Courier po osmi letech skončil ve funkci nehrajícího kapitána USA

27. 9. 2018, 21:34
Aktuality 2
Bývalý americký tenista Jim Courier skončil po osmi letech ve funkci nehrajícího kapitána amerického daviscupového týmu. Oznámil to národní tenisový svaz dva týdny po semifinálové prohře Američanů v Chorvatsku.
Profily hráčů
Jim Courier

Courier převzal tým v roce 2010 po Patricku McEnroeovi. Nejdál s ním postoupil do semifinále, bilanci má deset výher a osm porážek. "Salátovou mísu" zvedli Američané nad hlavu naposledy v roce 2007, celkem mají na kontě rekordních 32 triumfů.

Osmačtyřicetiletý Courier, jenž jako hráč pomohl americkému výběru k vítězství v letech 1992 a 1995, má ve sbírce i po dvou titulech z Australian Open a Roland Garros. Světovou jedničkou byl 58 týdnů, v roce 2005 byl uveden do tenisové Síně slávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Další bývalý úžasný hráč už nenašel motivaci k vedení daviscupového týmu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist