě vzájemná utkání po návratu k tenisu prohrála. "Je to těžká soupeřka, bude to boj. Ona je všude. Její hraje sice není nijak zvlášť nečitelná, ale co dělá, dělá dobře," uvedla Clijstersová k finále. 

Clijstersová, matka dcery Jady, se Zvonarevovou vyhrála pět vzájemných utkání v řadě, letos však s Ruskou prohrála jak ve čtvrtfinále Wimbledonu, tak nedávno na betonu v Montrealu. Zvonarevová bude hrát o první grandslamový titul, ve finále byla jen letos v All England Clubu.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
páteční výsledky (10. 09. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (7-Rus) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 6-3
Clijstersová (2-Belg.) - V. Williamsová (3-USA) 4-6 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se tesim na muzske semifinale a pak finale,ale zde bychom meli resit zenske finale. Neni to slusne je tak opomijet. Vera me hodne prekvapila. Druhe finale grandslamu po sobe, to je uzasne. Doufam, ze to psychicky lepe zvladne. Ma s Kim posledni zapasy uspesne,ale prece jen vice preji Kim, jiz jsem to tady psala.Pokud se ji to povede, bude to velky dojak, urcite bude s dcerou v naruci a velke slzy jeji i v ochozech, Takova pohadka nekdy neskodi. Hlavne at je to super tenis pokud mozno zase na tri sety.
Reagovat
BooOoo
škoda !!! ve fiánle měla být Caroline .. ale v každém případě Vera je pro Kim hodně nepříjemnou soupeřkou .. viz. letošní Wimbledon a Montreal .. finále bude hodně zajímavé ..
Reagovat
majjkaa
Kim.....velmi ma potesila, kraasa! :)
Reagovat
steve79
Vím, že to sem nepatří, ale už se nemůžu dočkat večera. Doufám, že dneska Rafa a Roger vyhrajou a zítra si zahrajou finále. Bude to zápas dějin, jak všude píšou. Hodně se mi líbilo, co řekl Rafa: Kdo si myslí, že jsem lepší než Roger tak nerozumí tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, tou větou urazil všechny své fanoušky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to třeba myslím. :-)
Reagovat
majjkaa
Rafa....odvazne a pravdive slova! palec hore!
Reagovat
Matti
Rafa tam ze zdvořilosti nedal slovíčko - zatím.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdyz jsem to rikal ja, tak se mi vsichni smali:DDD, jinak Rafa palecek nahoru, kloboucek dolu:)
Reagovat
smazaný uživatel
lisak Rafa = rozneznil, spratelil....... :-)
Reagovat
Vojtiik
kdy, kde to rekl? poslete nejake video pokud mate, nebo jiny zdroj :)
Reagovat
smazaný uživatel
to by som aj ja rad vedel kedy to povedal resp nejake video
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky by mě to zajímalo... i když bych tomu i věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
no problem verit tomu nemam. pozeram trochu interview po zapase s verdascom, rafa je fakt fajn borec, skromny, posobi ovela inac mimo kurtu. nepovedal by som ze fedex je nejak arogan ako to tu casto niektori radi omielaju, mozno je, mozno nie, tazko ho asi niekto tak pozna. kazdopadne rafa je urcite skromnejsi a pokornejsi....mozno je to dane aj toiu jeho anglictinou...je fakt super
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se nemýlím tak to Rafa říkal na letošním FO.
Reagovat
smazaný uživatel
podle me to rafa uz trochu prehnal...kdo je lepsi neurcuje jen davka talentu ale vysledky a ty ma ted lepsi spis rafa...u me palec dolu za tuhle vetu
Reagovat
smazaný uživatel
v podstate momentalnnu formu odzrkadluje rebricek ;-) niet pochyb o tom ze momentalne je rafa lepsi, v lepsej forme a vysledkami....par rokov dozadu zase nemal dlho konkurenciu fedex...skratka sport :)
Reagovat
steve79
Kdyžtak ten článek máte zde:http://sport.idnes.cz/roger-vs-rafa-docka-se-new-york-tenisoveho-zapasu-roku-pp5-/tenis.asp?c=A100910_233022_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Taková fráze..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist